Το νήμα είναι βασικά για την Αιθιοπία, από σπόντα πήγε σε ακρωτηριασμό παιδικών γεννητικών οργάνων.John Brown Gun Club έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:59 θα σας την βγω σε εθνικοκοινωνιστικο μοουντ τωρα, αλλα ουτε μια κουβεντα δεν βρηκατε να πειτε για την εξισου βαρβαρη περιτομη.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αρχισε η γενοκτονια των ορθοδοξων χριστιανων της Αιθιοπιας
Re: Αρχισε η γενοκτονια των ορθοδοξων χριστιανων της Αιθιοπιας
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
- John Brown Gun Club
Το νημα ειναι για το μπιγκ μπαντ ιζλαααμ και κατ επεκταση για τους μεταναστες.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:22Το νήμα είναι βασικά για την Αιθιοπία, από σπόντα πήγε σε ακρωτηριασμό παιδικών γεννητικών οργάνων.John Brown Gun Club έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:59 θα σας την βγω σε εθνικοκοινωνιστικο μοουντ τωρα, αλλα ουτε μια κουβεντα δεν βρηκατε να πειτε για την εξισου βαρβαρη περιτομη.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Αυτό να λέγεται, απλά το νήμα εκτροχιάστηκε ακαριαία και δεν το πήρε κανείς χαμπάρι. Τώρα όποιος κλικάρει με στύση αγανάκτησης για την αντιορθόδοξη αφρικανική τζιχάντ θα βλέπει συζήτηση για ρέγκε και τα δικαιώματα γυναικών στην αφρική και την νότιο ασία, ας πρόσεχε.Dwarven Blacksmith έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:17 Τώρα αυτό το νήμα είναι σωστό να υπάρχει με αυτό τον τίτλο;
Μια γενοκτονία που "άρχισε" αλλά δεν άρχισε, μια σύγκρουση στην οποία μόνο ο νηματοθέτης βλέπει θρησκευτικούς λόγους ενώ φαίνεται να είναι θέμα φυλετικό.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Οι Κούρδοι κάνουν κλειτοριδεκτομές;Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:17Υπάρχει όντως συσχετισμός με το ισλάμ σήμερα, αλλά προηγείται σε αρχαιότητα, και είναι μειοψηφία οι μουσουλμάνοι που το εφαρμόζουν. Από τη γειτονιά μας παράδειγμα όπου είναι μεν μουσουλμάνοι αυτοί που το ασκούν αλλά περιορίζεται σε συγκεκριμένα εθνοτικά όρια σε σχέση με άλλους μουσολμάνους είναι οι Κούρδοι.Καραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:54Δεν είμαι σίγουρη, ο χάρτης της Αφρικής φαίνεται να είναι πολύ όμοιος με αυτόν του Ισλάμ, με εξαιρέσεις που εξηγούνται από τη διάχυση.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:41
Είναι κατά βάση τοπικό έθιμο (περιοχές της αφρικής), δεν ακολουθεί θρησκευτική διαστρωμάτωση.
Και νομίζω, μόνο στο Ισλάμ υπάρχουν σχολές που το υποστηρίζουν θεωρητικά ως πρακτική, δηλαδή αυτό λέει η γουϊκιπέντια.
Τώρα να είναι προϊσλαμικό, δεν ξέρω. Μπερδεύεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν και διαφορετικά είδη εκτομης, με κάποιες λάιτ εκδοχές μαζί με πιο άγριες.
Ήμαρτον.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Μοναρχικος
- Phorum.gr user: Μοναρχικος
Υπαρχουν εθνοτικοι λογοι, αλλα υπαρχουν και θρησκευτικοι. Η Αιθιοπια εχει στρατο στην Σομαλια απο το 2006, δηθεν πολεμα την τρομοκρατια. Στην εξουσια ηταν οι "Τιγραιοι" τοτε που ειναι, ιστορικα μιλωντας, αυτοι που ηγουνται της Αιθιοπιας και ειναι χριστιανοι. Μετα την επανασταση του 2018 την εξουσια την εχουν οι Ορομο που ειναι στην πλειονοτητα τους μουσουλμανοι.Dwarven Blacksmith έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:17 Τώρα αυτό το νήμα είναι σωστό να υπάρχει με αυτό τον τίτλο;
Μια γενοκτονία που "άρχισε" αλλά δεν άρχισε, μια σύγκρουση στην οποία μόνο ο νηματοθέτης βλέπει θρησκευτικούς λόγους ενώ φαίνεται να είναι θέμα φυλετικό.
Yep.Gherschaagk έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:43Οι Κούρδοι κάνουν κλειτοριδεκτομές;Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:17Υπάρχει όντως συσχετισμός με το ισλάμ σήμερα, αλλά προηγείται σε αρχαιότητα, και είναι μειοψηφία οι μουσουλμάνοι που το εφαρμόζουν. Από τη γειτονιά μας παράδειγμα όπου είναι μεν μουσουλμάνοι αυτοί που το ασκούν αλλά περιορίζεται σε συγκεκριμένα εθνοτικά όρια σε σχέση με άλλους μουσολμάνους είναι οι Κούρδοι.Καραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:54
Δεν είμαι σίγουρη, ο χάρτης της Αφρικής φαίνεται να είναι πολύ όμοιος με αυτόν του Ισλάμ, με εξαιρέσεις που εξηγούνται από τη διάχυση.
Και νομίζω, μόνο στο Ισλάμ υπάρχουν σχολές που το υποστηρίζουν θεωρητικά ως πρακτική, δηλαδή αυτό λέει η γουϊκιπέντια.
Τώρα να είναι προϊσλαμικό, δεν ξέρω. Μπερδεύεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν και διαφορετικά είδη εκτομης, με κάποιες λάιτ εκδοχές μαζί με πιο άγριες.
Σε αυτο το σημειο να θυμισουμε οτι η μοναδικη φορα μετα απο 900 χρονια αγαστης συνεργασιας και κανενος απολυτως τροπου να ξεχωρισεις τουρκο απο κουρδο (ο Σαλαντιν των σταυροφοριων ηταν κουρδος) οι κουρδοι τα σπασανε με τους τουρκους οταν ο Κεμαλ κατηργησε τη θεοκρατια.
-
Mitharadir
Ας είμαστε σοβαροί. Στην Αιθιοπία υπάρχουν ένα καρο εθνικότητες. Ο πρωθυπουργος της Αιθιοπίας ανήκει σε μια Ευαγγελική αίρεση, δεν είναι μουσουλμάνος και ιδού: https://pcpj.org/2019/12/10/the-penteco ... biy-ahmed/Μοναρχικος έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 20:18 https://news.yahoo.com/ethiopia-tigray- ... 46604.html
Με πολυ απλα λογια: Το 2018 εγινε μια επανασταση στην Αιθιοπια που αλλαξε το status quo της περιοχης. Τα καθεστως που υπηρχε απο το 1991, που ευνοουσε τους ορθοδοξους Αιθιοπες(κυριως τους Τιγραγιανους της Βορειας Αιθιοπιας), ανετραπη και ανεβηκε στην εξουσια ο Αχμετ Αμπιγ που ειναι ο πρωτος μουσουλμανος που ελεγχει την εξουσια στην Αιθιοπια και ειναι Ορομο(ο δικτατορας της Αιθιοπιας Μενγκιστου Χαλιε Μαριαμ ηταν και αυτος ορομο αλλα χριστιανος). Το προηγουμενο καθεστως ειχε στειλει χιλιαδες στρατιωτες στην Σομαλια για να πολεμησουν την Αλ Σαμπααμπ. Αυτην την στιγμη ο στρατος κατοχης αποσυρεται απο την Σομαλια και κατευθηνεται προς την περιοχη των Τιγραγιανων για να καταστειλει εξεγερση των ντοπιων. Θα την παθουν οι ορθοδοξοι της Αιθιοπιας οπως οι Αρμενιοι?
-
Mitharadir
Το Ισλάμ κυριαρχεί στην Βόρεια Αφρική και στο Σαχέλ. Νότια της Σαχάρας υπερτερούν οι χριστιανοί με κάποιες εξαιρέσεις περιοχών (π.χ Σομαλία): https://pcpj.org/2019/12/10/the-penteco ... biy-ahmed/ .Στην Αιθιοπία οι χριστιανοί είναι το 63% του πληθυσμού και οι μουσουλμάνοι το 34%.Καραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:54Δεν είμαι σίγουρη, ο χάρτης της Αφρικής φαίνεται να είναι πολύ όμοιος με αυτόν του Ισλάμ, με εξαιρέσεις που εξηγούνται από τη διάχυση.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:41Είναι κατά βάση τοπικό έθιμο (περιοχές της αφρικής), δεν ακολουθεί θρησκευτική διαστρωμάτωση.Καραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:36
Είναι πρωταρχικά μουσουλμανικό, αλλά διαδίδεται και στις φυλές που γειτονεύουν με μουσουλμανικές, ανεξαρτήτως θρησκείας.
Δεν αυτόχαρακτηρίζονται μονοφυσίτες, έτσι τους λέμε οι ορθόδοξοι. Δεν δέχονται την τέταρτη οικουμενική σύνοδο. Πάντως στις συζητήσεις που γίνονται είναι το μόνο δόγμα που οι ορθόδοξοι έχουν θεωρήσει ότι ΔΕΝ αποτελεί αίρεση. Οι λόγοι που δεν ενώνονται οι δύο εκκλησίες είναι κυρίως γραφειοκρατικοι.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:32Ναι, αλλά ταξονομικά έχει περισσότερο να κάνει με το ότι δεν πήγαν με τους ρωμαιοκαθολικούς στο σχίσμα παρά με το ότι ακολουθούμε ακριβώς την ίδια ομολογία. Χριστιανισμός στην Αιθιοπία άλλωστε υπήρχε από πριν την σύνοδο της Νίκαιας.Ντρές έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:06 Ειναι ορθόδοξοι οι Αιθίοπές?
Μονοφυσίτες νόμιζα ότι ήταν όπως μου φαίνεται και οι Αρμένιοι.
Πάντως οι ίδιοι με αυτόν τον όρο αυτοχαρακτηρίζονται, και από ένα-δυο κόπτες που έχουν περάσει από το πχόρουμ το θέμα που έχουν με την ελληνορθοδοξία φαίνεται να είναι όχι τόσο χριστολογικό όσο ότι δεν τους είναι προσβάσιμη ως υπερβολικά ελληνοκεντρική, με τους αγίους που αναδείχτηκαν από την τουρκοκρατία και μετά να γίνεται πολύ θολό αν μαρτύρησαν για τον χριστιανισμό ή για τον ελληνισμό.
Καθόλου δεν ενδιαφέρει τον αφροχριστιανό με πόση ακρίβεια ο Αγ. Παϊσιος προφητεύει τα ελληνοτουρκικά με άλλα λόγια.
- Μοναρχικος
https://english.alaraby.co.uk/english/n ... al-turmoilMitharadir έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:55 Το Ισλάμ κυριαρχεί στην Βόρεια Αφρική και στο Σαχέλ. Νότια της Σαχάρας υπερτερούν οι χριστιανοί με κάποιες εξαιρέσεις περιοχών (π.χ Σομαλία): https://pcpj.org/2019/12/10/the-penteco ... biy-ahmed/ .Στην Αιθιοπία οι χριστιανοί είναι το 63% του πληθυσμού και οι μουσουλμάνοι το 34%.
Οι γνωμες διίστανται για το ζητημα
-
Mitharadir
Καθόλου δεν διειστανται.Ο πατέρας του πρωθυπουργού είναι μουσουλμάνος,η μάνα του μονοφυσίτισα και οι δύο Όρομο.Οι Όρομο σε αντίθεση με τις άλλες εθνικότητες της Αιθιοπίας δεν έχουν μια ενιαία θρησκεία και δίνουν λιγότερη σημασία στην θρησκεία και περισσότερο στην εθνικότητα με αποτέλεσμα μεταξύ τους να υπάρχουν πολλοί μικτοί γάμοι(στις άλλες εθνικότητες της χώρας δεν συμβαίνει αυτό).Ο πρωθυπουργός είναι ευαγγελιστής και έχει μιλήσει και σε συνέδρια ευαγγελιστών https://www.economist.com/middle-east-a ... to-prosperΜοναρχικος έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 23:09https://english.alaraby.co.uk/english/n ... al-turmoilMitharadir έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 22:55 Το Ισλάμ κυριαρχεί στην Βόρεια Αφρική και στο Σαχέλ. Νότια της Σαχάρας υπερτερούν οι χριστιανοί με κάποιες εξαιρέσεις περιοχών (π.χ Σομαλία): https://pcpj.org/2019/12/10/the-penteco ... biy-ahmed/ .Στην Αιθιοπία οι χριστιανοί είναι το 63% του πληθυσμού και οι μουσουλμάνοι το 34%.
Οι γνωμες διίστανται για το ζητημα
-
Mitharadir
Καλό είναι πριν γράψουμε οτιδήποτε να ρίχνουμε μια ματιά στον χάρτη της θρησκείας της Αφρικής https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... Africa.jpgΚαραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:54Δεν είμαι σίγουρη, ο χάρτης της Αφρικής φαίνεται να είναι πολύ όμοιος με αυτόν του Ισλάμ, με εξαιρέσεις που εξηγούνται από τη διάχυση.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:41Είναι κατά βάση τοπικό έθιμο (περιοχές της αφρικής), δεν ακολουθεί θρησκευτική διαστρωμάτωση.Καραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:36
Είναι πρωταρχικά μουσουλμανικό, αλλά διαδίδεται και στις φυλές που γειτονεύουν με μουσουλμανικές, ανεξαρτήτως θρησκείας.
- Μοναρχικος
Mitharadir έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 23:17 Καθόλου δεν διειστανται.Ο πατέρας του πρωθυπουργού είναι μουσουλμάνος,η μάνα του μονοφυσίτισα και οι δύο Όρομο.Οι Όρομο σε αντίθεση με τις άλλες εθνικότητες της Αιθιοπίας δεν έχουν μια ενιαία θρησκεία και δίνουν λιγότερη σημασία στην θρησκεία και περισσότερο στην εθνικότητα με αποτέλεσμα μεταξύ τους να υπάρχουν πολλοί μικτοί γάμοι(στις άλλες εθνικότητες της χώρας δεν συμβαίνει αυτό).Ο πρωθυπουργός είναι ευαγγελιστής και έχει μιλήσει και σε συνέδρια ευαγγελιστών https://www.economist.com/middle-east-a ... to-prosper
Το πρωτο του ταξιδι στην περιοχη, ηταν στην Σαουδικη Αραβια. Το τι θρησκεια ειναι δεν εχει και πολλη σημασια. Σημασια εχει οτι εχει στειλει στρατο στον βορρα και εχει ξεκινησει πολεμο εναντια στους "Τιγρεους"(δεν ξερω πως να τους πω στα Ελληνικα)που ειναι ο σκληρος πυρηνας των χριστιανων ορθοδοξων απο ανεκαθεν. Την ιδια ωρα αποσυρει στρατο απο την Σομαλια
-
Mitharadir
η Αιθιοπία,η Κένυα,η Ουγκάντα,η Τανζανία,η Γκάνα,η Λιβερία και το Καμερούν κυριαρχούνται απο τους χριστιανούς πλειοψηφικά.Η Νιγηρία και η Ερυθραία είναι μισές-μισές απο άποψη χριστιανών και μουσουλμάνων.Mitharadir έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 23:21Καλό είναι πριν γράψουμε οτιδήποτε να ρίχνουμε μια ματιά στον χάρτη της θρησκείας της Αφρικής https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... Africa.jpgΚαραμελίτσα έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:54Δεν είμαι σίγουρη, ο χάρτης της Αφρικής φαίνεται να είναι πολύ όμοιος με αυτόν του Ισλάμ, με εξαιρέσεις που εξηγούνται από τη διάχυση.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 21:41
Είναι κατά βάση τοπικό έθιμο (περιοχές της αφρικής), δεν ακολουθεί θρησκευτική διαστρωμάτωση.
-
Mitharadir
Xριστιανοί μονοφυσίτες(και όχι ορθόδοξοι) είναι οι Τιγρέοι,οι Αμχάρα και οι μισοί σχεδόν Όρομο.Πέρα απο αυτό ιδού ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας σε συγκέντρωση-τελετή των ευαγγελιστών για ιερό νερό https://edition.cnn.com/videos/internat ... mket-c.cnn .Γίνεται κατανοητό ότι σε τέτοιες τελετές λαμβάνουν μέρος ΜΟΝΟ ευαγγελιστές.Οι Αμχάρα και Οι Τιγρέοι θέλουν να δημιουργήσουν αυτόνομο μονοφυσίτικο κράτος με επανάσταση.Μοναρχικος έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 23:22Mitharadir έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 23:17 Καθόλου δεν διειστανται.Ο πατέρας του πρωθυπουργού είναι μουσουλμάνος,η μάνα του μονοφυσίτισα και οι δύο Όρομο.Οι Όρομο σε αντίθεση με τις άλλες εθνικότητες της Αιθιοπίας δεν έχουν μια ενιαία θρησκεία και δίνουν λιγότερη σημασία στην θρησκεία και περισσότερο στην εθνικότητα με αποτέλεσμα μεταξύ τους να υπάρχουν πολλοί μικτοί γάμοι(στις άλλες εθνικότητες της χώρας δεν συμβαίνει αυτό).Ο πρωθυπουργός είναι ευαγγελιστής και έχει μιλήσει και σε συνέδρια ευαγγελιστών https://www.economist.com/middle-east-a ... to-prosper
Το πρωτο του ταξιδι στην περιοχη, ηταν στην Σαουδικη Αραβια. Το τι θρησκεια ειναι δεν εχει και πολλη σημασια. Σημασια εχει οτι εχει στειλει στρατο στον βορρα και εχει ξεκινησει πολεμο εναντια στους "Τιγρεους"(δεν ξερω πως να τους πω στα Ελληνικα)που ειναι ο σκληρος πυρηνας των χριστιανων ορθοδοξων απο ανεκαθεν. Την ιδια ωρα αποσυρει στρατο απο την Σομαλια
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση