!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργείται για τους δανειολήπτες το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Αίλουρος

Καταργείται για τους δανειολήπτες το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αίλουρος »

Καταργείται το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις στους δανειολήπτες, όπως αναδεικνύεται από τη δημόσια διαβούλευση για το νέο πτωχευτικό κώδικα, «Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών και Παροχής Δεύτερης Ευκαιρίας», καθώς, σύμφωνα με το άρθρο 18, θα υπολογίζονται στην πτωχευτική περιουσία του οφειλέτη. Εξαίρεση θα έχουν εκείνοι που έχουν πτωχευτική περιουσία άνω των 100.000 ευρώ».

http://ergasianet.gr/2020/09/09/%CE%BD% ... %84%CE%B1/
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Re: Καταργείται για τους δανειολήπτες το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

98% αποδοχή της κυβέρνησης.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Πρακτικά καταργείται η 2η ευκαιρία. Πολύ κακή κίνηση.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Δεν καταλαβα ,αυτος με 30 χιλ θα τα κατάσχουν και σε συτον με 100 χιλ θα ειναι ακατάσχετα?
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Κάτι ξέρω εγώ που τόσα χρόνια ήμουν κάθετος κατά οποιουδήποτε δανείου οποιασδήποτε φύσης. Ούτε πιστωτικές ούτε τίποτα - μακριά!

Όποιος έχει λίγο μυαλό υπολογίζει και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται για ν' αποφασίσει για τις κινήσεις του. Βλέπε φωτοβολταϊκά.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

perseus έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:48 Δεν καταλαβα ,αυτος με 30 χιλ θα τα κατάσχουν και σε συτον με 100 χιλ θα ειναι ακατάσχετα?
εγώ καταλαβαίνω οτι εξαιρούνται αυτοί που έχουν πχ ακίνητο με αξία πάνω από 100κ, το οποίο προφανώς θα μπορεί να σε βγει σε πλειστηριασμό.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Green Dragon έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:49 Κάτι ξέρω εγώ που τόσα χρόνια ήμουν κάθετος κατά οποιουδήποτε δανείου οποιασδήποτε φύσης. Ούτε πιστωτικές ούτε τίποτα - μακριά!

Όποιος έχει λίγο μυαλό υπολογίζει και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται για ν' αποφασίσει για τις κινήσεις του. Βλέπε φωτοβολταϊκά.
Για πες για το φωτοβολταϊκά, τι εννοείς;
Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης »

mao mao έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:51
Green Dragon έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:49 Κάτι ξέρω εγώ που τόσα χρόνια ήμουν κάθετος κατά οποιουδήποτε δανείου οποιασδήποτε φύσης. Ούτε πιστωτικές ούτε τίποτα - μακριά!

https://www.google.com/amp/s/www.tanea. ... aikwn/amp/
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

mao mao έγραψε: 17 Οκτ 2020, 11:51

Θα εξηγήσω. Βγάζω απόφαση σαν ελληνικό κράτος ότι το ρεύμα που θα παράγεται από ιδιώτες που επένδυσαν σε φωτοβολταϊκά και θα διοχετεύεται στο δίκτυο θα αγοράζεται πχ με τιμή 50 ευρώ η κιλοβατώρα (υποθετικό το ποσό). Ο ιδιώτης που θέλει να επενδύσει σ' αυτό χρησιμοποιεί αυτήν την τιμή για να υπολογίσει χρονοδιάγραμμα απόσβεσης και κέρδος αλλά και ανανέωση των φωτοβολταϊκών αφού η απόδοσή τους μειώνεται με τον χρόνο και κάποια στιγμή δεν συμφέρουν χωρίς αντικατάσταση.

Και μιαν ωραία πρωία, έρχομαι και λέω ότι η τιμή από εδώ και πέρα θα είναι 30 ευρώ η κιλοβατώρα (χωρίς να υπάρχει αυτό στον αρχικό σχεδιασμό ώστε να ληφθεί υπόψιν στα επενδυτικά σχέδια του καθενός). Και τρέχα κορόϊδο που ασχολήθηκες και επένδυσες χρόνο και χρήμα να βρεις τι θα κάνεις!

* Αυτό το ανέφερα γιατί στο παρελθόν φλέρταρα με την ιδέα αλλά ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική

Άλλο παράδειγμα: Διαφημίζω να βάλετε όλοι φυσικό αέριο στα σπίτια σας γιατί είναι φθηνό λόγω χαμηλής φορολογίας και μόλις βάλουν αρκετοί ανεβάζω τον φόρο! Ότι έγινε και με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα (αν κι εκεί είναι πιο περίπλοκο αφού έπαψαν να θεωρούνται φυλικά προς το περιβάλλον με βάση νέα δεδομένα).

Πριν βάλω υγραέριο στο αυτοκίνητό μου βεβαιώθηκα ότι υπήρχε υπογεγραμμένη από την κυβέρνηση διεθνής συμφωνία για μη αύξηση φόρων στο συγκεκριμένο καύσιμο μέχρι το 2023. Μόνο έτσι, όταν έχεις να κάνεις με μαφιόζικη νοοτροπία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 17 Οκτ 2020, 12:06, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Καλά κάνουν. Βαρέθηκα να βλέπω την κουτσή Μαρία να κάνει ζωαρα με δανεικό χρήμα. Θα βοηθήσει κιόλας να μην παίρνονται τέτοια ρίσκα από φτωχομπινεδες. Όλοι αυτοί είναι παράσιτα που ζουν εις βάρος όλων ημών που είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες οφείλουν να διασφαλίζουν τους καταθέτες κ όχι τους πονηρούς που βαράνε πιστόλια :g030:
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Οκτ 2020, 12:02 Καλά κάνουν. Βαρέθηκα να βλέπω την κουτσή Μαρία να κάνει ζωαρα με δανεικό χρήμα. Θα βοηθήσει κιόλας να μην παίρνονται τέτοια ρίσκα από φτωχομπινεδες. Όλοι αυτοί είναι παράσιτα που ζουν εις βάρος όλων ημών που είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες οφείλουν να διασφαλίζουν τους καταθέτες κ όχι τους πονηρούς που βαράνε πιστόλια :g030:
Απλά θα ήθελα οι τράπεζες να διασφαλίζουν τους καταθέτες αυξάνοντας λίγο τα επιτόκια καταθέσεων. Που έχουμε φτάσει να πληρώνουμε για τις καταθέσεις μας...
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

EKPLIKTIKOS έγραψε: 17 Οκτ 2020, 12:02 Καλά κάνουν. Βαρέθηκα να βλέπω την κουτσή Μαρία να κάνει ζωαρα με δανεικό χρήμα. Θα βοηθήσει κιόλας να μην παίρνονται τέτοια ρίσκα από φτωχομπινεδες. Όλοι αυτοί είναι παράσιτα που ζουν εις βάρος όλων ημών που είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Οι τράπεζες οφείλουν να διασφαλίζουν τους καταθέτες κ όχι τους πονηρούς που βαράνε πιστόλια :g030:
Δεν είναι μόνο οι πονηροί. Σκέψου για παράδειγμα όσους την έφαγαν από τον κορωνοϊό. Μια ασφαλιστική δικλείδα δεύτερης ευκαιρίας ενθαρρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ η έλλειψή της το αντίθετο.

Οι πονηροί πιάνονται από τα περιουσιακά στοιχεία, δεν χρειάζεσαι μισθό και σύνταξη (τα μεγάλα ψάρια σιγά μην κάτσουν να δουλεύουν για 800 ευρώ).
Άβαταρ μέλους
Sothan
Phorum.gr user: Galactic DM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sothan »

Και εγώ. Δεν θα έπαιρνα δάνειο δηλαδή αλλά πρώτον ποτέ μη λες ποτέ και δεύτερον κάποιος μπορεί να είναι πιο ριψοκίνδυνος από εμένα. Το εργαλείο πρέπει να υπάρχει δηλαδή, γιατί να το αποκλείσουμε;
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Mansko έγραψε: 17 Οκτ 2020, 12:05 Και εγώ. Δεν θα έπαιρνα δάνειο δηλαδή αλλά πρώτον ποτέ μη λες ποτέ και δεύτερον κάποιος μπορεί να είναι πιο ριψοκίνδυνος από εμένα. Το εργαλείο πρέπει να υπάρχει δηλαδή, γιατί να το αποκλείσουμε;
Δεν είπα να καταργηθούν τα δάνεια, είπα ότι στην Ελλάδα δεν είναι σώφρον να παίρνεις. Είναι πολύ μεγαλύτερο το ρίσκο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”