Όταν εννοείς μείνει; ΝΥ κάποιες εβδομάδες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αμερική: επίσημα υπο αναρχική διακυβέρνηση τα μεγαλύτερα αστικά κεντρα
Re: Αμερική: επίσημα υπο αναρχική διακυβέρνηση τα μεγαλύτερα αστικά κεντρα
My Life had stood, a Loaded Gun
- Eθνικοκοινωνιστης
ψευτοεπανασταση 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- TOR
- Phorum.gr user: TOR
Απλώς είχα περιέργεια επειδή αναφέρθηκες με «οικειότητα» στο Upstate New York και στην πόλη του Buffalo, όπου έμεινα για μερικά χρόνια.
Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ
Α οκ. Όποτε;TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 01:16
Απλώς είχα περιέργεια επειδή αναφέρθηκες με «οικειότητα» στο Upstate New York και στην πόλη του Buffalo, όπου έμεινα για μερικά χρόνια.
- TOR
Αν και πάνε 9 χρόνια που έφυγα από εκεί, το βλέπω κάπως δύσκολο να «έχει κοκκινίσει», όπως ανέφερες πιο πάνω, το Upstate New York (εκείνη την εποχή - από όσο θυμάμαι - στις μικρές κοινότητες της περιοχής είχαν απλώς μικρή υπεροχή οι Συντηρητικοί). Βέβαια ο διχασμός όλο και χειροτερεύει στις ΗΠΑ εδώ και 15-20 χρόνια και ίσως να έχει αλλάξει αρκετά η κατάσταση από τότε.
Απλώς αναρωτιόμουν αν έμεινες πρόσφατα σε εκείνα τα μέρη (ή πέρασες πρόσφατα από εκεί) και είδες κάτι που σε κάνει να πιστεύεις ότι έχουν «κοκκινίσει».
- TOR
ΥΓ: Αν αναφέρεσαι στα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 και του 2018, νομίζω ότι ήταν πρόσκαιρα κέρδη των Republicans λόγω Τραμπ. Νομίζω ότι ο Τραμπ φέτος θα χάσει αρκετό «έδαφος» εκεί πέρα (αλλά όχι απαραίτητα και τις εκλογές, ειδικά αν συνεχιστούν τα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ).
Οκ, καλή διευκρίνιση γιατί έχω τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και του 2008 (τυχαίο παράδειγμα να δεις) πάλι είναι πλειοψηφικά ανά κάουντι κόκκινα.TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 02:44 ΥΓ: Αν αναφέρεσαι στα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 και του 2018, νομίζω ότι ήταν πρόσκαιρα κέρδη των Republicans λόγω Τραμπ. Νομίζω ότι ο Τραμπ φέτος θα χάσει αρκετό «έδαφος» εκεί πέρα (αλλά όχι απαραίτητα και τις εκλογές, ειδικά αν συνεχιστούν τα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ).
Τώρα προφανώς στις μεγάλες πόλεις θα παίρνουν ψήφους οι δημοκρατικοί, και λόγω πληθυσμού θα μεγαλώνει και η διαφορά. Εντός της πολιτείας πάντως δεν έχει σημασία, γιατί μετράνε ψήφοι, όχι κομητείες (αν μέτραγαν κομητείες είναι ζήτημα αν οι δημοκρατικοί κέρδιζαν την Καλιφόρνια).
Όσον αφορά την προσωπική μου γνώση, οι συγγενείς μου μένουν σε Κουίνς (Φλάσινγκ), Νιου Ρασέλ (Νασάου) και Σαουθάμπτον (Σάφφολκ), με κατάταξη ανάλογα με το πόσο πετυχημένοι ήταν στην ζωή τους (όχι ότι το Φλάσινγκ είναι κακό) και το πόσο γαλάζια η περιφέρεια (το Σάφφολκ έβγαλε Ρεπουμπλικανούς πάντως). Όλοι πάντως ψήφισαν Τραμπάκουλα - ακόμα και μια θεία που μας μοίραζε αυτοβιογραφίες Δε φερστ πάρτνερ της Χίλλαρι στα νιάτα μας.
- TOR
aljawn έγραψε: 22 Σεπ 2020, 13:07Οκ, καλή διευκρίνιση γιατί έχω τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά και του 2008 (τυχαίο παράδειγμα να δεις) πάλι είναι πλειοψηφικά ανά κάουντι κόκκινα.TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 02:44 ΥΓ: Αν αναφέρεσαι στα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 και του 2018, νομίζω ότι ήταν πρόσκαιρα κέρδη των Republicans λόγω Τραμπ. Νομίζω ότι ο Τραμπ φέτος θα χάσει αρκετό «έδαφος» εκεί πέρα (αλλά όχι απαραίτητα και τις εκλογές, ειδικά αν συνεχιστούν τα περιστατικά βίας στις ΗΠΑ).
Τώρα προφανώς στις μεγάλες πόλεις θα παίρνουν ψήφους οι δημοκρατικοί, και λόγω πληθυσμού θα μεγαλώνει και η διαφορά. Εντός της πολιτείας πάντως δεν έχει σημασία, γιατί μετράνε ψήφοι, όχι κομητείες (αν μέτραγαν κομητείες είναι ζήτημα αν οι δημοκρατικοί κέρδιζαν την Καλιφόρνια).Spoiler
Όσον αφορά την προσωπική μου γνώση, οι συγγενείς μου μένουν σε Κουίνς (Φλάσινγκ), Νιου Ρασέλ (Νασάου) και Σαουθάμπτον (Σάφφολκ), με κατάταξη ανάλογα με το πόσο πετυχημένοι ήταν στην ζωή τους (όχι ότι το Φλάσινγκ είναι κακό) και το πόσο γαλάζια η περιφέρεια (το Σάφφολκ έβγαλε Ρεπουμπλικανούς πάντως). Όλοι πάντως ψήφισαν Τραμπάκουλα - ακόμα και μια θεία που μας μοίραζε αυτοβιογραφίες Δε φερστ πάρτνερ της Χίλλαρι στα νιάτα μας.
Όταν αναφέρθηκα σε «κοκκίνισμα» εννοούσα μεγάλη διαφορά υπέρ των Republicans και όχι απλώς να φαίνεται κόκκινο ένα county στο χάρτη. Τέτοιο «κοκκίνισμα» έγινε το 2016 με τον Τραμπ. Αμφιβάλλω ότι τέτοιο πράγμα συνέβη νωρίτερα, ειδικά πριν από το 2010. Αν μιλάμε για μικρό προβάδισμα των Συντηρητικών, υπήρχε από πιο παλιά στις μικρές κοινότητες της περιοχής (σε τέτοια κοινότητα έμενα κι εγώ, περίπου 30 μίλια μακριά από το κέντρο του Buffalo). Η καμπάνια του Τραμπ ώθησε με τον τρόπο της αρκετούς μετριοπαθείς σε τέτοια μέρη (Upstate New York, Ohio, Michigan, Pennsylvania) να ψηφίσουν Republicans. Νομίζω ότι αρκετοί από αυτούς δε θα τον ξαναψηφίσουν, χωρίς απαραίτητα αυτό να του κοστίσει τις εκλογές.
Τύπε μου, γι' αυτό πόσταρα τους δύο χάρτες, το 2016 σαφέστατα η Πολιτεία είχε κοκκινήσει καθότι upstate οι δημοκρατικοί κέρδισαν τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα (Rochester, Buffalo και Syracuse) ενώ κάτω από το Albany όπως είχα γράψει η πολιτεία έγινε μπλε. Με απλό μέτρημα θα δεις ότι οι ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τις υπερδιπλάσιες κομητείες από τους δημοκρατικούς (αν μέτρησα σωστά, οι δημοκρατικοί κέρδισαν 13 κομιτείες.TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:01 Όταν αναφέρθηκα σε «κοκκίνισμα» εννοούσα μεγάλη διαφορά υπέρ των Republicans και όχι απλώς να φαίνεται κόκκινο ένα county στο χάρτη. Τέτοιο «κοκκίνισμα» έγινε το 2016 με τον Τραμπ. Αμφιβάλλω ότι τέτοιο πράγμα συνέβη νωρίτερα, ειδικά πριν από το 2010. Αν μιλάμε για μικρό προβάδισμα των Συντηρητικών, υπήρχε από πιο παλιά στις μικρές κοινότητες της περιοχής (σε τέτοια κοινότητα έμενα κι εγώ, περίπου 30 μίλια μακριά από το κέντρο του Buffalo). Η καμπάνια του Τραμπ ώθησε με τον τρόπο της αρκετούς μετριοπαθείς σε τέτοια μέρη (Upstate New York, Ohio, Michigan, Pennsylvania) να ψηφίσουν Republicans. Νομίζω ότι αρκετοί από αυτούς δε θα τον ξαναψηφίσουν, χωρίς απαραίτητα αυτό να του κοστίσει τις εκλογές.
Φυσικά το αποτέλεσμα το βγάζουν τα 5 μπάροους της Νέας Υόρκης, οπότε δεν παίζει ρόλο το χρώμα στο χάρτη.
Αλλά και το 2008 που ο Ομπάμιας κέρδισε καθαρά, πάλι όπως θα δεις, upstate ο χάρτης ήταν κόκκινος, έστω και όχι σε τέτοια αναλογία σε σχέση με το 2016. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δυτικά του Μισισιπή το κυρίαρχο χρώμα είναι κόκκινο (ακόμα και στην ανατολική Καλιφόρνια), ενώ ανατολικά του Μισισιπή οι δημοκρατικοί κερδίζουν κατά κράτος μόνο στις βόρειες κεντροδυτικές πολιτείες και στην Νέα Αγγλία (ανατολικότερα της ΝΥ).
- TOR
aljawn έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:31Τύπε μου, γι' αυτό πόσταρα τους δύο χάρτες, το 2016 σαφέστατα η Πολιτεία είχε κοκκινήσει καθότι upstate οι δημοκρατικοί κέρδισαν τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα (Rochester, Buffalo και Syracuse) ενώ κάτω από το Albany όπως είχα γράψει η πολιτεία έγινε μπλε. Με απλό μέτρημα θα δεις ότι οι ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τις υπερδιπλάσιες κομητείες από τους δημοκρατικούς (αν μέτρησα σωστά, οι δημοκρατικοί κέρδισαν 13 κομιτείες.TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 20:01 Όταν αναφέρθηκα σε «κοκκίνισμα» εννοούσα μεγάλη διαφορά υπέρ των Republicans και όχι απλώς να φαίνεται κόκκινο ένα county στο χάρτη. Τέτοιο «κοκκίνισμα» έγινε το 2016 με τον Τραμπ. Αμφιβάλλω ότι τέτοιο πράγμα συνέβη νωρίτερα, ειδικά πριν από το 2010. Αν μιλάμε για μικρό προβάδισμα των Συντηρητικών, υπήρχε από πιο παλιά στις μικρές κοινότητες της περιοχής (σε τέτοια κοινότητα έμενα κι εγώ, περίπου 30 μίλια μακριά από το κέντρο του Buffalo). Η καμπάνια του Τραμπ ώθησε με τον τρόπο της αρκετούς μετριοπαθείς σε τέτοια μέρη (Upstate New York, Ohio, Michigan, Pennsylvania) να ψηφίσουν Republicans. Νομίζω ότι αρκετοί από αυτούς δε θα τον ξαναψηφίσουν, χωρίς απαραίτητα αυτό να του κοστίσει τις εκλογές.
Φυσικά το αποτέλεσμα το βγάζουν τα 5 μπάροους της Νέας Υόρκης, οπότε δεν παίζει ρόλο το χρώμα στο χάρτη.
Αλλά και το 2008 που ο Ομπάμιας κέρδισε καθαρά, πάλι όπως θα δεις, upstate ο χάρτης ήταν κόκκινος, έστω και όχι σε τέτοια αναλογία σε σχέση με το 2016. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι δυτικά του Μισισιπή το κυρίαρχο χρώμα είναι κόκκινο (ακόμα και στην ανατολική Καλιφόρνια), ενώ ανατολικά του Μισισιπή οι δημοκρατικοί κερδίζουν κατά κράτος μόνο στις βόρειες κεντροδυτικές πολιτείες και στην Νέα Αγγλία (ανατολικότερα της ΝΥ).
Αν και δε διαφωνούμε επί της ουσίας, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Όταν αναφέρθηκα σε διαφορά, εννοούσα σε τοπικό και όχι σε πολιτειακό επίπεδο. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως π.χ. του Oswego County και του Niagara County όπου, ενώ οι ψήφοι ήταν γενικά μοιρασμένες μεταξύ Democrats και Republicans (με τα μικρά χωριά π.χ. του Niagara County να βγάζουν περισσότερο Republicans), το 2016 η πλάστιγγα έγειρε ξεκάθαρα υπέρ των Republicans. Το «χρώμα» π.χ. του Oswego County εναλλασσόταν μεταξύ κόκκινου και μπλε μέχρι τη χρονιά εκλογής του Τραμπ, όταν η διαφορά υπέρ των Republicans εκτοξεύτηκε. Αυτό που εννοούσα πιο πριν είναι ότι διαφέρει το να είναι «κόκκινο» ένα County με τα ποσοστά του στο 51%-47% από το να είναι «κόκκινο» με τα ποσοστά του στο 57%-35%.
Για αυτό νομίζω ότι τα τεράστια εκλογικά κέρδη των Republicans σε τοπικό επίπεδο ήταν πρόσκαιρα σε εκείνα τα μέρη. Εν πάση περιπτώσει τι προβλέπεις για φέτος; Οι συγγενείς σου τι λένε να ψηφίσουν;
Mε τους τρεις που έχω μιλήσει, Τραμπάκουλα. Συνολικά είναι εφτά οικογένειες, 17 ψήφοι - αλλά επειδή είναι ΝΥ είναι χαμένες από χέρι.TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 21:07 Αν και δε διαφωνούμε επί της ουσίας, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.![]()
Όταν αναφέρθηκα σε διαφορά, εννοούσα σε τοπικό και όχι σε πολιτειακό επίπεδο. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπως π.χ. του Oswego County και του Niagara County όπου, ενώ οι ψήφοι ήταν γενικά μοιρασμένες μεταξύ Democrats και Republicans (με τα μικρά χωριά π.χ. του Niagara County να βγάζουν περισσότερο Republicans), το 2016 η πλάστιγγα έγειρε ξεκάθαρα υπέρ των Republicans. Το «χρώμα» π.χ. του Oswego County εναλλασσόταν μεταξύ κόκκινου και μπλε μέχρι τη χρονιά εκλογής του Τραμπ, όταν η διαφορά υπέρ των Republicans εκτοξεύτηκε. Αυτό που εννοούσα πιο πριν είναι ότι διαφέρει το να είναι «κόκκινο» ένα County με τα ποσοστά του στο 51%-47% από το να είναι «κόκκινο» με τα ποσοστά του στο 57%-35%.
Για αυτό νομίζω ότι τα τεράστια εκλογικά κέρδη των Republicans σε τοπικό επίπεδο ήταν πρόσκαιρα σε εκείνα τα μέρη. Εν πάση περιπτώσει τι προβλέπεις για φέτος; Οι συγγενείς σου τι λένε να ψηφίσουν;![]()
Κάτι άλλοι συγγενείς στο Ώστιν πάλι (Go Longhorns!) τους κόβω για Biden, αν και επίσης θα πάνε χαμένοι.
- TOR
aljawn έγραψε: 22 Σεπ 2020, 21:11Mε τους τρεις που έχω μιλήσει, Τραμπάκουλα. Συνολικά είναι εφτά οικογένειες, 17 ψήφοι - αλλά επειδή είναι ΝΥ είναι χαμένες από χέρι.TOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 21:07 Αν και δε διαφωνούμε επί της ουσίας, δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.![]()
Για αυτό νομίζω ότι τα τεράστια εκλογικά κέρδη των Republicans σε τοπικό επίπεδο ήταν πρόσκαιρα σε εκείνα τα μέρη. Εν πάση περιπτώσει τι προβλέπεις για φέτος; Οι συγγενείς σου τι λένε να ψηφίσουν;![]()
Κάτι άλλοι συγγενείς στο Ώστιν πάλι (Go Longhorns!) τους κόβω για Biden, αν και επίσης θα πάνε χαμένοι.
Ενδιαφέρον.
Υπάρχει και ένα (παλαβό) σενάριο ότι μπορεί να γυρίσει σε «μπλε» το Τέξας φέτος.
Αν κοιτάξεις τα γκάλοπ για το Τέξας, θα δεις ότι η διαφορά υπέρ του Τραμπ αυτήν τη στιγμή είναι αρκετά πεσμένη σε σχέση με του 2016. Κυκλοφορεί η (επίσης παλαβή) φήμη ότι έχουν μετακομίσει πολλοί Καλιφορνέζοι στο Τέξας τα τελευταία χρόνια και ότι σε αυτούς οφείλεται η μείωση της διαφοράς.
Άρα πες στους συγγενείς σου στο Austin να πάνε να ψηφίσουν. Πού ξέρεις;
- TOR
ΥΓ: Ισχύει ότι έχουν πάει πολλοί Καλιφορνέζοι στο Τέξας, απλώς σε εμένα φαίνεται παλαβό να είναι τόσοι που να μπορούν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
- Highlander
Γενικά το Τέξας αναπτύσσεται γρήγορα. Μεγαλώνουν τα αστικά κέντρα, μετακινούνται εκεί διάφορες εταιρείες και κάτοικοι δημοκρατικών πολιτειών όπως η Καλιφόρνια και παράλληλα υπαρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων με μεταναστευτικό προφίλ κυρίως από το Μεξικό στο νότιο τμήμα της πολιτείαςTOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 21:22 ΥΓ: Ισχύει ότι έχουν πάει πολλοί Καλιφορνέζοι στο Τέξας, απλώς σε εμένα φαίνεται παλαβό να είναι τόσοι που να μπορούν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όλα αυτά τα δεδομένα ευνοούν τους δημοκρατικούς και δείχνουν ότι το Τέξας θα κατευθυνθει ολοταχώς προς αυτούς τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα είναι ταφόπλακα για τους ρεπουμπλικανους.
Το φετινό αποτέλεσμα που βέβαια θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει φέτος η υπέρβαση και να πάει στους δημοκρατικούς, σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν, καθώς εκεί έχουν συν τοις άλλοις ένα περίπλοκο και αποθαρρυντικο σύστημα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους.
Δεν νομίζω ότι εμένα περιμένουν να τους πω. Ο θείος λογικά εδώ θα είναι (έχει παντρευτεί βουλγάρα σε δεύτερο γάμο και την έχει αράξει κάπου στην βόρεια Βουλγαρία όπου τα λεφτά του σόσιαλ πιάνουν τόπο ακόμαTOR έγραψε: 22 Σεπ 2020, 21:20 Ενδιαφέρον.
Υπάρχει και ένα (παλαβό) σενάριο ότι μπορεί να γυρίσει σε «μπλε» το Τέξας φέτος.![]()
Αν κοιτάξεις τα γκάλοπ για το Τέξας, θα δεις ότι η διαφορά υπέρ του Τραμπ αυτήν τη στιγμή είναι αρκετά πεσμένη σε σχέση με του 2016. Κυκλοφορεί η (επίσης παλαβή) φήμη ότι έχουν μετακομίσει πολλοί Καλιφορνέζοι στο Τέξας τα τελευταία χρόνια και ότι σε αυτούς οφείλεται η μείωση της διαφοράς.![]()
Άρα πες στους συγγενείς σου στο Austin να πάνε να ψηφίσουν. Πού ξέρεις;![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 30 Απαντήσεις
- 612 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
-