Zeliek
Πριν από 1 χρόνο
Το πούμα (Puma concolor - Πούμα το ομοιόχρουν) ή αλλιώς κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής, είναι αιλουροειδές θηλαστικό που ζει σ' όλη την Αμερική από το δυτικό Καναδά μέχρι τα βόρεια της Παταγονίας. Μπορεί να ζήσει άνετα στα βουνά, στους βάλτους, στις σαβάνες και στα δάση ακόμα και σε υψόμετρο 4.000 μ. Το μεγαλύτερο μήκος ζώου που έχει καταγραφεί είναι 3 μέτρα από τα οποία το ένα η ουρά, και βάρος 120 κιλά. Το χρώμα της κοντής, πυκνής γούνας ποικίλλει σημαντικά από κιτρινωπό καφέ σε κόκκινο ή και σκουρότερο το χειμώνα. Ο λαιμός, το στήθος και η κοιλιά είναι άσπρα. Ζει μοναχική ζωή και διακρίνεται για τη δύναμη του. Μπορεί να κάνει άλματα 6 μ. και περισσότερο.Φτάνει περίπου τα 80 km/h.
Το πούμα μουγκρίζει με φρικιαστικό τρόπο. Για το κυνήγι προτιμά τα ελάφια χωρίς να απορρίπτει και άλλη ποικιλία φαγητού, όπως σαλιγκάρια, σκαντζόχοιρους και σπάνια άλκες και βουβάλια. Επιτίθεται καμιά φορά και σε κατοικίδια ζώα όπως πρόβατα, κατσίκια, άλογα και βοοειδή, γι' αυτό και έχει εξολοθρευθεί από πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να έχει ελαττωθεί σοβαρά. Γεννά 2 ως 6 μικρά σε βράχους ή σε πυκνή λόχμη, μετά από εγκυμοσύνη 90 ως 96 ημερών. Μετά από 9 ως 10 εβδομάδες η μητέρα παίρνει τα μικρά στο κυνήγι, και γίνονται πραγματικά ανεξάρτητα μετά από 2 χρόνια. Η διάρκεια ζωής του ελεύθερου ζώου είναι περίπου 18 χρόνια.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Puma που σας έκαναν εντύπωση
Puma που σας έκαναν εντύπωση
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Puma που σας έκαναν εντύπωση
Διάβασα "Ρομά που σας έκαναν εντύπωση" γτφ
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Εμένα αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το πως μπορείς και μπαίνεις ταυτοχρονα με δυο διαφορετικούς λογαριασμούς.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Ποιο είναι αυτό το πούμα;
Δεν το είχα υπόψη μου.
Πολύ δυνατο
Δεν το είχα υπόψη μου.
Πολύ δυνατο
Aριστοτελης έγραψε: 21 Μαρ 2020, 02:32 Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Δεν μπαίνω με δύο. Με τρεις μπαίνω.Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Οκτ 2020, 22:25 Εμένα αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το πως μπορείς και μπαίνεις ταυτοχρονα με δυο διαφορετικούς λογαριασμούς.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Οκτ 2020, 22:25 Εμένα αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το πως μπορείς και μπαίνεις ταυτοχρονα με δυο διαφορετικούς λογαριασμούς.
Ποιός είναι ;
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Αυτός ο Adidas πρέπει να είναι επαγγελματίας τρολ.Μπίστης έγραψε: 21 Οκτ 2020, 22:38Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Οκτ 2020, 22:25 Εμένα αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι το πως μπορείς και μπαίνεις ταυτοχρονα με δυο διαφορετικούς λογαριασμούς.![]()
Ποιός είναι ;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Κάτι μωβ που είχα. 3 χρόνια άντεξαν. Σκυλιά puma.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Eurocopter AS 332 Super Puma

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 12 Απαντήσεις
- 639 Προβολές
-