!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η παιδεία στην Κούβα των λαών

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Η παιδεία στην Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

The Cuban educational system has long enjoyed a reputation for high quality. This paper highlights ways in which the Cuban educational system, despite the dismal economic picture of the past decade, adopted features that research has identified as characterizing a high-quality education system. The papers sees what has allowed Cuba's education system to perform so well is the continuity its education strategies, sustained high levels of investments in education, and a comprehensive and carefully structured system, characterized by:
1) quality basic education and universal access to primary and secondary school;
2) comprehensive early childhood education and student health programs;
3) complementary educational programs for those outside school;
4) mechanisms to foster community participation in school management;
5) great attention to teachers;
6) low-cost instructional materials of high quality;
7) teacher and student initiative in adapting the national curriculum locally;
8) carefully structured competition;
9) explicit strategies to reach rural students;
10) strategies to link school and work; and
11) an emphasis on education for social cohesion and values education.

https://documents.worldbank.org/en/publ ... d-dilemmas

επίσης ο λαός της κούβας δίνει το 13% για την μόρφωση του και των παιδιών του

αυτά είναι στοιχεία που παρά τον αποκλεισμό έκαναν την παγκόσμια τράπεζα να ρίξει μια ματιά στην κούβα μας, στην κούβα των λαών.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Re: Η παιδεία στην Κούβα των λαών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Πήγαινε να ζήσεις στην Κούβα ...
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

σιγα μην αφήσω την πατρίδα μου να την λυμαίνονται ταγάρια. Το καθήκον μου είναι να πάει μπροστά η χώρα μου, γιαυτό αγωνιζόμαστε.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Fluffy έγραψε: 28 Σεπ 2020, 06:59 σιγα μην αφήσω την πατρίδα μου να την λυμαίνονται ταγάρια. Το καθήκον μου είναι να πάει μπροστά η χώρα μου, γιαυτό αγωνιζόμαστε.
..δεν βλέπω πολλούς μετανάστες από την Ελλάδα την Ευρώπη και την Αμερική να θέλουν να πάνε σε χώρες όπως η Κούβα ...
Άβαταρ μέλους
Hector Buas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Hector Buas »

Fluffy έγραψε: 28 Σεπ 2020, 06:59 σιγα μην αφήσω την πατρίδα μου να την λυμαίνονται ταγάρια. Το καθήκον μου είναι να πάει μπροστά η χώρα μου, γιαυτό αγωνιζόμαστε.
Θέλεις να γίνουμε Κούβα δηλαδή;
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Cuba HDI = 72η
Ελλάδα HDI = 32η

'nough said
Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos »

Ισχύει ότι όταν ένας επενδυτής αγοράζει, χτίζει ξενοδοχείο στη Κούβα, το Κουβανικό ΚΚ αναλαμβάνει να τους στείλει προσωπικό για να εργαστεί,
από μάγειρες, σεφ, καμαριέρες, ρεσεψιονιστ, διευθυντές, ότι ειδικότητα υπάρχει, το ΚΚ διορίζει το προσωπικό, η εταιρία πληρώνει τους μισθούς
στο ΚΚ σε δολάρια, το κόμμα μετά πληρώνει το προσωπικό σε πέσος. Ισχύει ? Ωραία φάση.
Και ως εκ τούτου, το πιο ανταγωνιστικό επάγγελμα που θέλουν όλοι να κάνουν είναι του αχθοφόρου επειδή κονομάνε τα τιπς σε δολλάρια.
Ούτε γιατροί θέλουν να γίνουν ούτε επιστήμονες ούτε διευθυντές, απλοί αχθοφόροι να κονομήσουν κανένα δολλάριο.

Το ίδιο περίπου ισχύει και για τις περίφημες ιατρικές αποστολές της Κούβας, χρεώνουν τρελά λεφτά που τα καρπώνεται το κόμμα το οποίο μετά
αποζημιώνει τους γιατρούς με κάτι ψίχουλα.
Στα Κουβέιτ και στις πλούσιες αραβικές χώρες, υπάρχουν κλινικές από Κουβανούς που τα νοσήλεια είναι κάτι τρελά λεφτά.

Επίσης στην Κούβα, υπάρχει νοσηλευτικό σύστημα δύο ταχυτήτων, αλλού πάνε οι ανώτατοι κομματικοί κομισσάριοι και οι ξένοι
που επιθυμούν μια νοσηλεία στην Κούβα και αλλού πάει η μπλέμπα.
Ισχύουν ?
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”