!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι γνώμη έχετε για το απολυταρχικό κόμμα της Κίνας;

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
sharp

Re: Τι γνώμη έχετε για το απολυταρχικό κόμμα της Κίνας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Οκτ 2020, 12:26
sharp έγραψε: 27 Οκτ 2020, 12:24
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Οκτ 2020, 12:21
Είσαι σίγουρος γι αυτό που λες; Να παραθέσω έρευνες δυτικών εταιριών για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι υπήκοοι;
Όχι. Να σταματήσεις να μετράς νούμερα και να προσπαθήσεις να νοιώσεις. Σοβαρά το λέω, δεν είναι όλα αλγόριθμοι και δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) δεν είναι τα πάντα μετρήσιμα. Η Κίνα είναι μια δικτατορία!
Α, δε θες να δεις τα πράγματα από την πλευρά των υπηκόων. Οκ, είπα μήπως.
Η ζωή στη Δύση είναι πιο ωραία γι αυτό και τόσοι πάνε προς τα εκεί και όχι προς την Κίνα (ορίστε και ένα νούμερο).
Ή μήπως έχεις ένα άλλο που λέει ότι μεταναστεύουν κατά κόρον προς την Κίνα;
Το ότι γκρινιάζει ο κόσμος δεν μού λέει τίποτε. Γνωρίζω στη Γερμανία Ισπανούς που περνάνε μια χαρά και όλο κλαίγονται.
Όλοι φυσικά αν τους ρωτήσεις είναι κατά της ΕΕ :lol:
Υπάρχει διάσταση ανάμεσα στο τι λένε και το τι κάνουν οι άνθρωποι, οπότε τι να μου πουν τα στατιστικά περί "ευτυχίας".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 27 Οκτ 2020, 12:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Maspoli έγραψε: 27 Οκτ 2020, 07:08 Παραπλανητικός τίτλος. Να σβηστεί το νήμα.
:g030:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Ο κόσμος μπορεί να μεταναστεύει προς τη λεγόμενη δύση όμως όλα τα εργοστάσια έχουν ήδη μεταναστεύσει στην καταπιεστική Κίνα.
Επίσης οι Κινέζοι δεν μεταναστεύουν ακριβώς, είναι κυβερνητικά επιχορηγούμενος εποικισμός και δημιουργία θυλάκων.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Έχω ζήσει και δουλέψει στην Κίνα, μια υπέροχη χώρα, με πολύ αποτελεσματική Διοίκηση, και σχετικά δίκαιη. Δεν είναι Δημοκρατία, είναι ένα κομουνιστικό διοικητικά, καπιταλιστικό οικονομικά, Κράτος, με πολλά θετικά μιας λαϊκής δημοκρατίας και πολλά προβλήματα. Αν δεις το πόσος κόσμος πρέπει να ελεγχθεί και να διοικηθεί, και πόσα προβλήματα να λυθούν, θα καταλάβεις πως μόνο με ένα ΚΚ θα γίνονταν. Μιλάμε για όγκο. Στην Ευρώπη δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, φυσικά, έχουμε άλλη Ιστορία και δομές. Δεν μπορείς να κάνεις τους Ευρωπαίους Κινέζους. Πάντως με εντυπωσίασε το πώς το Κράτος ξέρει τη δουλειά του. Μέχρι ασκήσεις πανικού μας κάνανε στους χώρους εργασίας, με καπνούς κλπ, ώστε να ξέρουμε και να ξέρουν τι παίζει σε περίπτωση, αν. Τα δε νοσοκομεία, λουξ, υπόδειγμα, όταν ήμουν εκεί μου διαγνώστηκε σοβαρό θέμα υγείας, από το οποίο οι Κινέζοι με ξέμπλεξαν σχετικά ανώδυνα. Στην Ευρώπη ποιός ξέρει πού θα έπεφτα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Ισχύει ότι οι Κινέζοι είναι ανέντιμοι στις μπίζνες ή είναι απλά προπαγάνδα;
Γιατί είναι αντιφατικό από τη μια να προωθούν την αξιοκρατία στο κρατικό μηχανισμό κι από την άλλη να εξαπατούν με τη πρώτη ευκαιρία.
Εκτός κι αν είναι κατάλοιπο προηγούμενων αιώνων που δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί όπως και η νυχτεριδοφαγία.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

1451 έγραψε: 27 Οκτ 2020, 13:32 Ισχύει ότι οι Κινέζοι είναι ανέντιμοι στις μπίζνες ή είναι απλά προπαγάνδα;
Γιατί είναι αντιφατικό από τη μια να προωθούν την αξιοκρατία στο κρατικό μηχανισμό κι από την άλλη να εξαπατούν με τη πρώτη ευκαιρία.
Εκτός κι αν είναι κατάλοιπο προηγούμενων αιώνων που δεν έχει ακόμα εξαλειφθεί όπως και η νυχτεριδοφαγία.
Υπεραπλουστεύσεις και συζητήσεις. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Οι δυτικές μπίζνες δεν είναι και τόσο τίμιες, οι περισσότερες πουστιές παίζονται από Δυτικούς, που μετά κουνάν το δάχτυλο. Στη δουλειά μας, η πιο κραυγαλέεα περίπτωση απόπειρας λαδώματος και μάλιστα με High Risk, έγινε από Γερμανούς, όχι Κινέζους. Κι επειδή εργάστηκα σε θέματα με υψηλό επίπεδο ασφαλείας, οι Κινέζοι δίναν ρεσιτάλ αυστηρότητας, άλλοι παίζαν με τη φωτιά για πέντε δολλάρια. Η μόνη περίπτωση που βίωσα ήταν σην Καντώνα, που ήθελαν αβαβά και μου στείλαν στο ξενοδοχείο πουτάνες, λες και ήμουν λιγούριο.
Ordem e Progresso.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Οκτ 2020, 11:08
πατησιωτης έγραψε: 27 Οκτ 2020, 11:03
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Οκτ 2020, 10:59 Τα πράγματα όμως είναι πιο περίπλοκα από Κίνα = ελεύθερη οικονομία + απολυταρχισμός όπως νομίζουν πολλοί.
Εξάλλουν και αλλού υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις και παραμένουν "σκατότρύπες" όπως με τακτ τις λέτε οι τραμπικοί.
Τα πράγματα πάντα είναι πιο περίπλοκα.Βασικά όλη η Άπω Ανατολή ακολουθεί το πρότυπο της Ιαπωνίας είτε με δεξιό περίβλημα είτε με κομμουνιστικό.Ιαπωνία,Κορέα,Ταιβάν,Σιγκαπούρη,Κίνα και Βιετνάμ παρεμφερή πράγματα κάνουν ανάλογα με το μέγεθος και τις συνθήκες του καθενός.Αφού αυτή η γάτα (ή μάλλον τίγρις όπως είναι ο όρος) πιάνει σε αυτό το μέρος του κόσμου γιατί να μην το κάνουν;
Aυτό το μοντέλο όμως δύσκολα εξάγεται εκτός Άπω Ανατολής.
Πράγματι κι εγώ συμφωνώ ότι δεν εξάγεται εύκολα.
Ωστόσο τώρα που αυξανόμενα θα ζούμε σε ένα κόσμο όπου η θέση σου στο Economic Freedom Index και άλλα αμερικανικά good boy points δεν θα σημαίνουν πολλά, οι κυρώσεις πάλι δεν θα σημαίνουν πολλά, κλπ είναι εύλογο ότι 1000 λουλούδια θα ανθίσουν. Διαφορετικά μεν, λουλούδια δε.

Εγώ έχω ζήσει σε ένα τέτοιο κόσμο πριν το 1990.Για τους μη μπούμερ μπορεί να είναι κάτι καινούργιο αλλά πάντα έλεγα σε όσους μας έπρηζαν με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων ότι οι ίδιοι οι Αμερικανοί ονόμαζαν το διάστημα αυτό unipolar moment.Στιγμή ούτε καν περίοδο.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

Γουστάρω.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
Sothan
Phorum.gr user: Galactic DM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sothan »

Cavaliere έγραψε: 27 Οκτ 2020, 13:27 θα καταλάβεις πως μόνο με ένα ΚΚ θα γίνονταν. Μιλάμε για όγκο.
Κάνεις μεγάλο λάθος. Καλύτερα μείνε στα τόστ.

Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Κάτω ο φασισμός της Κίνας. Ζήτω η Ρωσία.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Η υγεία και η ελευθερία δεν μπαίνουν σε ζύγι. Οι περισσότεροι το εκτιμούν μόνον όταν τις χάσουν.

Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για να περνά η ώρα.

Πάτε, κάντε ορισμένοι αυτή την συζήτηση στο κινεζικό ίντερνετ, να δεις για πότε θα αλλάξετε εντυπώσεις.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Cavaliere έγραψε: 27 Οκτ 2020, 13:27 Έχω ζήσει και δουλέψει στην Κίνα, μια υπέροχη χώρα, με πολύ αποτελεσματική Διοίκηση, και σχετικά δίκαιη. Δεν είναι Δημοκρατία, είναι ένα κομουνιστικό διοικητικά, καπιταλιστικό οικονομικά, Κράτος, με πολλά θετικά μιας λαϊκής δημοκρατίας και πολλά προβλήματα. Αν δεις το πόσος κόσμος πρέπει να ελεγχθεί και να διοικηθεί, και πόσα προβλήματα να λυθούν, θα καταλάβεις πως μόνο με ένα ΚΚ θα γίνονταν. Μιλάμε για όγκο. Στην Ευρώπη δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, φυσικά, έχουμε άλλη Ιστορία και δομές. Δεν μπορείς να κάνεις τους Ευρωπαίους Κινέζους. Πάντως με εντυπωσίασε το πώς το Κράτος ξέρει τη δουλειά του. Μέχρι ασκήσεις πανικού μας κάνανε στους χώρους εργασίας, με καπνούς κλπ, ώστε να ξέρουμε και να ξέρουν τι παίζει σε περίπτωση, αν. Τα δε νοσοκομεία, λουξ, υπόδειγμα, όταν ήμουν εκεί μου διαγνώστηκε σοβαρό θέμα υγείας, από το οποίο οι Κινέζοι με ξέμπλεξαν σχετικά ανώδυνα. Στην Ευρώπη ποιός ξέρει πού θα έπεφτα.
κινεζους δεν μπορεις να τους κανεις αλλα να προσεγγισεις την νοοτροπια στο κατα δυναμιν ειναι δυνατο :smt023
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Mansko έγραψε: 27 Οκτ 2020, 10:52
Dwarven Blacksmith έγραψε: 27 Οκτ 2020, 10:39 Για το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας έχω καλή γνώμη. Συνδυάζει τη δημοκρατία (όλοι οι εκπρόσωποι του national congress είναι εκλεγμένοι) με την αξιοκρατία (από εκεί και πάνω εκλέγουν ο ένας τον άλλο σε μορφή πυραμίδας).
Φασίστα. Και η Χούντα έκανε εκλογές ξέρεις.
σε λιγο ο νανος θα μας αναλυει και τα καλα της κολχοζοποιησης και των δημοκρατικων διαδικασιων εκλογης του πολιτμπιρο :003:

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
The Great Leader

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Great Leader »

To KKK είναι ένα κόμμα που ξεκίνησε με δυτικές επαναστατικές ιδέες(ναι, ο μαρξισμός είναι κομμάτι του ευρωπαϊκού πολιτισμού), έγινε το επίκεντρο ριζοσπαστικών πειραμάτων και από το 1978 και μετά, έγινε ένα κόμμα καθαρά κινεζικό, με μια γραφειοκρατία που κρατά την παράδοση της αυτοκρατορικής γραφειοκρατίας του παρελθόντος. Το επικίνδυνο είναι ότι σε εμπορικό κομμάτι, αρχίζουν να μαθαίνουν καλά τα βρώμικα παιχνίδια, που δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει ότι ο μαθητής κοντεύει να ξεπεράσει τον δάσκαλο(ΗΠΑ και μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες)
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Cavaliere έγραψε: 27 Οκτ 2020, 13:27 Έχω ζήσει και δουλέψει στην Κίνα, μια υπέροχη χώρα, με πολύ αποτελεσματική Διοίκηση, και σχετικά δίκαιη. Δεν είναι Δημοκρατία, είναι ένα κομουνιστικό διοικητικά, καπιταλιστικό οικονομικά, Κράτος, με πολλά θετικά μιας λαϊκής δημοκρατίας και πολλά προβλήματα. Αν δεις το πόσος κόσμος πρέπει να ελεγχθεί και να διοικηθεί, και πόσα προβλήματα να λυθούν, θα καταλάβεις πως μόνο με ένα ΚΚ θα γίνονταν. Μιλάμε για όγκο. Στην Ευρώπη δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό, φυσικά, έχουμε άλλη Ιστορία και δομές. Δεν μπορείς να κάνεις τους Ευρωπαίους Κινέζους. Πάντως με εντυπωσίασε το πώς το Κράτος ξέρει τη δουλειά του. Μέχρι ασκήσεις πανικού μας κάνανε στους χώρους εργασίας, με καπνούς κλπ, ώστε να ξέρουμε και να ξέρουν τι παίζει σε περίπτωση, αν. Τα δε νοσοκομεία, λουξ, υπόδειγμα, όταν ήμουν εκεί μου διαγνώστηκε σοβαρό θέμα υγείας, από το οποίο οι Κινέζοι με ξέμπλεξαν σχετικά ανώδυνα. Στην Ευρώπη ποιός ξέρει πού θα έπεφτα.
Συμφωνώ. Πάνω κάτω έχω παρόμοιες εντυπώσεις.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”