Gewponos90 έγραψε: 26 Σεπ 2020, 23:26
Hector Buas έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:59
Gewponos90 έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:47
...
Νταξ ναι. Έχεις σε όλα δικιο. Δεν μίλησα για ηθικά πλεονεκτήματα. Ούτε μαθήματα δημοκρατίας κάνω. Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω αυτόν που είναι υπέρ της αστικής δημοκρατίας και θαυμάζει διάφορους δικτάτορες. Η για να έρθουμε στο θέμα μας, να συναντιούνται με διάφορους επίδοξους πραξικοπηματίες
Όταν θέλεις αυτά που γράφεις να τα αποδέχονται οι άλλοι ως αλήθεια "εξ αποκαλύψεως" τότε είναι σ΄θγουρο πως θεωρείς πως έχεις κάποιου είδους "ηθικό πλεονέκτημα". Ακόμη όμως και να το νομίζεις μην περιμένει από έναν "γλίτσα δεξιό" που πιστεύει στην αστική δημοκρατία να σου το αναγνωρίσει.
Ο
Juan Guaidó δεν είναι κάποιου είδους δικτάτορας. Για να είσαι δικτάτορας θα πρέπει να ασκείς την εξουσία κόντρα στην θέληση του λαού σου. Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση αυτή.
Ο Juan Guaidó είναι εκείνος που αντιστάθηκε και εξακολουθεί να αντιστέκεται στην (παράνομη) παραμονή του Νικολάς Μαδούρο στην εξουσία και επίσης αναγνωρίζεται και ως νόμιμος πρόεδρος της Βενεζουέλας από την συτνριπτική πλειοψηφία του "πολιτισμένου κόσμου".
Εκείνος ο οποίος είναι πραγματικά πραξικοπηματίας είναι ο Νικολάς Μαδούρο που παραμένει στην θέση του με την δύναμη των στρατιωτικών που τον κρατάνε εκεί.
Μα μάθε να διαβάζεις καλέ μου. Είπα εγώ πως είναι δικτάτορας;
Το υπονόησες.
Ας το πάμε μία φορά ακόμη μέχρι να το καταλάβει και η τελευταία αμοιβάδα: ο
Juan Guaidó δεν είναι κάποιου είδους δικτάτορας. Για να είσαι δικτάτορας θα πρέπει να ασκείς την εξουσία κόντρα στην θέληση του λαού σου. Αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση αυτή.
Επομένως η τοπόθέτηση πως θαυμάζω κάποιον δικτάτορα είναι άστοχη. Δεν έχω εκφράσει ποτέ κάποιον θαύμασμο για δικτάτορες. Απ' όσο θυμάμαι για παράδειγμα, δεν έχω γράψει ποτέ κάτι θετικό ούτε για τον Στάλιν ούτε για κάποια άλλη προσωπικότητα αυτού του τύπου.
Και κάτι ακόμη: εσείς οι αριστεροί νομίζετε πως έχετε το δικαίωμα να ζητάτε δημοκρατικά πιστοποιητικά από όλους έμας τους υπόλοιπους. Νομίζετε επίσης πως έχετε κάποιο "δημοκρατικής ανωτερότητας". Αυτά δεν ισχύουν: κανένας λογικός φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα δεχθεί κάτι τέτοιο.