!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ..
Re: ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ..
ΑΙΝΕΙΑΝ06 κατά τη γνώμη μου, ναι. Δεν γνωρίζω τί ισχύει σε επίπεδο νομοθεσίας βέβαια. Προσωπικά μου φαίνονται αδιανόητα ακόμα και μεταξύ γνωστών, τέτοιες εκφράσεις οικειότητας εννοώ.
- Sid Vicious
Είναι όπως το να σε πει κάποια αγοράκι
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
1451 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:15 ΑΙΝΕΙΑΝ06 κατά τη γνώμη μου, ναι. Δεν γνωρίζω τί ισχύει σε επίπεδο νομοθεσίας βέβαια. Προσωπικά μου φαίνονται αδιανόητα ακόμα και μεταξύ γνωστών, τέτοιες εκφράσεις οικειότητας εννοώ.
Υπάρχει λοιπόν συγκεκριμένη τυπική ευγενική γλώσσα και συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε μιλώντας με ξένους και να μην αποκλινουμε από αυτούς τους τύπους και τα προσχήματα ;
Έχω την εντύπωση πως το να αποκαλέσεις κάποιον ενήλικα (ή ακόμα και έφηβο) "αγοράκι", πέφτει πιο "βαρύ".
Και σίγουρα διαφέρει από το "αγόρι".
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Εκεί που δουλεύω έχει πολλές ξένες. Οταν θέλω να τις μιλήσω (για θέμα που επίγει) και δεν τις γνωρίζω, τις αποκαλώ "lady".
Ε, αν ενοχλεί κι αυτό, τότε σταματήστε τη Γη να κατέβω.
Ε, αν ενοχλεί κι αυτό, τότε σταματήστε τη Γη να κατέβω.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- omg kai 3 lol
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 15:56 ...με την λέξη "κοριτσάκι" , αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως σεξουαλική παρενόχληση;
Από μια χαζή συζήτηση σε μια μεσημεριανή εκπομπή σε ένα κανάλι στην ελληνική τηλεόραση ...
παρε το αναποδο παραδειγμα και σκεψου αν ειναι σεξιστικο-υποτιμητικο,
πλησιαζει γυναικα δημοσιογραφος εναν καραβανα στρατηγο μετα τη παρελαση της 28ης Οκτωβριου και τον ρωταει:
- "Αγορακι, θα κανεις καμια δηλωση σημερα;"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 23 Νοέμ 2020, 16:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει σημασία το πλαίσιο και ο τρόπος που λέγεται κάτι. Από ένα φίλο σου δέχεσαι πειράγματα που αν στα πει ένας τρίτος θα παρεξηγηθείς. Ομοίως και το υποκοριστικό "αγοράκι - κοριτσάκι" αν το χρησιμοποιήσεις με ειρωνικό ή μειωτικό τρόπο μπορεί να είναι ενοχλητικό.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
Σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι καθεαυτό αλλά μπορεί να είναι άκρως ενοχλητικό με το ανάλογο υφάκι.
Ιδανικά ναι αλλά αναγνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφαρμόσιμο και μερικές φορές μπορεί να ξεφύγει κανένας ενικός ανάμεσα στους πληθυντικούς όταν απευθυνόμαστε σε κόσμο.
Δηλαδή εάν η γυναίκα μου αποκαλέσει τον συνομήλικο συμμαθητή της κόρης μου με την έκφραση "αγοράκι," του στυλ "τι κάνει το αγοράκι;" το παρενοχλεί ;
Αν δεν είναι με επιθετική διάθεση (π.χ. λόγω ακατάλληλης ώρας), τότε ναι, υπάρχει υφέρπουσα σεξουαλική παρενόχληση.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Νομίζω το ίδιο λέμε.ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:20Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει σημασία το πλαίσιο και ο τρόπος που λέγεται κάτι. Από ένα φίλο σου δέχεσαι πειράγματα που αν στα πει ένας τρίτος θα παρεξηγηθείς. Ομοίως και το υποκοριστικό "αγοράκι - κοριτσάκι" αν το χρησιμοποιήσεις με ειρωνικό ή μειωτικό τρόπο μπορεί να είναι ενοχλητικό.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
Σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι καθεαυτό αλλά μπορεί να είναι άκρως ενοχλητικό με το ανάλογο υφάκι.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Sid Vicious
Στο τίτλο του νήματος αναφέρεις για γυναίκα όχι για παιδιάΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:21Δηλαδή εάν η γυναίκα μου αποκαλέσει τον συνομήλικο συμμαθητή της κόρης μου με την έκφραση "αγοράκι," του στυλ "τι κάνει το αγοράκι;" το παρενοχλεί ;
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
Πάλι μπέρδεψες τα σπέσιαλ τσιγάρα με τα μαλμπορο, κοριτσάκι μου;aLiCat έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:21Αν δεν είναι με επιθετική διάθεση (π.χ. λόγω ακατάλληλης ώρας), τότε ναι, υπάρχει υφέρπουσα σεξουαλική παρενόχληση.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
- Eθνικοκοινωνιστης
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 312 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay