!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εμβόλιο covid-19 Update

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
nick

Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

alekhine έγραψε: 22 Σεπ 2020, 13:25 Sputnik ftw :)
Το δοκίμασε ο Πούτιν στης αρκουδες της Σιβηρίας, τωρα θα το δοκιμασει και στα βοδια.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

nick έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:58
Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:55
Green Dragon έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:50

Χαίρω πολύ! Πως θα το εξασφαλίσεις αυτό; Δεν υπάρχει τρόπος.
Λέω τι θέλω, όχι τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο για να συνεχίσω τη ζωή μου αν και δεν θα την συνεχίσω για πολύ με δεδομένο ότι είναι εποχιακός ιός και θα τον κολλάμε ξανά και ξανά κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε την υψηλή μεταδοτικότητα. Κάθε χρόνο οι ίδιες μλκιες. :cry
Τωρα ειναι υψηλη η μεταδοτικοτητα επειδη ειμαστε ολοι παρθενοι. Αργοτερα ουτε που θα μας ακουμπαει.
Και πάλι λάθος...
α) Γιατί νομίζεις ότι οι ευπαθείς ομάδες κάνουν κάθε χρόνο εμβόλιο για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο;;; Για την πλάκα τους;
β) Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα με ιούς, οι οποίοι εξελίχτηκαν και στην επόμενη φάση τους ήταν πιο θανατηφόροι!!! Χώρια βέβαια που έκαναν την επανεμφάνιση τους μετά από πολλά χρόνια, η ανοσία είχε σταματήσει και οι νεκροί συσσωρεύονταν...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
nick

OANNHSEA έγραψε: 22 Σεπ 2020, 17:46
nick έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:58
Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 23:55

Λέω τι θέλω, όχι τι θα συμβεί. Το πιθανότερο είναι να αναγκαστώ να κάνω το εμβόλιο για να συνεχίσω τη ζωή μου αν και δεν θα την συνεχίσω για πολύ με δεδομένο ότι είναι εποχιακός ιός και θα τον κολλάμε ξανά και ξανά κάθε χρόνο. Μην ξεχνάμε την υψηλή μεταδοτικότητα. Κάθε χρόνο οι ίδιες μλκιες. :cry
Τωρα ειναι υψηλη η μεταδοτικοτητα επειδη ειμαστε ολοι παρθενοι. Αργοτερα ουτε που θα μας ακουμπαει.
Και πάλι λάθος...
α) Γιατί νομίζεις ότι οι ευπαθείς ομάδες κάνουν κάθε χρόνο εμβόλιο για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο;;; Για την πλάκα τους;
β) Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα με ιούς, οι οποίοι εξελίχτηκαν και στην επόμενη φάση τους ήταν πιο θανατηφόροι!!! Χώρια βέβαια που έκαναν την επανεμφάνιση τους μετά από πολλά χρόνια, η ανοσία είχε σταματήσει και οι νεκροί συσσωρεύονταν...

.
Τι λαθος, οσο μεγαλύτερη ειναι η ανοσια (μεσω μολυνσης ή εμβολιου) τοσο μικραινει η μεταδοτικοτητα.
Ακομα και τα αντισώματα που έχουμε απο κορονοιους του κρυολογηματος φαίνεται να προστατεύουν μερικώς από covid19.
O SARS-2 εξελίσσεται πιο αργά, αλλα εχεις δικιο αν κανει κάποια θανατηφόρα μεταλλαξη.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

nick έγραψε: 22 Σεπ 2020, 18:33 Τι λαθος, οσο μεγαλύτερη ειναι η ανοσια (μεσω μολυνσης ή εμβολιου) τοσο μικραινει η μεταδοτικοτητα.
Ακομα και τα αντισώματα που έχουμε απο κορονοιους του κρυολογηματος φαίνεται να προστατεύουν μερικώς από covid19.
Το ξαναγράφω: εάν βάση είναι η ανοσία, τότε γιατί οι ευπαθείς ομάδες κάνουν κάθε χρόνο εμβόλιο για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο;;;

.
Άβαταρ μέλους
nick

OANNHSEA έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:38
nick έγραψε: 22 Σεπ 2020, 18:33 Τι λαθος, οσο μεγαλύτερη ειναι η ανοσια (μεσω μολυνσης ή εμβολιου) τοσο μικραινει η μεταδοτικοτητα.
Το ξαναγράφω: εάν βάση είναι η ανοσία, τότε γιατί οι ευπαθείς ομάδες κάνουν κάθε χρόνο εμβόλιο για τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο;;;
.
για να αποκτησουν καθε χρονο ανοσια στον μεταβαλλομενο ιο.
Εγω που δεν ειμαι σε ευπαθη ομαδα (ακομα) αρρωσταινω απο γριπη καθε 3-4 χρονια. Η ανοσια μου δηλαδη κρατα 3-4 χρονια.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

nick έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:49
.
Εγω που δεν ειμαι σε ευπαθη ομαδα (ακομα) αρρωστενω απο γριπη καθε 3-4 χρονια. Η ανοσια μου δηλαδη κρατα 3-4 χρονια.
Αααα....
Μεταβαλλόμενος ιός - δηλαδή εξελισσόμενος ιός!!!
Ξέρεις μήπως πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται ο κορωναϊός;;;

Επίσης η ανοσία σου δεν κρατά 3-4 χρόνια...
Απλά σε χτυπά διαφορετικός ιός γρίπης...

.
Άβαταρ μέλους
nick

OANNHSEA έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:51

.
Εγω που δεν ειμαι σε ευπαθη ομαδα (ακομα) αρρωστενω απο γριπη καθε 3-4 χρονια. Η ανοσια μου δηλαδη κρατα 3-4 χρονια.
Αααα....
Μεταβαλλόμενος ιός - δηλαδή εξελισσόμενος ιός!!!
Ξέρεις μήπως πόσο γρήγορα μεταλλάσσεται ο κορωναϊός;;;

Επίσης η ανοσία σου δεν κρατά 3-4 χρόνια...
Απλά σε χτυπά διαφορετικός ιός γρίπης...

.
Σου ειπα
O SARS-2 εξελίσσεται πιο αργά
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Δεν σε χτυπά πάντα ιός γρίπης - μπορεί να είναι κάποια δυνατή ίωση ή ακόμα και κάποιος άλλος ιός...
Δεύτερον ο SARS-2 δεν έχει καμία σχέση με τον κορωναϊό...

.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

.
Κάθε χρόνο για γρίππη,κάθε πέντε χρόνια για πνευμονιόκοκκο.
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

πατησιωτης έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:56

.
Κάθε χρόνο για γρίππη,κάθε πέντε χρόνια για πνευμονιόκοκκο.
Εξαρτάται...
Από το άτομο και την πάθηση...

.
Άβαταρ μέλους
nick

OANNHSEA έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:55 Δεν σε χτυπά πάντα ιός γρίπης - μπορεί να είναι κάποια δυνατή ίωση ή ακόμα και κάποιος άλλος ιός...
Δεύτερον ο SARS-2 δεν έχει καμία σχέση με τον κορωναϊό...

.
SARS-2 εννοώ τον τωρινό SARS-CoV-2 (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2) που προκαλει COVID19.
Άβαταρ μέλους
Ivelius
Phorum.gr user: Ivelius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ivelius »

ΛΟΒΕΡΔΟ ΣΕ ΑΓΑΠΩ :g094:
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Εγω που δεν ειμαι σε ευπαθη ομαδα (ακομα) αρρωσταινω απο γριπη καθε 3-4 χρονια. Η ανοσια μου δηλαδη κρατα 3-4 χρονια.
Καθε τρια χρονια περνας κανα πιο βαρύ κρυολόγημα κ το έχεις βαφτισει γριπη, δικέ μου.
Άβαταρ μέλους
nick

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Σεπ 2020, 20:36
Καθε τρια χρονια περνας κανα πιο βαρύ κρυολόγημα κ το έχεις βαφτισει γριπη, δικέ μου.
Μα δεν κολλάει καθε χρόνο ενα 20% εποχιακή γριπη; :smt017
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

nick έγραψε: 26 Σεπ 2020, 12:35
Μα δεν κολλάει καθε χρόνο ενα 20% εποχιακή γριπη; :smt017
Χωρις τεστ ειναι δυσκολο να ξερεις ποιος ιος συγκεκριμένα ευθύνεται για τη λοίμωξη του αναπνευστικού σου απο τους διαφορους που κυκλοφορούν. Σα γενικο μπούσουλα ομως συνήθως η γρίπη σε ρίχνει στο κρεβάτι για 4-5 μερες με πολύ δυνατούς πόνους στο σωμα, στα πόδια, στην πλατη, πυρετό ανω του 38 κ γενικά περνας φασεις που δεν την παλεύεις ουτε να πας να κατουρησεις. Επισης απο προσωπική εμπειρία τα συμπτώματα σου σκανε αποτομα καπως σε αντίθεση με το κρυωμα που έρχονται πιο σταδιακα κ αρχιζεις κ υποψιάζεσαι οτι μαλλον κρυωσες, εγω ήμουν Αγγλια, είχα βγει για φαγητο κανονικα, κ με το που μπηκα σπιτι άρχισα αποτομα να κρυωνω κ πηγα κατευθείαν στο κρεβάτι πιστεύοντας οτι εχω κατι πολυ σοβαρο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”