!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποτε θα τελειωσει το αστειο με την Κύπρο?

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Re: Ποτε θα τελειωσει το αστειο με την Κύπρο?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Daje έγραψε: 20 Οκτ 2020, 13:57 Δεν μου φαινεται καλο deal να απωλεσουμε οριστικα την μιση Κυπρο για να μπορεσουμε να εκμεταλλευτουμε τα κοιτασματα της υπολοιπης μισης.
Καποια γενια θα βρεθει σε θεση ισχυος και θα την ξαναπαρουμε ολοκληρη την Κυπρο.

Καποια γενια που δεν θα εχει χαζεψει με τις απειρες ΜΟΥΝΑΡΕΣ που κυκλοφορουν στο δρομο και σε εμποδιζουν να εΠΗΔΗΞΕΙΣ το πατριωτικο σου φρονημα...
Καποια γενια που θα ειναι πεινασμενη για ανακτηση απωλεσθεντων εδαφων και ευρεση ΜΟΥΝΑΡΩΝ.
Σας το εχω γραψει 100 φορες οτι η κορυφωση ενος κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικου κυκλου ερχεται οταν η μεσαια ταξη εχει προσβαση σε αφθονες ΜΟΥΝΑΡΕΣ.
Αυτο ακριβως συμβαινει τωρα. Τις βρισκεις παντου. Απο καφετεριες μεχρι στο σουπερμαρκετ.
Μιλαω για εκεινες με τα ΣΤΗΤΑ, ΣΤΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ.
Θα βρεθεί και για την Κωνσταντινούπολη μία νέα γενιά.
Η Τουρκία είναι μία χώρα που μπορεί να κατακτηθεί και κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν είναι Ρωσία.
Το 1920 η αρχή όλων των δεινών ήταν ότι οι Εγγλέζοι βαριόντουσαν να στείλουν στρατό να πάρει τα δικά τους προσημασμένα εδάφη, όχι τα δικά μας στα παράλια.
Αλλά κάποια στιγμή θα γυρίσει ο τροχός. Βλέπω -σε βάθος χρόνου- το ξανθό γένος και μπορεί και καμιά αφυπνισμένη από το λήθαργο Γερμανία να συνεργάζεται.
Επομένως μιά συμφωνία με τα τουρκοκύπρια τώρα, της μορφής "να πάτε στο δι*ολο" που λέμε εδώ, δεν θα άλλαζε τα πράγματα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Οι δήθεν "σοσιαλεπαναστάτες" των twenties μας έκαναν μεγάλο κακό απ' ότι παρατηρώ.
Στη Ρωσία ο Λένιν αλλά και στην Αγγλία τα νεότευκτα πασοκάκια που έλεγαν "enough of war". Ο Λόϋντ Τζωρτζ αναγκάστηκε να ακολουθήσει αν και το έχασε το κόμμα τελικά, ενώ την ίδια στιγμή τα τόρια σιγά-σιγά μεταβλήθηκαν σε τουρκόφιλα.
'
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

relativer777 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:35
Rakomelofronas έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:25 Οι ίδιοι οι Κύπριοι το σκέφτονται πολύ αυτό αλλά όχι φωναχτά γιατί υπάρχουν και όσοι έχασαν ανθρώπους και περιουσίες το 1974. Όσο κυνικό και αν ακούγεται, πιστεύω ότι η πάγια τουρκική θέση (δύο κράτη ή έστω χαλαρή συνομοσπονδία) θα επικρατήσει σε μια γενιά από τώρα (20-25 χρόνια) αν δεν αλλάξει κάτι κι εφόσον βρεθεί ελληνική κυβέρνηση αρκετά πρόθυμη για να το σπρώξει, όπως βρέθηκε για το ζήτημα της Σλαβομακεδονίας.
Και έπειτα θα είναι στην σειρά ή Κρήτη ?
Η Κρήτη έχει όπλα, δεν έχει Τουρκοκρητικούς και είναι κομμάτι του ελλαδικού κράτους, για την ακρίβεια άνθρωποι κρητικής καταγωγής είναι σε πολλά και σημαντικά του πόστα.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Η Cyprus ποτέ δεν ήταν Ελληνική.
Αν το 1955 ο Ήντεν έλεγε "δε μαμιέται, την εγκαταλείπουμε" θα γινόταν Ένωσις πιό εύκολα ή απόβαση των μεχμετζίκ ;
Ο Ντζύπριοι της Αγγλίας εν τω μεταξύ ήταν εκείνα τα χρόνια πιό πολλοί από τους Ελληνο-ντζύπριους της Κύπρου και φυσικά είχαν σπίτια-μέγαρα δικά τους, δεν ήταν τίποτα ... πακιστανικά γκέτο. Ήθελαν όμως επανάστα.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Gewponos90 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 13:08 Αν ρωτήσω τι μας νοιάζει τι θα γίνει με την Κύπρο, θα με πεις προδότη;
Κοίτα, υπάρχει μια διαβάθμιση - διαχωρισμός των εννοιών εδώ πέρα, πχ αν είσαι αριστερός σε θέση εξουσίας τότε ναι, άνετα σε λένε προδότη, θα το ήξερες και μόνος σου σαφώς, στην περίπτωση σου που όντως δεν έχεις τέτοιου είδους θέση είσαι απλά ένας ανιστόρητος βλαξ ακα αριστεράντζα.
Δεν χρειάζονται ευχαριστώ, είναι χαρά μου να βοηθάω τους συντρόφους, όσο μπορώ βέβαια.
:D
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 »

Rakomelofronas έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:52
relativer777 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:35
Rakomelofronas έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:25 Οι ίδιοι οι Κύπριοι το σκέφτονται πολύ αυτό αλλά όχι φωναχτά γιατί υπάρχουν και όσοι έχασαν ανθρώπους και περιουσίες το 1974. Όσο κυνικό και αν ακούγεται, πιστεύω ότι η πάγια τουρκική θέση (δύο κράτη ή έστω χαλαρή συνομοσπονδία) θα επικρατήσει σε μια γενιά από τώρα (20-25 χρόνια) αν δεν αλλάξει κάτι κι εφόσον βρεθεί ελληνική κυβέρνηση αρκετά πρόθυμη για να το σπρώξει, όπως βρέθηκε για το ζήτημα της Σλαβομακεδονίας.
Και έπειτα θα είναι στην σειρά ή Κρήτη ?
Η Κρήτη έχει όπλα, δεν έχει Τουρκοκρητικούς και είναι κομμάτι του ελλαδικού κράτους, για την ακρίβεια άνθρωποι κρητικής καταγωγής είναι σε πολλά και σημαντικά του πόστα.
Φίλε μου, αυτά που μου λες τα ξέρω πολύ καλά και είμαι της ίδιας άποψης. Αλλά άντε να το πεις αυτό στον Ερντογάν που ισχυρίζεται ότι η Κρήτη ανήκει στην Τουρκία. Μάλλον σου διαφεύγει ότι θέλει ολόκληρο το Αιγαίο Τούρκικο. Και η υπόλοιπη Ελλάδα
είναι στης ορέξεις του. :g030:
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Ας κάνω μια ερώτηση επί ενός υποθετικού σεναρίου: Σε περίπτωση ταυτόχρονης ένωσης των δύο κομματιών της Κύπρου με το ελλαδικό και το τουρκικό κράτος, επί του καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου θα άλλαζε νομικά κάτι επί του καθορισμού της ΑΟΖ ή θα ίσχυε ότι και τώρα;
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

wooded glade έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:38
Daje έγραψε: 20 Οκτ 2020, 13:57 Δεν μου φαινεται καλο deal να απωλεσουμε οριστικα την μιση Κυπρο για να μπορεσουμε να εκμεταλλευτουμε τα κοιτασματα της υπολοιπης μισης.
Καποια γενια θα βρεθει σε θεση ισχυος και θα την ξαναπαρουμε ολοκληρη την Κυπρο.

Καποια γενια που δεν θα εχει χαζεψει με τις απειρες ΜΟΥΝΑΡΕΣ που κυκλοφορουν στο δρομο και σε εμποδιζουν να εΠΗΔΗΞΕΙΣ το πατριωτικο σου φρονημα...
Καποια γενια που θα ειναι πεινασμενη για ανακτηση απωλεσθεντων εδαφων και ευρεση ΜΟΥΝΑΡΩΝ.
Σας το εχω γραψει 100 φορες οτι η κορυφωση ενος κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικου κυκλου ερχεται οταν η μεσαια ταξη εχει προσβαση σε αφθονες ΜΟΥΝΑΡΕΣ.
Αυτο ακριβως συμβαινει τωρα. Τις βρισκεις παντου. Απο καφετεριες μεχρι στο σουπερμαρκετ.
Μιλαω για εκεινες με τα ΣΤΗΤΑ, ΣΤΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ.
Θα βρεθεί και για την Κωνσταντινούπολη μία νέα γενιά.
Δεν αντιλεγω. Υπαρχουν κι εκει ασυλληπτες ΜΟΥΝΑΡΕΣ.
Καποια γενια θα επιτεθει και στην Βενεζουελα. Μακαρι να ζουσα εκεινη την εποχη.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Daje έγραψε: 20 Οκτ 2020, 15:01 ΣΤΗΤΑ, ΣΤΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΑ ΟΠΙΣΘΙΑ.
Στα γυμνασμένα λέμε ναι.
Αλλά υπάρχουν μερικές που το παίζουν και δήθεν και μετά είναι γίδια.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

οι κυπραιοι δεν θεωρουν τους εαυτους τους ελληνες,ετσι δεν ισχυριζονται? :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

sys3x έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:57
Gewponos90 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 13:08 Αν ρωτήσω τι μας νοιάζει τι θα γίνει με την Κύπρο, θα με πεις προδότη;
Κοίτα, υπάρχει μια διαβάθμιση - διαχωρισμός των εννοιών εδώ πέρα, πχ αν είσαι αριστερός σε θέση εξουσίας τότε ναι, άνετα σε λένε προδότη, θα το ήξερες και μόνος σου σαφώς, στην περίπτωση σου που όντως δεν έχεις τέτοιου είδους θέση είσαι απλά ένας ανιστόρητος βλαξ ακα αριστεράντζα.
Δεν χρειάζονται ευχαριστώ, είναι χαρά μου να βοηθάω τους συντρόφους, όσο μπορώ βέβαια.
Αυτά τα δεξιός αριστερός προσωπικά τα απεχθάνομαι γιατί δεν μου λένε κάτι. ( Βέβαια εμφανίστηκαν οι Καμμενοι και οι Βελόπουλοι που λένε ότι είναι απλά Έλληνες και σκέφτομαι να αναθεωρησω, αν και αυτού του τύπου οι άνθρωποι με έκαναν να μην πιστεύω σε δεξιά αριστερά )
Αριστερό με την ευρύτερη έννοια θα μπορούσες να με πεις, σε θέση εξουσίας δεν θα μπορούσες ( εκτός και ανά είσαι ο ταλαίπωρος.)

Ιστορία γενικά διαβάζω. Δεν μπορώ να πω αν ξέρω η όχι αλλά είναι από τα αγαπημένα μου χόμπυ και διαβάζω και δεξιούς και αριστερούς. Εγώ μια πρόταση την έκανα παραπάνω. Αν το βόρειο τμήμα είναι καταδικασμένο όπως είπαν παραπάνω είπα ότι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να προσαρτηθουν από εμάς. Είσαι κατά τις ενώσεως ;
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Gewponos90 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 15:27
sys3x έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:57
Αυτά τα δεξιός αριστερός προσωπικά τα απεχθάνομαι γιατί δεν μου λένε κάτι. ( Βέβαια εμφανίστηκαν οι Καμμενοι και οι Βελόπουλοι που λένε ότι είναι απλά Έλληνες και σκέφτομαι να αναθεωρησω, αν και αυτού του τύπου οι άνθρωποι με έκαναν να μην πιστεύω σε δεξιά αριστερά )
Αριστερό με την ευρύτερη έννοια θα μπορούσες να με πεις, σε θέση εξουσίας δεν θα μπορούσες ( εκτός και ανά είσαι ο ταλαίπωρος.)

Ιστορία γενικά διαβάζω. Δεν μπορώ να πω αν ξέρω η όχι αλλά είναι από τα αγαπημένα μου χόμπυ και διαβάζω και δεξιούς και αριστερούς. Εγώ μια πρόταση την έκανα παραπάνω. Αν το βόρειο τμήμα είναι καταδικασμένο όπως είπαν παραπάνω είπα ότι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να προσαρτηθουν από εμάς. Είσαι κατά τις ενώσεως ;
Τα γνωστά ρε, είμαι κατά του φασισμού, των Τούρκων δηλαδή στην περίπτωση μας και των υποτακτικών του αντίστοιχου φασισμού στην Ελλάδα, είτε "αριστερών" είτε αριστερών είτε δεξιών.
Εσένα σε πάω γενικά αρκετά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Gewponos90 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:33
Στρακαστρουκας έγραψε: 20 Οκτ 2020, 14:06
panos291 έγραψε: 20 Οκτ 2020, 11:45 Το βορειο τμημα ειναι de facto χαμενο, και το μονο που καταφερνουν με αυτο το ανεκδοτο που διαιωνιζεται περι ενιαιας Κύπρου, ειναι να δινουν πατηματα στους Τούρκους για να διεκδικουν μεριδιο στα κοιτασματα με το προσχημα οτι ανηκουν και στους τουρκοκυπριους.
Το βορειο κομματι εχει γινει πλέον Ερντογανικο οπως εδειξαν οι πρόσφατες εκλογες, και ακομα και στο απιθανο σεναριο που ενωνοταν η Κύπρος αυτο θα εκανε μεσοπροθεσμα μειοψηφια τους ελληνοκυπριους με τον ρυθμο που γεννοβολανε οι Τούρκοι.

Η λυση για μενα ειναι ανεξαρτητοποιηση του ελληνικού κομματιου της Κύπρου, με επιστροφη καποιων κομματιων του βορειου τμηματος, και απο κει και περα συνορα σε στυλ ανατολικης/δυτικης Γερμανίας, και μπλοκαρισμα καθε συμφωνίας μεταξυ τουρκιας και εε μέχρι να βγει ο ήλιος απο την δυση.
Επισης δεν θα μπορουσαν να διεκδικησουν κανενα κοιτασμα νοτιως της Κύπρου.
Το προβλημα ειναι οτι αν αποδεχτουμε ανεξαρτητο κρατος στην βορεια Κυπρο, το επομενο σταδιο ειναι η Τουρκια να την προσαρτησει με νομιμο τροπο

Και πάλι δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αν θέλουν οι Ελληνοκύπριοι μπορούμε να σκεφτούμε να προσαρτηθουν στην Ελλάδα. Αλλά φουλ προσάρτηση με Βουλή στο Σύνταγμα. Όχι στα οικονομικά είμαστε ανεξάρτητο κράτος και υπό την απειλή της Τουρκίας ελάτε να δούμε τι θα κάνουμε γιατί ελληνισμός είμαστε και εμείς.
Δεν υπάρχει περίπτωση το πολιτικό σύστημα της Κύπρου να δεχτεί να γίνουν τοπική αυτοδιοίκηση.
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

η βορεια κυπρος ειναι το νο1 εδαφος που μπορει να επανελθει στον ελληνισμο σε περιπτωση ηττας των τουρκων σε (πολυ)πιθανο πολεμο
αν αναγνωρισουμε τωρα κρατιδιο αυτη η πιθανοτητα θα εξαφανιστει

βεβαιως υπαρχουν και αλλοι λογοι για του ςοποιους δεν ειναι εξυπνο να νααγνωρισουμε β κρατιδιο.εχουν ειπωθει πολλακις
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ποια θα μπορούσαν να είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν από μια χαλαρή συνομοσπονδία; Εντάξει, είναι προφανές ότι ΕΚ και ΤΚ δεν μπορούν να συνυπάρξουν, αλλα δε χρειάζεται κιόλας. Το μόνο που σκέφτομαι είναι οτι πιθανές υποχωρήσεις αποκλείεται να γίνουν απο οποιαδήποτε πλευρά
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”