Λοιπόν, λες μαλακίες, για να το πω ευγενικά, γιατί, ειλικρινά, όταν έχεις αφιερώσει τόσο χρόνο για να εξηγήσεις τα ίδια πράγματα και συνεχίζουν οι άλλοι να τα διαστρεβλώνουν επειδή έχουν αποφασίσει μια συγκεκριμένη ιδεοληπτική κατεύθυνση, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Σεπ 2020, 19:40 Στο σποϊλερ αναφέρονται οι βασικές κατηγορίες των αρνητών της μάσκας. Αυτοί που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ο κορωνοϊός ή πιστεύουν ότι είναι ακίνδυνος, τηρούν αποστάσεις (η υγιεινή είναι κυρίως προσωπική υπόθεση) μόνον όταν είναι αναγκασμένοι λόγω μέτρων και όχι από προσωπική τους πρωτοβουλία.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ 100% με το σκεπτικό της Μετανάστριας, γιατί αντιμετωπίζει με τελείως διαφορετική προσέγγιση το θέμα της μάσκας. Δεν είναι κατά της μάσκας, δεν αμφισβητεί τη χ προστασία από τη μάσκα και δεν εστιάζει σε ιατρικές μελέτες για την επικινδυνότητα της μάσκας. Αναφέρεται στη δυσφορία που προκαλεί η συνεχής ημερήσια χρήση της μάσκας (ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό;) και στην υγρασία και βρωμιά που μπορεί να συσσωρευθεί μετά από 3ωρη συνεχή χρήση, πράγμα επίσης λογικό. Η Μετανάστρια λέει ότι η μάσκα προκαλεί σε κάποιους αίσθημα υπερβάλλουσας ασφάλειας, κάνοντας τους να αγνοούν τα άλλα μέτρα (όταν δεν είναι επιβεβλημένα).
Εσύ αναφέρεσαι συνέχεια στην επικινδυνότητα της μάσκας και τα έχεις στηλώσει εκεί, με μία αποσπασματική εμμονή
Τα ίδια ακριβώς πράγματα έχουμε πει με την Μετανάστρια. Λέει και λέω ότι η μάσκα στο ευρύ κοινό καταλήγει να μην έχει την χρησιμότητα που έχει σε στοχευμένο ιατρικό περιβάλλον, γιατί δεν γίνεται να την φοράς για ώρες κάνοντας ό,τι κάνεις στην καθημερινή σου ζωή και να διατηρείται καθαρή από βακτήρια και ιούς, συν ότι η χρήση της οδηγεί στην εγκατάλειψη των μέτρων που ξέρουμε ότι αποδίδουν, δηλαδή της απόστασης και της υγιεινής.
Το έχω πει αυτό ίσαμε 5000 φορές, έχω παραθέσει ξανά και ξανά τι λέει ο ΠΟΥ για τους κινδύνους από την χρήση μάσκας.
Δεν έχω πει πουθενά ότι η μάσκα ως αντικείμενο είναι άχρηστη σε όλα τα περιβάλλοντα. Έχω τονίσει ξανά και ξανά ότι στους γιατρούς είναι απαραίτητη. Ο λόγος που δεν μπορεί να λειτουργεί εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος είναι γιατί εκεί χρησιμοποιείται ως εργαλείο δουλειάς, όχι ως αξεσουάρ. Ο χειρούργος φοράει την μάσκα την ώρα που κάνει επέμβαση, όχι στην διάρκεια της ημέρας όταν κουβαλάει πράγματα, όταν τρώει, όταν αγγίζει χίλιες δυο επιφάνειες, όταν έρχεται σε επαφή με άλλο κόσμο. Φοράει την μάσκα σε ένα κλειστό περιβάλλον για την διάρκεια της δουλειάς που κάνει εκείνην την στιγμή. Το περιβάλλον είναι αποστειρωμένο.
Και παρόλα αυτά, έχω πει ίσαμε άλλες 5000 φορές ότι δεν είμαι αντίθετος σε απόλυτα στοχευμένη χρήση σε ΜΜΜ και για ολιγόλεπτα ψώνια από την μεριά του καταναλωτή, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για τις μάσκες και βομβαρδισμός οδηγιών.
Ε, είναι θράσος να λες πως λέμε διαφορετικά πράγματα.