Δημοκρατικός έγραψε: 29 Σεπ 2020, 00:16
Το μόνο που έχει ελπίδες να επιβιώσει είναι ένα layered air defence, το οποίο δεν χωράει στο νησί.
δεν χωρανε 2 Phalanx στο νησι ή κατι αντιστοιχο μαζι με τα αντιμετρα ενος πολιτικου αεροδρομιου;
Η ρωσική βάση στην Συρία έχει πολύ περισσότερα και πάλι περνάνε back yard drones τoυ τζιχάντι Τζόν που έβγαλε δύο σεμέστερ στο Ίστ Λόντον.
Aυτά που έχουν τα πολιτικά αεροδρόμια που αναφέρεις στόχο έχουν μια κάποια πιθανότητα να αναχαιτιστούν μεμονωμένα drones κάποιου παλαβού τρομοκράτη, όχι να αντιμετωπίσεις με επιτυχία κρατική επίθεση απο πυροβολικό, stand-offs, drones καμικάζι και κανονικά.
α, το ερωτημα σου ειναι αν την πεσει ολος ο τουρκικος στρατος πανω στο καστελοριζο τι θα νινει;
φανταζομαι κατι οχι καλο για τους τουρκους, αλλιως δεν θα ανεφοδιαζοταν το ουρουτς τρεις βδομαδες τωρα με γκαζοζες
Δημοκρατικός έγραψε: 29 Σεπ 2020, 00:16
Το μόνο που έχει ελπίδες να επιβιώσει είναι ένα layered air defence, το οποίο δεν χωράει στο νησί.
δεν χωρανε 2 Phalanx στο νησι ή κατι αντιστοιχο μαζι με τα αντιμετρα ενος πολιτικου αεροδρομιου;
Δεν ξέρω τι χωράει αλλά αν είναι να σουλατσάρουν drones από πάνω χωρίς να υπάρχει αντίδραση τότε δεν έχει νόημα. Το Καστελόριζο είναι ολόκληρο χαλαρά εντός βεληνεκούς πυροβολικού από την ηπειρωτική Τουρκία. Ό,τι έχει εντοπιστεί θα βομβαρδιστεί και θα καταστραφεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Δεν ξέρω τι χωράει αλλά αν είναι να σουλατσάρουν drones από πάνω χωρίς να υπάρχει αντίδραση τότε δεν έχει νόημα. Το Καστελόριζο είναι ολόκληρο χαλαρά εντός βεληνεκούς πυροβολικού από την ηπειρωτική Τουρκία. Ό,τι έχει εντοπιστεί θα βομβαρδιστεί και θα καταστραφεί με συνοπτικές διαδικασίες.
συγγνωμη, το drone περιμενανε; αυτο με τα ηχεια;
Ναι γιατί τα drones κοστίζουν πολύ λιγότερα σε καύσιμα και συντήρηση, και μηδέν σε καταπόνηση προσωπικού. Αν αρχίσουν να παραβιάζουν μαζικά τον εναέριο χώρο σου με αυτά για οποιονδήποτε λόγο και εσύ συνεχίσεις να σηκώνεις F-16 για να τα αναχαιτίζουν, μπορούν να σου γονατίσουν την ΠΑ ανέξοδα μέσα σε μερικούς μήνες. Είναι αυτονόητο πως όλα τα drones έπρεπε να καταρρίπτονται άνευ ετέρου μόλις μπαίνουν στον ΕΕΧ.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Chainis έγραψε: 29 Σεπ 2020, 00:19
Μην βλέπετε το Καστελόριζο ξεκομενο από το ΠΝ και την ΠΑ.
θα επρεπε να ειναι ηδη περικλειστο με τουνελ σαν μυρμηγκοφωλια ...
Δεν ξέρω τι έχει από οχυρωσεις ξέρω μόνο ότι απόβαση μπορεί να γίνει μόνο στους δύο κολπισκους που είναι και λιμάνια του χωριού (πρώην πόλης), όλο το άλλο νησί είναι με γκρεμούς και βράχια γύρω γύρω.
Δεν είναι και πολύ εύκολο σαν πεδίο μάχης για τον εισβολέα, πόσο μάλλον αν αυτός έχει να αντιμετωπίσει και υποβρύχια φρεγάτες και μαχητικά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Τα drones πρέπει να καταρρίπτονται, αλλά με τι; Στο Καστελόριζο λογικά υπάρχουν zu-23 και stinger αλλά όπως βλέπουμε και στην πράξη κανείς δεν έχει την ετοιμότητα να τα χρησιμοποιήσει.
Scouser έγραψε: 28 Σεπ 2020, 23:44
Παρένθεση: έχουμε κανένα λινκ που να μπορούμε να διαβάσουμε κάποια σοβαρή στρατηγική ανάλυση της κατάστασης και του υπόβαθρου της σύγκρουσης;
αρκετά καλό, αλλά εξετάζει άλλο φάσμα + οτι έχει προσπεραστεί απο τις εξελιξεις
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»
zoltan έγραψε: 29 Σεπ 2020, 00:34
συγγνωμη, το drone περιμενανε; αυτο με τα ηχεια;
Ναι γιατί τα drones κοστίζουν πολύ λιγότερα σε καύσιμα και συντήρηση, και μηδέν σε καταπόνηση προσωπικού. Αν αρχίσουν να παραβιάζουν μαζικά τον εναέριο χώρο σου με αυτά για οποιονδήποτε λόγο και εσύ συνεχίσεις να σηκώνεις F-16 για να τα αναχαιτίζουν, μπορούν να σου γονατίσουν την ΠΑ ανέξοδα μέσα σε μερικούς μήνες. Είναι αυτονόητο πως όλα τα drones έπρεπε να καταρρίπτονται άνευ ετέρου μόλις μπαίνουν στον ΕΕΧ.
δεν ηξερα οτι σηκωνουμε F16 για τα drones, εχεις καποιο λινκ ( δεν σε αμφισβητω στο συγκεκριμενο, για εγκυκλοπαιδικους λογους ρωταω)
zoltan έγραψε: 29 Σεπ 2020, 00:43
Τα drones πρέπει να καταρρίπτονται, αλλά με τι; Στο Καστελόριζο λογικά υπάρχουν zu-23 και stinger αλλά όπως βλέπουμε και στην πράξη κανείς δεν έχει την ετοιμότητα να τα χρησιμοποιήσει.
Δεν είναι θέμα ετοιμότητας, αλλά διάθεσης.
Από τη στιγμή που κανείς αποκλιμάκωση δεν ασχολείσαι με ένα drone.
Δηλαδή πειράζει το drone Και δεν πειράζουν οι βόλτες του oruc κτλ κτλ
Η Ελλαδα καλα κανει και κερδιζει χρονο, εφοσον ο χρονος αξιοποιειται εξοπλιστικα
δεν ηξερα οτι σηκωνουμε F16 για τα drones, εχεις καποιο λινκ ( δεν σε αμφισβητω στο συγκεκριμενο, για εγκυκλοπαιδικους λογους ρωταω)
Στην ουσία μιλάμε για σκέλος του υβριδικού πολέμου που διεξάγει εναντίον μας η Τουρκία. Κατά την άποψή μου, τα drones θα έπρεπε να καταρρίπτονται άμεσα, είναι απαράδεκτο που το συζητάμε έστω.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Chainis έγραψε: 29 Σεπ 2020, 00:19
Μην βλέπετε το Καστελόριζο ξεκομενο από το ΠΝ και την ΠΑ.
Δεν ξέρω τι έχει από οχυρωσεις ξέρω μόνο ότι απόβαση μπορεί να γίνει μόνο στους δύο κολπισκους που είναι και λιμάνια του χωριού (πρώην πόλης), όλο το άλλο νησί είναι με γκρεμούς και βράχια γύρω γύρω.
Δεν είναι και πολύ εύκολο σαν πεδίο μάχης για τον εισβολέα, πόσο μάλλον αν αυτός έχει να αντιμετωπίσει και υποβρύχια φρεγάτες και μαχητικά.
το ζητημα ειναι να αντεξει 1-2 ημερες ... με ελικοπτερα να ξεφορτωνουνε κοσμο ενω τα drone θα κοβουνε βολτες μονο σε περικλειστο (Κορακας Λ. ας πουμε) επιβιωνεις
το ζητημα ειναι να αντεξει 1-2 ημερες ... με ελικοπτερα να ξεφορτωνουνε κοσμο ενω τα drone θα κοβουνε βολτες μονο σε περικλειστο (Κορακας Λ. ας πουμε) επιβιωνεις
Δεν υπάρχει συζήτηση για το πως μπορει να καταλαβουν το καστελοριζο. Η απαντηση ειναι με ολους τους τροπους.
Το μετα ειναι το θεμα
Δεν υπάρχει συζήτηση για το πως μπορει να καταλαβουν το καστελοριζο. Η απαντηση ειναι με ολους τους τροπους.
Το μετα ειναι το θεμα
τι μετα ...? η θα παρεις καμια Ιμβρο η ριχνεις βαλλιστικους στο Καστελλοριζο μεχρι να βουλιαξει ... ομηρους δεν θα μας κανουνε οπως στην Κυπρο