!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πρόβλημα με ενοικιαστή και εγγύηση

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Πρόβλημα με ενοικιαστή και εγγύηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αν είναι να φας κανένα χιλιάρικο για να πάρεις το πεντακοσάρικο, ποιο το νόημα;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

νομιμα μπορεις να τα κρατησεις.

εγω θα τα εδινα, εφοσον ηταν ενταξει. εχει να κανει και με το ποιος ειναι, επισης. αν ειναι κανα φτωχαδακι που ζοριζεται να σπουδασει το παιδι του, η αν το νοικι για αυτον ειναι ενα μεροκαμματο.

σκεψου και την λυση να του δωσεις τα μισα, να κανετε και οι 2 μια υποχωρηση.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:26

Με το που δεν του πληρώσει το ενοίκιο μπορεί. Δεν ξέρω πότε είναι το συμβόλαιο του, αλλά απ' ότι κατάλαβα οφείλει το τρέχον. Αν είναι 2 Οκτώβη π.χ. και δεν το έχει πληρώσει, ξεκινά ο ιδιοκτήτης την διαδικασία. Δεν είναι κατευθείαν έξωση, πρώτα διαταγή πληρωμής. Αλλά η ουσία είναι ότι μπορεί με το που δεν του πληρώσει το ενοίκιο.

Εγώ δεν προτείνω να κάνει. Εκτός αν πιστεύει ότι σκοπεύει να κάθεται καιρό και να μην πληρώνει (έτσι την έπαθα εγώ σ' ένα όπου αναγκάστικα να κάνω την διαδικασία). Αν σκοπεύει το παιδί να φύγει, να τον αφήσει να φύγει, αλλά όχι να του δώσει κι εγγύηση.
Δεν ξέρω, αναγράφουμε ημερομηνία πληρωμής ενοικίου στο ενοικιαστήριο; Δεν θυμάμαι να έχω βάλει στο δικό μου. Το είχαμε κανονίσει στο μιλητό να μπαίνει το πρώτο 15ήμερο, αλλά έχει τυχει να καθυστερήσω πχ και να το βάλω στις 20 ή να το βάλω μαζί με το επόμενο στον επόμενο μήνα ή να το προπληρώσω από τον προηγούμενο, ανάλογα με το αν είχα πληρωθεί ή όχι κι εγώ. Αλλά εγώ δεν έχω θέμα, και να ξεχαστώ, μου στέλνει sms και πάω. Επίσης εμένα, αν μου κάνει μαλακία, θα φύγω ....ΠΟΤΕ...και αυτός θα παίρνει 100 ευρώ για τριάρι, μέχρι να λήξει το συμβόλαιο. :003:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:30

Με το που δεν του πληρώσει το ενοίκιο μπορεί. Δεν ξέρω πότε είναι το συμβόλαιο του, αλλά απ' ότι κατάλαβα οφείλει το τρέχον. Αν είναι 2 Οκτώβη π.χ. και δεν το έχει πληρώσει, ξεκινά ο ιδιοκτήτης την διαδικασία. Δεν είναι κατευθείαν έξωση, πρώτα διαταγή πληρωμής. Αλλά η ουσία είναι ότι μπορεί με το που δεν του πληρώσει το ενοίκιο.

Εγώ δεν προτείνω να κάνει. Εκτός αν πιστεύει ότι σκοπεύει να κάθεται καιρό και να μην πληρώνει (έτσι την έπαθα εγώ σ' ένα όπου αναγκάστικα να κάνω την διαδικασία). Αν σκοπεύει το παιδί να φύγει, να τον αφήσει να φύγει, αλλά όχι να του δώσει κι εγγύηση.
Δεν ξέρω, αναγράφουμε ημερομηνία πληρωμής ενοικίου στο ενοικιαστήριο; Δεν θυμάμαι να έχω βάλει στο δικό μου. Το είχαμε κανονίσει στο μιλητό να μπαίνει το πρώτο 15ήμερο, αλλά έχει τυχει να καθυστερήσω πχ και να το βάλω στις 20 ή να το βάλω μαζί με το επόμενο στον επόμενο μήνα ή να το προπληρώσω από τον προηγούμενο, ανάλογα με το αν είχα πληρωθεί ή όχι κι εγώ. Αλλά εγώ δεν έχω θέμα, και να ξεχαστώ, μου στέλνει sms και πάω. Επίσης εμένα, αν μου κάνει μαλακία, θα φύγω ....ΠΟΤΕ...και αυτός θα παίρνει 100 ευρώ για τριάρι, μέχρι να λήξει το συμβόλαιο. :003:
Αυτο που ρωτησα, ποση αποδειξη εκοβε; Διοτι το 90% κοβει μικροτερη απο την τιμη πληρωμης. Εν τελει οι φοροφυγαδες δεν μπορουν να κουνανε το δαχτυλο, διοτι ο ιδιοκτητης δεν ειναι πατερας, αλλα ουτε ο ενοικιαστης ειναι ο γκομενος της συζυγου του ιδιοκτητη.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

Ασέβαστος έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:28 νομιμα μπορεις να τα κρατησεις.

εγω θα τα εδινα, εφοσον ηταν ενταξει. εχει να κανει και με το ποιος ειναι, επισης. αν ειναι κανα φτωχαδακι που ζοριζεται να σπουδασει το παιδι του, η αν το νοικι για αυτον ειναι ενα μεροκαμματο.

πολυ σωστος ο ασεβαστος εδω.μπραβο
γιατι καποια μηνυματα που διαβασα ..κυνηγα λεει τα νοικια του συμβολαιου κ.λπ μου μαυρισαν την καρδια.
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Ερμής έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:27 Αν είναι να φας κανένα χιλιάρικο για να πάρεις το πεντακοσάρικο, ποιο το νόημα;
Δεν το κάνεις για να πάρεις το πεντακοσάρικο. Συνήθως θα το κάνεις για να προλάβεις να εκκινήσεις τη διαδικασία και να φτάσεις και στην έξωση, πριν ο άλλος προλάβει να σου κατσικωθεί ένα εξάμηνο, με τις απώλειες που αυτό συνεπάγεται. Και βεβαίως αν την πατήσεις και δεν το κάνεις νωρίς, ενώ είναι τέτοια περίπτωση, μπορεί με κοινόχρηστα και λογαριασμούς να είναι πολύ πάνω, συν το ότι δε μπορείς να το νοικιάσεις. Οπότε, αν θες να προστατευθείς από κάτι τέτοιο, το κάνεις γρήγορα, γίνεται η έξωση, βγαίνει και τέλος.

Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:30

Εγώ στα δικά μου αναγράφω πάντα και νομίζω πως όλα έχουν. Κι έχει τύχει να κάνω διευκόλυνση σε άτομα με βάση το πότε πληρώνονταν, αλλά κι αυτό το γράψαμε, ότι θα πληρώνουν την τάδε ημερομηνία. Στο μιλητό δεν κάνω ποτέ τίποτα για να μην έχω παρεξηγήσεις.

Είπα, νομικός δεν είμαι, ιδιοκτήτης είμαι, στα δικά μου πάντα γράφεται και δε νομίζω να γίνονται συμβόλαια που δεν έχουν ημερομηνία. Τσέκαρε το δικό σου...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Uppercut την 12 Οκτ 2020, 14:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Uppercut

Κόκκορας έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:38

γιατι καποια μηνυματα που διαβασα ..κυνηγα λεει τα νοικια του συμβολαιου κ.λπ μου μαυρισαν την καρδια.
Είπα κι εγώ ως ιδιοκτήτης σπιτιών ότι κάτι τέτοιο είναι μαλακία. Αλλά μαλακία είναι να δώσει κι ο ιδιοκτήτης πίσω την εγγύηση. Πρέπει να καταλάβουν οι ενοικιαστές ότι κι οι ιδιοκτήτες έχουν δικαιώματα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Πάντως, από την πολυετή εμπειρία μου στο ενοίκιο (είτε ως ιδιοκτήτρια είτε ως ενοικιάστρια) το καπάρο/εγγύηση το θεωρώ χαμένο, οπότε και παζαρεύω το ελάχιστο δυνατό.Τελευταία φορά που έδωσα 2 ενοίκια εγγύηση ήταν το 2005.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

και γω και ιδιοκτητης και ενοικιαστης εχω υπαρξει.

η εγγυηση ΠΑΝΤΟΤΕ επιστρεφεται με την ληξη του συμβολαιου...ειναι δεδομενο αυτο

τωρα αν φυγει ο αλλος προωρα χωρις να συμφωνει ο ιδιοκτητης(Διοτι μπορει να τα εχουν συμφωνησει προφορικα ανεξαρτητα συμβολαιου πως οποτε θελει μπορει να φυγει ξερω γω, οποτε και παλι η εγγυηση επιστρεφεται)

ειναι αυτο που λεει ο ασεβαστος παραπανω.

ο ενοικιαστης κατα την γνωμη μου πρεπει τουλαχιστον ενα μηνα πριν να ειδοποιει τον ιδιοκτητη.αν και φετο ςμιλαμε για ειδικες καταστασεις εξου και το ολο ζητημα..

νομιζω ειμαι πιο κοντα σε αυτο που λεει ο ασεβαστος..με δεδομενο πως ο ιδιοκτητς δεν εχει οντως σοβαρο προβλημα οικονομικο ή τι.

μην κανω ομως τον εξυπνο
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ

Μία μεγάλη παρεξήγηση υπάρχει σχετικά με την υποχρέωση του μισθωτή για καταβολή εγγυήσεως κατά την σύναψη της μίσθωσης. Οι μισθωτές αλλά και οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι ο μισθωτής κατά την κατάρτιση της μίσθωσης, είτε αυτή είναι επαγγελματική είτε μίσθωση κατοικίας υποχρεούται να καταβάλει τουλάχιστον ένα η και δύο μισθώματα σαν εγγύηση για την καλή εκτέλεση της μίσθωσης και μάλιστα πιστεύουν ότι η υποχρέωση αυτή πηγάζει κατ΄ευθείαν από τον νόμο. Η αντίληψη αυτή είναι τελείως εσφαλμένη.

Κανένας νόμος ούτε ο Αστικός Κώδικας ούτε οι νόμοι που διέπουν τις μισθώσεις δεν προβλέπουν υποχρέωση του μισθωτή να καταβάλει εγγύηση κατά την κατάρτιση της μίσθωσης πολύ περισσότερο βέβαια δεν προβλέπεται ότι ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλει δύο μισθώματα σαν εγγύηση. Η υποχρέωση αυτή έχει καθιερωθεί εθυμοτυπικά και επομένως δεν είναι δεσμευτική για τον μισθωτή. Ο υποψήφιος μισθωτής μπορεί κατά τις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της μίσθωσης να διαπραγματευθεί ελεύθερα το αν θα καταβάλει εγγύηση ποιου ύψους εγγύηση θα καταβάλει αλλά ακόμη και τους όρους με τους οποίους θα καταβάλει αυτή δηλαδή αν θα αναπροσαρμόζεται αν θα επιστραφεί άτοκα η έντοκα καθώς και αν έχει το δικαίωμα να την συμψηφίσει με τα τελευταία μισθώματα πριν από την αποχώρησή του από το μίσθιο. Κατά συνέπεια τίποτε δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο και θα πρέπει πάντα να διαπραγματευόμαστε οτιδήποτε σχετικό με την εγγύηση.

Εν άλλο θέμα που δημιουργείται συχνά είναι το θέμα της επιστροφής της εγγύησης κατά την λήξη της μίσθωσης και την παράδοση του μισθίου. Εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο οι εκμισθωτές κατά την λήξη της μίσθωσης να αρνούνται να επιστρέψουν την εγγύηση επικαλούμενοι διάφορες αβάσιμες δικαιολογίες. Η υποχρέωση επιστροφής της εγγύησης εφ΄οσον ο μισθωτής είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του είναι αναμφισβήτητη και για τον λόγο αυτό οι μισθωτές θα πρέπει να επιμένουν στην επιστροφή της. Οσον αφορά όμως το θέμα αν ο μισθωτής δικαιούται να συμψηφίσει την εγγύηση με κάποια μισθώματα πριν την λήξη της μίσθωσης ώστε να μην μπορεί να την παρακρατήσει εν συνεχεία ο εκμισθωτής, είναι καθαρά θέμα διατύπωσης του μισθωτηρίου και καλό θα είναι όποιος ενοικιαστής θέλει να το κάνει να επικοινωνεί πρώτα με τον σύλλογο για να πάρει μία υπεύθυνη γνώμη ώστε να μην βρεθεί εκτεθειμένος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nostalgia την 12 Οκτ 2020, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Uppercut

Τι σχέση έχει αυτό που πόσταρες με το θέμα;
Άβαταρ μέλους
Nostalgia

Να ρωτησει ο ενοικιαστης εαν η εγγυηση που εχει δωσει δηλωθηκε στην εφορια, διοτι κανονικα φορολογειται....
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Κόκκορας έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:38

Σόρρυ που στο λέω. Αυτή είναι η κοινωνία μας... Νοικιάζει ο άλλος ένα διαμέρισμα και το έχει δει επιχειρηματίας και ρωτάει και εδώ μέσα συμβουλές. Σε άτομο που μόνος του είπε ότι δεν έγινε ούτε μια ζημιά, δεν του καθυστέρησαν το νοίκι ποτέ, δεν του άφησαν κανέναν λογαριασμό απλήρωτο ( αυτούς έπρεπε να τους έχει κανει εικόνισμα) και όμως ψάχνεται.

Το μοναδικό καλό του covid είναι αυτό. Χιλιάδες τέτοιοι τύποι που είχαν επενδύσει στο ότι θα έχουν σταθερό εισόδημα μόνο και μόνο επειδή επειδή στα χωριά μας ( βάζω και εμένα μέσα στο πως είναι δομημένες οι επαρχίες μας ) άνοιξε μια σχολή της πλάκας και ζούμε από αυτήν θα δούν τι εστί βερίκοκο.

Θυμίζω. Ο τυπας νομίζει ότι έχει κάποια βίλα, περίμενε εισόδημα από αυτήν και ψάχνεται πως θα γαμησει άτομα που μόνος του είπε ότι δεν είχε παράπονο.
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:52 Τι σχέση έχει αυτό που πόσταρες με το θέμα;
μια χαρά σχέση έχει,
λέει πως η εγγύηση δεν είναι υποχρεωτική, ουτε διέπεται απο νόμο, ρυθμίζεται μόνο απο το συμβόλαιο οπότε πρέπει να δει τι αναφέρει το συμβολιαο για την εγγυηση που καταβλήθηκε
Uppercut

Nostalgia έγραψε: 12 Οκτ 2020, 15:00 Να ρωτησει ο ενοικιαστης εαν η εγγυηση που εχει δωσει δηλωθηκε στην εφορια, διοτι κανονικα φορολογειται....
Η εγγύηση αναγράφεται στο συμβόλαιο, δεν κρύβεται. Τι να δηλωθεί και να μην δηλωθεί; Φαντάζομαι ότι φορολογείται ως έσοδο από ενοίκια.

Αν την έδωσες μυστικά, χωρίς να το γράψεις στο συμβόλαιο, πρώτον είσαι βλαξ και βεβαίως δε μπορείς και να τη ζητήσεις πίσω, γιατί δεν φαίνεται πουθενά ότι την έδωσες.

dna replication έγραψε: 12 Οκτ 2020, 15:05
Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 14:52 Τι σχέση έχει αυτό που πόσταρες με το θέμα;
μια χαρά σχέση έχει,
λέει πως η εγγύηση δεν είναι υποχρεωτική, ουτε διέπεται απο νόμο, ρυθμίζεται μόνο απο το συμβόλαιο οπότε πρέπει να δει τι αναφέρει το συμβολιαο για την εγγυηση που καταβλήθηκε
Το ξέρουμε αυτό. Εννοείται ότι στην περίπτωση που μιλάμε έχει συμφωνηθεί και δοθεί εγγύηση, αλλιώς τι συζητάμε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”