Αρίστος έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:10
Να διαβασετε κι αυτο το πολυ ευφυες αρθρακι που λεει γιατι ο τροπος που εγινε η οριοθετηση της ΑΟΖ με Ιταλια ειναι προμηνυμα συνεκμεταλλευσης και στα Δωδεκανησα. http://koinosparanomastis.blogspot.com/ ... st_17.html
Τα έχεις κάνει σαλάτα στο μυαλό σου; Κάναμε συνεκμετάλλευση (τίνος πραγματος; ) με την Ιταλία γιά να είναι προμήνυμα συνεκμετάλλευσης στα Δωδεκάνησα;
Το εξηγει αναλυτικα το αρθρο, κατσε και διαβασε το.
Αρίστος έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:10
Να διαβασετε κι αυτο το πολυ ευφυες αρθρακι που λεει γιατι ο τροπος που εγινε η οριοθετηση της ΑΟΖ με Ιταλια ειναι προμηνυμα συνεκμεταλλευσης και στα Δωδεκανησα.
Αυτήν την στιγμή πάμε για να οριοθετήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες.
Αν δεν τα βρούμε πάμε στο δικαστήριο της Χάγης.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης μας. Όποιος αναπαράγει παλιές πολιτικές ,η άρθρα δήθεν ειδικών ,περί συνεκμετάλλευση ή οτιδήποτε άλλο επιεικώς κάνει κακό έως πολύ κακό με την αφέλεια του.
Κι εγω μπορω να κολλησω τη βελονα εκει που θελω χωρις μαλιστα να εχω αναγκη να καταφευγω σε χαρακτηρισμους οπως εσυ. Προτιμω να βαζω την προταση για συνεκμεταλλευση που παρουσιαστηκε στην Ντοιτσε Βελλε.
Και η Χαγη μπορει να συνδυαζεται με συνεκμεταλλευση.
Ως προς το δεύτερο ζητούμενο, το περιεχόμενο του όποιου διαλόγου, αρκετοί είναι εκείνοι που είδαν γερμανική ατζέντα υπέρ της συνεκμετάλλευσης σε ένα άρθρο της Deutsche Welle. Το άρθρο υπογράφει η Νέλε Ματς-Λυκ, στέλεχος του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου Walther Schücking στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου, και αφού αναφέρεται σε μια πιθανή προσφυγή στην Χάγη υποδεικνύει μια πιθανή «προσωρινή» ή και «μόνιμη λύση»: «Μέχρι να εκδοθεί απόφαση», γράφει, «οι δύο χώρες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε μια προσωρινή λύση που προβλέπει την κοινή οικονομική ανάπτυξη των επίμαχων θαλασσίων εδαφών, χωρίς να διατυπώνονται ισχυρισμοί και να μην υπάρχει πρόβλεψη για τη μορφή μιας μεταγενέστερης συμφωνίας. Τα κέρδη μοιράζονται έως ότου μπορεί να συμφωνηθεί κάποια στιγμή. Μια τέτοια κοινή χρήση μπορεί τελικά να γίνει μόνιμη λύση.».
Την παραπανω θεση προωθουν και η Μερκελ και ο Ερντογαν.
Ειδες τι ζητησε χτες ο Ερντογαν σε υπομνημα του στην ΕΕ;
.
Άκου Αρίστο μπορεί να είμαι μικρή μπορεί να γράφεις άρθρα να ξέρεις πολλά αλλά ένα δεν μπορώ να καταλάβω.
Οι Τούρκοι μπορεί να θέλουν πολλά και να προπαγανδίζουν για περισσότερα , Γερμανικά μέσα μπορεί να χρηματίζονται από την Τουρκία για να προπαγανδίζουν υπέρ τους.
Αυτό να το έγραφες θα το καταλάβαινα.
Άλλο αυτό και άλλο να λες ότι αυτό είναι πολιτική της Γερμανίας και της Ελληνικής αστικής τάξης που επηρεάζουν την ΝΔ.
Αυτό τελευταίο είναι μια δική σου άποψη στην οποία διαφωνώ.
Γιατί δεν την τεκμηριώνεις.
Από την δική μου πλευρά εκπλήσσομαι που ένας τόσο διαβαστερός άνθρωπος έπεσε θύμα της Τουρκικής προπαγάνδας την αναπαράγει και με διακριτικότητα και ευγένεια σου έγραψα κάτι για αφέλεια.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αρίστος έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:12
«Εφόσον ανακαλυφθούν σημαντικά κοιτάσματα στο Αιγαίο ή (το πιο πιθανόν) στην Ανατολική Μεσόγειο, εφόσον το κοίτασμα εκτείνεται στις θαλάσσιες ζώνες και των δύο χωρών (περίπτωση Κατάρ-Ιράν), εφόσον η ποσότητα, η τιμή και οι τάσεις απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα επιτρέψουν την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος και, τέλος, εφόσον η Ελλάδα αποφασίσει ότι αυτό τη συμφέρει, τότε θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης με ποσοστά που θα καθοριστούν σύμφωνα με τα συμφωνημένα θαλάσσια σύνορα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σιχαίνομαι τον Ντόκο σε βαθμό που θα χαρώ αν μιλήσει η Μοίρα. Για να είμαι δίκαιος όμως, σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το παράλογο ή το ενδοτικό.
Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να γίνει συνεκμετάλλευση, αν κάποιο κοίτασμα εκτείνεται και από τις δύο μεριές τής οριοθέτησης. Δεν είναι βέβαια πιθανόν αυτό, και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να το συζητούμε τώρα αυτό το ενδεχόμενο. Αλλο όμως αυτό και άλλο αυτό που έχει γίνει ψύχωση του Αρίστου (Και υποτίθεται ότι την θέλει η "αστική τάξη" και οι ... σημιτικοί. Ξέχασε να πεί "και οι καναλάρχες" γιά να περιλάβει όλους τους κακούς που έχει μέσα στο θολωμένο του μυαλό)
Ειδατε τι ωραια αρχισατε οι ιδιοι να βαζετε νερο στο κρασι σας για συνεκμεταλλευση ενω μια σελιδα πριν σχιζατε τα ρουχα σας οτι δεν υπαρχει τετοιο ενδεχομενο;
Belisarius έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:16Σιχαίνομαι τον Ντόκο σε βαθμό που θα χαρώ αν μιλήσει η Μοίρα. Για να είμαι δίκαιος όμως, σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το παράλογο ή το ενδοτικό.
Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να γίνει συνεκμετάλλευση, αν κάποιο κοίτασμα εκτείνεται και από τις δύο μεριές τής οριοθέτησης. Δεν είναι βέβαια πιθανόν αυτό, και πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να το συζητούμε τώρα αυτό το ενδεχόμενο. Αλλο όμως αυτό και άλλο αυτό που έχει γίνει ψύχωση του Αρίστου (Και υποτίθεται ότι την θέλει η "αστική τάξη" και οι ... σημιτικοί. Ξέχασε να πεί "και οι καναλάρχες" γιά να περιλάβει όλους τους κακούς που έχει μέσα στο θολωμένο του μυαλό)
Ειδατε τι ωραια αρχισατε οι ιδιοι να βαζετε νερο στο κρασι σας για συνεκμεταλλευση ενω μια σελιδα πριν σχιζατε τα ρουχα σας οτι δεν υπαρχει τετοιο ενδεχομενο;
.
Δηλαδη κι εσυ δεχεσαι οτι η νομικη πρακτικη που ακολουθειται για ολες τις συμφωνιες για οριοθετηση θαλασσιων ζωνων αφορα σε συνεκμεταλλευση;
Μην παιζουμε με τις λεξεις.
Ο όρος συνεκμεταλλευση στη συζητηση για συμφωνια μεταξυ Ελλαδος-Τουρκιας αφορουσε κοιτασματα 100% σε ελληνικες περιοχες που θα επαιρνε ενα ποσοστο η Τουρκια για να κατσει φρονιμη.
Βάσει του δδ είναι ήδη εξαφανισμένη η Τουρκία από την Μεσόγειο, για να αλλάξει αυτό πρέπει να αλλάξει όλο το unclos, να επαναπροσδιοριστούν τα θαλάσσια σύνορα στην μισή και βάλε υφήλιο ή πιο απλά να πετύχει μία ακόμη γενοκτονία κατά της Ελλάδος η Τουρκία, τι θέλω να πω, όπως πήρατε σιγά σιγά το πούλο όλα τα σημιτοχεσίματα έτσι θα πάρει πούλο και η Τουρκία από την Μεσόγειο.
Deal with it.
Εσύ και η φάρα σου, είστε ό,τι καλύτερο γιά την Τουρκία. Ευτυχώς, είστε υπό εξαφάνιση.
Και φυσικα εντελως καθετος ειμαι και για την περιπτωση της συνεκμεταλλευσης στην Κρητη που οι Τουρκοι θα την διεκδικησουν λογω τουρκολιβυκου μνημονιου.
Belisarius έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:16Σιχαίνομαι τον Ντόκο σε βαθμό που θα χαρώ αν μιλήσει η Μοίρα. Για να είμαι δίκαιος όμως, σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το παράλογο ή το ενδοτικό.
Διάλεξες μία ακραία περίπτωση και την έκανες την "λύση που θέλουν οι Γερμανοί, η αστική τάξη, οι σημιτικοί και ο Σόρος". Και σου αντιστρέφω το ερώτημα: αν σπάσει το πόδι του ο διάολος και βρεθεί κοίτασμα που να εκτείνεται και στην ελληνική και στην τουρκική πλευρά, εσύ τι λύση θέλεις;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
sys3x έγραψε: 01 Οκτ 2020, 18:36
Βάσει του δδ είναι ήδη εξαφανισμένη η Τουρκία από την Μεσόγειο, για να αλλάξει αυτό πρέπει να αλλάξει όλο το unclos, να επαναπροσδιοριστούν τα θαλάσσια σύνορα στην μισή και βάλε υφήλιο ή πιο απλά να πετύχει μία ακόμη γενοκτονία κατά της Ελλάδος η Τουρκία, τι θέλω να πω, όπως πήρατε σιγά σιγά το πούλο όλα τα σημιτοχεσίματα έτσι θα πάρει πούλο και η Τουρκία από την Μεσόγειο.
Deal with it.
Εσύ και η φάρα σου, είστε ό,τι καλύτερο γιά την Τουρκία. Ευτυχώς, είστε υπό εξαφάνιση.
Και ποια ακριβώς είναι φάρα μου κατουρημένε;
Δεν έχει σημασία, έτσι κι'αλλιώς είστε υπό εξαφάνιση.
Και κατουρημένα είναι τα μούτρα σου.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Leporello έγραψε: 01 Οκτ 2020, 19:22
Διάλεξες μία ακραία περίπτωση και την έκανες την "λύση που θέλουν οι Γερμανοί, η αστική τάξη, οι σημιτικοί και ο Σόρος". Και σου αντιστρέφω το ερώτημα: αν σπάσει το πόδι του ο διάολος και βρεθεί κοίτασμα που να εκτείνεται και στην ελληνική και στην τουρκική πλευρά, εσύ τι λύση θέλεις;
Υπαρχει τετοιο κοιτασμα, βρισκεται στο Αιγαιο και λεγεται Μπαμπουρας.
Αν ανακηρυσσαμε επεκταση στα 12 μιλλια θα ηταν ολο δικο μας, οσο ομως εχουμε τα 6 μιλλια μπορει και η Τουρκια να διεκδικει μερος του (και το εχει κανει ηδη).
Εγω θα ημουν υπερ ειδικα σε αυτη την περιπτωση να παμε σε συνεκμεταλλευση αλλα ζητωντας ανταλλαγματα και χωρις να θιγονται κυριαρχικα μας δικαιωματα στο Αιγαιο.
Δηλαδη αμα η Τουρκια θελει με προσχημα τη συνεκμεταλλευση μια ελευθερη ζωνη στο Αιγαιο (ουσιαστικα ζωνη συγκυριαρχιας των δυο χωρων) καλυτερα ποτε να μην βγουν λεφτα απο τον Μπαμπουρα.
Άλλο αυτό και άλλο να λες ότι αυτό είναι πολιτική της Γερμανίας και της Ελληνικής αστικής τάξης που επηρεάζουν την ΝΔ.
Από την δική μου πλευρά εκπλήσσομαι που ένας τόσο διαβαστερός άνθρωπος έπεσε θύμα της Τουρκικής προπαγάνδας την αναπαράγει και με διακριτικότητα και ευγένεια σου έγραψα κάτι για αφέλεια.
Εγω πολυ απλα θεωρω οτι απο τη στιγμη που η Ελλαδα μπηκε στην Ευρωζωνη με την κυβερνηση Σημιτη μετατραπηκε σε γερμανικη αποικια. ΟΛΕΣ οι ελληνικες κυβερνησεις πιεζονται απο τη Γερμανια. Οπως η κυβερνηση Τσιπρα πιεστηκε για τις Πρεσπες ετσι και ο Μητσοτακης πιεζεται για υποχωρησεις με την Τουρκια και συνεκμεταλλευση.
Αν εχω αδικο τοτε πες μου γιατι η Γερμανια δεν θελει ουτε να ακουσει για κυρωσεις κατα της Τουρκιας ενω αυτη απειλει δυο χωρες μελη της ΕΕ;
Εγω πολυ απλα θεωρω οτι απο τη στιγμη που η Ελλαδα μπηκε στην Ευρωζωνη με την κυβερνηση Σημιτη μετατραπηκε σε γερμανικη αποικια. ΟΛΕΣ οι ελληνικες κυβερνησεις πιεζονται απο τη Γερμανια. Οπως η κυβερνηση Τσιπρα πιεστηκε για τις Πρεσπες ετσι και ο Μητσοτακης πιεζεται για υποχωρησεις με την Τουρκια και συνεκμεταλλευση.
Αν εχω αδικο τοτε πες μου γιατι η Γερμανια δεν θελει ουτε να ακουσει για κυρωσεις κατα της Τουρκιας ενω αυτη απειλει δυο χωρες μελη της ΕΕ;
.
Το εγώ θεωρώ με κάλυψε.
Συμφωνώ ότι είναι άποψη σου.
Πάμε τώρα στην Γερμανία.
Μπορεί όλοι να κατάλαβαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία και οργανώνουν κάτι κερδίζοντας χρόνο.
Μπορεί τα συμφέροντα της Γερμανίας να είναι να κερδίσει λίγο χρόνο και μετά να κάνει αυτό που είναι σωστό.
Μπορεί χιλιάδες μπορεί.
Δεν μπορώ να γράφω εικασίες και σενάρια γιατί είναι πολλά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.