Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδιPlanis έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:12
Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Tυρί σε μακαρονάδα με θαλασσινά
Re: Tυρί σε μακαρονάδα με θαλασσινά
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Το καλύτερο ψητό χταπόδι στη ζωή μου το έφαγα σε καΐκι στην Κρήτη.Σουβλίτσα έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:15Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδιPlanis έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:12
Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.(σε μερίδα όπως την σέρβιραν από τον κατάλογο για μεζέ η οποία ήταν σοβαρή ποσότητα). Παρεμπιπτόντως, εκεί ήταν που έφαγα το καλύτερο ψητό χταπόδι στην ζωή μου!
αχχχχχχ
![]()
Στιγμές θέωσης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Επιβεβαιώνω ότι οι παλιότερες γενιές απέφευγαν ψάρια (ή θαλασσινά γενικότερα) με τυρί ή αυγό. Προσωπικά έχω τύχει να φάω αρκετές φορές(αν και τις περισσότερες το αποφεύγω) και δεν έχω πάθει τίποτα αλλά δεν είμαι αλλεργικός γενικά. Θεωρώ όμως ότι υπήρχε έδαφος πίσω από το ότι απέφευγαν οι παλιότεροι αυτόν τον συνδυασμό, δεν ήταν απλά κάτι τυχαίο.Zarkadaki έγραψε: 10 Οκτ 2020, 10:32Όχι δεν είναι μύθος, το ψάρι (και κατ' επέκταση τα θαλασσινά) ανήκει στις πιο αλλεργιογόνες τροφές, ο συνδυασμός με το τυρί αυξάνει τις πιθανότητες εντονης δηλητηρίασης.
Να και ένα λινκ που το γράφει: https://www.cheeselovers.gr/tyri-diatro ... CE%B1.html
Για να είμαστε ρεαλιστές, με τα ψαροθαλασσινά δεν χορταίνεις. Χορταίνεις με τα περιφερειακά.Planis έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:12Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:06Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν τρελλαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρόνι, ενώ οι γαριδομακαρονάδες μου αρέσουν.
Το σίγουρο είναι ότι προτιμώ όλα τα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς προσμίξεις και όσο το δυνατόν πιο απλό μαγείρεμα. Και νομίζω ότι αν έχεις καλό ψαροθαλασσινό, είναι κρίμα να το "καταστρέφεις" για να του δώσεις "γεύση". Γούστα.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 10 Οκτ 2020, 13:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Νομίζω περισσότερο ο συνδυασμός με αυγό πρέπει να φοβίζει
Είναι και αυτό που ίσχυε για τα εμβόλια, μην φας ψάρι ή αυγό άμα έχεις κάνει εμβόλιο?
Είναι και αυτό που ίσχυε για τα εμβόλια, μην φας ψάρι ή αυγό άμα έχεις κάνει εμβόλιο?
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Και ΠΕΤΑΧΤΑ.
Δεν αρκει το ΣΤΗΤΑ.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
δοκιμασε στιφαδο.Σουβλίτσα έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:04 Μπλιαξ αλλα πολύ μπλιαξ, ποτέ μου δεν κατάφερα να το φάω
Γενικώς το χταπόδι στα κάρβουνα μου προκαλεί υπέρτατα ρίγη συγκίνησης, βραστόξυδάτο μου είναι αδιάφορο, κοκκινιστό και μακαρόνια κτλ μου έρχεται να κάνω εμετό
Γούστα είναι αυτά, τί να κάνουμε![]()
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Yochanan έγραψε: 10 Οκτ 2020, 10:14 θαλασσινα με γαλακτοκομικα δεν παει. δεν ξερω αν ειναι καν κοσέρ
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Καραμελίτσα
Εμένα μου αρέσει τόνος κονσέρβα με τυρί και φετα σε σαγανάκια. Τη μακαρονάδα με θαλασσινά ποτέ δεν την κατάλαβα, είναι χαζό πιάτο, μόνο για Σαρακοστή, οπότε δεν πάει τυρί.
Z
-
- Casper -
Οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα πάντως είναι υπέροχες.
Εγώ τυρί (χαλλούμι βασικά
) βάζω αν είναι ανούσια αλλά την ίδια δουλειά κάνει και το αλάτι.
Με πρόλαβε η καραμελίτσα
Εγώ τυρί (χαλλούμι βασικά
Με πρόλαβε η καραμελίτσα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος - Casper - την 10 Οκτ 2020, 13:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
επειδη ειναι ακριβα, βαζουν λιγο στη μεριδα. αλλιως, μια χαρα χορταινεις.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:26Για να είμαστε ρεαλιστές, με τα ψαροθαλασσινά δεν χορταίνεις. Χορταίνεις με τα περιφερειακά.Planis έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:12
Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
σε εποχες δοξας, εκανα ενα τραπεζι για τη γιορτη μου, με 20 κιλα ψαρια για 25 ατομα, χωρια χταποδια κλπ. θυμαμαι στο τελος τον ταβερνιαρη να βγαζει το τελευταιο, μια 4κιλη συναγριδα, και να προσπαθει να την βαλει σε καποιο τραπεζι και ολοι να αρνουνται- δεν αντεχουμε αλλο, δωστη παραδιπλα.
και τωρα που πλησιαζει παλι η γιορτη μου, εχω - δεν εχω καμμια 10αρια κιλα στον καταψυκτη. καλη μου τυχη για αυριο, μπας και μαζεψω τιποτα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Οποία σύμπτωσις! Κι εγώ το αλησμόνητο χταπόδι στα κάρβουνα, στην Πάτμο.Σουβλίτσα έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:15Θυμάμαι μια φορά στην Πάτμο, ήταν μια οικογένεια αλλοδαπών, είχαν παραγγείλει ο καθένας από ένα πιάτο με χταπόδιPlanis έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:12
Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.(σε μερίδα όπως την σέρβιραν από τον κατάλογο για μεζέ η οποία ήταν σοβαρή ποσότητα). Παρεμπιπτόντως, εκεί ήταν που έφαγα το καλύτερο ψητό χταπόδι στην ζωή μου!
αχχχχχχ
![]()
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Μια χαρά χορταίνεις αν φας ποσότητα.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:26Για να είμαστε ρεαλιστές, με τα ψαροθαλασσινά δεν χορταίνεις. Χορταίνεις με τα περιφερειακά.Planis έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:12Για να είμαστε όμως ρεαλιστές, αν δεν είναι απλώς ένας ένας μεζές, πρέπει να φας τρία χταπόδια για να χορτάσεις αν είναι κύριο γεύμα χωρίς κάποιο ζυμαρικό ή ρύζι ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Οκτ 2020, 13:06
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν τρελλαίνομαι για χταπόδι με κοφτό μακαρόνι, ενώ οι γαριδομακαρονάδες μου αρέσουν.
Το σίγουρο είναι ότι προτιμώ όλα τα ψάρια και θαλασσινά, χωρίς προσμίξεις και όσο το δυνατόν πιο απλό μαγείρεμα. Και νομίζω ότι αν έχεις καλό ψαροθαλασσινό, είναι κρίμα να το "καταστρέφεις" για να του δώσεις "γεύση". Γούστα.![]()
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"