Δεν υπενόησα ότι είσαι απολογητής της εκκλησίας ή του χριστιανισμού.
Θα μπορούσες όμως αυτό να το γράψεις στην πρώτη σου απάντηση προς εμένα.
Αντ' αυτού, εσύ θεώρησες (λανθασμένα) ότι σου έκανα επίθεση και επικεντρώθηκες σε αυτό, αντί στο κυρίως θέμα του ποστ μου.
Και εγώ βέβαια, θα έπρεπε να γράψω "είμαι επιφυλακτικός" αντί του "έχω αλλεργία", το οποίο το θεώρησα πιο χιουμορισιτκό, αλλά μου διέφυγε να βάλω ένα εμότικον ή εισαγωγικά.
Σαφώς και υπάρχουν μουσουλμάνοι και μορφωμένοι (έχουν κερδίσει και νόμπελ) και μυαλωμένοι και δεν ενστερνίζονται το κόψιμο των κεφαλιών.
Αλλά αυτοί δεν είναι μουλάδες. Και οι μουλάδες είναι εκείνοι που επιβάλλουν και υποβάλλουν στο μυαλό των πιστών την τήρηση κατά γράμμα του κορανιού. Οι μουλάδες είναι εκείνοι που εκδίδουν φετφάδες και η τεράστια πλειοψηφία των μουσουλμάνων πιστών είναι που επικροτεί.
Το ότι εσύ και εγώ, έχουμε φτάσει στο σημείο να διαφωνούμε/συμφωνούμε κατά πόσον πρέπει να υπάρχει νομική τιμωρία για προσβολή θρησκείας, ενώ οι μουσουλμάνοι παίρνουν κεφάλια για κάτι τέτοιο, δείχνει την τεράστια πολιτισμική διαφορά και το μεγάλο χάσμα κουλτούρας που υπάρχει ανάμεσα σε Ισλαμ και Δύση.
Από την αλλη, γνωρίζεις κάποια άλλη θρησκεία που απαιτεί κόψιμο κεφαλιών αν κοροϊδέψουν κάποιον άγιό της;
Η Δύση μπορεί να το παρακάνει, και η Γαλλία ακόμα περισσότερο (οι λόγοι γνωστοί και τους επανέλαβε ο πατησιωτης), όσον αφορά την ελευθερία λόγου απέναντι στις θρησκείες, αλλά η λύση δεν είναι να φιμωθούμε εμείς οι ίδιοι στο ίδιο μας το κράτος μέσα, επειδή θα προσβληθούν οι μουσουλμάνοι και θα μας πάρουν τα κεφάλια.
Αν είναι δυνατόν!
Σε λίγο θα φοβόμαστε να φτύσουμε στον δρόμο, επειδή μπορεί η ροχάλα να ήταν προς την κατεύθυνση της Μέκας!