!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ..

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Re: ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΊΚΑ..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 κατά τη γνώμη μου, ναι. Δεν γνωρίζω τί ισχύει σε επίπεδο νομοθεσίας βέβαια. Προσωπικά μου φαίνονται αδιανόητα ακόμα και μεταξύ γνωστών, τέτοιες εκφράσεις οικειότητας εννοώ.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Είναι όπως το να σε πει κάποια αγοράκι
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
ΑΙΝΕΙΑΝ06

1451 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:15 ΑΙΝΕΙΑΝ06 κατά τη γνώμη μου, ναι. Δεν γνωρίζω τί ισχύει σε επίπεδο νομοθεσίας βέβαια. Προσωπικά μου φαίνονται αδιανόητα ακόμα και μεταξύ γνωστών, τέτοιες εκφράσεις οικειότητας εννοώ.

Υπάρχει λοιπόν συγκεκριμένη τυπική ευγενική γλώσσα και συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε μιλώντας με ξένους και να μην αποκλινουμε από αυτούς τους τύπους και τα προσχήματα ;
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

Sid Vicious έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Είναι όπως το να σε πει κάποια αγοράκι
Έχω την εντύπωση πως το να αποκαλέσεις κάποιον ενήλικα (ή ακόμα και έφηβο) "αγοράκι", πέφτει πιο "βαρύ".
Και σίγουρα διαφέρει από το "αγόρι".
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Εκεί που δουλεύω έχει πολλές ξένες. Οταν θέλω να τις μιλήσω (για θέμα που επίγει) και δεν τις γνωρίζω, τις αποκαλώ "lady".

Ε, αν ενοχλεί κι αυτό, τότε σταματήστε τη Γη να κατέβω.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 15:56 ...με την λέξη "κοριτσάκι" , αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως σεξουαλική παρενόχληση;
Από μια χαζή συζήτηση σε μια μεσημεριανή εκπομπή σε ένα κανάλι στην ελληνική τηλεόραση ...

παρε το αναποδο παραδειγμα και σκεψου αν ειναι σεξιστικο-υποτιμητικο,

πλησιαζει γυναικα δημοσιογραφος εναν καραβανα στρατηγο μετα τη παρελαση της 28ης Οκτωβριου και τον ρωταει:

- "Αγορακι, θα κανεις καμια δηλωση σημερα;"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 23 Νοέμ 2020, 16:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει σημασία το πλαίσιο και ο τρόπος που λέγεται κάτι. Από ένα φίλο σου δέχεσαι πειράγματα που αν στα πει ένας τρίτος θα παρεξηγηθείς. Ομοίως και το υποκοριστικό "αγοράκι - κοριτσάκι" αν το χρησιμοποιήσεις με ειρωνικό ή μειωτικό τρόπο μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι καθεαυτό αλλά μπορεί να είναι άκρως ενοχλητικό με το ανάλογο υφάκι.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Ιδανικά ναι αλλά αναγνωρίζω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφαρμόσιμο και μερικές φορές μπορεί να ξεφύγει κανένας ενικός ανάμεσα στους πληθυντικούς όταν απευθυνόμαστε σε κόσμο.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Δηλαδή εάν η γυναίκα μου αποκαλέσει τον συνομήλικο συμμαθητή της κόρης μου με την έκφραση "αγοράκι," του στυλ "τι κάνει το αγοράκι;" το παρενοχλεί ;
Άβαταρ μέλους
aLiCat

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:16 Άμα δηλαδη αποκαλέσω με την έκφραση " Έλα κούκλα μου " την ...συμμαθήτριά της κόρης μου που την παίρνει τηλέφωνο μεσημέρι για να μιλήσουν για μαθήματα , θα πρέπει να κατηγορηθω ότι κάνω παρενόχληση σε ανήλικη συμαθήτριά της κόρης μου ;
Αν δεν είναι με επιθετική διάθεση (π.χ. λόγω ακατάλληλης ώρας), τότε ναι, υπάρχει υφέρπουσα σεξουαλική παρενόχληση.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
aLiCat

ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:20
Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει σημασία το πλαίσιο και ο τρόπος που λέγεται κάτι. Από ένα φίλο σου δέχεσαι πειράγματα που αν στα πει ένας τρίτος θα παρεξηγηθείς. Ομοίως και το υποκοριστικό "αγοράκι - κοριτσάκι" αν το χρησιμοποιήσεις με ειρωνικό ή μειωτικό τρόπο μπορεί να είναι ενοχλητικό.

Σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι καθεαυτό αλλά μπορεί να είναι άκρως ενοχλητικό με το ανάλογο υφάκι.
Νομίζω το ίδιο λέμε. :)
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:21
Δηλαδή εάν η γυναίκα μου αποκαλέσει τον συνομήλικο συμμαθητή της κόρης μου με την έκφραση "αγοράκι," του στυλ "τι κάνει το αγοράκι;" το παρενοχλεί ;
Στο τίτλο του νήματος αναφέρεις για γυναίκα όχι για παιδιά
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

aLiCat έγραψε: 23 Νοέμ 2020, 16:21
Αν δεν είναι με επιθετική διάθεση (π.χ. λόγω ακατάλληλης ώρας), τότε ναι, υπάρχει υφέρπουσα σεξουαλική παρενόχληση.
Πάλι μπέρδεψες τα σπέσιαλ τσιγάρα με τα μαλμπορο, κοριτσάκι μου;
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

:lol:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”