!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Eργαστήριο Chillout

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Re: Eργαστήριο Chillout

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 14:22 A, άρα δεν πρέπει να έχεις μόνο το μαχαιράκι, πρέπει να έχεις και όλο αυτό :003:

Εικόνα

το οποίο επειδή τυγχάνει και το έχω, μια ερώτηση θα σου κάνω μόνο:
το έχεις δουλέψει ποτε εσύ αυτό, ή μόνο σε βίντεο το είδες και είπες εύκολο φαίνεται;
Προσοχή είναι ερώτηση παγίδα :lol:
Ναι, αλλά για να είμαι ειλικρινής όχι σε λεπτά φύλλα (κόντρα πλακέ κλπ).

Σε mdf 18άρι (ίσως και παραπάνω να ήταν, έχουν περάσει και χρόνια) για να κάνω κάτι "κουτάκια" σε έπιπλο και σε κανονικό σανίδι, αλλά ακόμα πιο χοντρό. Επίσης, δεν το έκανα μόνος, είχα και τον γκουρού δίπλα μου (= ο μπρο μου) :oops:

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Όταν πήγα να το πάρω το είχαν σε προσφορά σχεδόν τζάμπα. Άρχισα να ρωτάω τον καταστηματάρχη εκεί διάφορα πώς δουλεύει και τι νούμερο μαχαιράκι να πάρω και με κοίταγε με μια φάτσα έτοιμος να κλάψει :lol:
Τελικά λύγισε, "Δεν ξέρωωωωωω", "Δεν καταλαβαίνω πώς δουλεύει η μαλακίααααα, και πρέπει να ανεβάσω και βίντεο στο ίντερνεεεετ" :smt005:
Τελικά μου είπε να πάρω καλύτερα κάτι άλλο, δεν τον άκουσα ο μαλάκας, κι ακόμα το έχω εκεί και κάθεται, διακοσμητικό.

Αν το θες δώσε μου μια διεύθυνση να στο στείλω τζάμπα, με μια προυπόθεση όμως: δε θα τα παρατήσεις μέχρι να φτιάξεις ένα κουτί, και θα ανεβάσεις και βίντεο να το δούμε :D
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Ο εφευρέτης του μηχανήματος πόσο να πληρώθηκε;
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

μπορεί και τίποτα
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Όλο ξύλα, να βάλω και εγώ τσιμέντα και σίδερα και αντίστοιχα εργαλεία.

Φτιάχνω στην ταράτσα μια μεταλλική πέργκολα από κοιλοδοκούς διαστάσεων περίπου 14Χ3 μέτρα.
Έχω κόψει την επικάλυψη και έχω βρει την επιφάνεια της πλάκας για να πακτώσω την φλάντζα (μεταλλική πλάκα) με βύσματα 16Χ145 χιλ. και εποξική ρητίνη.
Μετά πάνω στην φλάντζα θα ηλεκτροκολλήσω τους στύλους από γαλβανισμένο τετράγωνο κοιλοδοκό 120Χ120Χ3 χιλιοστά.
Στο τέλος θα ξαναγεμίσω μπετό τα κομμάτια που αφαίρεσα και δεν θα φαίνονται οι φλάντζες και οι βίδες.
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 1.JPG
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 2.JPG
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Μηχανικός έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 19:50 Όλο ξύλα, να βάλω και εγώ τσιμέντα και σίδερα και αντίστοιχα εργαλεία.

Φτιάχνω στην ταράτσα μια μεταλλική πέργκολα από κοιλοδοκούς διαστάσεων περίπου 14Χ3 μέτρα.
Έχω κόψει την επικάλυψη και έχω βρει την επιφάνεια της πλάκας για να πακτώσω την φλάντζα (μεταλλική πλάκα) με βύσματα 16Χ145 χιλ. και εποξική ρητίνη.
Μετά πάνω στην φλάντζα θα ηλεκτροκολλήσω τους στύλους από γαλβανισμένο τετράγωνο κοιλοδοκό 120Χ120Χ3 χιλιοστά.
Στο τέλος θα ξαναγεμίσω μπετό τα κομμάτια που αφαίρεσα και δεν θα φαίνονται οι φλάντζες και οι βίδες.
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 1.JPG
.
Φλάντζα Σιδεροκολόνας 2.JPG

Άδεια έβγαλες;
the end
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Πάνας έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 21:13 Άδεια έβγαλες;
Όχι, γι αυτό δεν θα βάλω φώτο ολόκληρο το έργο. :D
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Τόση ώρα προσπαθώ να συνέλθω από τα γέλια για να γράψω :smt005:
the end
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 16:33 Όταν πήγα να το πάρω το είχαν σε προσφορά σχεδόν τζάμπα. Άρχισα να ρωτάω τον καταστηματάρχη εκεί διάφορα πώς δουλεύει και τι νούμερο μαχαιράκι να πάρω και με κοίταγε με μια φάτσα έτοιμος να κλάψει :lol:
Τελικά λύγισε, "Δεν ξέρωωωωωω", "Δεν καταλαβαίνω πώς δουλεύει η μαλακίααααα, και πρέπει να ανεβάσω και βίντεο στο ίντερνεεεετ" :smt005:
Τελικά μου είπε να πάρω καλύτερα κάτι άλλο, δεν τον άκουσα ο μαλάκας, κι ακόμα το έχω εκεί και κάθεται, διακοσμητικό.

Αν το θες δώσε μου μια διεύθυνση να στο στείλω τζάμπα, με μια προυπόθεση όμως: δε θα τα παρατήσεις μέχρι να φτιάξεις ένα κουτί, και θα ανεβάσεις και βίντεο να το δούμε :D
Χελιδονοκοψιμο θες να κανεις; ( κοπη)
Για να φαινεται ωραια η εργαλειοθηκη;
Μονο μασιφ ξερω που να γίνεται ετσι οπως λες με μορσο κανονικο
Τωρα εδω δε κανουν τετοια εκτος απο αυτους που κανουν κυψέλες
Κι αυτες δηλαδή μορσο και βίδα

Αυτα
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

η πιο απολαυστική κλειδαρότρυπα του πχόρουμ :oops:
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Θέλει ανάποδα το ρούτερ και ράγα να τσουλάει κάθετα. αν το βάλεις σε τραπέζι ανάποδα θα λυθούν πολλά και θα δεις τότε την αξία του... με τα jig σκόρπια λεφτά δίνεις.
the end
bluerose

shrike έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 15:06
Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 14:22 A, άρα δεν πρέπει να έχεις μόνο το μαχαιράκι, πρέπει να έχεις και όλο αυτό :003:

Εικόνα

το οποίο επειδή τυγχάνει και το έχω, μια ερώτηση θα σου κάνω μόνο:
το έχεις δουλέψει ποτε εσύ αυτό, ή μόνο σε βίντεο το είδες και είπες εύκολο φαίνεται;
Προσοχή είναι ερώτηση παγίδα :lol:
Ναι, αλλά για να είμαι ειλικρινής όχι σε λεπτά φύλλα (κόντρα πλακέ κλπ).

Σε mdf 18άρι (ίσως και παραπάνω να ήταν, έχουν περάσει και χρόνια) για να κάνω κάτι "κουτάκια" σε έπιπλο και σε κανονικό σανίδι, αλλά ακόμα πιο χοντρό. Επίσης, δεν το έκανα μόνος, είχα και τον γκουρού δίπλα μου (= ο μπρο μου) :oops:
Ναι δε γινεται σε κοντρα πλακε (σωστα). Βασικα δε γινεται θα σπαει

Κοβεις αρσενικο θηλυκό κι ενωνεις με βιδες

Καλές αυτες οι πατεντες μηχανηματα αλλα πολλές φορες ειναι περισσότερος ο χρονος που θα χρειαστείς

Πεταχτε το :P
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 16:33 Όταν πήγα να το πάρω το είχαν σε προσφορά σχεδόν τζάμπα. Άρχισα να ρωτάω τον καταστηματάρχη εκεί διάφορα πώς δουλεύει και τι νούμερο μαχαιράκι να πάρω και με κοίταγε με μια φάτσα έτοιμος να κλάψει :lol:

boxjoint με λεπτό/φθηνό κοντραπλακέ με φθηνό τζιγκ που θελει 45 μετρήσεις και προσαρμογές...
ε ρε τι μου θύμισες!
αυτό μου θυμισες
www.amazon.co.uk/Wolfcraft-794154-B4205 ... B0002YYWIU

και την ταλαιπωρία και το χρόνο και τη ματαίωση. Μα γιατί σκιζεται το ξυλο, γιατί δεν εφαρμόζουν τέλεια τα δοντια όπως στα βιντεο στο γιουτιουμπ
θα βάλω αυριο με το φως φωτο απο μια προσπάθεια πριν χρόνια
bluerose

Chilloutbuddy έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 12:50 Δεν κάνει ρε συ το κόντρα πλακέ που έχω, είναι πολύ λεπτό, σπάει στις γωνίες. Ούτε γι'αυτό που κάνω κάνει αλλά τέλος πάντων

Πώς κάνεις dovetails με ρούτερ εσύ;

Ναι και αλλο ξυλο θελει αντί κοντρα οπως μασιφ ακομη και το mdf θα σπασει
πχ αγιουζ γιατι ειναι πιο μαλακο
Αλλιως μη το προχωρησεις με αυτο το κοντρα
Ειναι σα να κανω παντεσπάνι στη κατσαρολα δε γινεται

Μετα κορδέλα και μορσο
Ξερεις εσυ, θα το κανεις.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Πάνας έγραψε: 13 Ιούλ 2018, 23:49 Θέλει ανάποδα το ρούτερ και ράγα να τσουλάει κάθετα. αν το βάλεις σε τραπέζι ανάποδα θα λυθούν πολλά και θα δεις τότε την αξία του... με τα jig σκόρπια λεφτά δίνεις.
ούτε καν, κανονικά θέλει σβούρα, spindle moulder που λένε και στα χωριά, 22.000 στροφές και σουπερ κοφτερή κεφαλή

ή σαν τους τύπους στο γιουτιουμπ με το χέρι, με πανάκριβο Lie Nielsen dovetail saw και ξύλο απο φρουτόδεντρο που στέγνωσε φυσικά στη σκιά για 17 χρόνια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dna replication την 14 Ιούλ 2018, 00:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”