το λοκνταουν δεν είναι μέτρο πρόληψης, είναι αποδοχή αποτυχίας που θα το πληρώσουμε στο μέλλον, τα έχει πει και ο πρωθυπουργός.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κορονοϊός από την κινα
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Κορονοϊός από την κινα
- hellegennes
Ακόμη κι αν δεχτώ αυτήν την αστεία αντίρρηση, πως όλοι οι συμμετέχοντες σε μια επιστημονική έρευνα είναι ψεύτες, θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε ότι ο λόγος που λέμε ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν σε καθημερινή χρήση στο ευρύ κοινό είναι ότι δεν είναι αυτή η χρήση για την οποία φτιάχτηκαν και είναι φυσικό να μην την φοράνε όλοι όπως πρέπει όσο πρέπει. Βασικά αποδεικνύεται καθημερινά ότι πρακτικά κανείς δεν την φοράει όπως πρέπει.NewModelArmy έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 10:11 Τα αποτελέσματα της Δανεζικης έρευνας στηρίζονται στην παραδοχη οτι αυτοι που συμμετείχαν λενε την αλήθεια για το οτι φορουσαν συνεχώς τη μασκα. Δεν τους ελεγχε κανενας, μπορεί να τη φορουσαν στο αυτι, στο πηγουνι η και καθολου.
Εδώ κολλάει και το no true Scotsman fallacy. Αυτό είναι το default mode της καθημερινής χρήσης στο ευρύ κοινό κι εσείς συγκρίνετε με εξιδανικευμένη χρήση, όπου η μάσκα έχει κατάλληλες προδιαγραφές, είναι ριζωμένη στην θέση της και κολλημένη με σιλοτέιπ, δεν την αγγίζει καθόλου αυτός που την φοράει και αλλάζεται ανά 3 ώρες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι πηγε στραβα και παρακολουθεις πρωθυπουργο τοσο τακτικα;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- hellegennes
Μισό. Δηλαδή λες ότι στο σημείο εκσφενδόνισης, που η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη, η μάσκα συγκρατεί τα σταγονίδια, αλλά στο σημείο υποδοχής, που η ταχύτητα τείνει στο 0, η μάσκα δεν κάνει τίποτα;enaon έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:01ελα μωρέ χέλη, ο πομπός πετάει σταγονίδια από το στόμα, ο δέκτης τα λαμβάνει. Αν φοράει μάσκα ο δέκτης κολλάνε πάνω στην μάσκα του, τα λαμβάνει πάλι, δεν αλλάξει κάτι, αν φορά ο πομπός μέρος μένει στην μασκα του, ή έστω αυτή είναι η ιδέα που πρέπει να μετρήσουν.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 16:57 Όχι, η μελέτη είναι ξεκάθαρα μη υποστηρικτική της χρήσης βάσει των αποτελεσμάτων της. Δεν μου εξήγησες γιατί από 0 επίδραση να έχουμε στατιστικά σημαντική επίδραση αν φοράει και ο πομπός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
τι να κάνω, να ακούω εσένα; Ψεκασμένος και ο Μητσοτάκης λές, να τον κλείσω;
Ναι και ναι
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
λεω οτι δεν χρειάζεται να εχει ταχύτητα να εισχωρήσει στην δεκτη, αρκεί να κάτσει πάνω στην μάσκα του. Αλλά τι σημασία εχει, παραμένουμε χωρίς μελέτη, και λέμε παλι τα δικά μας.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:06 Μισό. Δηλαδή λες ότι στο σημείο εκσφενδόνισης, που η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη, η μάσκα συγκρατεί τα σταγονίδια, αλλά στο σημείο υποδοχής, που η ταχύτητα τείνει στο 0, η μάσκα δεν κάνει τίποτα;
Αν πιστεύεις ότι το να γυρίσει το πρόσωπό του στον αγκώνα του ένας ηλικιωμένος είναι εφικτή λύση ενώ θέλει να βήξει, την στιγμή που κρατιέται με το ζόρι όρθιος από χειρολαβές μοιάζει σαν να μην έχεις μπει ποτέ σου σε λεωφορείο ή τρένο με μπαρμπάδες.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:06Μισό. Δηλαδή λες ότι στο σημείο εκσφενδόνισης, που η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη, η μάσκα συγκρατεί τα σταγονίδια, αλλά στο σημείο υποδοχής, που η ταχύτητα τείνει στο 0, η μάσκα δεν κάνει τίποτα;enaon έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:01ελα μωρέ χέλη, ο πομπός πετάει σταγονίδια από το στόμα, ο δέκτης τα λαμβάνει. Αν φοράει μάσκα ο δέκτης κολλάνε πάνω στην μάσκα του, τα λαμβάνει πάλι, δεν αλλάξει κάτι, αν φορά ο πομπός μέρος μένει στην μασκα του, ή έστω αυτή είναι η ιδέα που πρέπει να μετρήσουν.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 16:57 Όχι, η μελέτη είναι ξεκάθαρα μη υποστηρικτική της χρήσης βάσει των αποτελεσμάτων της. Δεν μου εξήγησες γιατί από 0 επίδραση να έχουμε στατιστικά σημαντική επίδραση αν φοράει και ο πομπός.
Η μάσκα σε αυτή την περίπτωση είναι μια ατελής λύση, αρκετά καλύτερη από το τίποτα.
- hellegennes
Εφικτή ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα κανείς δεν γυρνάει από την άλλη για να βήξει, βήχει προς την κατεύθυνσή σου. Ακόμη κι αν η μάσκα φίλτραρε το 90% των σωματιδίων (αρχίδια), πάλι η τωρινή κατάσταση θα έκανε πιο εύκολη την μετάδοση από την προηγούμενη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
αν κάποιος δεν ήξερε τίποτα για το θέμα, θα νόμιζε οτι ο ηλικιωμένος είναι ο κίνδυνος και οι υπόλοιποι πρέπει να προστατευτούμε.ST48410 έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:14 Αν πιστεύεις ότι το να γυρίσει το πρόσωπό του στον αγκώνα του ένας ηλικιωμένος είναι εφικτή λύση ενώ θέλει να βήξει, την στιγμή που κρατιέται με το ζόρι όρθιος από χειρολαβές μοιάζει σαν να μην έχεις μπει ποτέ σου σε λεωφορείο ή τρένο με μπαρμπάδες.
Η μάσκα σε αυτή την περίπτωση είναι μια ατελής λύση, αρκετά καλύτερη από το τίποτα.
- Dwarven Blacksmith
(!) This claim is disputed.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 Εφικτή ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα κανείς δεν γυρνάει από την άλλη για να βήξει, βήχει προς την κατεύθυνσή σου.
ποια είναι η τωρινή και ποια η προηγούμενη;hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:34 πάλι η τωρινή κατάσταση θα έκανε πιο εύκολη την μετάδοση από την προηγούμενη.
Αν κάποιος βήξει χωρίς μάσκα τα σταγονίδια θα πάνε πιο μακρυά και με μεγαλύτερες ταχύτητες. Αν εγώ στέκομαι 5-6 μέτρα μακρυά του σε μικρό κλειστό χώρο πχ βαγόνι, η λογική λέει ότι διατρέχω μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν. Μακάρι να έχουμε και έρευνες να μη μιλάμε στον αέρα με υποθέσεις.
- hellegennes
Το «αρκεί να κάτσει πάνω στην μάσκα του» κάνει χειρότερη την θέση που υποστηρίζεις, γιατί οι μάσκες έχουν βρεθεί να φιλτράρουν από 1% ως 60% σε λίγο-πολύ ιδανικές συνθήκες και έχει αποδειχθεί ότι το ιικό φορτίο με το οποίο κολλάς είναι αρκετά μικρό. Άρα ούτε εκεί θα κάνει κάποια ουσιώδη διαφορά η μάσκα.enaon έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:07λεω οτι δεν χρειάζεται να εχει ταχύτητα να εισχωρήσει στην δεκτη, αρκεί να κάτσει πάνω στην μάσκα του. Αλλά τι σημασία εχει, παραμένουμε χωρίς μελέτη, και λέμε παλι τα δικά μας.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:06 Μισό. Δηλαδή λες ότι στο σημείο εκσφενδόνισης, που η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη, η μάσκα συγκρατεί τα σταγονίδια, αλλά στο σημείο υποδοχής, που η ταχύτητα τείνει στο 0, η μάσκα δεν κάνει τίποτα;
Το γεγονός παραμένει ότι οι μάσκες φτιάχτηκαν για μια συγκεκριμένη ιατρική χρήση και λειτουργούν σε ένα αποστειρωμένο ιατρικό περιβάλλον για έλεγχο, ως ένα από τα 10-20 μέτρα ασφαλείας που παίρνουν επαγγελματίες που έχουν χρόνια εκπαίδευσης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σωστή παρατήρηση. Ωστόσο το κάνουν και νεώτερες ηλικίες. Το "μπαρμπάδες" που έβαλα παραπάνω δεν είναι μόνο ηλικιακός προσδιορισμός. Ήθελα να καταδείξω χαρακτηριστικές αντικοινωνικές/ανάγωγες συμπεριφορές. Και μαθητές το κάνουν πχ αυτό χαλαρά.enaon έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:35αν κάποιος δεν ήξερε τίποτα για το θέμα, θα νόμιζε οτι ο ηλικιωμένος είναι ο κίνδυνος και οι υπόλοιποι πρέπει να προστατευτούμε.ST48410 έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 17:14 Αν πιστεύεις ότι το να γυρίσει το πρόσωπό του στον αγκώνα του ένας ηλικιωμένος είναι εφικτή λύση ενώ θέλει να βήξει, την στιγμή που κρατιέται με το ζόρι όρθιος από χειρολαβές μοιάζει σαν να μην έχεις μπει ποτέ σου σε λεωφορείο ή τρένο με μπαρμπάδες.
Και υπάρχει ένα επιπλέον πρόβλημα. Ότι αυτός που αδιαφορεί και βήχει στα μούτρα του συνεπιβάτη είναι πολύ πιθανόν να είναι γενικά αδιάφορος και ως προς τα μέτρα προστασίας που παίρνει για τον εαυτό και δυνητικά να έχει περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει/μεταφέρει κάτι. Υποθέσεις θα μου πεις...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 86 Απαντήσεις
- 2933 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
-
- 10 Απαντήσεις