!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πολυτεχνείο - ιστορική κριτική
- wooded glade
Πολυτεχνείο - ιστορική κριτική
Το πολυτεχνείο είναι μία εθνική εορτή.
Το είπε και ο Τακμήτς, εμβληματική επέτειος, είναι και ημιαργία.
Θα ξεφύγω από τα προχτεσινά. Ας υποθέσουμε ότι το ΚΚΕ δεν έκανε την κορονοϊική πορεία και το έκανε ειδικά γι αυτή τη χρονιά φεϊσμπουκική-τουϊτερική εκδήλωση. Ή ας υποθεσουμε ότι ο Τακμητς έλεγε "εντάξει δεν πειράζει, να γίνει η πορεία".
Δεν είναι όμως όλοι ευχαριστημένοι που γίνεται το πολυτεχνείο, δεν ήταν ποτέ.
Δεν εννοώ τους απριλιακούς-αβγά. Αυτοί είναι στην κοσμάρα τους.
Αν είχαμε εθνική εορτή για τον Γράμμο και συμμετείχαμε όλοι και δεν την είχαμε καταργήσει λόγω πριμ Χαρίλαου, θα ήταν το ΚΚΕ στη θέση των αβγών και θα ζούσε στην κοσμάρα του, στο περιθώριο.
Θα φύγω λοιπόν από τον χώρο των αβγών.
Ακούμε για Ηλένια. Αυτό το ευτράπελο από τα παραλειπόμενα της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου το 1974, το έχουμε κάνει θέμα.
Ακούμε από διάφορους σοβαροφανείς ότι "δεν υπήρξαν νεκροί" στο πολυτεχνείο λες και οι νεκροί στις οδούς Στουρνάρα-Πατησίων-Μαυροματαίων δεν είναι νεκροί !
Ακούμε ότι "δεν έριξε τη χούντα - nyahh, nyahh" λες και είναι αυτό το κεντρικό νόημα (αλλά δεν ακούμε να λένε το ίδιο για τη μεγάλη πορεία στην κηδεία του Γιώργου Σεφέρη, που επίσης δεν έριξε άμεσα τη χούντα).
Για ποιό λόγο αυτά ;
Υπάρχουν λόγοι:
α) Πορεία στην πρεσβεία της USA - Ο λαός πλην Λακεδαιμονίων δεν θέλει πορεία στην πρεσβεία της USA.
β) Γενικό καπέλωμα από ΚΚΕ - Η ΕΚ-ΝΔ της εποχής 1974-1977, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέτυχαν να καπελώσουν αυτοί το πολ/χνείο, το πέτυχε το ΚΚΕ χάρις κυρίως στην όμορφη νεάνιδα τότε Μαρία Δαμανάκη (και μετέπειτα μεγάλη αποστάτρια βέβαια από τις τάξεις του κόμματος).
γ) Ανάρχες. Αυτοί τα έχουν κάνει λίμπα ουκ ολίγες φορές. Πριν το 1995 που έκανε την έκκληση ο Τέρενς Κουάκ από τηλεοράσεως να τους μαζέψουν τα έκαναν χειρότερα λίμπα κάθε χρόνο.
Τέτοιες αμαυρώσεις δεν έχουν γίνει ούτε για την 25η Μαρτίου από το 1821 μέχρι σήμερα, ούτε για την 28η Οκτωβρίου από το 1943 μέχρι σήμερα.
Τι παραγματικά ρόλο έπαιξε το ΚΚΕ στο πολυτεχνείο ;
Το πολυτεχνείο το 1973 δεν ήταν αντιαμερικανική εκδήλωση. Λόγω Αττίλα τα συνδυάσαμε το 1974 αλλά το 1973 δεν ήταν.
Το ΚΚΕ λένε μερικοί ότι ήταν εναντίον. Εγώ έχω την εντύπωση ότι το ΚΚΕ κάτι είπε για τους ανάρχες που και τότε τα σπάσανε μέσα στο πολυτεχνείο (ενώ βέβαια δεν έπρεπε). Ίσως λόγω της συγχύσεως που επικρατούσε εκείνες τις μέρες να τα είπε λίγο περίεργα, ίσως όχι και να ήταν μία από τις συνηθισμένες βλακείες που λέει το κόμμα.
Όπως και να έχει δεν θα μπορούσε ποτέ το ΚΚΕ να βγει εκείνη την εποχή -από 1967 έως 1974- και να πει "Ελληνικέ λα(γ)έ έλα μαζί με το ΚΚΕ για να κάνουμε αντίσταση στη χούντα". Θα ήταν μεγάλη μπλόφα, θα αποτύγχανε. Ο Αντρέ ντε Παπαντρέ θα μπορούσε να πει "Ελληνικέ λα(γ)έ είμαι ο Αντρέ ντε Παπαντρέ και σε καλώ να αποτινάξουμε το ζυγό της χούντας". Το ΚΚΕ όχι. Με τι προσόντα ;
Είχε όμως τη δυνατότητα να παρευρεθεί, να συμμετάσχει και με τους υπόγειους μηχανισμούς του να ελέγξει καταστάσεις - κάτι που γίνεται πολλές φορές κάτω από τέτοιες συνθήκες (μετράει η οργάνωση - όχι τα πανεθνικά approval ratings).
Σίγουρα ΚΚΕ στο πολυτεχνείο = Μαρία Δαμανάκη, δεν συζητείται και ναι κατά τη γνώμη μου είχε ένα κεντρικό ρόλο ή τουλάχιστον ημικεντρικό ρόλο.
Κατάφερε όμως το ΚΚΕ να καπελώσει εξ ολοκλήρου.
Το 1974 το επίσημο κράτος στάθηκε μακρυά. Έστειλε στεφάνι ο Καραμανλής, μπορεί να πήγαν και κάποιοι βουλευτές του (δεν ξέρω ποιοί) αλλά
δεν το κάνανε κρατική εκδήλωση. Υπήρχε ημισταγονιδιακή νοοτροπία, υπήρχε και ο Σόλων Γκίκας που έλεγε "βρέστε μου την Νέα Τάξη στον τηλεφωνικό κατάλογο", όπου Νέα Τάξη ήταν η ομάδα του σημερινού "άκου αρχηγέ" που έκανε διάφορες ασχημίες.
Έτσι έγινε το καπέλωμα.
Μ' αυτά και μ΄αυτά καλό είναι σιγά-σιγά να εκφυλίζεται το "πολυτεχνείο".
Δεν νομίζω ότι αξίζει.
Άλλωστε για το όλο σκηνικό της 21st of April, η ιστορία έχει σήμερα αποφανθεί ότι ήταν κατά το ήμισυ μία ανδρεοπαπανδρεϊκή πατάτα και μόνο κατά το άλλο ήμισυ μία παπαδοπουλική.
Το είπε και ο Τακμήτς, εμβληματική επέτειος, είναι και ημιαργία.
Θα ξεφύγω από τα προχτεσινά. Ας υποθέσουμε ότι το ΚΚΕ δεν έκανε την κορονοϊική πορεία και το έκανε ειδικά γι αυτή τη χρονιά φεϊσμπουκική-τουϊτερική εκδήλωση. Ή ας υποθεσουμε ότι ο Τακμητς έλεγε "εντάξει δεν πειράζει, να γίνει η πορεία".
Δεν είναι όμως όλοι ευχαριστημένοι που γίνεται το πολυτεχνείο, δεν ήταν ποτέ.
Δεν εννοώ τους απριλιακούς-αβγά. Αυτοί είναι στην κοσμάρα τους.
Αν είχαμε εθνική εορτή για τον Γράμμο και συμμετείχαμε όλοι και δεν την είχαμε καταργήσει λόγω πριμ Χαρίλαου, θα ήταν το ΚΚΕ στη θέση των αβγών και θα ζούσε στην κοσμάρα του, στο περιθώριο.
Θα φύγω λοιπόν από τον χώρο των αβγών.
Ακούμε για Ηλένια. Αυτό το ευτράπελο από τα παραλειπόμενα της πρώτης επετείου του Πολυτεχνείου το 1974, το έχουμε κάνει θέμα.
Ακούμε από διάφορους σοβαροφανείς ότι "δεν υπήρξαν νεκροί" στο πολυτεχνείο λες και οι νεκροί στις οδούς Στουρνάρα-Πατησίων-Μαυροματαίων δεν είναι νεκροί !
Ακούμε ότι "δεν έριξε τη χούντα - nyahh, nyahh" λες και είναι αυτό το κεντρικό νόημα (αλλά δεν ακούμε να λένε το ίδιο για τη μεγάλη πορεία στην κηδεία του Γιώργου Σεφέρη, που επίσης δεν έριξε άμεσα τη χούντα).
Για ποιό λόγο αυτά ;
Υπάρχουν λόγοι:
α) Πορεία στην πρεσβεία της USA - Ο λαός πλην Λακεδαιμονίων δεν θέλει πορεία στην πρεσβεία της USA.
β) Γενικό καπέλωμα από ΚΚΕ - Η ΕΚ-ΝΔ της εποχής 1974-1977, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέτυχαν να καπελώσουν αυτοί το πολ/χνείο, το πέτυχε το ΚΚΕ χάρις κυρίως στην όμορφη νεάνιδα τότε Μαρία Δαμανάκη (και μετέπειτα μεγάλη αποστάτρια βέβαια από τις τάξεις του κόμματος).
γ) Ανάρχες. Αυτοί τα έχουν κάνει λίμπα ουκ ολίγες φορές. Πριν το 1995 που έκανε την έκκληση ο Τέρενς Κουάκ από τηλεοράσεως να τους μαζέψουν τα έκαναν χειρότερα λίμπα κάθε χρόνο.
Τέτοιες αμαυρώσεις δεν έχουν γίνει ούτε για την 25η Μαρτίου από το 1821 μέχρι σήμερα, ούτε για την 28η Οκτωβρίου από το 1943 μέχρι σήμερα.
Τι παραγματικά ρόλο έπαιξε το ΚΚΕ στο πολυτεχνείο ;
Το πολυτεχνείο το 1973 δεν ήταν αντιαμερικανική εκδήλωση. Λόγω Αττίλα τα συνδυάσαμε το 1974 αλλά το 1973 δεν ήταν.
Το ΚΚΕ λένε μερικοί ότι ήταν εναντίον. Εγώ έχω την εντύπωση ότι το ΚΚΕ κάτι είπε για τους ανάρχες που και τότε τα σπάσανε μέσα στο πολυτεχνείο (ενώ βέβαια δεν έπρεπε). Ίσως λόγω της συγχύσεως που επικρατούσε εκείνες τις μέρες να τα είπε λίγο περίεργα, ίσως όχι και να ήταν μία από τις συνηθισμένες βλακείες που λέει το κόμμα.
Όπως και να έχει δεν θα μπορούσε ποτέ το ΚΚΕ να βγει εκείνη την εποχή -από 1967 έως 1974- και να πει "Ελληνικέ λα(γ)έ έλα μαζί με το ΚΚΕ για να κάνουμε αντίσταση στη χούντα". Θα ήταν μεγάλη μπλόφα, θα αποτύγχανε. Ο Αντρέ ντε Παπαντρέ θα μπορούσε να πει "Ελληνικέ λα(γ)έ είμαι ο Αντρέ ντε Παπαντρέ και σε καλώ να αποτινάξουμε το ζυγό της χούντας". Το ΚΚΕ όχι. Με τι προσόντα ;
Είχε όμως τη δυνατότητα να παρευρεθεί, να συμμετάσχει και με τους υπόγειους μηχανισμούς του να ελέγξει καταστάσεις - κάτι που γίνεται πολλές φορές κάτω από τέτοιες συνθήκες (μετράει η οργάνωση - όχι τα πανεθνικά approval ratings).
Σίγουρα ΚΚΕ στο πολυτεχνείο = Μαρία Δαμανάκη, δεν συζητείται και ναι κατά τη γνώμη μου είχε ένα κεντρικό ρόλο ή τουλάχιστον ημικεντρικό ρόλο.
Κατάφερε όμως το ΚΚΕ να καπελώσει εξ ολοκλήρου.
Το 1974 το επίσημο κράτος στάθηκε μακρυά. Έστειλε στεφάνι ο Καραμανλής, μπορεί να πήγαν και κάποιοι βουλευτές του (δεν ξέρω ποιοί) αλλά
δεν το κάνανε κρατική εκδήλωση. Υπήρχε ημισταγονιδιακή νοοτροπία, υπήρχε και ο Σόλων Γκίκας που έλεγε "βρέστε μου την Νέα Τάξη στον τηλεφωνικό κατάλογο", όπου Νέα Τάξη ήταν η ομάδα του σημερινού "άκου αρχηγέ" που έκανε διάφορες ασχημίες.
Έτσι έγινε το καπέλωμα.
Μ' αυτά και μ΄αυτά καλό είναι σιγά-σιγά να εκφυλίζεται το "πολυτεχνείο".
Δεν νομίζω ότι αξίζει.
Άλλωστε για το όλο σκηνικό της 21st of April, η ιστορία έχει σήμερα αποφανθεί ότι ήταν κατά το ήμισυ μία ανδρεοπαπανδρεϊκή πατάτα και μόνο κατά το άλλο ήμισυ μία παπαδοπουλική.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Obi Wan Iakobi
- Obi Wan Iakobi
Re: Πολυτεχνείο - ιστορική κριτική
Καλά τα λέει η Τελέσιλα
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
- Καραμελίτσα
Το πολυτεχνείο είναι γιορτή για μπούμερ. Όταν έρθει η δική μου γενιά στα πράγματα, θα γιορτάζουμε την 5η του Ιούλη.
Z
- Obi Wan Iakobi
Μαζί με τη Μπέττυ?Καραμελίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:44 Το πολυτεχνείο είναι γιορτή για μπούμερ. Όταν έρθει η δική μου γενιά στα πράγματα, θα γιορτάζουμε την 5η του Ιούλη.
Μπέττυ Μπαζιάνα: “Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα"
"Προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή - ναι κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια "δημοκρατία" των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup...".
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
- Καραμελίτσα
Δεν είναι θεά;Obi Wan Iakobi έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:48Μαζί με τη Μπέττυ?Καραμελίτσα έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:44 Το πολυτεχνείο είναι γιορτή για μπούμερ. Όταν έρθει η δική μου γενιά στα πράγματα, θα γιορτάζουμε την 5η του Ιούλη.
Μπέττυ Μπαζιάνα: “Κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα"
"Προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή - ναι κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια "δημοκρατία" των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup...".
Z
- Obi Wan Iakobi
- wooded glade
Ο Καλέντζης είναι μέλος του πχόρουμ.
Μας είχε προσκαλέσει μιά μέρα στην πρεσβεία της Ουγγαρίας να βλέπαμε τους έφιππους τοξότες και να μας κέρναγαν και σνακς
Εγώ μάλιστα έκανα παρέα τότε με κάποιον που η μαμά του ήταν από την Ουγγαρία, την παλιά όχι την κουκουέδικη.
Αλλά μετά κοιτάω πιό καλά και μας είχε στείλει την πρόσκληση ελάχιστη ώρα πριν την έναρξη του event και δεν γινόταν.
Την άλλη δόση μου έστειλε ένα σεντόνι διαμαρτυρία για το Γερμανικό εμβατήριο που παίζει στο video μου με σκηνές από τον Αστραχάν του Βέγγου.
Είναι η σκηνή στην αλάνα της α' θέσης, μετά που κανονίζει ο Βέγγος με τη γιαγιά στο γραφείο του να κατεβούν στο Δέλτα και πριν ξανασμίξουν για να παρακολουθήσουν την κούρσα του Αστραχάν. Έλεγε ότι είναι μειωτικό για τους θεσμούς του τρίτου ράϊχ να συνδέεται ένα τέτοιο εμβατήριο με τα διαδραματιζόμενα σε ένα ναό του τζόγου, λες και ήμουνα εγώ αυτός που έκανε την μουσική υπόκρουση της ταινίας.
Πάντως είναι καλό αβγό.
Μας είχε προσκαλέσει μιά μέρα στην πρεσβεία της Ουγγαρίας να βλέπαμε τους έφιππους τοξότες και να μας κέρναγαν και σνακς
Εγώ μάλιστα έκανα παρέα τότε με κάποιον που η μαμά του ήταν από την Ουγγαρία, την παλιά όχι την κουκουέδικη.
Αλλά μετά κοιτάω πιό καλά και μας είχε στείλει την πρόσκληση ελάχιστη ώρα πριν την έναρξη του event και δεν γινόταν.
Την άλλη δόση μου έστειλε ένα σεντόνι διαμαρτυρία για το Γερμανικό εμβατήριο που παίζει στο video μου με σκηνές από τον Αστραχάν του Βέγγου.
Είναι η σκηνή στην αλάνα της α' θέσης, μετά που κανονίζει ο Βέγγος με τη γιαγιά στο γραφείο του να κατεβούν στο Δέλτα και πριν ξανασμίξουν για να παρακολουθήσουν την κούρσα του Αστραχάν. Έλεγε ότι είναι μειωτικό για τους θεσμούς του τρίτου ράϊχ να συνδέεται ένα τέτοιο εμβατήριο με τα διαδραματιζόμενα σε ένα ναό του τζόγου, λες και ήμουνα εγώ αυτός που έκανε την μουσική υπόκρουση της ταινίας.
Πάντως είναι καλό αβγό.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Obi Wan Iakobi
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Το Πολυτεχνειο δεν ειναι Εθνικη γιορτη και δεν ειναι γιορτη. Αυτος ηταν και ο λογος που η αντιπολιτευση ηθελε να κανει την πορεια. Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου που ειναι εθνικες εορτες με το κρατος οργανωτη.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Προφανώς και δεν είναι εθνική εορτήpaul25 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 17:52 Το Πολυτεχνειο δεν ειναι Εθνικη γιορτη και δεν ειναι γιορτη. Αυτος ηταν και ο λογος που η αντιπολιτευση ηθελε να κανει την πορεια. Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου που ειναι εθνικες εορτες με το κρατος οργανωτη.
Η σύγκρουση στο Πολυτεχνείο δεν είχε τίποτε εθνικό (η συμμετοχή της κοινωνίας ήταν ελάχιστη, ήταν υπόθεση κάποιων μουρλών)
Και προφανώς δεν είναι γιορτή καθώς δεν έχει τίποτε χαρούμενο (παρά μόνο πάλι για όσους συμμετείχαν στην μούρλα)
Διαφωνώ επίσης και με το αναρχικό σύνθημα που λέει ότι το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική
Δεν είχε τίποτα ταξικό η εξέγερση. Φοιτητές την οργάνωσαν. Μικροαστοί που θα γίνουν διευθυντές δηλαδή
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Αν επιμενουμε να την καλουμε "γιορτη" το σωστο ειναι οτι ειναι πολιτικη γιορτη. Εδω θα πω κατι που ισως πολλοι δεν το ξερουν, η "γιορτη" του Πολυτεχνειου ειναι στην ουσια της μια "αυθορμητη" πορεια, μια συλλογικη ασκηση του ατομικου δικαιωματος του συνερχεσθαι, δεν ενεχει καποια τελετη. Η αντιπολιτευση επεμεινε παραπανω στο να γινει η "γιορτη" του Πολυτεχνειου διοτι ειναι στενα συνυφασμενη με το εν λογω στομικο δικαιωμα. Δηλαδη ηταν παραλληλα και μια αντιδραση στον Συνταγματικο περιορισμο του μετρου (τον οποιο ειναι μια ολοκληρη συζητηση ξεχωριστη). Οι Εθνικες εορτες οργανωνονται απο το κρατος με τελετες (παρελαση) "ανηκουν" στο κρατος και στην ουσια τις κανει ο,τι θελει, δεν ειναι συνηφασμενες με ατομικο δικαιωμα οπως το Πολυτεχνειο. Επομενως και η συγκριση αλλα και η δικαιολογια του Χρυσοχοιδη οτι αφου δεν εγιναν οι αλλες γιορτες θα ηταν αδικο να γινει του πολυτεχνειου, μονο στο εθιμικο δικαιο εχει βαση, διοτι τις Εθνικες εορτες μπορει να τις "κοψει" (βασικα τις τελετες για να ειμαστε πιο ακριβεις) αλλα του Πολυτεχνειου θα πρεπει πρωτα να καταργησει το ατομικο δικαιωμα του συνερχεσθαι για να την απαγορευσει. Ειναι πιο υπουλο και πιο επικινδυνο. Δεν μπορεις να συγκρινεις ανομοια πραγματα.Beria έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 17:59Προφανώς και δεν είναι εθνική εορτήpaul25 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 17:52 Το Πολυτεχνειο δεν ειναι Εθνικη γιορτη και δεν ειναι γιορτη. Αυτος ηταν και ο λογος που η αντιπολιτευση ηθελε να κανει την πορεια. Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου που ειναι εθνικες εορτες με το κρατος οργανωτη.
Η σύγκρουση στο Πολυτεχνείο δεν είχε τίποτε εθνικό (η συμμετοχή της κοινωνίας ήταν ελάχιστη, ήταν υπόθεση κάποιων μουρλών)
Και προφανώς δεν είναι γιορτή καθώς δεν έχει τίποτε χαρούμενο (παρά μόνο πάλι για όσους συμμετείχαν στην μούρλα)
Διαφωνώ επίσης και με το αναρχικό σύνθημα που λέει ότι το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήτανε εξέγερση και πάλη ταξική
Δεν είχε τίποτα ταξικό η εξέγερση. Φοιτητές την οργάνωσαν. Μικροαστοί που θα γίνουν διευθυντές δηλαδή
- Golden Age
Απο την εποχή του Ανδρέα Παναδρέου έχει καταστεί κρατική εορτή και τιμάται απο το κράτος.paul25 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 17:52 Το Πολυτεχνειο δεν ειναι Εθνικη γιορτη και δεν ειναι γιορτη. Αυτος ηταν και ο λογος που η αντιπολιτευση ηθελε να κανει την πορεια. Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου που ειναι εθνικες εορτες με το κρατος οργανωτη.
Και φυσικά, δεν παύει να είναι συνάθροιση.
Τιμαται με την καταθεση ενος στεφανου και την παυση των σχολειων. Δεν οργανωνουν τελετη οπως στις αλλες.Golden Age έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 18:49Απο την εποχή του Ανδρέα Παναδρέου έχει καταστεί κρατική εορτή και τιμάται απο το κράτος.paul25 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 17:52 Το Πολυτεχνειο δεν ειναι Εθνικη γιορτη και δεν ειναι γιορτη. Αυτος ηταν και ο λογος που η αντιπολιτευση ηθελε να κανει την πορεια. Δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο με 28 Οκτωβριου και 25 Μαρτιου που ειναι εθνικες εορτες με το κρατος οργανωτη.
Και φυσικά, δεν παύει να είναι συνάθροιση.
Ελα να πω και κατι αλλο για την πορεια στο Πολυτεχνειο (το οποιο θεωρω πολυ σημαντικο θεμα). Απαγορευθηκε η πορεια στο πολυτεχνειο με τον περιορισμο του δικαιωματος του συνερχεσθαι. Πολλοι λεγανε οτι η πορεια πειραξε στον κορονοιο, αλλα δεν τους πειραξε ο συνωστισμος στα ΜΜΜ. Ο περιορισμος του δικαιωματος αφορα το συνερχεσθαι και οχι το συνωστιζεστε, επομενως δεν ειναι συγκρισιμα και αναλογικα, η απαγορευση του δικαιωματος του συνερχεσθαι δεν θα επηρρεαζε τον συνωστισμο στα ΜΜΜ. Ομως, αν ο περιορισμος του δικαιωματος εγινε απο προταση της επιστημονικης επιτροπης, οι οποιοι μαλιστα ορισαν οριο 4 ατομα, τοτε πως επιτρεποταν ο συνωστισμος; Διοτι αν ο συνωστισμος επιτρεπετε αλλα οχι η συγκεντρωση για πορεια, τοτε ο περιορισμος του δικαιωματος ειναι αυθαιρετος και ευθεια επιθεση στο συνταγματικο δικαιωμα. Θα μπορουσαμε να πουμε πως εδρασε σαν χουντα το κρατος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 380 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
-
- 41 Απαντήσεις