Δεν απάντησες στο ερώτημα που είναι, γιατί λες στον φίλο σου ή γνωστό σου που πιστεύει ότι δεν πρέπει να το κάνει επειδή είναι παράλογο και δεν του λες τι πραγματικά σε ενοχλεί: δεν πρέπει να πιστεύεις γιατί η σχέση της εκκλησίας με την εξουσία με βλάπτει.Stalker έγραψε: 14 Νοέμ 2020, 01:53Αν αυτά που πίστευε ο πιστός ήταν λογικά ή έστω αντικειμενικά παρατηρήσιμα δεν θα υπήρχε λόγος να αυτοχαρακτηρίζεται πιστός. Αν σε πειράζει να στο επισημαίνουν αυτό κάτι έχεις πάρει λάθος, κατά τη γνώμη μου. Αν απλά έχεις πρόβλημα με τον τρόπο που σου τέθηκε, π.χ. απότομα ή ανάγωγα, σίγουρα έχεις κάθε δικαίωμα, και ελπίζω να μην ήμουν εγώ ο υπεύθυνος.sharp έγραψε: 13 Νοέμ 2020, 18:48 Δηλ. λες σε έναν πιστό, το ότι πιστεύεις είναι παράλογο και ο λόγος που το κάνεις αυτό είναι οι σχέσεις Εκκλησίας και Εξουσίας; Σκέψου μόνος σου πόσο σοβαρό είναι αυτό σαν λειτουργία, μια που δεν σού αρέσουν οι μπούρδες. Αν μη τι άλλο δεν λες καν την αλήθεια.
Χαίρομαι που επιτέλους παραδέχεσαι σχέσεις εκκλησίας και εξουσίας, έστω και μόνο για να μου την πεις έμμεσα.
Αν αισθάνεσαι ότι σού την είπα είσαι μάλλον ευαίσθητος, από την άλλη ωστόσο δεν διστάζεις να κάνεις χαρακτηρισμούς, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν να κάνουν με το αν πιστεύω ή όχι. Διάβαζε καμμιά φορά τι γράφεις σαν να τα έγραφε άλλος σε σένα και θα καταλάβεις.