Κι αν σκεφτείς πόσο άνισα κατανεμημένα είναι τα χρήματα, φαντάζεσαι τι πείνα πέφτει στους περισσότερους. Μόνον 3 πόλεις έχουν ένα επίπεδο της προκοπής.Καραμελίτσα έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:17 Μεγαλύτερη όχι σε απόλυτες τιμές, αλλά σε PPP.
Σα να λέω ότι εγώ είμαι ψηλότερη από τον Ανετοκούμπο, συγκρινόμενη με τα ύψη των μελών των οικογενειών μας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Κινα πλεον εχει την μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο
Re: Η Κινα πλεον εχει την μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
Το κοινωνικό κράτος, η ισχύς των συνδικάτων η απορύθμιση της εργασίας άλλαξαν σε ΗΠΑ και ΗΒ στα χρόνια του 80Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:54Μπορεί, είμαι διατεθειμένος για πειραματισμό αλλά σκεπτικός, το stagflation των 70s ήταν κάτι υπαρκτό και σπάνια η λύση είναι επιστροφή σε κάτι παλιότερο.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:38παλιά-καλή-βαρετή σοσιαλδημοκρατία λεγότανDwarven Blacksmith έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:44 Για ανταγωνιστικές ιδεολογίες πρόκειται, εγώ ως άνθρωπος ωφελούμαι όταν κερδίζει η καλύτερη, ή όταν η κόντρα οδηγεί σε σύνθεση και σε μία ακόμα καλύτερη.
Πρακτικά αυτό που κάνω δεν είναι έκκληση για αλλαγή πλευράς αλλά έκκληση για αναγνώριση του προβλήματος και reform. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όσο σκεφτόμαστε με όρους ανταγωνιστικών κρατών και όχι ανταγωνιστικών ιδεών. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε ένα μοντέλο που συνδυάζει την ελευθερία που έχουμε συνηθίσει, με μία πιο δίκαιη και επιστημονική διακυβέρνηση.
Και ιστορικά να το πάρεις πιο χρήσιμος είναι ο Κινεζικός μπαμπούλας όμως παρά το να γράψω ένα κατεβατό "προβληματισμού". Αν ακούγεται από αρκετούς ίσως ωθήσει την ελίτ σε δράση.
αλλά μόλις έλειψε το αντίπαλον δέος την ξεχαρβάλωσαν
Δεν άλλαξαν σε Γερμανία Ιαπωνία Σκανδιναβία Γαλλία Ιταλία κ.λ.π. κ.λ.π.
Αφήνοντας τον γεωπολιτικό παράγοντα, ας πάρουμε το παράδειγμα 2 παρόμοιων μεγεθών το 1980, του ΗΒ και της Γερμανίας.
Που βρίσκεται σήμερα η κάθε χώρα οικονομικά και κοινωνικά?
Η Γερμανία στέλνει για τσάι τη Βρετανία ...
- dna replication
θέλω να πώ οτι και η Γερμανία πέρασε τον στασιμοπληθωρισμό χωρίς να καταφύγει στον θατσερισμόdna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 22:01 Μπορεί, είμαι διατεθειμένος για πειραματισμό αλλά σκεπτικός, το stagflation των 70s ήταν κάτι υπαρκτό και σπάνια η λύση είναι επιστροφή σε κάτι παλιότερο.
και η Ιαπωνία παραμένει σε στασιμοπληθωρισμό για δεκαετίες χωρίς να καταστρέφεται
και άλλα πολλά διαφορετικά παραδείγματα από τη φιλελεύθερη αφήγηση
- dna replication
και σε αυτούς φαίνεται απίστευτο πως εμείς δε διακρίνουμε τις χαώδεις διαφορές αναμεσά τουςΖενίθεδρος έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:55Πιπες. Δεν εχουν ολοι οι λευκοί σκούρα καστανα ματια και μαύρα ίσια μαλλιά.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:52σ'αυτούς φαινόμαστε ομοιόμορφοι εμείς, δυσκολεύονται να μας ξεχωρίσουνΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:49 Οι Κινέζοι φοράνε παρδαλά ρούχα γιατί είναι όλοι ομοιόμορφοι. Και οι Κινέζες.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Το χρώμα των μαλλιών και των ματιών δεν ειναι υποκειμενικό, αλλα αντικειμενικά μετρησιμο μέγεθος.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 22:09και σε αυτούς φαίνεται απίστευτο πως εμείς δε διακρίνουμε τις χαώδεις διαφορές αναμεσά τουςΖενίθεδρος έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:55Πιπες. Δεν εχουν ολοι οι λευκοί σκούρα καστανα ματια και μαύρα ίσια μαλλιά.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:52
σ'αυτούς φαινόμαστε ομοιόμορφοι εμείς, δυσκολεύονται να μας ξεχωρίσουν
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Ζενίθεδρος έγραψε: 22 Οκτ 2020, 20:47Ο τίτλος του νήματος είναι ψεύτικος και παραπλανητικος. Υπολογίζεται πως το 2024 το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα είναι 25 τρις και της Κίνας 20.Στρακαστρουκας έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:06 https://eurasiantimes.com/imf-admits-ch ... ia-silent/
Αυτο το παραδεχεται το διεθνες νομισματικο ταμειο, οχι καποιος κομμουνιστης. Αυτα παθαινεις οτι δινεις το πλεονασμα σου σε αχρηστους πολεμους για χαρη του Ισραηλ. Τουλαχιστο ο κινεζος κανει Normal business μαζι σου, δεν απειλει μα εισβολες και πραξικοπηματα και κυρωσεις αν δεν κανεις αυτο που θελει
Το ξέρω ότι σας έχει ξεσκίσει τις πρωκτορραφες η Αμερική, αλλα θα το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα. Οσο για το Ισραήλ. Το εβραιοκρατουμενο διεθνες τραπεζικό καρτελ, έχει τους χρησιμους ηλιθιους παραγωγεις Κινέζους στο τσουβάλι. Οποτε γουστάρουν, τους καταστρέφουν.

Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- Δημοκρατικός
Aπάτη το νήμα, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει επαναπαυση... οι κασσάνδρες λένε ότι σε μια 10ετία θα μας περάσουν και στο nominal..

Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
- Dwarven Blacksmith
Ναι κανείς δεν το πήγε τόσο μακριά όσο οι ανγκλος, αλλά παντού άλλαξαν κάποια πράγματα. Ξαναλέω ότι γενικά στηρίζω τη σοσιαλδημοκρατία αλλά έχει απογοητεύσει και αυτή, και επειδή δεν είμαι ιδεαλιστης δεν πιστεύω ότι ήταν μόνο θέμα προπαγάνδας, σίγουρα υπήρξε μια μεταβολή των υλικών συνθηκών.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 22:01Το κοινωνικό κράτος, η ισχύς των συνδικάτων η απορύθμιση της εργασίας άλλαξαν σε ΗΠΑ και ΗΒ στα χρόνια του 80Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:54Μπορεί, είμαι διατεθειμένος για πειραματισμό αλλά σκεπτικός, το stagflation των 70s ήταν κάτι υπαρκτό και σπάνια η λύση είναι επιστροφή σε κάτι παλιότερο.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:38
παλιά-καλή-βαρετή σοσιαλδημοκρατία λεγόταν
Δεν άλλαξαν σε Γερμανία Ιαπωνία Σκανδιναβία Γαλλία Ιταλία κ.λ.π. κ.λ.π.
Αφήνοντας τον γεωπολιτικό παράγοντα, ας πάρουμε το παράδειγμα 2 παρόμοιων μεγεθών το 1980, του ΗΒ και της Γερμανίας.
Που βρίσκεται σήμερα η κάθε χώρα οικονομικά και κοινωνικά?
Η Γερμανία στέλνει για τσάι τη Βρετανία ...
Σίγουρα δεν είναι ακόμα πρώτοι, και σίγουρα οι τράπεζες είναι ισχυρές. Όταν γίνουν πρώτοι θα είναι αργά και για τις τράπεζες μας όμως νομίζω, έχουν μάθει αλλιώς, οι πληρωμές γίνονται ηλεκτρονικά αλλά όχι μέσα απο το τραπεζικό σύστημα. Γενικά η ομιλία του πρώην προέδρου της παγκόσμιας τράπεζας που έβαλα πρίν, νομίζω δείχνει το μέλλον αν δεν τους βομβαρδίσουμε για το καλό του πλανήτη κλπ.Ζενίθεδρος έγραψε: 22 Οκτ 2020, 20:47Ο τίτλος του νήματος είναι ψεύτικος και παραπλανητικος. Υπολογίζεται πως το 2024 το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα είναι 25 τρις και της Κίνας 20.Στρακαστρουκας έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:06 https://eurasiantimes.com/imf-admits-ch ... ia-silent/
Αυτο το παραδεχεται το διεθνες νομισματικο ταμειο, οχι καποιος κομμουνιστης. Αυτα παθαινεις οτι δινεις το πλεονασμα σου σε αχρηστους πολεμους για χαρη του Ισραηλ. Τουλαχιστο ο κινεζος κανει Normal business μαζι σου, δεν απειλει μα εισβολες και πραξικοπηματα και κυρωσεις αν δεν κανεις αυτο που θελει
Το ξέρω ότι σας έχει ξεσκίσει τις πρωκτορραφες η Αμερική, αλλα θα το κάνει για πολλά χρόνια ακόμα. Οσο για το Ισραήλ. Το εβραιοκρατουμενο διεθνες τραπεζικό καρτελ, έχει τους χρησιμους ηλιθιους παραγωγεις Κινέζους στο τσουβάλι. Οποτε γουστάρουν, τους καταστρέφουν.
- hellegennes
Αυτοί μπορεί να διακρίνουν πιο εύκολα τις διαφορές τους, αλλά αυτό σημαίνει ότι διακρίνουν πιο λεπτές διαφορές, όχι ότι εμείς αναλογικά φαινόμαστε ίδιοι σ' αυτούς, γιατί δεν έχουν διαφορετική βιολογία.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 22:09και σε αυτούς φαίνεται απίστευτο πως εμείς δε διακρίνουμε τις χαώδεις διαφορές αναμεσά τουςΖενίθεδρος έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:55Πιπες. Δεν εχουν ολοι οι λευκοί σκούρα καστανα ματια και μαύρα ίσια μαλλιά.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:52
σ'αυτούς φαινόμαστε ομοιόμορφοι εμείς, δυσκολεύονται να μας ξεχωρίσουν
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μύθος είναι αυτό. Το ξεχαρβάλωμα ξεκίνησε 11 χρόνια πριν καταρρεύσει ο κομμουνισμός.dna replication έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:38παλιά-καλή-βαρετή σοσιαλδημοκρατία λεγότανDwarven Blacksmith έγραψε: 22 Οκτ 2020, 17:44 Για ανταγωνιστικές ιδεολογίες πρόκειται, εγώ ως άνθρωπος ωφελούμαι όταν κερδίζει η καλύτερη, ή όταν η κόντρα οδηγεί σε σύνθεση και σε μία ακόμα καλύτερη.
Πρακτικά αυτό που κάνω δεν είναι έκκληση για αλλαγή πλευράς αλλά έκκληση για αναγνώριση του προβλήματος και reform. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όσο σκεφτόμαστε με όρους ανταγωνιστικών κρατών και όχι ανταγωνιστικών ιδεών. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε ένα μοντέλο που συνδυάζει την ελευθερία που έχουμε συνηθίσει, με μία πιο δίκαιη και επιστημονική διακυβέρνηση.
Και ιστορικά να το πάρεις πιο χρήσιμος είναι ο Κινεζικός μπαμπούλας όμως παρά το να γράψω ένα κατεβατό "προβληματισμού". Αν ακούγεται από αρκετούς ίσως ωθήσει την ελίτ σε δράση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 23 Οκτ 2020, 00:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οι Κινεζοι μπορει να πουλαν' οτι θελουν, το θεμα ειναι οτι για να βρεθει αγοραστης πρεπει να υπαρχει ζητηση για το προιον. Δεν ξεκινησαν τα δυτικα μιντια να μας πριζουν τις μπαλες γιατι...οι Κινεζοι. Η υστερια(εαν υποθεσουμε πως οι πιπες του Χουργιατς δεν ειναι αληθινες) δεν ειναι κατι ξενο προς τις δυτικες κυβερνησεις.Τωρα, το τι εξυπηρετει θα ηταν ενδιαφερον να τεθει προς συζητηση.hellegennes έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:05 Σιγά το περίπλοκο σχέδιο και σιγά το πρόβλημα να αποκαλυφθεί. Από την στιγμή που ο κύβος ερρίφθη και τα κράτη έχουν μπει σ' αυτήν την λογική, η αποκάλυψη δεν παίζει ρόλο. Αυτού του είδους η πλεκτάνη δεν βασίζεται σε κάτι που είναι ψευδές ή δεν συμβαίνει. Ο κορωνοϊός είναι υπαρκτός. Το κόλπο εδώ είναι το conditioning. Από την στιγμή που τα κράτη και οι κοινωνίες τους μπήκαν σε αυτό το conditioning, δεν μπορούν ξαφνικά να πούνε «ρε, μήπως τελικά κάνουμε βλακείες»; Αφού το αφήγημα στο οποίο έχουμε οδηγηθεί είναι ότι πρέπει πάση θυσία να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους. Πάση θυσία, δηλαδή με κάθε κόστος.
Ένας καχύποπτος λοιπόν θα έλεγε ότι αυτήν την ιδέα πούλησαν οι Κινέζοι, την οποία οι ίδιοι εφάρμοσαν για ελάχιστο χρόνο.
Παρότι στο παρελθόν είχαμε επιδημίες με πολλαπλάσιους νεκρούς (αυτή του 68-69 σκότωσε 2-8 φορές παραπάνω από τον κορωνοϊό), αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιδράμε έτσι. Η ιδέα επωλήθη.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
- Green Dragon
Λάθος η πρόβλεψη. Όταν μια οικονομία αναπτύσσεται και ωριμάζει κάποια στιγμή καθίσταται αδύνατο να συντηρήσει τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης (-τα όρια της ανάπτυξης-). Εδώ η γραφική παράσταση έχει μορφή υπερβολής, έλεος δηλαδή.Δημοκρατικός έγραψε: 22 Οκτ 2020, 22:20 Aπάτη το νήμα, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει επαναπαυση... οι κασσάνδρες λένε ότι σε μια 10ετία θα μας περάσουν και στο nominal..
![]()
- Green Dragon
Υπό την έννοια ότι η Δύση κατήργησε τους δασμούς πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι Κινέζοι με τους 'δωρεάν' εργάτες και έκλεψαν όλη την παραγωγή. Και αυτό γιατί οι καραγκιόζηδες της δυτικής ελίτ νόμιζαν ότι θα κάνουν την αρπαχτή και όλα οκ. Λες και θα τους αφήσουν οι Κινέζοι στην θέση τους μόλις πάρουν το πάνω χέρι στον πλανήτη.
- hellegennes
Επειδή οι Κινέζοι ξεκίνησε όλο αυτό. Εάν η δική τους αντίδραση ήταν διαφορετική, θα ήταν διαφορετική η δική μας.Bazoomba έγραψε: 23 Οκτ 2020, 00:15Οι Κινεζοι μπορει να πουλαν' οτι θελουν, το θεμα ειναι οτι για να βρεθει αγοραστης πρεπει να υπαρχει ζητηση για το προιον. Δεν ξεκινησαν τα δυτικα μιντια να μας πριζουν τις μπαλες γιατι...οι Κινεζοι. Η υστερια(εαν υποθεσουμε πως οι πιπες του Χουργιατς δεν ειναι αληθινες) δεν ειναι κατι ξενο προς τις δυτικες κυβερνησεις.Τωρα, το τι εξυπηρετει θα ηταν ενδιαφερον να τεθει προς συζητηση.hellegennes έγραψε: 22 Οκτ 2020, 21:05 Σιγά το περίπλοκο σχέδιο και σιγά το πρόβλημα να αποκαλυφθεί. Από την στιγμή που ο κύβος ερρίφθη και τα κράτη έχουν μπει σ' αυτήν την λογική, η αποκάλυψη δεν παίζει ρόλο. Αυτού του είδους η πλεκτάνη δεν βασίζεται σε κάτι που είναι ψευδές ή δεν συμβαίνει. Ο κορωνοϊός είναι υπαρκτός. Το κόλπο εδώ είναι το conditioning. Από την στιγμή που τα κράτη και οι κοινωνίες τους μπήκαν σε αυτό το conditioning, δεν μπορούν ξαφνικά να πούνε «ρε, μήπως τελικά κάνουμε βλακείες»; Αφού το αφήγημα στο οποίο έχουμε οδηγηθεί είναι ότι πρέπει πάση θυσία να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους. Πάση θυσία, δηλαδή με κάθε κόστος.
Ένας καχύποπτος λοιπόν θα έλεγε ότι αυτήν την ιδέα πούλησαν οι Κινέζοι, την οποία οι ίδιοι εφάρμοσαν για ελάχιστο χρόνο.
Παρότι στο παρελθόν είχαμε επιδημίες με πολλαπλάσιους νεκρούς (αυτή του 68-69 σκότωσε 2-8 φορές παραπάνω από τον κορωνοϊό), αυτή είναι η πρώτη φορά που αντιδράμε έτσι. Η ιδέα επωλήθη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1049 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Maspoli
-
- 2 Απαντήσεις