!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψάρεμα

Χλωρίδα - πανίδα και άνθρωπος
νύχτα

Re: Ψάρεμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Ιούλ 2018, 15:19 Νομίζω ότι ή λύση είναι 10 - 15πόντους πάνω από τά αγκίστρια
Συνδετήρας αλλαγής αγκιστριών ......
Βάζεις καινούργια από την καβάτζα συνεχίζεις τήν απόλαυση
καί τά ξαγκιστρώνεις στό τέλος πεθαμένα εύκολα ....
Νομίζω τώρα .... :roll:
είναι δύσκολο να αντικαθιστάς συνεχώς το πολυάγγιστρο

πάντως, ακόμη και στη ψαρευτική μου συμπεριφορά
είμαι άψογη, για να απαντήσω και στον Άγιμας,
όλα τα ψάρια μου τα χαρίζω άνευ ανταλλάγματος :smt061

σ ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες, επίσης
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Και φτάσαμε στο μικρής χρηματικής αξίας κ μεγάλης ψαρευτικά εξοπλισμό μας .
Ρόδες νο 3 διαστάσεων διαμετρος 20χ 6 εκατοστα υψος περιπου με βαθύ αυλάκι για να εχει μεγάλη χωρητικότητα- φελλό η ελαστικο περιμετρικά για να καρφωνουμε τα αγγιστρια - κατα προτίμηση σε κοκκινο χρώμα Τιμή 2 ευρώ η μια.

Εικόνα

Πετονια Μπαγερ 1000 μετρα -διάφανη ημιβυθιζόμενη για να περνάνε τα σκάφη απο πάνω της 80 αρα (0.80)
https://www.zafiropoulos.gr/product/bay ... %BB%CE%B5/

Εικόνα

Μπούλντο περαστά οβάλ διαφανα μεγάλα - να παίρνουν το βάρος της πετονιάς μάνας για να μην κουράζουν το δολωμένο -να πλεουν με μικρή αντίσταση
Εικόνα

Αγγίστρια Owner τα θρυλικά της σειράς 5111 με ματι σε νουμερα 3 /0 κ 1/0 - στριφτάρια βαρέος τυπου νο 6 -4 - στριφταροπαραμάνες βαρέος τυπου νο 4 ,επίσης Οwner -η κορυφαία εταιρεία -της ιδιας αγοράζουμε σε κατάλληλα μικρά νουμερα και για τις πετονιές του καλαμιού.

http://kalaitzis.gr/owner-cutting-point-5111.html

http://kalaitzis.gr/owner-crane-swivel-52481.html

http://kalaitzis.gr/owner-strong-snap-b ... 52808.html

Γάντια εργασιας οικοδομης απο χρωματοπωλειο - γιατι τα τραβήγματα είναι πολύ δυνατά.

Εικόνα

Ολα αυτά συνολικά γυρω στα 30 ευρω - για να κάνουμε το πιο αποτελεσματικό ψάρεμα απο ακτή - ικανά να χειρίζονται ανετα και τα πιο μεγάλα δυνατά ψάρια.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 09:50 Ρε σεις, πάτε και του χαλάτε το θαλαμι για να το βγάλετε έξω να παίξουν τα παιδιά;
Ε βάλτε το και στα κάρβουνα, αφού του χαλασατε το σπίτι
Μαθαινουν τα παιδια τους να βασανιζουν ζωα για παιχνιδι. Αυτοι ειναι οι Ελληνες
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

νύχτα έγραψε: 15 Ιούλ 2018, 21:58
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Ιούλ 2018, 15:19 Νομίζω ότι ή λύση είναι 10 - 15πόντους πάνω από τά αγκίστρια

Τό συνεχώς υπονοεί όποτε πιάνεις οψάριον νομίζω ....
Η δυσκολία υποννοείς είναι τό νά έχεις πολλά πολυάγκιστρα ;

Ορέστης 35 έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 09:08
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 09:50 Ρε σεις, πάτε και του χαλάτε το θαλαμι για να το βγάλετε έξω να παίξουν τα παιδιά;

Ορέστης
Δέν χρειάζεται κανένας νά μάθει ένα παιδί
νά βασανίζει καί νά σκοτώνει ζώα ....
Τό κάνει μόνο του καί είναι γνωστή στήν Ψυχολογία
η παιδική φάση βίας ....
Κάτι σάν τό Ου γαρ είδασι τί ποιούσι .....πάρτο
Οπως καί αν τού δώσεις ένα μπιστόλι θά στήν πατήσει τη σκανδαλισμένη ....
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Τελειώνοντας τα του εξοπλισμου - με 200 ευρώ - εχουμε ποιοτικα οτι μας χρειάζεται συμπεριλαμβανομένων απο 2-3 στο κάθε ειδος τεχνητών βασικών απομιμήσεων ψαριών σε βάρος αντιστοιχο με το action του καλαμιού μας - μερικά κουταλάκια - ματασίνες τα μικρά σιλικονουχα ραγκλου - καλαμαριερες- μπομπάρδες - μπουλντο περαστα - μολυβια χορευτές και απλά - ψαλιδομαχαιρο - 2 μυτοτσιμπιδα - ξαγκιστρωτή - απόχη τηλεσκοπική σπαστη -αγκιστρι μεγάλο σε ρόλο γαντζου - που προσασμοζεται στην αποχη - μερικα κομάτια διχτυ και σκοινια.
Τα βασικά.
Οι κόμποι και οι θηλειές που πρέπει να μάθουμε να τους φτιαχνουμε τέλεια ''και με κλειστα μάτια '' Οσοι μας χρειάζονται έιναι λίγοι - κάνουμε εξάσκηση στο σπίτι με φθηνες πετονιες 1 ευρώ τα 100 μετρα μεχρι αν τους κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε .
Απο εδώ μας χρειάζεται ο κομπος Blood Knot- ο Palomar - o stoper/marker
https://www.carp-matchfishing.gr/arthra ... psara.html
Απο εδώ Ο κομπος για τεχνητά δολώματα.

http://lurebites.com/2015/03/%CF%83%CF% ... %BF%CE%B9/

Ο κομπος για αγκίστρια χωρίς μάτι (κρικο) - ο πρωτος που εμφανιζεται σε μεγαλη φωτό κ σαν νο 7

https://e-bessas.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE% ... %BC%CE%B1/

Με αναζήτηση -οπως και σε οτιδήποτε θέμα με ψάρεμα- βρισκουμε αρθρα κ πολλά αναλυτικά βιντεο - σαν παράδειγμα για τον κόμπο Palomar με ολες τις λεπτομέρεις κατασκευης του και που χρησιμοποιείται.Το ιδιο και για οτιδήποτε μας χρειαστει να μάθουμε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ορέστης 35

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 13:47
νύχτα έγραψε: 15 Ιούλ 2018, 21:58

Τό συνεχώς υπονοεί όποτε πιάνεις οψάριον νομίζω ....
Η δυσκολία υποννοείς είναι τό νά έχεις πολλά πολυάγκιστρα ;

Ορέστης 35 έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 09:08

Ορέστης
η παιδική φάση βίας ....
Εγω δεν εκανα ποτε κατι τετοιο. Αντιθετα προστατευα τα ζωα.

Ειχα προσπαθησει να σωσω κατι καβουρια που εφερε ο πατερας μου. Τελικα τα εβαλε η μανα μου στην κατδαρολα και εβρασαν ζωντανα. Ακομα τα θυμαμαι να προσπαθουν να βγουν εξω απο το νερο που κοχλαζε. Αηδιαστικες καταστασεις.
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Πωπω ..δίνετε πόνο, όχι αστεία ..
θα διαβάσω κ θα επιστρέψω. Από το επόμενο ΣΚ που πλησιάζουμε στις διακοπές (τελευταία ευθεία με δυο μαραθωνίους ) λογικά θα σας πω τι ψαρέψαμε . :D
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 13:47
Ορέστης
η παιδική φάση βίας ....
ναι ρε γαμώτο, πέτυχα ένα ψαράκι στην αμμουδιά πριν χρόνια, όλο χαρά το έδωσα στην μικρή να φωτίσει που θα το πετάξει μέσα να ζήσει, τι το ήθελα, κατέβηκε ο γενικός. Το ζούλαγε προσεκτικά να δει πότε θα πεταχτούν τα μάτια έξω, τι φρίκη ήταν αυτή, έπρεπε να χαμογελάω να περάσει η στιγμή.

Πάντως δεν το παθαίνουν όλοι σκεπτικέ νομίζω, δεν με θυμάμαι να το έχω ποτέ αυτό, θέλω να ξέρω πώς δουλεύουν τα απάντα, αλλά ποτέ δεν ήθελα να πονέσω κάτι που ζει. Δεν είναι στον άνθρωπο, είναι σε μερικούς ανθρώπους νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Η πιο ''βαρβαρη'' δραστηριότητα του ανθρώπου είναι το ψάρεμα με διαφορά.
Κερδίζει επάξια το 100 στην κλίμακα βαρβαροτητας -βασανιστηριων και οτιδήποτε αλλο δυσκολο να ξεπεράσει το 50 % της ΒΒ
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ναι δεν είναι απλή βία, μοιάζει λίγο με την σκηνή του χανιμπαλ, μουσικούλα/ τρόποι/ ατμόσφαιρα, και τρώμε μπουκίτσες από τον ανοικτό εγκέφαλο του θύματος.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Είναι ομως οχι απλά αποδεκτό αλλά και η επιτυχία φέρνει θαυμασμο πχ στην περίπτωση που προσγειωθεί η ψαρούκλα στην προβλητα να σπαρταράει αγκιστρωμένη απο ευαίσθητο σημείο κ να ασφυκτιά αργά - ενω έχει εξαντληθεί μυικά στην αγωνία και τον αγώνα του να ξεφύγει απο την πετονιά και εχει χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε μπορεί να το ξεγελάσει για να παγιδευτεί.
Πλήθος μαζεύεται γυναίκες λένε στα παιδιά τους '' ειδες - ετσι να μάθεις κ εσύ '' - κ οι αντρες '' ωραίος φιλε - πάντα επιτυχίες '' ......
Για ενα ζώο στα σφαγεία υπάρχει διαδικασια - για να έχει οσο γινεται πιο γρήγορη ανώδυνη θανάτωση- αλλα δεν μας αποτρέπει από το να χτυπιόμαστε από οδυνη και να διαγωνιζόμαστε σε ευαισθησία.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ορέστης 35

Αγις έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 17:15 Είναι ομως οχι απλά αποδεκτό αλλά και η επιτυχία φέρνει θαυμασμο πχ στην περίπτωση που προσγειωθεί η ψαρούκλα στην προβλητα να σπαρταράει αγκιστρωμένη απο ευαίσθητο σημείο κ να ασφυκτιά αργά - ενω έχει εξαντληθεί μυικά στην αγωνία και τον αγώνα του να ξεφύγει απο την πετονιά και εχει χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε μπορεί να το ξεγελάσει για να παγιδευτεί.
Πλήθος μαζεύεται γυναίκες λένε στα παιδιά τους '' ειδες - ετσι να μάθεις κ εσύ '' - κ οι αντρες '' ωραίος φιλε - πάντα επιτυχίες '' ......
Για ενα ζώο στα σφαγεία υπάρχει διαδικασια - για να έχει οσο γινεται πιο γρήγορη ανώδυνη θανάτωση- αλλα δεν μας αποτρέπει από το να χτυπιόμαστε από οδυνη και να διαγωνιζόμαστε σε ευαισθησία.
Υπαρχει ελληνικη μικρου μηκους ταινια που δειχνει ενα μεγαλο ψαρι να ασφυκτια για να ευαισθητοποιησει για τα εγκληματα των ψαραδων.
Ορέστης 35

Ακουστε τους παρανοικους πως γελανε

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Αγις έγραψε: 16 Ιούλ 2018, 17:15 Είναι ομως οχι απλά αποδεκτό αλλά και η επιτυχία φέρνει θαυμασμο πχ στην περίπτωση που προσγειωθεί η ψαρούκλα στην προβλητα να σπαρταράει αγκιστρωμένη απο ευαίσθητο σημείο κ να ασφυκτιά αργά - ενω έχει εξαντληθεί μυικά στην αγωνία και τον αγώνα του να ξεφύγει απο την πετονιά και εχει χρησιμοποιηθεί οτιδήποτε μπορεί να το ξεγελάσει για να παγιδευτεί.
Άμα το ψαράκι το φάει η γάτα μας είναι για καλό ο φόνος. :D
Ορέστης 35

Αυτο αρεσει στον ανθρωπο:

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικολογία & Φύση”