!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊός από την κινα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Obi Wan Iakobi
- hellegennes
Re: Κορονοϊός από την κινα
Εσύ από το σπίτι σου δεν δουλεύεις; Με πόσο κόσμο έρχεσαι σε επαφή καθημερινά;Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:37(!) This claim is disputed.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 Εφικτή ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα κανείς δεν γυρνάει από την άλλη για να βήξει, βήχει προς την κατεύθυνσή σου.
Αν κάποιος βήξει στον αγκώνα του και σε αντίθετη κατεύθυνση από εσένα, τα σταγονίδια έχουν σχεδόν 0% πιθανότητα να πέσουν πάνω σου.ST48410 έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:41ποια είναι η τωρινή και ποια η προηγούμενη;hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 πάλι η τωρινή κατάσταση θα έκανε πιο εύκολη την μετάδοση από την προηγούμενη.
Αν κάποιος βήξει χωρίς μάσκα τα σταγονίδια θα πάνε πιο μακρυά και με μεγαλύτερες ταχύτητες. Αν εγώ στέκομαι 5-6 μέτρα μακρυά του σε μικρό κλειστό χώρο πχ βαγόνι, η λογική λέει ότι διατρέχω μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν. Μακάρι να έχουμε και έρευνες να μη μιλάμε στον αέρα με υποθέσεις.
Και δεν ισχύει αυτό με τις ταχύτητες, εκτός αν μετράς μέση ταχύτητα. Τα σταγονίδια που θα περάσουν από την μάσκα θα περάσουν από τα κενά. Τα σταγονίδια που θα βρούνε στην μάσκα δεν θα περάσουν καθόλου ή το πολύ να εκτιναχθούν με την αναπνοή λίγο παραπέρα. Η ταχύτητα και η απόσταση των σωματιδίων που θα περάσουν θα είναι ίδιες με το να μην φορούσες τίποτα. Αυτό που μειώνεις υποτίθεται ότι είναι ο αριθμός τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μειωση και αυξηση ιικου φορτιου λέγεται και μάλλον θα πρεπει να αλλάξει ο τίτλοςhellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:47Εσύ από το σπίτι σου δεν δουλεύεις; Με πόσο κόσμο έρχεσαι σε επαφή καθημερινά;Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:37(!) This claim is disputed.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 Εφικτή ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα κανείς δεν γυρνάει από την άλλη για να βήξει, βήχει προς την κατεύθυνσή σου.
Αν κάποιος βήξει στον αγκώνα του και σε αντίθετη κατεύθυνση από εσένα, τα σταγονίδια έχουν σχεδόν 0% πιθανότητα να πέσουν πάνω σου.ST48410 έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:41ποια είναι η τωρινή και ποια η προηγούμενη;hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 πάλι η τωρινή κατάσταση θα έκανε πιο εύκολη την μετάδοση από την προηγούμενη.
Αν κάποιος βήξει χωρίς μάσκα τα σταγονίδια θα πάνε πιο μακρυά και με μεγαλύτερες ταχύτητες. Αν εγώ στέκομαι 5-6 μέτρα μακρυά του σε μικρό κλειστό χώρο πχ βαγόνι, η λογική λέει ότι διατρέχω μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν. Μακάρι να έχουμε και έρευνες να μη μιλάμε στον αέρα με υποθέσεις.
Και δεν ισχύει αυτό με τις ταχύτητες, εκτός αν μετράς μέση ταχύτητα. Τα σταγονίδια που θα περάσουν από την μάσκα θα περάσουν από τα κενά. Τα σταγονίδια που θα βρούνε στην μάσκα δεν θα περάσουν καθόλου ή το πολύ να εκτιναχθούν με την αναπνοή λίγο παραπέρα. Η ταχύτητα και η απόσταση των σωματιδίων που θα περάσουν θα είναι ίδιες με το να μην φορούσες τίποτα. Αυτό που μειώνεις υποτίθεται ότι είναι ο αριθμός τους.
Κορονοιος από τη Θεσσαλονίκη Βόρεια Ελλάδα
- Dwarven Blacksmith
Δεν έχει σημασία αφού είπες "κανείς" αρκεί να έχω δει έναν. Όσους βλέπω εγώ λοιπόν όχι μόνο δε βήχουν προς την κατεύθυνση σου αλλά γυρίζουν προς τον τοίχο, καλύπτουν τον στόμα με το μπράτσο και βήχουν πολύ πνιχτά να μη τους πάρει χαμπάρι κανείς, βέβαια αυτό κάνει προφανές το τι κάνουν αλλά πάντως το ένστικτο τους είναι αυτό.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:47Εσύ από το σπίτι σου δεν δουλεύεις; Με πόσο κόσμο έρχεσαι σε επαφή καθημερινά;Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:37(!) This claim is disputed.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 Εφικτή ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα κανείς δεν γυρνάει από την άλλη για να βήξει, βήχει προς την κατεύθυνσή σου.
Βέβαια εκ του αποτελέσματος πρέπει να έχεις δίκιο για τη Θεσαλλονίκη.
hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:47 Αν κάποιος βήξει στον αγκώνα του και σε αντίθετη κατεύθυνση από εσένα, τα σταγονίδια έχουν σχεδόν 0% πιθανότητα να πέσουν πάνω σου.
Νομίζω ότι εδώ τα παρουσιάζει καλύτερα. Αυτά που παρουσιάζει μου φαίνονται απολύτως λογικά. Σε μένα οι διαφορές φαίνονται αρκετά μεγάλες και ξεκάθαρες. Ας το αναλύσουν περαιτέρω οι ειδικοί επιστήμονες ώστε να γίνει ξεκάθαρο το όποιο όφελος. Από το 1:50
αυτά είναι δεδομένα νομίζω όχι προβλήματα. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε να λύσουμε το πρόβλημα, πώς θα προστατεύσουμε τους λίγους ανάμεσά μας που κινδυνεύουν πολύ. Δεν νομίζω να τα έχει πάει κανείς καλά, τους κρεμάσαμε τους μεγάλους τελικά, απο την αρχή το πήγαμε οριζόντια λες και κινδυνεύουμε ολοι το ίδιο, στο τέλος θα το πιστέψουμε κιόλας.
- hellegennes
Εντάξει, κανείς μείον 2 άτομα που έχεις δει εσύ. Σε πιστεύω.Dwarven Blacksmith έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:55 Δεν έχει σημασία αφού είπες "κανείς" αρκεί να έχω δει έναν. Όσους βλέπω εγώ λοιπόν όχι μόνο δε βήχουν προς την κατεύθυνση σου αλλά γυρίζουν προς τον τοίχο, καλύπτουν τον στόμα με το μπράτσο και βήχουν πολύ πνιχτά να μη τους πάρει χαμπάρι κανείς, βέβαια αυτό κάνει προφανές το τι κάνουν αλλά πάντως το ένστικτο τους είναι αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Καταλαβαίνω τι λες με έναν πολύ σημαντικό αστερίσκο. Μέχρι στιγμής και λόγω μικρού χρόνου παρέλευσης από τότε που μολύνθηκαν οι πρώτοι, δεν είναι ξεκάθαρο τι ποσοστό αυτών έχει αναρρώσει χωρίς να έχει κανένα κατάλοιπο για την υπόλοιπη ζωή του. Ή που τέλος πάντων θα αναρρώσει πλήρως ακόμα και αν χρειαστεί κάποιους μήνες για αυτό. Γιατί αν είναι ο έφηβος που το περνάει ελαφρά να κουβαλάει και ένα κουσούρι δια βίου, αλλάζει το πράγμα.enaon έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:58 αυτά είναι δεδομένα νομίζω όχι προβλήματα. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε να λύσουμε το πρόβλημα, πώς θα προστατεύσουμε τους λίγους ανάμεσά μας που κινδυνεύουν πολύ. Δεν νομίζω να τα έχει πάει κανείς καλά, τους κρεμάσαμε τους μεγάλους τελικά, απο την αρχή το πήγαμε οριζόντια λες και κινδυνεύουμε ολοι το ίδιο, στο τέλος θα το πιστέψουμε κιόλας.
ακόμα και έτσι να ειναι στ, το πρόβλημα παραμένει ώς έχει στο παρόν. Πώς θα προστατεύσουμε όσους κινδυνεύουν να πεθάνουν τώρα. Αν έχεις δίκιο, θα έχουμε ένα ακόμα πρόβλημα ιατρικό για μετά, να θεραπεύσουμε όσους μείναν με προβλήματα.ST48410 έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 18:02 Καταλαβαίνω τι λες με έναν πολύ σημαντικό αστερίσκο. Μέχρι στιγμής και λόγω μικρού χρόνου παρέλευσης από τότε που μολύνθηκαν οι πρώτοι, δεν είναι ξεκάθαρο τι ποσοστό αυτών έχει αναρρώσει χωρίς να έχει κανένα κατάλοιπο για την υπόλοιπη ζωή του. Ή που τέλος πάντων θα αναρρώσει πλήρως ακόμα και αν χρειαστεί κάποιους μήνες για αυτό. Γιατί αν είναι ο έφηβος που το περνάει ελαφρά να κουβαλάει και ένα κουσούρι δια βίου, αλλάζει το πράγμα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολη λύση. Φροντίζω ηλικιωμένο και δεν είναι δυνατό να μη βρεθώ στο ίδιο δωμάτιο. Όταν θα τον πάω στο γιατρό επίσης θα μπούμε μαζί μέσα στο αμάξι, πάλι δηλαδή σε πολύ περιορισμένο χώρο. Πρακτικά έχω περιορίσει την δική μου έκθεση ώστε να μη μεταφέρω κάτι και έχω βάλει κανόνες σε όποιον τον επισκεφτεί στο σπίτι. Καθαρίζω επίσης ότι έρχεται από έξω και μετά του το δίνω. Αλλά απλά μειώνω τις πιθανότητες. Δεν υπάρχει απόλυτος έλεγχος της κατάστασης αφού μπορεί να κολλήσουμε και να αρχίσουμε να το υποψιαζόμαστε μέρες μετά.enaon έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 18:06 ακόμα και έτσι να ειναι στ, το πρόβλημα παραμένει ώς έχει στο παρόν. Πώς θα προστατεύσουμε όσους κινδυνεύουν να πεθάνουν τώρα. Αν έχεις δίκιο, θα έχουμε ένα ακόμα πρόβλημα ιατρικό για μετά, να θεραπεύσουμε όσους μείναν με προβλήματα.
Ξέρω επίσης αρκετές οικογένειες που κρατούν τα παιδιά τους οι παππούδες. Και σε κάποιες δεν υπάρχει καμία εναλλακτική.
Θα ήθελα να απαγορευτεί ή άσκοπη χρήση των ΜΜΜ από ηλικιωμένους τις ώρες αιχμής. Αλλά με αρκετούς που το συζητώ, το θεωρούν θανατική ποινή να αλλάξουν τις συνήθειές μιας ζωής και να σταματήσουν τις βόλτες. Και ίσως από τη μεριά τους να φαίνεται λογικό αυτό.
Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ιδιοκτήτη γηροκομείου που αυτοκτόνησε. Νομίζω ότι η συνετή στάση μεγάλου μέρους του πληθυσμού είναι πολύ αποτελεσματικότερη των μέτρων που μπορεί να λάβει ο καθένας ξεχωριστά.
- hellegennes
Δεν παρουσιάζει καθόλου καλά το ζήτημα και καθόλου αποστασιοποιημένα. Το βίντεο το έχω δει, γιατί είμαι συνδρομητής στο κανάλι του (στα περισσότερα επιστημονικά κανάλια του PBS). Όπως και στα βίντεο των Green Brothers, κάποια βίντεό του είναι καλά και εμπεριστατωμένα και κάποια μέτρια προς κακά. Ας πούμε, ένα από τα πρώτα βίντεο του καναλιού του αναπαράγει τον μύθο ότι τα κύτταρα των μικροβίων στον οργανισμό μας είναι πολλαπλάσια από τα ανθρώπινα.ST48410 έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:57hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:47 Αν κάποιος βήξει στον αγκώνα του και σε αντίθετη κατεύθυνση από εσένα, τα σταγονίδια έχουν σχεδόν 0% πιθανότητα να πέσουν πάνω σου.
Νομίζω ότι εδώ τα παρουσιάζει καλύτερα. Αυτά που παρουσιάζει μου φαίνονται απολύτως λογικά. Σε μένα οι διαφορές φαίνονται αρκετά μεγάλες και ξεκάθαρες. Ας το αναλύσουν περαιτέρω οι ειδικοί επιστήμονες ώστε να γίνει ξεκάθαρο το όποιο όφελος. Από το 1:50
Στο συγκεκριμένο βίντεο δείχνει μια μη επιστημονική πειραματική διάταξη, που ένας τύπος φυσάει σαν τον πούστη χωρίς μάσκα και μετά βίας αναπνέει με την μάσκα. Δεν είναι σοβαρό δείγμα αυτό ούτε έχει σαν πειραματική διάταξη την δυνατότητα να δείξει αυτό που σου λέω.
Σκέψου το λογικά, τα σταγονίδια που περνάνε από την μάσκα δεν υπάρχει λόγος να θεωρείς ότι φεύγουν με μικρότερη ταχύτητα. Μην σκέφτεσαι την μάσκα σαν ένα ημιδιαπερατό φράγμα που απλώς ανακόπτει την ταχύτητα των σωματιδίων. Δεν αντιστοιχεί αυτό σε κανέναν νόμο της φυσικής. Είναι ρευστό εναντίον στερεού. Το νερό θα περάσει μέσα από το στερεό ανάλογα πόσο πορώδες είναι, οπότε μπορεί να περιμένεις να περάσουν από δευτερόλεπτα εώς αιώνες (και πάντα προς την διεύθυνση της βαρύτητας, δηλαδή ποτέ οριζόντια).
Θα πρέπει να δεις την μάσκα σαν ένα αδιαπέραστο φράγμα με κενά αρκετά μεγάλα για να διαφεύγουν σωματίδια χωρίς να βρούνε πουθενά. Αν βρούνε πάνω στην μάσκα, θα παραμείνουν εκεί μέχρι κάποια δύναμη να τα τινάξει, που μπορεί να είναι ο αέρας, οι κινήσεις του σαγονιού ή η αναπνοή. Σε κάθε περίπτωση αυτά θα τιναχτούν λίγο -μερικά εκατοστά-, αν η δύναμη αυτή είναι αρκετή για να υπερκεράσει τις ηλεκτροστατικές δυνάμεις και τις δυνάμεις τάσης που θα κρατήσουν τα μικροσταγονίδια στην πλέξη της μάσκας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
νομίζω δεν είναι θέμα εύκολης λύσης. Υπάρχουν μερικά πράγματα που με την απουσία τους δείχνουν οτι απλά δεν υπάρχει προνόηση για προστασία ευπαθών νομίζω. Η απομακρυσμένη εργασία είναι το πιο απλό, δεν προσβλέπει να μείνει σπίτι εκείνος που έχει διαβήτη πρώτα, πάει οριζόντια.
- hellegennes
Για να καταλάβεις, ST, πόσο η πειραματική διάταξη του τύπου είναι αντιεπιστημονική, δώσε βάση στο πώς έχει φορέσει την μάσκα και πώς έχει γείρει το σώμα του. Έχει περάσει την μάσκα με λάστιχο στον αυχένα του, όχι με λαστιχάκια στα αφτιά, ώστε να τσιτώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην αφήνει κενά, ενώ έχει γείρει τον λαιμό του μπροστά για να πιέζει ο αυχένας το λάστιχο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό που δείχνει στο 4:24 με τις καλλιέργειες δεν είναι χειροπιαστό στοιχείο; Υποθέτεις ότι κι εκεί έβηξε λιγότερο έντονα όταν φορούσε μάσκα;
οτι 8 μήνες μετά δεν υπάρχει μελέτη και κοιτάμε βιντεάκια στο υτ, νομίζω πάει το πανάκι προς το πανάκεια. Κάτι θα κάνει, αλλά μάλλον κοινωνικό είναι το μεγάλο όφελος, αν και παίζεται και αυτό, αρχίσαμε να λέμε για αποκλεισμό απο μεθ κλπ. 
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 86 Απαντήσεις
- 2933 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-
- 10 Απαντήσεις