Fluffy έγραψε: 08 Οκτ 2020, 19:59
ευστοχος τίτλος
Ο επίσκοπος Ρώμης κάνει απλά μια κριτική στην ελεύθερη οικονομία της αγοράς αλλά δεν προτείνει όμως κάτι το ρηξικέλευθο ,κάτι το ριζοσπαστικό.
Αν κατάλαβα καλά ,στο link που παραθέτεις μιλάει γενικά και αόριστα για κοινωνικό χαρακτήρα της ιδιωτικής περιουσίας και κοινοτική κοινωνία. Πιάσε το αυγό και κούρευ'το. Ακόμη και αν ο ίδιος ο επίσκοπος Ρώμης , έχει σοσιαλιστικές αντιλήψεις ,το ίδιο του το αξίωμα δεν τον επιτρέπει να μιλήσει για τέτοια πράγματα. Δεν θα μπορούσε π.χ.ο επίσκοπος Ρώμης εξ 'άμβωνος να καλεί τους πιστούς να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ,ούτε να οργανωθούν σε σωματεία. Ο ίδιος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι έκανε παρέα με κομμουνίστριες αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τον έχουνε επηρεάσει αυτές .
Πιο πιθανό είναι , ο επίσκοπος Ρώμης να τοποθετείται από Χριστιανική πλευρά αλλά μιλάει με γρίφους ,δεν μιλάει καθαρά και ξάστερα.Οπότε νομίζω πως δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα.
Fluffy, νομίζω πως προσπαθείς διακαώς να βρεις στοχεία που να αποδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός είναι παρωχημένο σύστημα και πως ο σοσιαλισμός είναι ιστορική αναγκαιότητα.Γιατί τόσος ζήλος σύντροφε Fluffy; Τις προάλλες βρήκες μια δημοσκόπηση που έδειχνε ότι το 53% των Ελλήνων εμπιστεύεται το ΚΚΕ αλλά παρέβλεψες τα άλλα στοιχεία που έδειχναν ότι το θεωρεί απομονωμένο από την Ελληνική κοινωνία και ανάξιο για να κυβερνήσει.Τώρα επικαλείσαι την αυθεντία του επισκόπου Ρώμης ή αλλιώς Πάπα , Μήπως έχει ο Πάπας το αλάθητο;