!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δυση - Charlie Hebdo - Μωαμεθ
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Δυση - Charlie Hebdo - Μωαμεθ
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
3 νεκροί 2 αποκεφαλισμενοι
Ρε μήπως έχουν.δικαιο τα μουσλιμια μπορεί να μην είναι.ακραιοι ας συζητήσουμε μαζί τους
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Είδες εσύ κάποιον που να υποστηρίζει το αντίθετο; Ότι έχει δίκιο κάποιος να αποκεφαλίζει;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:26 αυτό που δεν έχει δικαίωμα κανείς είναι να αποκεφαλίζει και να σφάζει επειδή προσβλήθηκε
σε μια ευνομούμενη κοινωνία ένας πολιτσμένος άνθρωπος θα πήγαινε στα δικαστήρια να βρει το όποιο δίκιο του
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Πιστεύεις ότι είναι πρόκληση να μιλήσει ένας δάσκαλος για την ελευθερία του λόγου αναφέροντας ένα έγκλημα που έγινε στο όνομα της θρησκείας. Η μπορεί να μιλήσει αλλα δεν πρέπει να δείξει το σκίτσο για το οποίο έγινε το έγκλημα.Maspoli έγραψε: 29 Οκτ 2020, 10:51Κρατικός λειτουργός πρόβαλε σκίτσα μέσα σε τάξη. Ο κρατικός λειτουργός εν ώρα υπηρεσίας είναι κράτος.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Οκτ 2020, 10:45 Το κράτος θα παρίστανε τον παστίτσιο αν μια μέρα προέβαλε σκίτσα.
Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Για αυτά τα σκίτσα (βασικά για πολυ πιο "προκλητικα" Αλλά του ίδιου εντυπου) σφαχτηκαν άνθρωποι.
Και εξακολουθούν να σφάζονται.
Στη συνέχεια το κράτος έδωσε άδεια να αναρτηθούν σκίτσα σε κρατικά κτίρια.
Δεν είδα κανέναν, σίγουρα όχι εμένα, να λέει πως ένα περιοδικό δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει (όσο κι αν βρίσκω το συγκεκριμένο περιοδικό εντελώς ηλίθιο), ούτε είδα κανέναν να λέει πως δεν πρέπει να υπάρχει κρατική δράση εναντίον όσων προχωρούν σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες.
Γενικώς ήταν προκλητικός ο κρατικός λειτουργός.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Winston Smith
Ναι μπορείς να λες ότι θες από τη στιγμή που δεν ασκείς βία. Μπορείς να λες την άποψή σου ότι ο πρωθυπουργός έιναι βλήμα ή ο δάσκαλος άσχετος. Και οι υπόλοιποι μπορούμε να λέμε την άποψη μας σχετικά με το πόσο αξία έχει η άποψη σου.sharp έγραψε: 29 Οκτ 2020, 01:37 Δηλ. να βγω αύριο στο δρόμο και σε όποιον δεν μού αρέσει η φάτσα του να λεω "είσαι μαλάκας". Το πιστεύω, έχει φάτσα μαλάκα. Δεν οφείλω σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο; Όχι, προφανώς έχει περισσότερη σημασία η ελευθερία του να εκφραστώ όπως σκέφτομαι ή αισθάνομαι.
Γενικώς η κριτική χρειάζεται κριτική. Είναι ελευθερία λόγου να πω ο Πρωθυπουργός είναι βλήμα ή ο δάσκαλος είναι άσχετος; Μπορώ να κρίνω σωστά όταν δεν έχω κάνει τον δρόμο που έχει κάνει ο άλλος;
Θα σβηστεί γιατί παραβαίνεις τους όρους χρήσης ενός ιδιωτικού χώρου. Όπως ακριβώς έχω εγώ δικαίωμα να μη σου επιτρέψω να μπεις στο σπίτι μου αν παραβείς κάποιον (όσο αυθαίρετο θέλω) κανόνα μου, χωρίς να παραβιάζω καμιά ελευθερία σου. Είναι σπίτι μου και κάνω ό,τι θέλω. Αυτό που συζητάμε είναι αν το κράτος πρέπει να τιμωρεί ποινικά το τι λέμε, όχι το τι κάνει το φόρουμ και κάθε ιδιώτης. Βρίσε τη μάνα μου, αν είμαι πάνω από 18 χρονών προφανώς και δεν θα με αγγίξει αλλά οκ πες ότι βρίζω τη δική σου και περνάει η ώρα. Το σίγουρο είναι ότι αν σε σπάσω στο ξύλο εγώ είμαι αυτός που από τα λόγια το πήγε στις πράξεις, που δεν μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματα μου και εγώ αυτός που πρέπει να τιμωρηθεί από το νόμο.Maspoli έγραψε: 29 Οκτ 2020, 03:19 Αν λοιδωρήσω/υβρίσω τη ζωντανή ή νεκρή μάνα κάποιου εδώ στο phorum, θα σβηστεί η δημοσίευση ή θα μείνει; Θα υποστώ κάποια προειδοποίηση ή ποινή;
Αν η δημοσίευση σβηστεί και εισπράξω κάποια προειδοποίηση ή ποινή, καταστρατηγείται το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου;
Και για να μη χάνουμε το κόντεξτ υπενθυμίζω ότι μιλάμε για την ελευθερία του λόγου και την σάτυρα μιας θρησκείας (όσο κακόγουστη και να είναι) που η απάντηση είναι αποκεφαλισμοί συνανθρώπων μας.
Σε κολλάρο πρέπει να βγει όμως. Τι να την κάνεις αυτή τη γκουμούτσα άμα αφήνει όλο το λαιμό εκτεθειμένο; Σα να βάζεις καπότα στο δάχτυλο του ποδιού.perseus έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:41 https://www.amazon.co.uk/YD-Armor-Conce ... B083L6MWDZ
61 λιρες τζαμπα, 2 μασαμπουκες
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Αφου ρε τους αποκεφαλίζουν νεκρους.foscilis έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:49Σε κολλάρο πρέπει να βγει όμως. Τι να την κάνεις αυτή τη γκουμούτσα άμα αφήνει όλο το λαιμό εκτεθειμένο; Σα να βάζεις καπότα στο δάχτυλο του ποδιού.perseus έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:41 https://www.amazon.co.uk/YD-Armor-Conce ... B083L6MWDZ
61 λιρες τζαμπα, 2 μασαμπουκες
Στην Γαλλία, μέχρι στιγμής, ή θα πρέπει να επέμβει ενεργά το κράτος ή ο κάθε πολιτης να εξοπλιστεί
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Ο κρατικός λειτουργός δεν έχει καμιά δουλειά να δείξει ένα σκίτσο που έχει κάτι το προσβλητικό. Προφανώς κανείς δεν είχε δικαίωμα να του πάρει τη ζωή γι' αυτό, τέτοιες όμως πρακτικές είναι για επίπληξη ως και απόλυση.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:41 Πιστεύεις ότι είναι πρόκληση να μιλήσει ένας δάσκαλος για την ελευθερία του λόγου αναφέροντας ένα έγκλημα που έγινε στο όνομα της θρησκείας. Η μπορεί να μιλήσει αλλα δεν πρέπει να δείξει το σκίτσο για το οποίο έγινε το έγκλημα.
Η φάση είναι ότι τις περισσότερες φορές φάγαν λάχανο άσχετους και όχι τους κρατικούς λειτουργούς.Maspoli έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:59Ο κρατικός λειτουργός δεν έχει καμιά δουλειά να δείξει ένα σκίτσο που έχει κάτι το προσβλητικό. Προφανώς κανείς δεν είχε δικαίωμα να του πάρει τη ζωή γι' αυτό, τέτοιες όμως πρακτικές είναι για επίπληξη ως και απόλυση.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:41 Πιστεύεις ότι είναι πρόκληση να μιλήσει ένας δάσκαλος για την ελευθερία του λόγου αναφέροντας ένα έγκλημα που έγινε στο όνομα της θρησκείας. Η μπορεί να μιλήσει αλλα δεν πρέπει να δείξει το σκίτσο για το οποίο έγινε το έγκλημα.
Δεν ισχύει πάντως ούτε στη Δύση αυτό όπως έγραψες. Υπάρχει νόμος κατά της ύβρεως.Winston Smith έγραψε: 29 Οκτ 2020, 11:45Ναι μπορείς να λες ότι θες από τη στιγμή που δεν ασκείς βία. Μπορείς να λες την άποψή σου ότι ο πρωθυπουργός έιναι βλήμα ή ο δάσκαλος άσχετος. Και οι υπόλοιποι μπορούμε να λέμε την άποψη μας σχετικά με το πόσο αξία έχει η άποψη σου.sharp έγραψε: 29 Οκτ 2020, 01:37 Δηλ. να βγω αύριο στο δρόμο και σε όποιον δεν μού αρέσει η φάτσα του να λεω "είσαι μαλάκας". Το πιστεύω, έχει φάτσα μαλάκα. Δεν οφείλω σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο; Όχι, προφανώς έχει περισσότερη σημασία η ελευθερία του να εκφραστώ όπως σκέφτομαι ή αισθάνομαι.
Γενικώς η κριτική χρειάζεται κριτική. Είναι ελευθερία λόγου να πω ο Πρωθυπουργός είναι βλήμα ή ο δάσκαλος είναι άσχετος; Μπορώ να κρίνω σωστά όταν δεν έχω κάνει τον δρόμο που έχει κάνει ο άλλος;
Διευκρινιστικά, με αξία δεν εννοούσα πόσο σωστό είναι κάτι.
Είσαι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει τι συνεπάγεται αυτό;
Σοβαρα συζηταμε οτι ''προκαλεσε'' ο καθηγητης;
Εγινε μια τρομοκρατικη επιθεση στο Charlie Hebdo το 2015 με 12 νεκρους.
Ειναι ενα ιστορικο γεγονος που μπορει καλλιστα να αναφερεται σε σχολικες ταξεις.
Πως θα μαθουν τα παιδια για αυτο;
Με νοηματικη;
Εντωμεταξυ ο δασκαλος ειχε πει στα παιδια που μπορει να προσβαλλονται, αν θελουν να βγουν απο την ταξη.
Δηλαδη το μαθημα πρεπει να προσαρμοζεται σε συγκεκριμενες θρησκευτικες ομαδες και οτι δεν τις αφορα να γινεται mute?
Εγινε μια τρομοκρατικη επιθεση στο Charlie Hebdo το 2015 με 12 νεκρους.
Ειναι ενα ιστορικο γεγονος που μπορει καλλιστα να αναφερεται σε σχολικες ταξεις.
Πως θα μαθουν τα παιδια για αυτο;
Με νοηματικη;
Εντωμεταξυ ο δασκαλος ειχε πει στα παιδια που μπορει να προσβαλλονται, αν θελουν να βγουν απο την ταξη.
Δηλαδη το μαθημα πρεπει να προσαρμοζεται σε συγκεκριμενες θρησκευτικες ομαδες και οτι δεν τις αφορα να γινεται mute?
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 2346 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Jimmy81
-
- 1 Απαντήσεις