!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Xαν,αλλαγη συνορων αλβανιας ελλαδας
Re: Xαν,αλλαγη συνορων αλβανιας ελλαδας
η αλβανια κυβερνηση κι αντιπολιτευση γυρευει κερκυρα ηπειρο κι δυτικη μακεδονια
κι μετα τα ζαβα κκε αριστερα μαοικα τριτσκιστες μιλανε για ελληνικο εθνικισμο
κι μετα τα ζαβα κκε αριστερα μαοικα τριτσκιστες μιλανε για ελληνικο εθνικισμο
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
18.10.2013
Η κατάργηση του «εμπολέμου»
http://www.kathimerini.gr/737298/opinio ... -empolemoy
Πριν από Ακριβώς 30 Χρόνια Σταματήσαμε να Βρισκόμαστε (Τυπικά) σε Πόλεμο με την Αλβανία
Το «εμπόλεμο» που καταργήθηκε, αλλά δεν επικυρώθηκε ποτέ από καμιά Βουλή, είναι ένα θεσμικό ζήτημα. Ευτυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
https://www.vice.com/gr/article/599j9d/ ... hn-albania
Η κατάργηση του «εμπολέμου»
http://www.kathimerini.gr/737298/opinio ... -empolemoy
Πριν από Ακριβώς 30 Χρόνια Σταματήσαμε να Βρισκόμαστε (Τυπικά) σε Πόλεμο με την Αλβανία
Το «εμπόλεμο» που καταργήθηκε, αλλά δεν επικυρώθηκε ποτέ από καμιά Βουλή, είναι ένα θεσμικό ζήτημα. Ευτυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
https://www.vice.com/gr/article/599j9d/ ... hn-albania
Νομίζω χαρίσαμε ένα νησί ήδη.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
ΥΠΕΞ για ενταφιασμό Ελλήνων ηρώων: Σημαντική πρόοδος στα ελληνοαλβανικά
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την τελετή ενταφιασμού οστών Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... alvanika1/
Σε μια παλιά εκπομπή του μέγκα που είχε ασχοληθεί με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.Είχε μιλήσει κάποιος πρόξενος ή κάποιος από την κυβέρνηση της Αλβανίας.
Από την πλευρά της Αλβανίας τα στρατιωτικά νεκροταφεία σημαδεύουν τα όρια των ελληνικών εδαφικών διεκδικήσεων.Τραβώντας νοητά τις γραμμές που ενώνουν τα νεκροταφεία.Είχε τότε τίτλο στο συγκεκριμένο κομμάτι η διπλωματία των κοκάλων.Φυσικά αυτό δημιουργεί αρκετά ευτράπελα.
Κάτι ανάλογο γίνεται και με τους τσάμηδες και τις περιουσίες τους.Τα ίδια και με τους διάφορους χάρτες.
Όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε και από τις δυο πλευρές και να λύσουμε τις όποιες διαφορές.Φαντάζει απλό αλλά δεν είναι τόσο απλό.Ο φόβος υπάρχει αμοιβαία.Τα παιχνίδια τρίτων είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι.
Επίσης υπάρχει και το θέμα της ΑΟΖ.Θέμα που βιαζόμαστε εμείς να κλείσουμε με όλους για να πιέσουμε την Τουρκία προς μια λύση.Για να δείξουμε ότι με όλους λύσαμε τα προβλήματα και δεν λύνονται μόνο με την προβληματική Τουρκία.
Α ναι και με τους τσάμηδες.Το ελληνικό κράτος σου λέει ωραία έλα πάρε την περιουσία σου.Δική σου.Για να την πάρεις όμως πρέπει να πληρώσεις και τους φόρους που σου αναλογούν από τότε που έφυγες μέχρι και σήμερα.Κάπου εκεί παίζονται πολλά λεφτά.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την τελετή ενταφιασμού οστών Ελλήνων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... alvanika1/
Σε μια παλιά εκπομπή του μέγκα που είχε ασχοληθεί με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.Είχε μιλήσει κάποιος πρόξενος ή κάποιος από την κυβέρνηση της Αλβανίας.
Από την πλευρά της Αλβανίας τα στρατιωτικά νεκροταφεία σημαδεύουν τα όρια των ελληνικών εδαφικών διεκδικήσεων.Τραβώντας νοητά τις γραμμές που ενώνουν τα νεκροταφεία.Είχε τότε τίτλο στο συγκεκριμένο κομμάτι η διπλωματία των κοκάλων.Φυσικά αυτό δημιουργεί αρκετά ευτράπελα.
Κάτι ανάλογο γίνεται και με τους τσάμηδες και τις περιουσίες τους.Τα ίδια και με τους διάφορους χάρτες.
Όλα αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε και από τις δυο πλευρές και να λύσουμε τις όποιες διαφορές.Φαντάζει απλό αλλά δεν είναι τόσο απλό.Ο φόβος υπάρχει αμοιβαία.Τα παιχνίδια τρίτων είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι.
Επίσης υπάρχει και το θέμα της ΑΟΖ.Θέμα που βιαζόμαστε εμείς να κλείσουμε με όλους για να πιέσουμε την Τουρκία προς μια λύση.Για να δείξουμε ότι με όλους λύσαμε τα προβλήματα και δεν λύνονται μόνο με την προβληματική Τουρκία.
Α ναι και με τους τσάμηδες.Το ελληνικό κράτος σου λέει ωραία έλα πάρε την περιουσία σου.Δική σου.Για να την πάρεις όμως πρέπει να πληρώσεις και τους φόρους που σου αναλογούν από τότε που έφυγες μέχρι και σήμερα.Κάπου εκεί παίζονται πολλά λεφτά.
Αυτό έχει κάποιο ας πούμε χειροπιαστό αντίκρυσμα ή είναι στα πλαίσια μιας κίνησης καλής θελήσεως εκ μέρους μας και έχει ο Θεός?Επίσης υπάρχει και το θέμα της ΑΟΖ.Θέμα που βιαζόμαστε εμείς να κλείσουμε με όλους για να πιέσουμε την Τουρκία προς μια λύση.Για να δείξουμε ότι με όλους λύσαμε τα προβλήματα και δεν λύνονται μόνο με την προβληματική Τουρκία
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Πολιτική είναι.Στην πολιτική η εικόνα σου στους άλλους μετράει.Δεν χρειάζεται να πιάσουμε κράτη.Στην καθημερινότητα μας να δούμε,το καταλαβαίνουμε.
Επειδή είναι πολιτική, γι αυτό μιλάω κι εγώ, αν λέγαμε για πολιτιστικές εκδηλώσεις , θα ένοιωθα πιο σίγουρη
Καταρχάς μειώνεις την επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία.Λύνεις τα προβλήματα και προσεγγίζεις την Αλβανία πιο κοντά.Το ίδιο γίνεται και με τα Σκόπια που θέλουν να τα βάλουν στο ΝΑΤΟ,κόβουν την επιρροή της Ρωσίας.
Το κάθε κράτος,όπως ο κάθε άνθρωπος,πουλάει την εικόνα του στους υπόλοιπους.Γιατί συνυπάρχουμε με άλλους ανθρώπους.Μας νοιάζει η εικόνα που βγάζουμε στους άλλους.Γίνονται συνομιλίες.Βγαίνει η Ελλάδα και λέει να έλυσα τα θέματα με Αλβανία,Ιταλία,Λιβύη,Αίγυπτο,Κύπρο.Μόνο με Τουρκία έχω θέμα.Δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα.Εμείς δείχνουμε καλή θέληση.Λύσαμε τα θέματα με τους υπόλοιπους γείτονες.
Το κάθε κράτος,όπως ο κάθε άνθρωπος,πουλάει την εικόνα του στους υπόλοιπους.Γιατί συνυπάρχουμε με άλλους ανθρώπους.Μας νοιάζει η εικόνα που βγάζουμε στους άλλους.Γίνονται συνομιλίες.Βγαίνει η Ελλάδα και λέει να έλυσα τα θέματα με Αλβανία,Ιταλία,Λιβύη,Αίγυπτο,Κύπρο.Μόνο με Τουρκία έχω θέμα.Δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα.Εμείς δείχνουμε καλή θέληση.Λύσαμε τα θέματα με τους υπόλοιπους γείτονες.
Για την επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία, δεν έχω δει πρακτικά πώς την λύνεις (επίσης, δεν γνωρίζω και άλλα πολλά όπως, κατα πόσο επιθυμούν οι τρίτοι παράγοντες την Τουρκία τελείως έξω από Αλβανία ή την Τουρκία γενικότερα έξω από πολλά κτλ), με τα Σκόπια, δεν μπορώ να καταλάβω α)γιατί εφόσον κόπτεται κυρίως η Αμερική και το ΝΑΤΟ να την εντάξει στην πτέρυγά του, δεν τα πιέζει -γνωρίζει και γνωρίζω κι εγώ πολύ καλά οτι μπορει να το κάνει-να ενταχθούν χωρίς να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία και την εθνικότητα και την γλώσσα την "μακεδονική" πουθενά. Μην ακούσω τώρα κανένα ναι αλλά ξέρεις, εαν οι ίδιοι...
Και γιατι δεν πιέζουμε ΕΜΕΙΣ που έχουμε το χαρτί του βέτο στα χέρια μας, οπωσδήποτε να κυλήσει το πράγμα όπως περιγράφω παραπάνω
β) και γιατί πρέπει να νοιάζει εμένα η Ρωσία να μείνει έξω από τα Βαλκάνια, ΟΤΑΝ, παραχωρώ το "Μακεδονία" και την "Μακεδονική ταυτότητα" στο γειτονικό κρατίδιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή μπορει να συνεπάγεται για το μέλλον (αλλά και το ΠΑΡΟΝ) της χώρας, είτε το "μακεδονικό" χρησιμοποιηθεί από τους Δυτικούς είτε από τους Ρώσους κατά της χώρας μου?.
Ας φροντίσουν αυτοί που δεν θέλουν την Ρωσία μέσα στα πόδια του ΝΑΤΟ, τον βασικό παίχτη στα Βαλκάνια (δηλαδή εμάς, αν υποτίθεται οτι είμαστε τέτοιοι και όχι το κλωτσοσκούφι), για εμένα προς το παρόν η Ρωσία είναι χώρα ΟΜΟΔΟΞΗ (δεν ξέρω αν καταλαβαίνει πραγματικά κανεις τί αυτό συνεπάγεται, επιτελους δηλαδη) και χώρα με την οποία δεν επιθυμώ κι εγώ περίεργα ανακατέματα, κατα τα άλλα.
Εκτός, αν κάνουμε λόγο για διάφορα σενάρια, και κρυφά σχέδια εθνικής σωτηρίας (αλλα και κρυφά σχέδια εθνικής ξεφτύλας) εντάξει, αλλά εγώ δεν μπορώ να μιλάω βάσει σεναρίων, όσα και αν είναι ή όσο πιθανά και να φαντάζουν αυτά (θα μπορούσα κι εγώ να σου πω ένα σενάριο, οτι τα βρήκαν Τραμπ-Πούτιν, στο μέσο και ο Έρντο είτε γνωρίζει είτε δεν γνωρίζει επι της ουσίας, σήμερα είδα τον πήρε τηλεφωνάκι ο Τραμπ πριν δει τον Ρώσο, κι έχουν μοιράσει τί θέλουν να μοιράσουν) και κάθομαι τώρα εγώ να γίνω η π@@τανίτσα των Βαλκανίων και να νομιζω οτι κάνω και πολιτική.
Στο είπε ξεκάθαρα στην συνέντευξη ο Ζάεφ: στο ΝΑΤΟ μπαίνουμε, το θέμα της ταυτότητας λύθηκε, δε πα να γ@μηθεί (τε), και η συμφωνία να ακυρωθεί αύριο, η επόμενη θα γίνει βάσει των συμφωνηθέντων της πρώτης.
Ξέρεις τί μπορεί να σημαίνει αυτό? Εγώ που είμαι και ανίδεη θα σου πω: συγκρούσεις στην περιοχή (όλων) και μετά στο τραπέζι για επαναδιαπραγματεύσεις και συμφωνίες επί τετελεσμένων, με συγκεκριμένο διπλωματικό και διακρατικό μπακγκραουντ.
Εσύ, κόβεις το κεφάλι σου οτι η "Μακεδονία" θα κατοχυρωθεί στην Ελληνική επικράτεια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο?
Και γιατι δεν πιέζουμε ΕΜΕΙΣ που έχουμε το χαρτί του βέτο στα χέρια μας, οπωσδήποτε να κυλήσει το πράγμα όπως περιγράφω παραπάνω
β) και γιατί πρέπει να νοιάζει εμένα η Ρωσία να μείνει έξω από τα Βαλκάνια, ΟΤΑΝ, παραχωρώ το "Μακεδονία" και την "Μακεδονική ταυτότητα" στο γειτονικό κρατίδιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή μπορει να συνεπάγεται για το μέλλον (αλλά και το ΠΑΡΟΝ) της χώρας, είτε το "μακεδονικό" χρησιμοποιηθεί από τους Δυτικούς είτε από τους Ρώσους κατά της χώρας μου?.
Ας φροντίσουν αυτοί που δεν θέλουν την Ρωσία μέσα στα πόδια του ΝΑΤΟ, τον βασικό παίχτη στα Βαλκάνια (δηλαδή εμάς, αν υποτίθεται οτι είμαστε τέτοιοι και όχι το κλωτσοσκούφι), για εμένα προς το παρόν η Ρωσία είναι χώρα ΟΜΟΔΟΞΗ (δεν ξέρω αν καταλαβαίνει πραγματικά κανεις τί αυτό συνεπάγεται, επιτελους δηλαδη) και χώρα με την οποία δεν επιθυμώ κι εγώ περίεργα ανακατέματα, κατα τα άλλα.
Εκτός, αν κάνουμε λόγο για διάφορα σενάρια, και κρυφά σχέδια εθνικής σωτηρίας (αλλα και κρυφά σχέδια εθνικής ξεφτύλας) εντάξει, αλλά εγώ δεν μπορώ να μιλάω βάσει σεναρίων, όσα και αν είναι ή όσο πιθανά και να φαντάζουν αυτά (θα μπορούσα κι εγώ να σου πω ένα σενάριο, οτι τα βρήκαν Τραμπ-Πούτιν, στο μέσο και ο Έρντο είτε γνωρίζει είτε δεν γνωρίζει επι της ουσίας, σήμερα είδα τον πήρε τηλεφωνάκι ο Τραμπ πριν δει τον Ρώσο, κι έχουν μοιράσει τί θέλουν να μοιράσουν) και κάθομαι τώρα εγώ να γίνω η π@@τανίτσα των Βαλκανίων και να νομιζω οτι κάνω και πολιτική.
Στο είπε ξεκάθαρα στην συνέντευξη ο Ζάεφ: στο ΝΑΤΟ μπαίνουμε, το θέμα της ταυτότητας λύθηκε, δε πα να γ@μηθεί (τε), και η συμφωνία να ακυρωθεί αύριο, η επόμενη θα γίνει βάσει των συμφωνηθέντων της πρώτης.
Ξέρεις τί μπορεί να σημαίνει αυτό? Εγώ που είμαι και ανίδεη θα σου πω: συγκρούσεις στην περιοχή (όλων) και μετά στο τραπέζι για επαναδιαπραγματεύσεις και συμφωνίες επί τετελεσμένων, με συγκεκριμένο διπλωματικό και διακρατικό μπακγκραουντ.
Εσύ, κόβεις το κεφάλι σου οτι η "Μακεδονία" θα κατοχυρωθεί στην Ελληνική επικράτεια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο?
Μπορείς να διαβάσεις το vice παραπάνω για να δεις το θέμα με την Τουρκία και γενικότερα για την Αλβανία.
Αυτό με τα Σκόπια είναι παράδειγμα που έφερα.Δεν θα ήθελα να το αναπτύξω στο παρόν νήμα.Επιγραμματικά όσο μπορώ.Δεν είμαστε μόνοι μας.Είναι δούναι και λαβείν.Πιέσεις υπάρχουν εκατέρωθεν.Δεν έχω το όνομα τουλάχιστον,τότε γεια σας δυτικοί,πάω στην Ρωσία.Μεγαλώνει η επιρροή της Ρωσίας.Υπάρχουν οι αλβανοί που μπορούν να ανοίξουν πόλεμο εντός Σκοπίων.
Η Ελλάδα έχει τα δικά της θέματα,κυρίως τα οικονομικά.
Ο Ζάεφ δήλωσε ότι έγιναν πληρωμές μέσω ελλήνων επιχειρηματιών για να γίνουν επεισόδια στα Σκόπια για το δημοψήφισμα.Οι οποίοι επιχειρηματίες μπλέκονται με την Ρωσία.Τα Σκόπια επίσης έχουν σχέσεις με Τουρκία και θέλουμε να τα φέρουμε κοντά μας.Για αυτό είναι σημαντικό να λύσουμε τα όποια προβλήματα με αυτά τα κράτη.
Ζάεφ: Γνωρίζουμε για Έλληνες επιχειρηματίες που πληρώνουν ώστε να υπάρξουν επεισόδια για το δημοψήφισμα
https://www.lifo.gr/now/world/200664/za ... mopsifisma
Αυτό με τα Σκόπια είναι παράδειγμα που έφερα.Δεν θα ήθελα να το αναπτύξω στο παρόν νήμα.Επιγραμματικά όσο μπορώ.Δεν είμαστε μόνοι μας.Είναι δούναι και λαβείν.Πιέσεις υπάρχουν εκατέρωθεν.Δεν έχω το όνομα τουλάχιστον,τότε γεια σας δυτικοί,πάω στην Ρωσία.Μεγαλώνει η επιρροή της Ρωσίας.Υπάρχουν οι αλβανοί που μπορούν να ανοίξουν πόλεμο εντός Σκοπίων.
Η Ελλάδα έχει τα δικά της θέματα,κυρίως τα οικονομικά.
Ο Ζάεφ δήλωσε ότι έγιναν πληρωμές μέσω ελλήνων επιχειρηματιών για να γίνουν επεισόδια στα Σκόπια για το δημοψήφισμα.Οι οποίοι επιχειρηματίες μπλέκονται με την Ρωσία.Τα Σκόπια επίσης έχουν σχέσεις με Τουρκία και θέλουμε να τα φέρουμε κοντά μας.Για αυτό είναι σημαντικό να λύσουμε τα όποια προβλήματα με αυτά τα κράτη.
Ζάεφ: Γνωρίζουμε για Έλληνες επιχειρηματίες που πληρώνουν ώστε να υπάρξουν επεισόδια για το δημοψήφισμα
https://www.lifo.gr/now/world/200664/za ... mopsifisma
To πιο πιθανό είναι να σου πουν "ε, αφού είστε τόσο ανώτεροι δείξτε την ίδια καλή θέληση και με την Τουρκία, που είναι πολύ πιο σημαντική από τους υπόλοιπους γείτονες σας".fonfon έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 19:22 Καταρχάς μειώνεις την επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία.Λύνεις τα προβλήματα και προσεγγίζεις την Αλβανία πιο κοντά.Το ίδιο γίνεται και με τα Σκόπια που θέλουν να τα βάλουν στο ΝΑΤΟ,κόβουν την επιρροή της Ρωσίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 20:52To πιο πιθανό είναι να σου πουν "ε, αφού είστε τόσο ανώτεροι δείξτε την ίδια καλή θέληση και με την Τουρκία, που είναι πολύ πιο σημαντική από τους υπόλοιπους γείτονες σας".fonfon έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 19:22 Καταρχάς μειώνεις την επιρροή της Τουρκίας στην Αλβανία.Λύνεις τα προβλήματα και προσεγγίζεις την Αλβανία πιο κοντά.Το ίδιο γίνεται και με τα Σκόπια που θέλουν να τα βάλουν στο ΝΑΤΟ,κόβουν την επιρροή της Ρωσίας.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Προσπαθούν να κρατάνε ισορροπίες.Υπάρχουν σε όλους όρια.ΓΑΛΗ έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 20:52 To πιο πιθανό είναι να σου πουν "ε, αφού είστε τόσο ανώτεροι δείξτε την ίδια καλή θέληση και με την Τουρκία, που είναι πολύ πιο σημαντική από τους υπόλοιπους γείτονες σας".
Ψάξε στο web για χάρτη της μεγάλης Αλβανίας που κατεβαίνει και πιο κάτω από τα Γιάννενα (όχι πως δεν το ξέρεις, αλλά τώρα που το είπαμε δεν μπορείς να κάνεις τον ανήξερο).Northern Spirit έγραψε: 15 Ιούλ 2018, 16:11εξηγησε μου λιγο τι ακριβως ειναι το θεμα των συνορων πλην της ΑΟΖ;Ποια ειναι η διαφιλονικουμενη περιοχη;Juno έγραψε: 15 Ιούλ 2018, 12:42Ναι στις δηλώσεις του Τσίπρα και του συμπατριώτη του Χίτλερ. Πολύ συγκεκριμένο και τα έβαλα και τα δύο εδώ στο νήμα.Northern Spirit έγραψε: 15 Ιούλ 2018, 12:41 Οι δηλωσεις Τσιπρα ως σςυνηθως δεν βγαζουνε και πολυ νοημα..Μεχρι τωρα δεν εχω κατι συγκεκριμενο για τα συνορα πλην ΑΟΖ. Εχεις δει εσυ;
Και συνδύασέ το με τις διακηρύξεις των κουκουδιών στον ανταρτοπόλεμο για Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.
Δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι την ιστορική συνέχεια και συνέπεια στα πιστεύω τους. Το μόνο στο οποίο είναι συνεπείς στις θέσεις τους είναι το ξεπούλημα της πατρίδας.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Πήζει η εθνοπλέμπα => κάτι καλό συμβαίνει
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 277 Προβολές