τα τελευταία (αρκετά) χρόνια η κύρια πηγή τουρισμού του νησιού ειναι οι Αραβες, Ιταλοί, Αμερικανοί.
Όσο για την τέταρτη παράγραφο, έχω φτιάξει καφέ και περιμένω τη Σες να πάρει θέση
btw ναι μεν η Μύκονος έχει ωραιότατες παραλίες αλλά φυσικά και υπάρχουν περιοχές με πολλές περισσότερες και ωραιότερες παραλίες, τι θες; σε Ηπειρωτική Ελλάδα ή Νησί;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Athina__P έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 16:33
Μη μου πεις ότι υπάρχουν πολλά μέρη που έχουν καλύτερες ΤΟΣΕΣ παραλίες μαζεμένες τόσο κοντά σαν τη Μύκονο! Έψαξα μερικά χρονάκια για άλλο στέκι και δεν βρήκα! Χρυσή άμμος, κρυστάλλνινο νερό! ΑΠΑΝΕΜΑ! ΑΠΑΝΕΜΑ ΞΑΝΑΛΕΩ
οτι να ναι
εδιτ , Απο φέτος μέχρι στιγμής Πάρο Νάξος, βρήκα αρκετές παράλιες με κρυστάλλινα νερά, χρυσή άμμο, με λίγα καράτια όμως.
Τώρα σοβαρά, Ελλάδα είμαστε, λίγες είναι οι παραλίες που να μην έχουν κρυστάλλινα , σαν πισίνα νερά.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Ερμής έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 16:41
η Μύκονος έχει ωραιότατες παραλίες αλλά φυσικά και υπάρχουν περιοχές με πολλές περισσότερες και ωραιότερες παραλίες, τι θες; σε Ηπειρωτική Ελλάδα ή Νησί;
Ε, για πες... Μη μου πεις Κρήτη γιατί δεν μου αρέσουν οι αποστάσεις. Πήγα, είδα, μια χαρά πέρασα, αλλά δεν είναι ευκολάκι. Δεν έχω σκοπό να κάθομαι στη ζέστη για ένα μπάνιο.
Μη μου πεις ότι υπάρχουν πολλά μέρη που έχουν καλύτερες ΤΟΣΕΣ παραλίες μαζεμένες τόσο κοντά σαν τη Μύκονο! Έψαξα μερικά χρονάκια για άλλο στέκι και δεν βρήκα! Χρυσή άμμος, κρυστάλλνινο νερό! ΑΠΑΝΕΜΑ! ΑΠΑΝΕΜΑ ΞΑΝΑΛΕΩ
οτι να ναι
ΒΟΡΓΙΑΣ = ΚΥΜΑΤΑ. Όλες οι κορυφαίες παραλίες του νησιού είναι κολπάκια που βλέπουν νοτιά και ο αέρας μόνο να σε δροσίσει μπορεί. Εντάξει, Καλό Λιβάδι αμμοβολή, αλλά κανείς δεν σε αναγκάζει να πας όταν υπάρχουν υπέροχες παραλίες κοντά.
οτι να ναι
εδιτ , Απο φέτος μέχρι στιγμής Πάρο Νάξος, βρήκα αρκετές παράλιες με κρυστάλλινα νερά, χρυσή άμμο, με λίγα καράτια όμως.
Τώρα σοβαρά, Ελλάδα είμαστε, λίγες είναι οι παραλίες που να μην έχουν κρυστάλλινα , σαν πισίνα νερά.
Θα σε παραπέμψω για το τι έγραψα για την Νάξο παραπάνω, που δεν βγάζω το μαγιώ μέχρι το βράδυ κανονικά. Μια εβδομάδα αέρας στη Νάξο. Εντάκσει, βόλτα κάναμε στη Χώρα, αυτά. Δεν είχε κάτι για όλη μέρα και τα μπιτσόμπαρα ήταν φτηνιάρικα, στο κάθε τυχαίο σουβλατζίδικο της Αθήνας καλύτερα τρως. Πρέπει λέει να πας στο τάδε μυστήριο χωργιό για να φας καλά, αν είναι πάνω στην παραλία, ξέχασέ το, δεν έχει.
οτι να ναι
Πάρος το παλεύει να γίνει Μύκονος, αλλά δεν είναι Μύκονος. Ούτε σε παραλίες, ούτε σε τίποτα. Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί έχω να πάω χρόνια και νομίζω ότι την προτιμάει η νεολαία περισσότερο σε σχέση με παλιά.
Ερμής έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 16:41
η Μύκονος έχει ωραιότατες παραλίες αλλά φυσικά και υπάρχουν περιοχές με πολλές περισσότερες και ωραιότερες παραλίες, τι θες; σε Ηπειρωτική Ελλάδα ή Νησί;
Ε, για πες... Μη μου πεις Κρήτη γιατί δεν μου αρέσουν οι αποστάσεις. Πήγα, είδα, μια χαρά πέρασα, αλλά δεν είναι ευκολάκι. Δεν έχω σκοπό να κάθομαι στη ζέστη για ένα μπάνιο.
Λευκάδα-Παξοί έχουν απίστευτα νερά.
Νάξος που είπες παραπάνω είσαι η πρώτη που ακούω να το λέει αυτό.
Λακωνία όπου και να πας για μπάνιο είναι διαμάντι.
Μεσσηνία παρομοίως, ειδικά στην δυτική πλευρά.
Και η Χαλκιδικούλα δεν ειναι κακή, έχει πολύ καλές μεριές.
Και Κρήτη λογικά ναι θα έχει πολύ ωραία πράγματα αλλά δε ξέρω, δεν έχω πάει ποτέ.
Μπέσα τώρα, ο λόγος που γουστάρεις Μύκονο είναι για τις παραλίες; Και σε ρωτάει κάποιος που τη γουστάρει άπειρα τη Μύκονο, για άλλους λόγους όμως.
Και κάτι ακόμη, όπου βλέπεις τίγκα νεολαία (προσωπικά νεολαία εννοώ το κάτω των 25) άλλαξε μέρος.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ευτυχώς που δεν είναι Μύκονος, αλλιώς δεν θα πήγαινα. Τώρα για τα σουβλατζίδικα, 1. δεν υπάρχει σουβλατζίδικο της προκοπής στην Αθήνα και 2. στο νησί, σε σουβλατζίδικα πας;
Κρήτη έκατσα 15 ημέρες και δεν χόρτασα, θέλω να ξαναπάω. Ευλογημένο μέρος.
Πελοπόννησο και Ήπειρος, τα ίδια. Μαγεία παντού. φεύγεις το μεσημέρι απο την παραλία, ανεβαίνεις μηχανή, και σε λίγη ώρα πίνεις φραπέ και ξαναβουτας στον Αχέροντα
Τώρα που το σκέφτομαι, δεν ξαναπάω σε ξερονήσια οκ έχουν ωραίες παράλιες αλλά μέχρι εκεί.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Παραλία Ορνός. Στο στέκι μου ξυπνάω πρωί, είμαι καλή πελάτισσα, δεν κάθομαι με έναν καφέ, μπροστινή ξαπλώστρα μέχρι το βράδυ. Δεν θα άντεχα διαφορετικά, έχει χαμό πιο πίσω. Έχει και κάτι βραχάκια που μου αρέσουν για μάσκα, αν και τα τελευταία χρόνια όπως και σε άλλα μέρη ανά την επικράτεια είναι λιγότερο χρωματιστά, πιο μουντά. Επειδή εκεί κανείς δεν ασχολείται με μάσκα έχει πράγματα να χαζέψεις συνήθως. Και μόνο τα χρώματα του νερού, φτάνει. Όπως και στην Παράγκα αντίστοιχα. Δειτε υποβρύχια βιντεάκια από Παράγκα!
Έχει εναν φανταστικό ορίζοντα να χαζεύω όλη μέρα - τον είχα βάλει μαζί με τα ποδάργια μου στο σχετικό τόπικ στο παλιό φόρουμ. Μουσική ΟΚ στο στέκι, ευτυχώς δεν παίζει στον Ορνό αυτές τις σαχλαμάρες τα δήθεν ρέγκε, ούτε λάοουντζ που δεν είναι μουσική. Κάθε τόσο σηκώνομαι και παώ στα άλλα μπιτσόμπαρα και κόβω κίνηση ακούγοντας μουσική. Ο κατάλογος έχει καλές τιμές και ό,τι φέρνουν στο παρουσιάζουν τέλεια, λες που ήρθα ρε πστμ, όλη τη χρονιά δουλεύω, αυτό είναι! Παιδάκια έχει, μην τρελαθούμε, πηγαίνω σε ένα από τα πχιο οικογενειακά του Ορνού. Εντάξει, καμιά φορά πιάνουν κουβέντα τα δικά μου και λένε τα άλλα στην πισίνα που έχουμε σπίτι μας και εννοούν κανονική ενώ η δική μας είναι φουσκωτή από τα Τζάμπο! Το απόγευμα αφού έχουμε χορτάσει θάλασαα, μπορεί να κάνουμε τουρ να χαζέψουμε τα άλλα στέκια σε δόσεις κάθε απόγευμα - δεν θα πήγαινα Ψαρού ούτε ως ελεύθερη που να με πλήρωνες, αλλά θέλω να παίρνω μια γεύση κάθε χρόνο, πώς κουνιούνται οι βάρκες - και μετά βόλτα στη Χώρα στο όρθιο, γιατί έχουν φάει όλοι στο μπιτσόμπαρο και δεν θέλουμε με παιδιά να κάτσουμε πουθενά και να παραγγέλνουμε και να περιμένουμε με παιδιά που δεν έχουν να κάνουν τίποτα.
Χωρίς στάση στο δωμάτιο, εννοείται. Ντυνόμαστε κατευθείαν και φεύγουμε για βόλτα από την παραλία. Το θέμα είναι ότι δεν κουβαλάω διαφορετικά παπούτσια για κάθε μέρα για πρωί και βράδυ κλπ και ούτε για τον άντρα μου μετράει αυτό, άδικος κόπος!
Μια χαρά περνάμε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athina__P την 12 Ιούλ 2018, 17:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
enterprise-psi έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 16:58
Τώρα για τα σουβλατζίδικα, 1. δεν υπάρχει σουβλατζίδικο της προκοπής στην Αθήνα και 2. στο νησί, σε σουβλατζίδικα πας;
Όχι σε μπιτσόμπαρα πάμε σε νησιά, τέλος πάντων το έχουμε καθιερώσει και ακούγαμε και εμείς για τα γουάου φαγητά που μπορεί να φας στη Νάξο και όχι αυτά δεν είδαμε, αλλά είδαμε ποιότητα κατώτερη της Αθήνας στα τυχαία μαγαζιά της Αθήνας, για αυτό το σχολιάζω. Η πλήρης απογοήτευση. Και δοκιμάσαμε αρκετά ακόμα και κανα-δυο διάσημα που η σπεσιαλιτέ τους ήταν κάτι κρεατικά και βασικά ποντάραν στην ποσότητα για τα λεφτά που δίνεις, για αυτό τα συνέκρινα με σουβλατζίδικα αντίστοιχα.
Αλλά για να σηκώσω παιδιά από την παραλία μέσα στη ζέστη ή και μέσα στο βράδυ που έχει κόσμο στη Χώρα να τρέχουμε σε χωριουδάκια, ε όχι, δεν το κάνω.
Αγις έγραψε: 12 Ιούλ 2018, 17:07
Η Αθήνα δεν το μπορεί - δεν το αντέχει να την ρωτάνε που πήγε και να λέει οτιδήποτε άλλο εκτός από Μυκονο.
Μύκονο με φίλες αρχές η τέλη καλοκαιριού για λίγες μερούλες Με στενοχωρεί γιατί παλιά τη θυμάμαι Αύγουστο να μπορείς να χαλαρώσεις, τώρα έχει συνωστισμό ομολογουμένως.
Δεν είναι η μόνη η Αθην'α - έχει πολύ πράμα.
Και στα 90 χρόνια της θα παίζει μπιρίμπα το χειμωνα με τις άλλες (και τα μπουφρέντς) μαλλί ξανθοτατον αψογο - 8 στρώσεις σοβατίσματα μεικάπια - και θα λέει ιστορίες για το πώς πέρασε το καλοκαίρι στη Μυκονο που ειχε πάει για οφθαλμικά λουτρά - και νυκτερινές κραιπάλες.