Φίλος που πήγαινε σε εκθέσεις να βρει προϊόντα για να τα αγοράσει η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, έλεγε ότι έπρεπε να επισκεφτεί και το εργοστάσιο γιατί πολλές φορές αυτοί που εμφανίζονταν ως παραγωγοί ήταν απλά μεταπωλητές. Επίσης πάντα υπήρχε ο φόβος να στείλει προκαταβολή και "μην τον είδατε τον Παναγή". Από άλλη περίπτωση έχω διήγηση για υπάλληλο που προσελήφθη, εργάστηκε λίγες μέρες, πήρε όλο το πελατολόγιο και άνοιξε δική του εταιρεία με το ίδιο αντικείμενο. Γενικώς όποιος δουλεύει μαζί τους προσπαθεί να εξασφαλιστεί όσο μπορεί. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτά δεν γίνονται και αλλού.1451 έγραψε: 27 Οκτ 2020, 13:32 Ισχύει ότι οι Κινέζοι είναι ανέντιμοι στις μπίζνες ή είναι απλά προπαγάνδα;
Γιατί είναι αντιφατικό από τη μια να προωθούν την αξιοκρατία στο κρατικό μηχανισμό κι από την άλλη να εξαπατούν με τη πρώτη ευκαιρία.
Εκτός κι αν είναι κατάλοιπο προηγούμενων αιώνων που δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί όπως και η νυχτεριδοφαγία.
Γενικά από όσους ανθρώπους έχω συναντήσει από το εξωτερικό αυτοί μου θυμίζουν σε πολλά σημεία εμάς. Στενοί δεσμοί με την οικογένεια και σεβασμός στους πρεσβύτερους (ακόμα περισσότερο σε σχέση με εμάς), μεγάλος δημόσιος τομέας (πολυυυυύ μεγάλος), μπαξίσια, δωράκια, παζάρια κλπ στις συναλλαγές, μηδενικός σεβασμός για τα πνευματικά δικαιώματα.