!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ιστορική δικαστική απόφαση: Διατροφή για τα ανήλικα εγγόνια τους θα πληρώνουν και οι παππούδες

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Re: Ιστορική δικαστική απόφαση: Διατροφή για τα ανήλικα εγγόνια τους θα πληρώνουν και οι παππούδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:17
Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:14 Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πάντως γιατί οι παππούδες κι ο αδερφός -aljawn τελικά ισχύει αυτή η περίπτωση ή το είπες χάριν υπερβολής;- να θεωρούνται πιο υπεύθυνοι για το παιδί απ' οποιονδήποτε και οποιαδήποτε μεταξύ μας. Θα μου εξηγήσει κανείς που κόπτεται για το καλό του παιδιού;
Γιατί αν δεν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση. Ξέχνα τις μλκς περί άχρηστου πατέρα και πες ότι ο πατέρας έχει ΠΕΘΑΝΕΙ.
Αν η μάνα δεν βγαίνει, ποιος πρέπει να συμβάλει στην διατροφή;
Όλοι μας. Το κράτος.
Αυτό με τον αδερφό ισχύει;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ιστορική δικαστική απόφαση: Διατροφή για τα ανήλικα εγγόνια τους θα πληρώνουν και οι παππούδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Gherschaagk έγραψε: 23 Σεπ 2020, 18:51 Μου λες για κάτι εντελώς υποθετικό όταν είναι συγκεκριμένο το περιστατικό. Ο πατέρας του παιδιού δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του. Η μάνα κινείται νομικά, ο δικαστής αποφασίζει πως θα την πληρώσει ο παππούς τη νύφη, κυριολεκτικά. Η νύφη είναι κάρια. Ο παππούς είναι θύμα. Ο πατέρας τι είναι;
Tετάρτη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:18 Όλοι μας. Το κράτος.
Γιατί να μην ισχύει; Έγραψα ότι οι διατάξεις αφορούν διατροφή και ενηλίκου και ξέρω περιπτώσεις που διατρέφει αδελφός ενήλικο αδελφό.
Γιατί να μην υποχρεωθεί να διατρέφει και το τέκνο του, αν αυτός έχει εκλείψει;

Στην πράξη βέβαια συνήθως οι παππούδες πληρώνουν για την διατροφή.
Εδώ μάλλον η νύφη έπεσε σε μπούμερ Τρολαίπωρα που δεν πληρώνει διατροφή ούτε με ολική νάρκωση.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:21
Γιατί να μην ισχύει; Έγραψα ότι οι διατάξεις αφορούν διατροφή και ενηλίκου και ξέρω περιπτώσεις που διατρέφει αδελφός ενήλικο αδελφό.
Να είναι υπεύθυνος ρε παιδί μου, όσο κι οι υπόλοιποι όμως. Όσο εγώ κι εσύ. Γιατί δηλαδή αυτός ο αδερφός να είναι πιο υπεύθυνος για το ανήψι του από εμένα κι από εσένα; Δεν ξέρεις αδέρφια που δεν μιλιούνται;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 23 Σεπ 2020, 19:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:18
aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:17
Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:14 Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι πάντως γιατί οι παππούδες κι ο αδερφός -aljawn τελικά ισχύει αυτή η περίπτωση ή το είπες χάριν υπερβολής;- να θεωρούνται πιο υπεύθυνοι για το παιδί απ' οποιονδήποτε και οποιαδήποτε μεταξύ μας. Θα μου εξηγήσει κανείς που κόπτεται για το καλό του παιδιού;
Γιατί αν δεν υπάρχει άλλη καλύτερη λύση. Ξέχνα τις μλκς περί άχρηστου πατέρα και πες ότι ο πατέρας έχει ΠΕΘΑΝΕΙ.
Αν η μάνα δεν βγαίνει, ποιος πρέπει να συμβάλει στην διατροφή;
Όλοι μας. Το κράτος.
Νταξ ρε τύπε, πως δεν το σκέφτηκα. Να έχεις δηλαδή τον Τρολαίπωρα να σε ρωτάει αν θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων στην Αγγλία για να επενδύσει αγοράζοντας και άλλο σπίτι και στο επόμενο νήμα να ρωτάει γιατί να υποχρεωθεί να πληρώσει τις μαλακίες της κόρης του.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:23
aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:21
Να ισχύει ρε παιδί μου, όσο ισχύει και για τους υπόλοιπους όμως. Όσο ισχύει για εμένα κι εσένα. Γιατί δηλαδή αυτός ο αδερφός να είναι πιο υπεύθυνος για το ανήψι του από εμένα κι από εσένα; Δεν ξέρεις αδέρφια που δεν μιλιούνται;
Ξέρω, ξέρω, όπως ξέρω και ότι για να φτάσεις στον αδελφό / στην αδελφή που δεν μιλιέται πρέπει να περάσεις άλλους 5 τουλάχιστον (σύζυγο και γονείς του ή της/σου).
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:24 Νταξ ρε τύπε, πως δεν το σκέφτηκα. Να έχεις δηλαδή τον Τρολαίπωρα να σε ρωτάει αν θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων στην Αγγλία για να επενδύσει αγοράζοντας και άλλο σπίτι και στο επόμενο νήμα να ρωτάει γιατί να υποχρεωθεί να πληρώσει τις μαλακίες της κόρης του.
Εάν η κόρη του είναι ενήλικη έχω κι εγώ αυτή την απορία. Δεν πληρώνεις τις μαλακίες του παιδιού σου, δεν είναι τιμωριτική η διατροφή, πληρώνεις για τα έξοδα του να γίνει ένα παιδί πολίτης. Ε, γιατί αυτό το πράγμα αφορά γονείς κι αδέρφια περισσότερο απ' ότι εμένα κι εσένα;
Άβαταρ μέλους
aljawn

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:27
aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:24 Νταξ ρε τύπε, πως δεν το σκέφτηκα. Να έχεις δηλαδή τον Τρολαίπωρα να σε ρωτάει αν θα πέσουν οι τιμές των ακινήτων στην Αγγλία για να επενδύσει αγοράζοντας και άλλο σπίτι και στο επόμενο νήμα να ρωτάει γιατί να υποχρεωθεί να πληρώσει τις μαλακίες της κόρης του.
Εάν η κόρη του είναι ενήλικη έχω κι εγώ αυτή την απορία. Δεν πληρώνεις τις μαλακίες του παιδιού σου, δεν είναι τιμωριτική η διατροφή, πληρώνεις για τα έξοδα του να γίνει ένα παιδί πολίτης. Ε, γιατί αυτό το πράγμα αφορά γονείς κι αδέρφια περισσότερο απ' ότι εμένα κι εσένα;
Φυσικά. Εκτός και αν είσαι συνεπές κοθμοθνι ή αρχαίος σπαρτιάτης, οπότε όχι, μας αφορά όλους.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:29
Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:27
Φυσικά. Εκτός και αν είσαι συνεπές κοθμοθνι ή αρχαίος σπαρτιάτης, οπότε όχι, μας αφορά όλους.
Μια χαρά συνεπής με τον κομμουνισμό είναι η πρόταση να ξηγιέται το κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:32 Μια χαρά συνεπής με τον κομμουνισμό είναι η πρόταση να ξηγιέται το κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτό είπα κι εγώ.
Στην φύση, από τις αμοιβάδες και πάνω, υπεύθυνοι για την διατροφή των μικρών είναι οι γονείς και η αγέλη.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:34
Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:32 Μια χαρά συνεπής με τον κομμουνισμό είναι η πρόταση να ξηγιέται το κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις.
Αυτό είπα κι εγώ.
Στην φύση, από τις αμοιβάδες και πάνω, υπεύθυνοι για την διατροφή των μικρών είναι οι γονείς και η αγέλη.
Όχι όμως οι γονείς των γονιών, ούτε τα αδέρφια τους.

Edit: κι η πρότασή μου να αναλαμβάνει το κράτος είναι επίκληση στην υπευθυνότητα της αγέλης.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Θα μπορούσε να υπάρχει και μία πλατφόρμα στην οποία θα βάζανε χρήματα κάποιοι και θα μοιράζονταν σε μονογονεϊκές οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. Θα έδινα εκεί τα μισά μου έσοδα ακόμη κι αν έβγαζα 700 τον μήνα. Έτσι δεν θα νοιώθω άχρηστος που δεν με ψήνει να γίνω γονιός. Θα έλεγα "μπορεί να μην ασχολήθηκα ποτέ με ξεσκάτισμα μωρού, αλλά βοήθησα να ανατραφεί τουλάχιστον ένα παιδί".
Άβαταρ μέλους
aljawn

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:36 Όχι όμως οι γονείς των γονιών, ούτε τα αδέρφια τους.

Edit: κι η πρότασή μου να αναλαμβάνει το κράτος είναι επίκληση στην υπευθυνότητα της αγέλης.
Για αγέλη μιλάμε, όχι για όλους τους ουραγκοτάγκους της Νιγηρίας ή τους ιππόκαμπους της Κούβας.

Και στην τελική, όπως έγραψα, η λύση δεν είναι σωστή για όλους, είναι όμως δίκαιη.
Αν δε ο γονέας (πχ. ο Τρολαίπωρος) την θεωρεί άδικη, γιατί θα έπρεπε να πληρώνει διατροφή άλλος, ας στραφεί κατά της κόρης του, να τα ζητήσει ή ας τα ζητήσει από το ελληνικό δημόσιο να τον πάρουν με τις πέτρες (το δικαίωμα υποκατάστασης το έχει).
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:41
Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:36 Όχι όμως οι γονείς των γονιών, ούτε τα αδέρφια τους.

Για αγέλη μιλάμε, όχι για όλους τους ουραγκοτάγκους της Νιγηρίας ή τους ιππόκαμπους της Κούβας.

Και στην τελική, όπως έγραψα, η λύση δεν είναι σωστή για όλους, είναι όμως δίκαιη.
Αν δε ο γονέας (πχ. ο Τρολαίπωρος) την θεωρεί άδικη, γιατί θα έπρεπε να πληρώνει διατροφή άλλος, ας στραφεί κατά της κόρης του, να τα ζητήσει ή ας τα ζητήσει από το ελληνικό δημόσιο να τον πάρουν με τις πέτρες (το δικαίωμα υποκατάστασης το έχει).
Από πού κι ως πού πιο δίκαιη από το να αναλάμβανε τα έξοδα του παιδιού η πολιτεία;
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Βλήμα έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:52
aljawn έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:41

Από πού κι ως πού πιο δίκαιη από το να αναλάμβανε τα έξοδα του παιδιού η πολιτεία;
Επιτελους αναγνωρισες την Θατσερ ως πυλωνα λογικης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”