Μπα όχι διαφωνήσαμε σε πολύ πιο σημαντικά θέματα, απλά ο εγωισμός σου θέλει να επικεντρωθεί σε αυτό αντι στην ουσιαστική επιχειρηματολογία για το θέμα. Ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα συμπερασμά του. Όπως ξαναείπα το να χρησιμοποιήσουμε τους όρους φυσική βία και ψυχολογική βία, αντί για βία και ψυχολογική κακοποίηση, δεν αλλάζει κάτι, search and replace, στα ίδια πράγματα που είχες άδικο πριν, συνεχίζεις να έχεις και τώρα.sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:09Παραδέξου το να τελειώνουμε. Εκεί διαφωνήσαμε άλλωστε.Winston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:05 Θες να παραδεκτώ ότι κακώς χρησιμοποίησα την λέξη βία μόνο για φυσικές ενέργειες;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δυση - Charlie Hebdo - Μωαμεθ
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- Winston Smith
Re: Δυση - Charlie Hebdo - Μωαμεθ
Alphabet έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:13 Ειδικα για το "μαλακα", ολη η Ελλαδα πρεπει να ηταν στην στενη τωρα ..![]()
- Winston Smith
Εξαρτάται αν βάλεις ερωτηματικό. Αν τον ρωτήσεις "καλά είσαι μαλάκας;", τότε μπορεί να απαντήσει απλά ναι ή όχι, σε τελική ανάλυση ερώτηση κάνεις.sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:08 Αν εσύ πιστεύεις ότι θα πεις αύριο σε κάποιον δημοσίως "είσαι μαλάκας" και το δικαστήριο δεν θα σκεφτεί ότι μπορεί να συνέβη το παραπάνω, μπορείς να το κάνεις. Πόσο στοίχημα βάζεις ότι θα την φας;
Αυτό το ο καθένας διαβάζει, γιατί το γράφεις ξανά και ξανά; Σε δικαστήριο είμαστε, θα βγει ετυμηγορία στο τέλος; Μού δείχνει ότι αναζητάς δικαίωση.Winston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:14Μπα όχι διαφωνήσαμε σε πολύ πιο σημαντικά θέματα, απλά ο εγωισμός σου θέλει να επικεντρωθεί σε αυτό αντι στην ουσιαστική επιχειρηματολογία για το θέμα. Ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα συμπερασμά του. Όπως ξαναείπα το να χρησιμοποιήσουμε τους όρους φυσική βία και ψυχολογική βία, αντί για βία και ψυχολογική κακοποίηση, δεν αλλάζει κάτι, search and replace, στα ίδια πράγματα που είχες άδικο πριν, συνεχίζεις να έχεις και τώρα.sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:09Παραδέξου το να τελειώνουμε. Εκεί διαφωνήσαμε άλλωστε.Winston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:05 Θες να παραδεκτώ ότι κακώς χρησιμοποίησα την λέξη βία μόνο για φυσικές ενέργειες;
- Winston Smith
Όχι απλά τονίζω ότι δεν γράφω μόνο για σένα. Δεν γράφω μόνο για να στην πώ/μου την πεις. Γράφω γενικά για να διαβάσουν και άλλοι και να κρίνουν την μία πλευρά και την άλλη. Δικαίωση δεν ψάχνω από από κανέναν, πόσο μάλλον από ένα φόρουμ με αγνώστους (όπως φαίνεται ότι ψάχνεις εσύ όταν δεν επικεντρώνεσαι στο να γίνει ουσιαστική κουβέντα, αλλά κάποια φτηνή δικαίωση του εγωισμού σου παίζοντας με τις λέξεις).sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:18Αυτό το ο καθένας διαβάζει, γιατί το γράφεις ξανά και ξανά; Σε δικαστήριο είμαστε, θα βγει ετυμηγορία στο τέλος; Μού δείχνει ότι αναζητάς δικαίωση.Winston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:14Μπα όχι διαφωνήσαμε σε πολύ πιο σημαντικά θέματα, απλά ο εγωισμός σου θέλει να επικεντρωθεί σε αυτό αντι στην ουσιαστική επιχειρηματολογία για το θέμα. Ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα συμπερασμά του. Όπως ξαναείπα το να χρησιμοποιήσουμε τους όρους φυσική βία και ψυχολογική βία, αντί για βία και ψυχολογική κακοποίηση, δεν αλλάζει κάτι, search and replace, στα ίδια πράγματα που είχες άδικο πριν, συνεχίζεις να έχεις και τώρα.
Ααα, μα εσύ δεν καταλαβαίνεις και τι γράφει ο άλλος!sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 00:58Χαχα... φοβήθηκα τώρα. Λες και με ξερεις... πόση προκατάληψη πια.Λοξίας έγραψε: 31 Οκτ 2020, 00:51Μάλιστα...κατάλαβα.sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 00:45 Ε και τι θες να κάνω, να μιλήσω για άλλους; Αν έχεις αλλεργία πήγαινε στον αλλεργιολόγο. Σοβαρά τώρα, το πρόβλημα το έχεις εσύ, όχι αυτός που λέει κάτι το οποίο σε ενοχλεί επειδή το λένε κάποιοι άλλοι κ.ο.κ.
Απορία ψάλτου ...βηξ.
Συνέχισε τα σπασμωδικά, αλλά έχεις να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.
Κάποια στιγμή θα την αποδεχθείς...
Έγραψες κάτι για να σού απαντήσω; Μόνον ότι "επιχειρώ με έωλα επιχειρήματα". Δεν είπες ποια είναι όμως.
Εκτός αυτού έχω άδικο ότι το πρόβλημα είναι δικό σου; Δηλ. μού λες "με ενοχλεί όπως γράφεις, επειδή κάποιοι άλλοι ...όμοιοί σου είναι έτσι κι έτσι". Σοβαρολογείς;
Τι από αυτά που έγραψα σε έκανε να νομίσεις ότι σε απειλω, ώστε να μου γράψεις ότι δεν φοβήθηκες;
Σου έγραψα πως κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να αποδεχθείς την πραγματικότητα. Σε τρόμαξε τοσο αυτό;
Τα έωλα επιχειρήματά σου στα αποδομεί ένα προς ένα ο Winston Smith
Τι θέλεις να κάνω εγώ; να επαναλάβω τον συμφορουμίτη;
Έπειτα, βγάζεις συμπέρασμα πως το πρόβλημα είναι δικό μου, γιατί ...έτσι!
Δεν σου έγραψα πουθενά πως "με ενοχλεί όπως γράφεις, επειδή κάποιοι άλλοι ...όμοιοί σου είναι έτσι κι έτσι", όπως ισχυρίζεσαι.
Δείξε μου ΠΟΥ είναι αυτό;
Αυτό που σου έγραψα και υποστήριξα (και μάλιστα με επιχειρήματα από την Ελληνική πραγματικότητα), είναι πως οι χριστιανοί (ας αφήσουμε τους αλλόθρησκους), είχατε για δυο αιώνες μια πολύ μονομερή υποστήριξη στο θέμα του προσυλητισμού.
Όσο το Σύνταγμα απαγόρευε τον προσυλητισμό στις άλλες θρησκείες, αλλά τον επέτρεπε στην ισχύουσα, δεν διαμαρτυρόταν κανείς χριστιανός για την αδικία/προσβολή εναντίον των άλλων θρησκειών. Αυτό είναι γεγονός/δεδομένο και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
Όταν το Σύνταγμα και ο αντίστοιχος νόμος άλλαξαν και απαγόρευσαν και στην επικρατούσα θρησκεία τον προσυλητισμό, γίνατε όλοι Λουκάδες και ξεχυθήκατε στους δρομους να ουρλιάζετε περί σεβασμού των θρησκειών.
Αυτό, είναι επίσης γεγονός/δεδομένο και αποδεικνύει τον φαριασαϊσμό των χριστιανών.
Φυσικά, το ίδιο φαρισαίοι είναι και οι πιστοί των άλλων θρησκειών.
Και βάσει αυτων των γεγονοτων/δεδομένων, έγραψα ότι έχω αλλεργία όταν ακούω κάποιον (που δεν τον ξέρω προσωπικά) να ορύεται περί σεβασμού των θρησκειών.
Αλλά επειδή δεν εχεις τι να απαντήσεις σε αυτό και επειδή δεν μπορείς να συμφωνήσεις διότι καταρρέει η άποψή σου, το ρίχνεις στο καλαματιανό.
Ε, καλά τώρα...τον ίδιο χορό θα αρχίσεις και τώρα, παρ' όλο που στα ανέλυσα διεξοδικότερα....
Καλά αυτά τα φόρουμ με αγνώστους και δικτυακες περσονες που τις έχω γραμμένες δεν με πείθουν, διαφορετικά δεν θα καθόσουν να γράφεις τόσες ώρες. Τα λένε και άλλοι κατά καιρούς αλλά ...τεσπαμWinston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:21Όχι απλά τονίζω ότι δεν γράφω μόνο για σένα. Δεν γράφω μόνο για να στην πώ/μου την πεις. Γράφω γενικά για να διαβάσουν και άλλοι και να κρίνουν την μία πλευρά και την άλλη. Δικαίωση δεν ψάχνω από από κανέναν, πόσο μάλλον από ένα φόρουμ με αγνώστους (όπως φαίνεται ότι ψάχνεις εσύ όταν δεν επικεντρώνεσαι στο να γίνει ουσιαστική κουβέντα, αλλά κάποια φτηνή δικαίωση του εγωισμού σου παίζοντας με τις λέξεις).sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:18Αυτό το ο καθένας διαβάζει, γιατί το γράφεις ξανά και ξανά; Σε δικαστήριο είμαστε, θα βγει ετυμηγορία στο τέλος; Μού δείχνει ότι αναζητάς δικαίωση.Winston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:14
Μπα όχι διαφωνήσαμε σε πολύ πιο σημαντικά θέματα, απλά ο εγωισμός σου θέλει να επικεντρωθεί σε αυτό αντι στην ουσιαστική επιχειρηματολογία για το θέμα. Ο καθένας διαβάζει και βγάζει τα συμπερασμά του. Όπως ξαναείπα το να χρησιμοποιήσουμε τους όρους φυσική βία και ψυχολογική βία, αντί για βία και ψυχολογική κακοποίηση, δεν αλλάζει κάτι, search and replace, στα ίδια πράγματα που είχες άδικο πριν, συνεχίζεις να έχεις και τώρα.
Επί της ουσίας, μπορεί να μπερδευτήκαμε παραπάνω από όσο έπρεπε, για μένα είχε σημασία αν δέχεσαι την λεκτική βία (και ναι η βρισιά ανήκει σε αυτήν, γιατί μειώνεις τον άλλον) και από ότι κατάλαβα την δέχεσαι. Από κει και πέρα δεν είδα που διαφωνούμε ειλικρινά. Σαφώς και καταδικάζω την αποτρόπαια πράξη του φόνου για οποιοδήποτε αίτιο, γενικώς είμαι ένας σύννομος πολίτης.
Στο έβαλα με μεγάλα.Λοξίας έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:23
Έπειτα, βγάζεις συμπέρασμα πως το πρόβλημα είναι δικό μου, γιατί ...έτσι!
Δεν σου έγραψα πουθενά πως "με ενοχλεί όπως γράφεις, επειδή κάποιοι άλλοι ...όμοιοί σου είναι έτσι κι έτσι", όπως ισχυρίζεσαι.
Δείξε μου ΠΟΥ είναι αυτό;
Το υπογραμμισμένο, είναι ολόκληρη η βάση πάνω στην οποία στηρίζεις την άποψή σου.
Η άποψή σου, είναι κατανοητή, αλλά, κατ' εμέ, θα έπρεπε να την προτάξεις πρώτη πρώτη και όχι να επιχειρείς με έωλα επιχειρήματα.
Και να σου πω και κάτι;
Μπορεί εσύ να στηρίζεις αυτήν την άποψή σου στην ειλικρίνεια, αλλά η πραγματικότητα έχει αποδείξει πως η τεράστια πλειοψηφία των πιστών (όλων των θρησκειών), στηρίζει μια τέτοια θέση αρκεί να προστατεύεται η δική του θρησκεία. Δεν τον νοιάζει αν επιτρέπεται η προσβολή των άλλων θρησκειών, φτάνει η προσβολή να απαγορεύεται για την δική του.
Θέλεις παράδειγμα;
Όσο η απαγόρευση προσυλητισμού ίσχυε για όλες τις άλλες θρησκείες στην Ελλάδα μονομερώς, αλλά επιτρεπόταν για την Ορθοδοξία (με βάση τον αντίστοιχο Μεταξικό νομο), κανείς χριστιανός δεν διαμαρτυρήθηκε για την "αδικία" και "προσβολή" που υφίσταντο οι άλλες θρησκείες.
Όταν άλλαξε και το Σύνταγμα και ο νόμος (το 1975) και απαγόρευσε τον προσυλητισμό προς οιαδήποτε κατέυθυνση, δηλαδή η απαγόρευση συμπεριέλαβε και την επικρατούσα θρησκεία, τότε έγινε το "έλα να δεις" από τους χριστιανούς...
Συνεπώς, έχω αλλεργία όταν ακούω έναν πιστό, που δεν τον γνωρίζω προσωπικά, να υπερθεματίζει για την απαγόρευση προσβολής θρησκειών.
Μετάφραση:
μπορεί εσύ να είσαι ειλικρινής, αλλά επειδή οι άλλοι είναι έτσι έχω αλλεργία όταν σε ακούω.
- Winston Smith
Νομίζω ο αριθμός των ποστ μου και πόσο συχνά μπαίνω απαντάει στο πρώτο.sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:26 Καλά αυτά τα φόρουμ με αγνώστους και δικτυακες περσονες που τις έχω γραμμένες δεν με πείθουν, διαφορετικά δεν θα καθόσουν να γράφεις τόσες ώρες. Τα λένε και άλλοι κατά καιρούς αλλά ...τεσπαμ
Επί της ουσίας, μπορεί να μπερδευτήκαμε παραπάνω από όσο έπρεπε, για μένα είχε σημασία αν δέχεσαι την λεκτική βία (και ναι η βρισιά ανήκει σε αυτήν, γιατί μειώνεις τον άλλον) και από ότι κατάλαβα την δέχεσαι. Από κει και πέρα δεν είδα που διαφωνούμε ειλικρινά. Σαφώς και καταδικάζω την αποτρόπαια πράξη του φόνου για οποιοδήποτε αίτιο, γενικώς είμαι ένας σύννομος πολίτης.
Επί της ουσίας, διαφωνήσαμε σε όλη τη βάση του θέματος της ελευθερίας λόγου. Είσαι κάποιος που πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρούνται άτομα για βλασφημία (θεωρείς εσύ ότι προσβάλει τα θρησκευτικά σου πιστεύω). Είμαι κάποιος που θεωρεί ότι ελευθερία λόγου δεν υπάρχει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και το τι θεωρεί προσβλητικό ο καθένας είναι υποκειμενικό και προσωπικό του θέμα. Η διαφορά με την επικαιρότητα είναι ο τρόπος της τιμωρίας. Εσύ επειδή δεν είσαι ψυχασθενής δεν ζητάς αποκεφαλισμούς ζήτας όμως φυλάκιση ή πρόστιμο (δεν ξέρω με τι θα ήσουν ικανοποιημένος). Ο ισλαμιστής ζητάει αποκεφαλισμό. Η βάση όμως του ζητήματος είναι ότι με το να τιμωρείς (άσχετα με το τρόπο) το τι λέει ο καθένας με βάση αυθαίρετα και υποκειμενικά κριτήρια σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελευθερία λόγου. Οπότε διαφωνούμε στα βασικά νομίζω.
Εντάξει..ούτε τον λήγοντα, αν αυτό κατάλαβες...sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:30 Μετάφραση:μπορεί εσύ να είσαι ειλικρινής, αλλά επειδή οι άλλοι είναι έτσι έχω αλλεργία όταν σε ακούω.
Εν πάσει περιπτώσει, άλλη μια φορά απέφυγες να τοποθετηθείς στο κυρίως θέμα του οποίου απόρροια ήταν αυτό στο οποίο εμμένεις,για να αποφύγεις να απαντήσεις.
Κατανοητό. ΤΙ να πεις όταν η πραγματικότητα αποδεικνύει τον φαρισαϊσμό των πιστών, που όσο οι νόμοι τους επέτρεπαν να προσυλητίζουν, δεν έβλεπαν καμία αδικία/προσβολή στις άλλες θρησκείες. Μόλις τους κόπηκε το τυρί, άρχισαν να ορύονται για σεβασμό των θρησκειών.
Καλώς, σε αφήνω να συνεχίσεις τον ύπνο του δικαίου στον οποίο νομίζεις ότι είσαι βυθισμένος....
Δεν θα απαντήσω σε αυτό γιατί δεν είμαι ούτε παπάς, ούτε απολογητής της ελληνικής εκκλησίας και ούτε που με ενδιαφέρει τι κάνει εκκλησία. Αν μη τι άλλο μπορείς να παραδεχτείς ότι η ντουλαποποίηση λειτουργεί καλά. Δεν έχω πει καν ότι είμαι Χριστιανός, έχω πει ότι πιστεύω, αλλά θα μπορούσα να είμαι φερ' ειπείν μουσουλμάνος. Θα ταίριαζε άλλωστε στο θέμα περισσότερο. Ή πιστεύεις ότι δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι μυαλωμένοι, διαβασμένοι που ξέρουν γραφή και ανάγνωση και συζητάνε αντί να παίρνουν κεφάλια;Λοξίας έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:23
Αλλά επειδή δεν εχεις τι να απαντήσεις σε αυτό και επειδή δεν μπορείς να συμφωνήσεις διότι καταρρέει η άποψή σου, το ρίχνεις στο καλαματιανό.
Ε, καλά τώρα...τον ίδιο χορό θα αρχίσεις και τώρα, παρ' όλο που στα ανέλυσα διεξοδικότερα....
Όμως είναι προσωπικό; Έχει σημασία να δηλώσει κανείς ότι είναι δικός μας για να τον ακούσουμε; Έχουμε δύο στρατόπεδα; Ξέρεις δεν έχει διαφορά από αυτό που κατηγορείς... Θυμίζει τα χαρτιά μετανοίας... Παλαιότερα είχες "Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών" τώρα επιδιώκουμε τη θέση του να την πάρει το "Άθεων", "Αντιχριστιανών" ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω μήπως στο τέλος την πάρει το "Μουσουλμάνων" πλάκα, πλάκα.
Το "Σπήγκελ" είχε πριν κάτι χρόνια ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο "Η εκστρατεία των Άθεων". Εκεί πρωτοδιάβασα για Ντώκινς, Λατούρ και έναν τρίτο που ξεχνάω το όνομά του. Έδειχνε πώς συστρατεύουν κυρίως νέους, τους δείχνουν πώς η Αθεΐα είναι καλύτερη από το να πιστεύεις κάπου και κυρίως ότι δεν πρέπει να δέχονται το ότι οι άλλοι πιστεύουν. Δηλ. στόχος τους είναι να διαδωθεί η αθεΐα. Με άλλα λόγια προσηλυτισμός. Και τώρα που το λέω, σκέφτομαι, μήπως απέκτησα και γω αλλεργία τελικά
Είσαι και βιαστικούλης... περίμενε ντε..Λοξίας έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:42Εντάξει..ούτε τον λήγοντα, αν αυτό κατάλαβες...sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:30 Μετάφραση:μπορεί εσύ να είσαι ειλικρινής, αλλά επειδή οι άλλοι είναι έτσι έχω αλλεργία όταν σε ακούω.
Εν πάσει περιπτώσει, άλλη μια φορά απέφυγες να τοποθετηθείς στο κυρίως θέμα του οποίου απόρροια ήταν αυτό στο οποίο εμμένεις,για να αποφύγεις να απαντήσεις.
Κατανοητό. ΤΙ να πεις όταν η πραγματικότητα αποδεικνύει τον φαρισαϊσμό των πιστών, που όσο οι νόμοι τους επέτρεπαν να προσυλητίζουν, δεν έβλεπαν καμία αδικία/προσβολή στις άλλες θρησκείες. Μόλις τους κόπηκε το τυρί, άρχισαν να ορύονται για σεβασμό των θρησκειών.
Καλώς, σε αφήνω να συνεχίσεις τον ύπνο του δικαίου στον οποίο νομίζεις ότι είσαι βυθισμένος....
Παραθέτω και ένα παρεμφερές άρθρο που βρήκα πάλι στο Σπήγκελ, το άλλο ήταν στο περιοδικό. Είναι δυστυχώς στα γερμανικά, αλλά υπάρχουν και μεταφραστήρια.
Αναφέρεται στις Εκκλησίες των Άθεων
Μαζεύονται και κάνουν κανονική λειτουργία, χωρίς όμως Θεό.
Θραύση κάνουν όπως όλα τα καλά στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, ήδη υπάρχουν 28 σε Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία. Ετοιμάζονται και κάμποσες ευρωπαϊκές πόλεις.
Μπείτε να δείτε τη σελίδα, έχει και βιντεάκι
Το άρθρο είναι του 2014!
https://www.spiegel.de/kultur/gesellsch ... 94252.html
Αναφέρεται στις Εκκλησίες των Άθεων
Μαζεύονται και κάνουν κανονική λειτουργία, χωρίς όμως Θεό.
Θραύση κάνουν όπως όλα τα καλά στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, ήδη υπάρχουν 28 σε Αγγλία, ΗΠΑ, Αυστραλία. Ετοιμάζονται και κάμποσες ευρωπαϊκές πόλεις.
Μπείτε να δείτε τη σελίδα, έχει και βιντεάκι
Το άρθρο είναι του 2014!
https://www.spiegel.de/kultur/gesellsch ... 94252.html
Neue Atheisten-Bewegung Die Gemeinde der Gottlosen
Singen, reden über den Tod, Beisammensein: Es ist wie ein Gottesdienst, nur ohne Gott. In Großbritannien und den USA sind sie schon länger populär, jetzt hat auch Deutschland seine ersten "Sunday Assemblies".
"Was ihr aus eurem Leben macht, liegt an euch", ruft der Mann mit dem braunen Sakko von der Bühne, die Menschen jubeln, danach singen alle gemeinsam ein Lied, klatschen und wiegen sich im Takt. Zum ersten Mal hat in Berlin die so genannte Sunday Assembly stattgefunden, ein Treffen einer gottlosen Gemeinde.
Statt den Geschichten von Jesus und seinen Jüngern lauscht man hier lieber den Lehren von Epikur und Sigmund Freud. Im Gegensatz zur ernsten Miene bei der Sonntagsandacht ist Lachen ausdrücklich erwünscht: Die britischen Komiker und Nicht-Gläubigen Sanderson Jones und Pippa Evans haben 2013 in London das Original der Sunday Assembly gegründet.
Das Konzept: "Wir haben uns die besten Elemente einer Kirche genommen - und lassen Gott einfach weg", sagt Jones. Damit hat er Erfolg, er kümmert sich jetzt in Vollzeit um seine Ungläubigen. In Berlin gehört die Autorin Sue Schwerin von Krosigk zu den Initiatoren.
Mittlerweile gibt es 28 etablierte Assemblies in Großbritannien, den USA und Australien, die Zahl wächst stetig. Man erkennt sie am Logo, aus London kommen eine Art Corporate Design für Buttons und die Präsentation, außerdem eine Anleitung für den Ablauf der Versammlung: Musik, Vorträge, Schweigeminuten und ein Klingelbeutel gehören zum Programm.
Aber auch die Sunday Assembly ist nicht gefeit vor Glaubenskriegen: In New York ist über die als zu rigide empfundenen Vorgaben ein Streit entbrannt - im April spaltete sich unter dem Namen "The Godless Revival" eine weitere atheistische Gemeinschaft ab.
An diesem Sonntag probieren sich 36 neue Städte an der gottlosen Kirche aus, darunter Brüssel, Paris, Budapest, Hamburg und eben Berlin. Die Organisatoren in der Hauptstadt haben sich über den Humanistischen Verband und Facebook kennengelernt, waren teilweise selbst Zuschauer bei einer der Original-Assemblys von Sanderson Jones.
Auf den Sitzkissen und Stühlen liegen Buttons beschriftet mit dem Motto der Zusammenkunft: "Lebe besser, hilf öfter, staune mehr." Man wolle den Menschen helfen, ihr Potenzial auszuschöpfen, das Beste aus ihrem Leben zu machen. Viele der etwa hundert Menschen im Raum lehnen die Kirche wegen der Verehrung Gottes ab, sie schätzen aber die Gemeinschaft und das verbindende Gefühl, etwas Gutes tun zu wollen.
Richard (24) sitzt im Publikum, er studiert Philosophie und war früher Christ. Ungläubig zu sein, heißt für ihn nicht, keine Werte zu habe: "Für mich bedeutet Atheismus, dass man sein Leben positiv gestaltet."
Mit der Sunday Assembly soll das Ziel eines besseren Lebens durch die monatlichen Treffen und die Gründung von Communities, Arbeitsgruppen, erreicht werden; langfristig ist angedacht, sich wohltätig zu engagieren - wie es Kirchen auch tun.
Κάνεις και συ όμως αχυράνθρωπους. Δεν ζητάω τιμωρία για να ικανοποιηθώ, αλλά για να υπάρχει τάξη. Είναι όπως με το παρκάρισμα, υπάρχει το πρόστιμο για να μην με εμποδίζει να ξεπαρκάρω πχ και όχι για να ικανοποιηθώ που θα πληρώσει. Ώστε να φοβάται να μην το κάνει, με άλλα λόγια.Winston Smith έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:38Νομίζω ο αριθμός των ποστ μου και πόσο συχνά μπαίνω απαντάει στο πρώτο.sharp έγραψε: 31 Οκτ 2020, 01:26 Καλά αυτά τα φόρουμ με αγνώστους και δικτυακες περσονες που τις έχω γραμμένες δεν με πείθουν, διαφορετικά δεν θα καθόσουν να γράφεις τόσες ώρες. Τα λένε και άλλοι κατά καιρούς αλλά ...τεσπαμ
Επί της ουσίας, διαφωνήσαμε σε όλη τη βάση του θέματος της ελευθερίας λόγου. Είσαι κάποιος που πιστεύει ότι πρέπει να τιμωρούνται άτομα για βλασφημία (θεωρείς εσύ ότι προσβάλει τα θρησκευτικά σου πιστεύω). Είμαι κάποιος που θεωρεί ότι ελευθερία λόγου δεν υπάρχει αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και το τι θεωρεί προσβλητικό ο καθένας είναι υποκειμενικό και προσωπικό του θέμα. Η διαφορά με την επικαιρότητα είναι ο τρόπος της τιμωρίας. Εσύ επειδή δεν είσαι ψυχασθενής δεν ζητάς αποκεφαλισμούς ζήτας όμως φυλάκιση ή πρόστιμο (δεν ξέρω με τι θα ήσουν ικανοποιημένος). Ο ισλαμιστής ζητάει αποκεφαλισμό. Η βάση όμως του ζητήματος είναι ότι με το να τιμωρείς (άσχετα με το τρόπο) το τι λέει ο καθένας με βάση αυθαίρετα και υποκειμενικά κριτήρια σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελευθερία λόγου. Οπότε διαφωνούμε στα βασικά νομίζω.
Η διαφορά μας είναι στο ότι εγώ καταλαβαίνω/νοιώθω τι σημαίνει προσβολή θρησκευτικού συναισθήματος (δεν μού συνέβαινε πάντα παρεμπ., μεγαλώνουμε και αλλάζουμε) ενώ εσύ λες ότι αυτά είναι κουταμάρες/δεν έχουν νόημα, διάλεξε ότι θες.
Δεύτερον θεωρώ προσβλητικό να πω σε μια γυναίκα είσαι πουτάνα, ενώ εσύ λες ότι δεν θα έπρεπε να την ενοχλήσει και δεν θα έπρεπε καν να διώκεται από τον νόμο ως προσβολή της προσωπικότητας.
δεν ασχολουμαι καθολου με τον φανταστικο σου φιλο, οσο αυτος δεν εμφανιζεται στη ροτα μου. δε θυμαμαι να εχω βρισει κανεναν βουδιστη, επειδη κανεις βουδιστης δεν εχει την παραμικρη επαφη με εμενα.lonelyrider έγραψε: 30 Οκτ 2020, 20:37 Και συ ρε μάγκα τι πρόβλημα έχεις με τον δήθεν "φανταστικό φίλο" μου? Πρέπει να Τον υβρίζεις και Αυτόν και τους πιστούς Του? Δεν έχεις άλλη δουλειά να ασχοληθείς?
Καταδεικνύεται ξακάθαρα το κόμπλεξ των άθεων.
βριζω, κοροιδευω, και περιγελω, οτιδηποτε ανοησια τυχει να συναντησω. κοροιδευω τον θεο το ιδιο οσο κοροιδευω τους αντιεμβολιαστες, τους βιγκαν, τους αστρολογους, τους μαγους, τους κομμουνιστες, την εναλλακτικη ιατρικη, και καθε αλλη ψεκασμενια.
κλειστειτε λοιπον στο αγιο ορος, στα σπιτια η στις εκκλησιες σας και πιστεψτε οτι θετε, προσευχηθητε οσο θετε, κανετε οτι νομιζετε που δεν επηρεαζει τη ζωη των υπολοιπων ανθρωπων και δεν θα σας κοροιδευει κανεις.
οταν ομως βγαινετε δημοσια και λετε τις κοτσανες σας, δινετε αμεσα το δικαιωμα σε οποιον τις ακουει, να απαντησει. και η απαντηση ειναι χλευη. λυπαμαι που δεν σας αρεσει, ας μην λεγατε κοτσανες.
ζουμε σε χωρε που ο λογος ειναι ελευθερος, και οσο δικαιωμα εχετε εσεις να λετε βλακειες, αλλο τοσο εχω εγω να τις αποδομω και να τις περιγελω.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 2346 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
-
- 1 Απαντήσεις