!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Albrecht έγραψε: 27 Σεπ 2020, 12:02 Μπράβο παιδιά! Όλοι μάσκες
Τι να κάνουμε; Περίσσια 150άρια δεν έχουμε. :102:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ή απάντηση είναι μια.
62%
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Γιατί ρε μαλάκες να φοράμε μάσκες; Τι θα πάθουμε δηλαδή αν δεν;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Albrecht έγραψε: 27 Σεπ 2020, 12:02 Μπράβο παιδιά! Όλοι μάσκες
Όταν πέφτουμε σε ψεκασμένο θα τη βγάζουμε, θα τη σκίζουμε και θα την τσαλαπατάμε για να μη μας παρεξηγήσει και όχι τίποτα άλλο θα πρέπει να απολυμαίνουμε ΚΑΙ τα αλώνια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2020, 12:07 Γιατί ρε μαλάκες να φοράμε μάσκες; Τι θα πάθουμε δηλαδή αν δεν;
Εσείς δεν θα πάθετε κάτι.

Αυτοί που ήδη έπαθαν είναι όσοι είχαν προγραμματίσει "επανεκκινήσεις" από φθινόπωρο και λόγω αριθμού κρουσμάτων, φτου και πάλι απ' την αρχή.

Με λίγα λόγια τα νέα λουκέτα προέκυψαν από αυτούς που δεν άντεχαν τα σίδερα της σκλαβιάς. Ας ζήσουν λέφτεροι λοιπόν μασώντας πέτρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Ερμής έγραψε: 27 Σεπ 2020, 12:06 Ή απάντηση είναι μια.
62%
Λες βλακείες. Υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος στις εκλογές που μας πέρασαν ψήφισε ΝΔ και είχε ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και είναι εναντίον του παραλογισμού με τα φίμωτρα ιδίως στα σχολεία. Επίσης, οι φανατικοί κκέδες και οι συριζαίοι "της γραμμής" είναι από τους πολύ φανατικούς μασκολάγνους. Ακόμα και από το πχόρουμ φαίνεται αυτό. Μάλιστα, σε μία δημοσκόπηση που άνοιξα σε άλλο θέμα, οι μόνοι οι οποίοι ήταν εναντίον της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας είχαν ψηφίσει ΝΔ στις τελευταίες εκλογές.
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

Μετανάστρια έγραψε: 27 Σεπ 2020, 00:27 Νομίζω ότι οι υπέυθυνοι πρέπει να επικοινωνήσουν σωστά το ποιά είναι η χρησιμότητα της μάσκας. Ότι δηλαδή δεν είναι κάποιου εδίους πανάκεια (οπότε και δε θα έχουν οι διάφοροι να λένε ναι αλλά ο μπατζανάκης μου φόραγε μάσκα και παρόλα αυτά κόλλησε, άρα η μάσκα είναι άχρηστη) αλλά ότι όταν βρεθείς σε μία κατάσταση που δεν μπορείς αντικειμενεικά να κρατήσεις ασφαλή απόσταση, πχ σε μμμ, η μάσκα σου προσφέρει κάποια προστασία. Ότι δηλαδή είναι καλύτερα με τη μάσκα παρά χωρίς. Αλλά το να δίνεται η εντύπωση ότι η μάσκα προσφέρει απόλυτη προστασία είναι αντιπαραγωγικό.

Αδίκως χάνεις τα λόγια σου, τον χρόνο σου και την υπομονή σου.
Σε δυο αναρτήσεις έγραψες λιτά και ουσιαστικά κάποια πραγματάκια που ήδη έχουν γραφτεί από αρκετούς εδώ, αλλά η σκόνη της καθημερινής τριβής με το "ίδρυμα" τα σκεπάζει.
Όπως διαπίστωσες, έχουν μερικοί φτιάξει ένα νοητικό κατασκεύασμα, ταιριαστό απολύτως στα κομματικοκοινωνικά τους προσωπικά χαρακτηριστικά και το υπερασπίζονται ανεξαρτήτως του τι γράφει ο απέναντι.
Τσουβάλιασμα, κουτάκια, στερεότυπα και μηδενική διάθεση κατανόησης.
Πολεμική και όχι διάλογος.
Χαρά στο κουράγιο σου.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Σεπ 2020, 13:15
Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2020, 12:07 Γιατί ρε μαλάκες να φοράμε μάσκες; Τι θα πάθουμε δηλαδή αν δεν;

Αυτοί που ήδη έπαθαν είναι όσοι είχαν προγραμματίσει "επανεκκινήσεις" από φθινόπωρο και λόγω αριθμού κρουσμάτων, φτου και πάλι απ' την αρχή.

Με λίγα λόγια τα νέα λουκέτα προέκυψαν από αυτούς που δεν άντεχαν τα σίδερα της σκλαβιάς. Ας ζήσουν λέφτεροι λοιπόν μασώντας πέτρες.

Ποιοι εμείς η οικογένειά μου; Και το από την αρχή; Και τι σίδερα της σκλαβιάς;
Όλο σαχλαμάρες :102:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Μετανάστρια έγραψε: 27 Σεπ 2020, 00:27 Νομίζω ότι οι υπέυθυνοι πρέπει να επικοινωνήσουν σωστά το ποιά είναι η χρησιμότητα της μάσκας. Ότι δηλαδή δεν είναι κάποιου εδίους πανάκεια (οπότε και δε θα έχουν οι διάφοροι να λένε ναι αλλά ο μπατζανάκης μου φόραγε μάσκα και παρόλα αυτά κόλλησε, άρα η μάσκα είναι άχρηστη) αλλά ότι όταν βρεθείς σε μία κατάσταση που δεν μπορείς αντικειμενεικά να κρατήσεις ασφαλή απόσταση, πχ σε μμμ, η μάσκα σου προσφέρει κάποια προστασία. Ότι δηλαδή είναι καλύτερα με τη μάσκα παρά χωρίς. Αλλά το να δίνεται η εντύπωση ότι η μάσκα προσφέρει απόλυτη προστασία είναι αντιπαραγωγικό.
Μα δεν είναι μόνο η μάσκα. Οι ίδιοι είναι που δεν κρατούν αποστάσεις, δεν πλένουν τα χέρια τους, κοκ. Κατά βάση είναι οι μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι πασχίζουν με αυτό τον τρόπο να ξορκίσουν την πανδημία γιατί τρομάζει τους πελάτες.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Χαοτικός έγραψε: 27 Σεπ 2020, 13:56
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Σεπ 2020, 13:15

Ποιοι εμείς η οικογένειά μου; Και το από την αρχή; Και τι σίδερα της σκλαβιάς;
Όλο σαχλαμάρες :102:
Όχι, δεν αναφέρομαι στην οικογένεια σου. Αναφέρομαι σε όσους πιστεύουν ότι με το να φοράμε μάσκες δεν μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος τόσο για μας όσο και το περιβάλλον. Και δεν ξέρω ούτε έναν που να θεωρεί ότι φορώντας μάσκα λύνεται το πρόβλημα. Όλοι τη θεωρούν ως κάτι απαραίτητο σε φάσεις που δεν μπορούν να υπάρξουν σταθερές αποστάσεις.

Προσωπικώς πάντως, τη φοράω όταν βγαίνω και για έναν άλλο λόγο. Δεν θέλω να κάνω τους άλλους να νοιώθουν άσχημα (δυσφορία, φόβο κλπ) και την οποιαδήποτε αντικομφορμιστική συμπεριφορά για το χ ή ψ θέμα, την κρατάω για καθαρά δικές μου υποθέσεις. Η δημόσια υγεία δεν είναι δική μου υπόθεση.

Αναφορικά με τα "σίδερα της σκλαβιάς" υποθέτω ότι δεν είδες και δεν άκουσες ούτε έναν να αναφέρεται στην υποδούλωση των ελεύθερων ανθρώπων, μέσω της κοβιντοφοβίας, έτσι; :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 27 Σεπ 2020, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

62%
λες αν γινόταν δημοψήφισμα για τις μάσκες να είχαμε τα ίδια ποσοστά ναι/όχι με το 2015;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 27 Σεπ 2020, 14:53
62%
λες αν γινόταν δημοψήφισμα για τις μάσκες να είχαμε τα ίδια ποσοστά ναι/όχι με το 2015;
Εγώ νομίζω ότι αν το δημοψήφισμα είχε πολιτική χροιά (που θα είχε σίγουρα) οι περισσότεροι αντιπολιτευόμενοι από αυτούς που φοράνε μάσκα θα ψήφιζαν όχι για να μη στηρίξουν τον Μητσοτάκη. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

Ευθυμησαμε και σημερα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Σεπ 2020, 09:57
Συμφωνώ 100% με το σκεπτικό σου.

Αλλά η δική σου προσέγγιση είναι τελείως διαφορετική από την προσέγγιση των αντιμασκικών στην Ελλάδα. Γιατί εσύ γράφεις το ότι η συνεχής χρήση της μάσκας δίνει σε κάποιους την εντύπωση αόρατης πανοπλίας, πράγμα που τους κάνει να αγνοούν ή να θεωρούν άσκοπα τα συμπληρωματικά μέτρα, ενώ εδώ οι αντιμασκιστές εκφράζουν τις παρακάτω απόψεις:
Spoiler
1. Ο ιός είναι παγκόσμια συνωμοσία των ερπετοειδών για να μας ελέγχουν/φιμώνουν/τσιπώνουν κλπ και όσα βλέπουμε στην τιβι είναι σκηνοθετημένα.

2. Ο ιός υφίσταται ως πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά αφορά κυρίως σε χούφταλα και άρρωστους που ούτως ή άλλως θα πέθαιναν σε ένα δύο χρόνια και δεν αξίζει τον κόπο να "καταστραφεί η οικονομία" των υγιών για πάρτη τους. Και η συγκεκριμένη ομάδα, δεν θεωρεί ότι η οικονομία θα καταστραφεί από τη μάσκα αλλά από το πιο σημαντικό μέτρο, δηλαδή την τήρηση των αποστάσεων. Με το "αραίωμα" έχουν πρόβλημα, όχι με τη μάσκα. Η μάσκα είναι απλώς το εύκολο πρόσχημα, δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει άμεσα.

3. Ο ιός υφίσταται ως πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά υφίσταται επίσης και ως ευκαιρία για αντιπολίτευση και αν δεν την αρπάξουν τώρα, πότε θα την αρπάξουν; Οπότε, βουρ στον πατσά της αντίδρασης για το οτιδήποτε γιατί στην τελική δεν είναι δική τους δουλειά να εφαρμόσουν ή να προτείνουν κάτι σαφές και κυρίως υλοποιήσιμο, δουλειά της κυβέρνησης είναι.

4. Ο ιός υφίσταται ως πρόβλημα δημόσιας υγείας στις τάξεις, στις λαϊκές και στα μμμ αλλά δεν πλησιάζει στις εκπαιδευτικές/μαθητικές/αντιφά πορείες, στις εκκλησίες και πέριξ του συντριβανιού της Ομόνοιας.

5. Ο ιός υφίσταται ως πρόβλημα δημόσιας υγείας αλλά πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα είναι οι αναπνευστικές παθήσεις/μολύνσεις/αλλεργίες που μπορεί να προκληθούν από τη μάσκα. Κι ενώ οι εν λόγω παραθέτουν δεκάδες αναλύσεις για την "ασήμαντη" ποσοστιαία πιθανότητα θανάτου από τον ιό, δεν έχει παρουσιαστεί ούτε μία γι' αυτούς που πέθαναν επειδή φορούσαν μάσκα.
Σόρι, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει αυτό. Ναι, υπάρχουν και ψεκασμένοι, αλλά ότι είναι ο γενικός κανόνας είναι ψέματα, όπως και το ότι δεν τηρούν άλλα μέτρα. Ακόμη και αυτοί που δεν πιστεύουν ότι υπάρχει καν ο κορωνοΪός ή πιστεύουν ότι είναι ακίνδυνος, τηρούν αποστάσεις και υγιεινή.

Επίσης δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να συμφωνείς 100% με το σκεπτικό της όταν διαφωνείς με το δικό μου, την στιγμή που έχουμε πει τα ίδια ακριβώς πράγματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Η γνώμη μου για την αντίδραση προς τη μάσκα:

Οι Ελ έχουν παράδοση στο να απεχθάνονται την καινοτομία και οτιδήποτε "διαφορετικό" επιβάλλεται.

Οι Αμερικάνοι απλώς δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και αντιδρούν σε οτιδήποτε τους ξεβολεύει και εμποδίζει την καλοπέρασή τους.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”