!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είναι για τις ένοπλες δυνάμεις μια αιφνίδια επέμβαση προτιμότερη από την αντίδραση;

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.

ψηφίζω

κωνσταντινούπολη και γρήγορα
18
53%
να καθήσουμε στα αυγά μας και αν το παραξηλώσουν μόνο τότε να επέμβουμε
10
29%
την Μελούνα θέλουμε και ας τρώγομεν πέτρες,ζήτω η μπρέστ λιτοφσκ και η 5η ολομέλεια.
6
18%

Σύνολο ψήφων: 34

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Re: Είναι για τις ένοπλες δυνάμεις μια αιφνίδια επέμβαση προτιμότερη από την αντίδραση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Καραμελίτσα έγραψε: 17 Οκτ 2020, 18:45
Κόκκορας έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:36
καραμελίτσα

:lol:
έλα που θα ασχοληθεί κανείς με ένα καφενειακό νήμα :lol: χαβαλέ μας κάνεις; :lol: έχουν βγει δημοσκοπήσεις κανονικές που λένε ντού (οι περισσότεροι έλληνες) .δεν χρειάζονται καφενειακά νήματα
χαριτολογώντας άλλωστε μπήκε η πρώτη επιλογή
παντως δεν φταιει η ελλαδα αν γινει πολεμος,οπως δεν εφταιγε το 40 με την ιταλια.
Ναι, ε; Εγώ στο έλεγα. ΓενίΣαφάκ σήμερα
Yunan forum anketine göre, Yunanlıların% 52'si Türkiye'ye ani bir saldırı istiyor.

google translator ισχυρο :lol:
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Re: Είναι για τις ένοπλες δυνάμεις μια αιφνίδια επέμβαση προτιμότερη από την αντίδραση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Κόκκορας έγραψε: 17 Οκτ 2020, 18:46 οτι κανουν περα απο τα 6 μιλια κανουμε την παπια
στα 6 μιλια δεν μπορουν να κανουν την παπια,επειδη φοβουνται τι θα πουν τα καναλια

greek politicians
Τι θα πουν τα καναλια;
γαργαρα θα κανουν.

Όπως και για την αξιοθρήνητη αποτυχία του Κουλη στη σύνοδο κορυφής.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Κόκκορας έγραψε: 17 Οκτ 2020, 18:50
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Οκτ 2020, 18:45
Κόκκορας έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:36
καραμελίτσα

:lol:
έλα που θα ασχοληθεί κανείς με ένα καφενειακό νήμα :lol: χαβαλέ μας κάνεις; :lol: έχουν βγει δημοσκοπήσεις κανονικές που λένε ντού (οι περισσότεροι έλληνες) .δεν χρειάζονται καφενειακά νήματα
χαριτολογώντας άλλωστε μπήκε η πρώτη επιλογή
παντως δεν φταιει η ελλαδα αν γινει πολεμος,οπως δεν εφταιγε το 40 με την ιταλια.
Ναι, ε; Εγώ στο έλεγα. ΓενίΣαφάκ σήμερα
Yunan forum anketine göre, Yunanlıların% 52'si Türkiye'ye ani bir saldırı istiyor.

google translator ισχυρο :lol:
Erişte ile horoz
Z
Άβαταρ μέλους
Σέρπικο
Phorum.gr user: Σέρπικο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέρπικο »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Οκτ 2020, 18:45
SuperRogue έγραψε: 17 Οκτ 2020, 18:40 Επειδή έχασα την μπάλα, στα πόσα μίλια έχει φτάσει το Oruc Reis από το Καστελόριζο και στα πόσα πάμε πόλεμο;
Κοίτα αν δε βγουν στη στεριά θα μείνουμε ψύχραιμοι.

Οκ. Αν μείνουν στο λιμάνι. Αν μπουν σε κανένα καφέ θα γίνει χαμός.
:smt005:
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΝΙΤΣΑ - ΓΡΑΜΜΟΣ - ΒΙΤΣΙ
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Chainis έγραψε: 17 Οκτ 2020, 04:12
ST48410 έγραψε: 16 Οκτ 2020, 23:13 Ίσως κάτι χάνω αλλά σε μια τέτοια περίπτωση πολλών χτυπημάτων στις υποδομές τους γιατί να μην βομβάρδιζαν ότι μπορεί να χτυπήσει το πυροβολικό τους ισοπεδώνοντας όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

Επίσης από ποια δυτική χώρα θα περιμένετε μετά βοήθεια (εφόδια, προμήθειες υλικού ή τροφίμων ή φαρμάκων) αν κάνουμε κάτι τέτοιο; Είναι φανερό ότι αρκετές χώρες στην Ευρώπη βγάζουν ανακοινωθέντα εναντίον της Τουρκίας με μισή καρδιά. Ένα πρώτο κτύπημα από εμάς απλά θα τους έλυνε τα χέρια.
Κι ο νόμος Έβρου στην ίδια μοίρα με τα νησιά είναι αλλά συμβαίνει να έχουμε κι εμείς πυροβολικό και να είναι κατοικημένα και τα παραλία της Τουρκίας και μάλιστα πιο πυκνοκατοικημενα από τα νησιά και με μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.

Η αγορά έχει τα πάντα και τα πουλάνε στους πάντες, αρκεί ο αγοραστής να έχει να τα πληρώσει.

Ας μπορέσουμε να τους κωλοκόψουμε να κάνουν μερικές δεκαετίες να συνέλθουν κι ας τους αγαπήσουν όλοι μετά.
Θέλω λίγο να καταλάβω το λογικό ρίσκο μια τέτοιας απόφασης για να ξέρω τι συζητάμε. Με ό,τι τέλος πάντων μπορούμε να συζητήσουμε.

Κατεστραμμένα τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο. Κατεστραμμένες οι μεγάλες πόλεις του Έβρου και όχι μόνο. Πιθανόν κάποιοι βομβαρδισμοί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Χιλιάδες νεκροί εκατέρωθεν (αφού δεν θα προηγηθεί κήρυξη αλλά αιφνιδιαστικό χτύπημα και μετά προφανώς κάποιοι και από τις δύο μεριές θα βαράνε στα τυφλά). Κατεστραμμένο μεγάλο μέρος της τουρκικής πολεμικής μηχανής αλλά και της ελληνικής (κάτι θα κάνουν οι S400).

Ξεχνάς τουρισμό για κάποια χρόνια, τρως μια καλή βουτιά στο ΑΕΠ, χρειάζεισαι χρήματα για να επανεξοπλιστείς πιο γρήγορα από τον απέναντι που σε κάθε περίπτωση παραμένει μεγαλύτερη οικονομία από εσένα και το μόνο στο οποίο ποντάρεις είναι ότι του έχεις ψαλιδίσει την πολεμική μηχανή. Μην ξεχνάς όμως ότι λίγα χρόνια μετά από ένα πραξικόπημα που έγιναν σαρωτικές εκκαθαρίσεις αυτοί εξακολουθούν να είναι πολύ ισχυροί.

Δηλαδή αξίζει να δεχθείς τη γενική κατακραυγή και να γίνει η Τουρκία συμπαθής διεθνώς αν το ρίσκο στην περίπτωση που σου βγει τη φρενάρει για 4-5 χρόνια; Άσε που και ο μετριοπαθέστερος σήμερα Τούρκος πολίτης θα σε μισήσει θανάσιμα. Δηλαδή θα προκαλέσεις γενική συσπείρωση εναντίον της Ελλάδας. Εγώ θα έλεγα πως τέτοιο ρίσκο θα μπορούσες να πάρεις μόνο αν ήθελαν διακαώς οι μεγάλες δυνάμεις ψαλιδισμό των φτερών της Τουρκίας και σε έβαζαν μπροστά, βάζοντας πλάτες με ξεκάθαρο τρόπο για να πετύχεις. Δεν έχω όμως καμία ένδειξη ότι παίζει τέτοιο σενάριο.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Πρέπει να επαναπροσδιορίσομε την έννοια του πατριωτισμού
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 17 Οκτ 2020, 20:50 Πρέπει να επαναπροσδιορίσομε την έννοια του πατριωτισμού
Vatanseverlik Türkiye'nin haklarını desteklemek demektir
Z
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 17 Οκτ 2020, 20:50 Πρέπει να επαναπροσδιορίσομε την έννοια του πατριωτισμού
Γιατί ήταν προσδιορισμένη ποτέ; Ο καθένας βαφτίζει την κάθε χαζομάρα έτσι.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
Chainis
Phorum.gr user: Chainis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chainis »

ST48410 έγραψε: 17 Οκτ 2020, 20:39
ST48410 έγραψε: 16 Οκτ 2020, 23:13 Ίσως κάτι χάνω αλλά σε μια τέτοια περίπτωση πολλών χτυπημάτων στις υποδομές τους γιατί να μην βομβάρδιζαν ότι μπορεί να χτυπήσει το πυροβολικό τους ισοπεδώνοντας όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;

Επίσης από ποια δυτική χώρα θα περιμένετε μετά βοήθεια (εφόδια, προμήθειες υλικού ή τροφίμων ή φαρμάκων) αν κάνουμε κάτι τέτοιο; Είναι φανερό ότι αρκετές χώρες στην Ευρώπη βγάζουν ανακοινωθέντα εναντίον της Τουρκίας με μισή καρδιά. Ένα πρώτο κτύπημα από εμάς απλά θα τους έλυνε τα χέρια.
Κι ο νόμος Έβρου στην ίδια μοίρα με τα νησιά είναι αλλά συμβαίνει να έχουμε κι εμείς πυροβολικό και να είναι κατοικημένα και τα παραλία της Τουρκίας και μάλιστα πιο πυκνοκατοικημενα από τα νησιά και με μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.

Η αγορά έχει τα πάντα και τα πουλάνε στους πάντες, αρκεί ο αγοραστής να έχει να τα πληρώσει.

Ας μπορέσουμε να τους κωλοκόψουμε να κάνουν μερικές δεκαετίες να συνέλθουν κι ας τους αγαπήσουν όλοι μετά.
Θέλω λίγο να καταλάβω το λογικό ρίσκο μια τέτοιας απόφασης για να ξέρω τι συζητάμε. Με ό,τι τέλος πάντων μπορούμε να συζητήσουμε.

Κατεστραμμένα τα Ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνο. Κατεστραμμένες οι μεγάλες πόλεις του Έβρου και όχι μόνο. Πιθανόν κάποιοι βομβαρδισμοί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις. Χιλιάδες νεκροί εκατέρωθεν (αφού δεν θα προηγηθεί κήρυξη αλλά αιφνιδιαστικό χτύπημα και μετά προφανώς κάποιοι και από τις δύο μεριές θα βαράνε στα τυφλά). Κατεστραμμένο μεγάλο μέρος της τουρκικής πολεμικής μηχανής αλλά και της ελληνικής (κάτι θα κάνουν οι S400).

Ξεχνάς τουρισμό για κάποια χρόνια, τρως μια καλή βουτιά στο ΑΕΠ, χρειάζεισαι χρήματα για να επανεξοπλιστείς πιο γρήγορα από τον απέναντι που σε κάθε περίπτωση παραμένει μεγαλύτερη οικονομία από εσένα και το μόνο στο οποίο ποντάρεις είναι ότι του έχεις ψαλιδίσει την πολεμική μηχανή. Μην ξεχνάς όμως ότι λίγα χρόνια μετά από ένα πραξικόπημα που έγιναν σαρωτικές εκκαθαρίσεις αυτοί εξακολουθούν να είναι πολύ ισχυροί.

Δηλαδή αξίζει να δεχθείς τη γενική κατακραυγή και να γίνει η Τουρκία συμπαθής διεθνώς αν το ρίσκο στην περίπτωση που σου βγει τη φρενάρει για 4-5 χρόνια; Άσε που και ο μετριοπαθέστερος σήμερα Τούρκος πολίτης θα σε μισήσει θανάσιμα. Δηλαδή θα προκαλέσεις γενική συσπείρωση εναντίον της Ελλάδας. Εγώ θα έλεγα πως τέτοιο ρίσκο θα μπορούσες να πάρεις μόνο αν ήθελαν διακαώς οι μεγάλες δυνάμεις ψαλιδισμό των φτερών της Τουρκίας και σε έβαζαν μπροστά, βάζοντας πλάτες με ξεκάθαρο τρόπο για να πετύχεις. Δεν έχω όμως καμία ένδειξη ότι παίζει τέτοιο σενάριο.
Να ξεκινήσω από το εξης:

Νομίζω ότι υπερεκτιμας την συμπάθεια και αντιπάθεια σε διεθνές επίπεδο.
Πόσο αντιπαθής έγινε η Τουρκία όταν διαμέλισε την Κύπρο;
Όταν εισεβαλε στην Συρία;
Όταν βομβαρδίζει το βόρειο Ιράκ;
Πόσο συμπαθης είναι η Κύπρος και πως μεταφράζεται η συμπάθεια;
Πόσο αντιπαθής έγινε η Αρμενία όταν κατέλαβε το Ναγκόρνο Καραμπάχ και πόσο Συμπαθης είναι τώρα;

Η συμπάθεια ή η αντιπάθεια είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και πάνω απ όλα συμφερόντων.
Η Γαλλία μας συμπάθησε γιατί κινδυνεύουν τα συμφέροντα της στην Λιβύη και την Μ. Ανατολή από την Τουρκία και η Γερμανία μας αντιπαθεί γιατί σε περίπτωση συραξης με την Τουρκία θα χάσει δισεκατομμύρια..

Τωρα επί της ουσίας.
Για τους λόγους που είπες κανένας δεν θέλει τον πολεμο.
Ο πόλεμος ακόμα κι αν είναι Νικηφορος σημαίνει καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.
Απο την άλλη πάντα υπάρχει το δίλημμα πως μπορείς να τον αποφύγεις κι αν η υποχωρητικοτητα είναι καλή τακτική η αν μια συραξη που θα έχει αίσιο τέλος θα λύσει προβλήματα.

Εγώ δεν έχω απάντηση.
Συναισθηματικά θα ήθελα να μπορεί η χώρα μας να ρίξει μια γερή σφαλιάρα στην Τουρκία για να πάψει να μας τα ζαλίζει.
Αν μου πεις όμως αν πρέπει να βουλιάξουμε αύριο το Ο. Ρεις θα σου πω όχι γιατί ο στρατός και κυρίως οι πολίτες της χώρας δεν είναι έτοιμοι για θυσίες και για να εξασφαλισουν αίσιο αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας

Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Chainis έγραψε: 17 Οκτ 2020, 23:08 Να ξεκινήσω από το εξης:

Πόσο αντιπαθής έγινε η Αρμενία όταν κατέλαβε το Ναγκόρνο Καραμπάχ και πόσο Συμπαθης είναι τώρα;

Η συμπάθεια ή η αντιπάθεια είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και πάνω απ όλα συμφερόντων.
Η Γαλλία μας συμπάθησε γιατί κινδυνεύουν τα συμφέροντα της στην Λιβύη και την Μ. Ανατολή από την Τουρκία και η Γερμανία μας αντιπαθεί γιατί σε περίπτωση συραξης με την Τουρκία θα χάσει δισεκατομμύρια..

Τωρα επί της ουσίας.
Για τους λόγους που είπες κανένας δεν θέλει τον πολεμο.
Ο πόλεμος ακόμα κι αν είναι Νικηφορος σημαίνει καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.
Απο την άλλη πάντα υπάρχει το δίλημμα πως μπορείς να τον αποφύγεις κι αν η υποχωρητικοτητα είναι καλή τακτική η αν μια συραξη που θα έχει αίσιο τέλος θα λύσει προβλήματα.

Εγώ δεν έχω απάντηση.
Συναισθηματικά θα ήθελα να μπορεί η χώρα μας να ρίξει μια γερή σφαλιάρα στην Τουρκία για να πάψει να μας τα ζαλίζει.
Αν μου πεις όμως αν πρέπει να βουλιάξουμε αύριο το Ο. Ρεις θα σου πω όχι γιατί ο στρατός και κυρίως οι πολίτες της χώρας δεν είναι έτοιμοι για θυσίες και για να εξασφαλισουν αίσιο αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης.
Με αυτή τη θέση μπορώ γενικά να συμφωνήσω. Μια μικρή επιφύλαξη για την στάση των άλλων κρατών αν ξεκινούσε μια αιφνιδιαστική επέμβαση η Ελλάδα. Δεν είμαστε πια στον προηγούμενο αιώνα και η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα Ευρωπαϊκή χώρα με τα όποια προβλήματά της. Κανείς δεν θα δείξει κατανόηση αν φερθούμε όπως η Τουρκία στην Κύπρο. Να το πω αλλιώς η διεθνής κοινή γνώμη είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητη σήμερα και θα στραφεί πιο εύκολα εναντίον όποιου προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες. Ιδίως αν τα γεγονότα παρουσιαστούν από πληρωμένες πένες. Εδώ σήμερα με τον Ερντογάν να συμπεριφέρεται ως ο τραμπούκος της περιοχής και ακόμα υπάρχουν φωνές για μη λήψη μέτρων εναντίον του.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Chainis έγραψε: 17 Οκτ 2020, 23:08 Να ξεκινήσω από το εξης:

Βασικά είναι άμεση συνάρτηση και της δύναμης που έχει μια χώρα, στρατιωτικά και οικονομικά, όσο και άποψη συμφερόντων. Λυπάμαι, αλλά χάνουμε τουλάχιστον στα 2 με όχι ιδιαίτερη σημασία στο τρίτο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi »

ST48410 έγραψε: 17 Οκτ 2020, 20:39

:)

Πολυ λογικα , αυτα που γραφεις ... Αλλα ας παρουμε και την αντιθετη πλευρα ....
Σκεψου συνδιοικηση στην Θρακη , αποκοπη ολων των 12νησων απο τον εθνικο κορμο και πληρη δορυφοροποιηση της Ελλαδας ...Συμφωνεις με αυτα ;; Και ΑΝ ΔΕΝ συμφωνεις πως μπορεις να βρεις τον τροπο να τα αποτρεψεις δεδομενου οτι η Τουρκια , αυτα απαιτει ;; Αυτα σχεδιαζει και αυτα ειναι οι στοχοι της ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν
Άβαταρ μέλους
oldjedi
Phorum.gr user: oldjedi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από oldjedi »

ST48410 έγραψε: 17 Οκτ 2020, 23:28 Εδώ σήμερα με τον Ερντογάν να συμπεριφέρεται ως ο τραμπούκος της περιοχής και ακόμα υπάρχουν φωνές για μη λήψη μέτρων εναντίον του.
:)

Οχι απο συμπαθεια ... απο συμφερον ...

:wave:
Εξεστι , αριστεροις , ασχημονειν
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Εταιρείες γερμανικών συμφερόντων πρέπει να καταστρέψουμε.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
jimdenin

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimdenin »

Ασχολείται άραγε κανείς στο ΥΠΕΘΑ με το ζήτημα " τουρκικά ΜΕΑ"; Οι απώλειες των Αρμενίων είναι μη ευκαταφρόνητες, συμπεριλαμβανομένης και συστοιχίας S-300.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”