!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δυση - Charlie Hebdo - Μωαμεθ

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Re: Δυση - Charlie Hebdo - Μωαμεθ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet »

sharp έγραψε: 29 Οκτ 2020, 00:37 Σε ποια περίπτωση δεν είναι απλό, της γυναίκας σου ή του Προφήτη της Θρησκείας σου;
Κατ αρχας να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα.
Προσωπικα ειμαι αθρησκος και δεν με ενδιαφερει καθολου η προσβολη προφητων.
Δευτερον αν με προσβαλλεις, δεν προκειται να σου κοψω τον λαιμο.
Τριτον, οσον αφορα εμενα προσωπικα, αν μου πεις την γυναικα μου μαλακισμενη, θα σου πω οτι καλα τα λες, για αυτο χωρισα... :lol:
Τεταρτον υπαρχουν δεκαδες αν οχι εκατονταδες θρησκειες ανα τον κοσμο, αλλα μονο μια που σκοτωνει ανθρωπους επειδη εκαναν σκιτσο εναν "προφητη". Αυτο τα λεει ολα για την επικινδυνοτητα αυτης της θρησκειας.
Το δεν ειναι απλο πηγαινει στην διενεξη Γαλλιας-Μουσουλμανων και το τι πρεπει να γινει απο εδω και περα.
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Άβαταρ μέλους
Alphabet

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 29 Οκτ 2020, 06:33
Alphabet έγραψε: 29 Οκτ 2020, 00:12
sharp έγραψε: 28 Οκτ 2020, 15:36 Αν πω, η γυναίκα σου είναι μαλακισμένη, προσβάλλεσαι; Γιατί, αφού δεν το λέω για σένα;
Καπου εχεις καποιο δικαιο.. αλλα δεν ειναι τοσο απλο στην προκειμενη περιπτωση.
Αν σου βρίσω τον πολιτικό σου ηγέτη τον οποίον εσύ λατρεύεις ως ηγέτη ;
Έχω τέτοιο δικαίωμα;
Χωστα του ολα! :smt005:
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

sharp έγραψε: 29 Οκτ 2020, 01:11
Alphabet έγραψε: 29 Οκτ 2020, 00:21
Η θρησκεια δεν υπαγεται κατα καποιο τροπο στην φιλοσοφια;
Δεν πιστευεις οτι πρεπει να υπαρχει σατιρα δηλαδη;
Δεν νομιζεις επισης οτι πρεπει να αλλαξουν οι νομοι, ετσι ωστε π.χ. να μην επιβαλλεται ο αποκεφαλισμος αθεων στην Σ. Αραβια;
Και πώς θα γίνει αυτό; Γίνεται να πεις στους πιστούς, αυτό το σημείο στο Κοράνι που γράφει φωτιά στους απίστους το διαγράφουμε; Θα σού απαντήσουν ότι αυτά τα είπε ο Θεός στον Προφήτη και εσύ δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα. Εκτός και αν τους πείσεις ότι είσαι και συ προφήτης και μάλιστα προφήτης+, αλλά αυτό έκανε και ο Χριστός και είδες τι τού απάντησαν οι Εβραίοι.
το τι λεει το κορανι, το ερμηνευουν οι μουλαδες. αυτοι ειναι ο εχθρος, αυτοι πρεπει να παταχθουν.

εχω ξαναπει, μια κοντρα-τρομοκρατικη οργανωση, που για καθε νεκρο απο ταλιμπανο, να εκτελει εναν μουλα. στην αναγκη ας το αναλαβει καποια μυστικη υπηρεσια, και να δηλωνει δηθεν ακροδεξια οργανωση η οτι.

να δεις για ποτε αλλαζει ολη η θρησκεια και γινεται στ αληθεια θρησκεια της ειρηνης, και πως μεταφραζεται το εδαφιο που λεει για αποκεφαλισμους σε "προσευχομαστε να του παρει ο αλλαχ το κεφαλι στην αλλη ζωη"
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Οκτ 2020, 20:24
Δεν νομιζεις επισης οτι πρεπει να αλλαξουν οι νομοι, ετσι ωστε π.χ. να μην επιβαλλεται ο αποκεφαλισμος αθεων στην Σ. Αραβια;
Και πώς θα γίνει αυτό; Γίνεται να πεις στους πιστούς, αυτό το σημείο στο Κοράνι που γράφει φωτιά στους απίστους το διαγράφουμε; Θα σού απαντήσουν ότι αυτά τα είπε ο Θεός στον Προφήτη και εσύ δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα. Εκτός και αν τους πείσεις ότι είσαι και συ προφήτης και μάλιστα προφήτης+, αλλά αυτό έκανε και ο Χριστός και είδες τι τού απάντησαν οι Εβραίοι.
το τι λεει το κορανι, το ερμηνευουν οι μουλαδες. αυτοι ειναι ο εχθρος, αυτοι πρεπει να παταχθουν.

εχω ξαναπει, μια κοντρα-τρομοκρατικη οργανωση, που για καθε νεκρο απο ταλιμπανο, να εκτελει εναν μουλα. στην αναγκη ας το αναλαβει καποια μυστικη υπηρεσια, και να δηλωνει δηθεν ακροδεξια οργανωση η οτι.

να δεις για ποτε αλλαζει ολη η θρησκεια και γινεται στ αληθεια θρησκεια της ειρηνης, και πως μεταφραζεται το εδαφιο που λεει για αποκεφαλισμους σε "προσευχομαστε να του παρει ο αλλαχ το κεφαλι στην αλλη ζωη"
η καλυτερη ιδεα που ακουσα καιρο τωρα. :smt038
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Alphabet

The Quran states,
The punishment of those who wage war against Allah and His Messenger, and strive with might and main for mischief through the land is: execution, or crucifixion, or the cutting off of hands and feet from opposite sides, or exile from the land: that is their disgrace in this world, and a heavy punishment is theirs in the Hereafter, Except for those who return repenting before you apprehend them. And know that Allah is Forgiving and Merciful.
— Qur'an, Sura 5, ayat 33 & 34
https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_p ... t_in_Islam

Γινεται λοιπον αλλα θελουν να περασουν φοβο στους "απιστους", οποτε σωστα τα λεει ο Ασεβαστος.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Έχουμε δύο Θεούς (έχουμε και άλλους αλλά ας πιάσουμε τους δύο) ο ένας βγάζει χατζάρα και ο άλλος γυρνά το μάγουλο.
Ποιος θα νικήσει;
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Εικόνα
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Alphabet έγραψε: 29 Οκτ 2020, 20:18 Προσωπικα ειμαι αθρησκος και δεν με ενδιαφερει καθολου η προσβολη προφητων.
Τότε δεν έχει νόημα το ερώτημά σου:
Θεωρειται οντως ελευθερια εκφρασης και εχουν το δικαιωμα οι δυτικες χωρες (κυριως) να γελοιογραφουν οποιονδηποτε συμπεριλαμβανομενου του Μωαμεθ,
Μάλλον γύρευες ευκαιρία να πεις για μιαν ακόμη φορά, εγώ είμαι άθεος και όλα αυτά τα θεωρώ τρίχες. :wink
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

foscilis έγραψε: 29 Οκτ 2020, 20:48 Εικόνα
Δεν υπάρχει πατος γι'αυτην την βοθροφυλλαδα.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Alphabet έγραψε: 29 Οκτ 2020, 20:40
The Quran states,
The punishment of those who wage war against Allah and His Messenger, and strive with might and main for mischief through the land is: execution, or crucifixion, or the cutting off of hands and feet from opposite sides, or exile from the land: that is their disgrace in this world, and a heavy punishment is theirs in the Hereafter, Except for those who return repenting before you apprehend them. And know that Allah is Forgiving and Merciful.
— Qur'an, Sura 5, ayat 33 & 34
https://en.wikipedia.org/wiki/Capital_p ... t_in_Islam

Γινεται λοιπον αλλα θελουν να περασουν φοβο στους "απιστους", οποτε σωστα τα λεει ο Ασεβαστος.
Μα αυτό επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα, είναι κάλεσμα να τιμωρήσουν εκείνους που πολεμούν τον Αλλάχ.
Άβαταρ μέλους
Alphabet

sharp έγραψε: 29 Οκτ 2020, 20:48
Alphabet έγραψε: 29 Οκτ 2020, 20:18 Προσωπικα ειμαι αθρησκος και δεν με ενδιαφερει καθολου η προσβολη προφητων.
Τότε δεν έχει νόημα το ερώτημά σου:
Θεωρειται οντως ελευθερια εκφρασης και εχουν το δικαιωμα οι δυτικες χωρες (κυριως) να γελοιογραφουν οποιονδηποτε συμπεριλαμβανομενου του Μωαμεθ,
Μάλλον γύρευες ευκαιρία να πεις για μιαν ακόμη φορά, εγώ είμαι άθεος και όλα αυτά τα θεωρώ τρίχες. :wink
Το ερωτημα μου ηταν τι πιστευετε εσεις.
Άβαταρ μέλους
Alphabet

sharp έγραψε: 29 Οκτ 2020, 21:04
Μα αυτό επιβεβαιώνει αυτό που έγραψα, είναι κάλεσμα να τιμωρήσουν εκείνους που πολεμούν τον Αλλάχ.
Ναι αλλα δεν ειναι αναγκη ουτε να σκοτωνουν ουτε να ακρωτηριαζουν. Μπορουν απλως να τους αγνοουν συμφωνα με το Κορανι αν ειναι εκτος της χωρας τους ή να τους εξοριζουν αν ειναι εντος. Φοβο θελουν να σπειρουν μονο, για αυτο εχει δικιο ο Ασεβαστος.
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Ο Μακρόν αντί να κλείσει τη βρωμοφυλλάδα του Charlie που τόλμησε ακόμα και την Αγία Τριάδα να σατιρισει παρουσιάζοντας την σε ερωτική σκηνή, πήγε και φώτισε τα κυβερνητικά κτίρια με αυτήν. Μετράει ήδη τρεις νεκρούς και νομίζω οτι αυτή θα είναι η αρχή των ωδινων εκτός κι αν τους γλυτώσει ο κορονοιος. Όχι ότι δικαιολογώ τέτοιες πράξεις βιας προς Θεού, αλλά όταν προαγεις το θρησκευτικό μίσος ειδικά σε μουσλιμια που ξέρουμε την ευαισθησία τους για τον "προφήτη" τους, θα υποστεις αντιμετρα.
ΚΛΕΙΣΕ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟ CHARLIE αλλιώς η Γαλλία θα γίνει Αφγανιστάν φάση. Εμπόλεμη ζωνη.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

lonelyrider έγραψε: 30 Οκτ 2020, 02:42 Ο Μακρόν αντί να κλείσει τη βρωμοφυλλάδα του Charlie που τόλμησε ακόμα και την Αγία Τριάδα να σατιρισει παρουσιάζοντας την σε ερωτική σκηνή, πήγε και φώτισε τα κυβερνητικά κτίρια με αυτήν. Μετράει ήδη τρεις νεκρούς και νομίζω οτι αυτή θα είναι η αρχή των ωδινων εκτός κι αν τους γλυτώσει ο κορονοιος. Όχι ότι δικαιολογώ τέτοιες πράξεις βιας προς Θεού, αλλά όταν προαγεις το θρησκευτικό μίσος ειδικά σε μουσλιμια που ξέρουμε την ευαισθησία τους για τον "προφήτη" τους, θα υποστεις αντιμετρα.
ΚΛΕΙΣΕ ΜΑΚΡΟΝ ΤΟ CHARLIE αλλιώς η Γαλλία θα γίνει Αφγανιστάν φάση. Εμπόλεμη ζωνη.
Σωστά! Να κλείσει ο Μακρόν το περιοδικό "που τόλμησε ακόμα και την Αγία Τριάδα να σατιρισει"...
Αν δεν την είχε σατιρίσει, δεν θα σου καιγόταν καρφάκι που σατίρισε τον Μωάμεθ!
Αλλά αφού σατίρισε την δική σου θρησκεία, τότε πρέπει να κλείσει!

Αν ήμασταν στον μεσαίωνα, θα ήσουν εσύ, ο χριστιανός ιεροεξεταστής που όχι μόνον θα έκλεινες το περιοδικό, αλλά θα έκαιγες στην πυρά τους βέβηλους. Θα είχες δηλαδή την ίδια θρησκευτική δοοφονική συμπεριφορά με τους σημερινούς μουσουλμάνους.
Αλλά μιας και η εποχή του καψίματος των βέβηλων έχει περάσει οριστικά για τον χριστιανισμό, τάσσεσαι υπέρ του μη προάγειν το θρησκευτικό μίσος. Και ποια είναι η θέση σου για το μη προάγειν το θρησκευτικό μίσος; Μα ποια άλλη από το:
Να φιμώσουμε τους πάντες, ώστε να μην εκφέρουν κάποια άποψη που μπορεί να δυσαρεστήσει τους "ευαίσθητους" μουσουλμάνους και μας σφάξουν...
(και έτσι θα δεν ξανασατιρίσουν και την δική μου θρησκεία)
.
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Λοξίας έγραψε: 30 Οκτ 2020, 14:47
lonelyrider έγραψε: 30 Οκτ 2020, 02:42 Ο Μακρόν αντί να κλείσει τη βρωμοφυλλάδα του Charlie που τόλμησε ακόμα και την Αγία Τριάδα να σατιρισει παρουσιάζοντας την σε ερωτική σκηνή, πήγε και φώτισε τα κυβερνητικά κτίρια με αυτήν. Μετράει ήδη τρεις νεκρούς και νομίζω οτι αυτή θα είναι η αρχή των ωδινων εκτός κι αν τους γλυτώσει ο κορονοιος. Όχι ότι δικαιολογώ τέτοιες πράξεις βιας προς Θεού, αλλά όταν προαγεις το θρησκευτικό μίσος ειδικά σε μουσλιμια που ξέρουμε την ευαισθησία τους για τον "προφήτη" τους, θα υποστεις αντιμετρα.
Σωστά! Να κλείσει ο Μακρόν το περιοδικό "που τόλμησε ακόμα και την Αγία Τριάδα να σατιρισει"...
Αν δεν την είχε σατιρίσει, δεν θα σου καιγόταν καρφάκι που σατίρισε τον Μωάμεθ!
Αλλά αφού σατίρισε την δική σου θρησκεία, τότε πρέπει να κλείσει!

Αν ήμασταν στον μεσαίωνα, θα ήσουν εσύ, ο χριστιανός ιεροεξεταστής που όχι μόνον θα έκλεινες το περιοδικό, αλλά θα έκαιγες στην πυρά τους βέβηλους. Θα είχες δηλαδή την ίδια θρησκευτική δοοφονική συμπεριφορά με τους σημερινούς μουσουλμάνους.
Αλλά μιας και η εποχή του καψίματος των βέβηλων έχει περάσει οριστικά για τον χριστιανισμό, τάσσεσαι υπέρ του μη προάγειν το θρησκευτικό μίσος. Και ποια είναι η θέση σου για το μη προάγειν το θρησκευτικό μίσος; Μα ποια άλλη από το:
Να φιμώσουμε τους πάντες, ώστε να μην εκφέρουν κάποια άποψη που μπορεί να δυσαρεστήσει τους "ευαίσθητους" μουσουλμάνους και μας σφάξουν...
(και έτσι θα δεν ξανασατιρίσουν και την δική μου θρησκεία)
.
Εγω δε θα καιγα κανένα. Ξεκαθάρισα ήδη ότι απέχω από τέτοιες πράξεις βίας. Ξέρω όμως ότι όταν προάγεις θρησκευτικό μίσος θα βρεθούν ακραίοι που δυστυχώς θα τελέσουν τέτοιες. Για αυτό πρέπει να υπάρχει σεβασμός αμοιβαίος.
Παραληρείς φίλε!
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”