!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν η Παναγία Παρθένος;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ήταν η Παναγία Παρθένος;
Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Πάντα με ενοχλούσε το "αειπάρθενος" όταν αναφερόταν ως τεχνικός όρος και όχι στην αγνότητα και στην μη επαφή με άνδρα αλλά σχετικά με τον υμένα μετά την γέννηση. Από την άλλη αν είναι επειδή η Μαρία γέννησε χωρίς πόνους μπορώ να το δεχτώ.
Πάντα με ενοχλούσε το "αειπάρθενος" όταν αναφερόταν ως τεχνικός όρος και όχι στην αγνότητα και στην μη επαφή με άνδρα αλλά σχετικά με τον υμένα μετά την γέννηση. Από την άλλη αν είναι επειδή η Μαρία γέννησε χωρίς πόνους μπορώ να το δεχτώ.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
Μπραβο. Απλα ζήτησε να δυναμωσει η πιστη. Οσοι ειναι σε τετοια φαση βλεπουν και πολύ ευκολα θαυματαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Για να πειστεις εντελως χωρις αμφιβολιες
Σε ζηλευω με τη καλη εννοια
Μετα θελει αγωνα. Οσο μπορεις
Δεν με βοηθά και η αγιογραφία μας, αντί γιά κεχαριτωμένη την παρουσιάζουν ως πανύψηλη γριά.bluerose έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:38Μπραβο. Απλα ζήτησε να δυναμωσει η πιστη. Οσοι ειναι σε τετοια φαση βλεπουν και πολύ ευκολα θαυματαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Πάντως οι σύγρονοι Πατέρες τα εξηγούν μιά χαρά καλύτερα από τους παλιούς, πιάνεις 91.2 και όλα είναι απλά, γίνεσαι αρνάκι.
Όσο γιά τους υλιστές αυτοί όχι μόνο δεν μπορούν να το δεχτούν την παρθενία αλλά και την ολόψυχη αφοσίωση της στο θείο δεν φαντάζονται.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Ειλικρινά τώρα βρε Μπλου, καταλαβαίνεις την ειρωνεία σ' αυτό που λες (στο μπολνταρισμένο);bluerose έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:38Μπραβο. Απλα ζήτησε να δυναμωσει η πιστη. Οσοι ειναι σε τετοια φαση βλεπουν και πολύ ευκολα θαυματαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Βρε κουτό, το Μαράκι είναι η δάμαλις, ο μόσχος είναι ο Χριστός.μίστερ μαξ έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:22α μάλιστα, για πε οτι ηταν μοσχος το Μαράκι και η θέση σου στην κόλαση είναι κρατημένη. Ισως να τα λέμε και εκεί!ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:19Πανάσχετος, όπως περίμενα.μίστερ μαξ έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:05
ισως για σένα το λέει αυτο. Δεν το λέει για την Μαρία. Πως προέκυψε να σε λέει νεαρή αγελάδα δεν ξέρω, ίσως αν κάποια το παίζει αμαζόνα στο φλόρουμ, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει αγελάδα.
Δάμαλις τὸν μόσχον ἡ τεκοῦσα, τὸν ἄμωμον, χαῖρε τοῖς πιστοῖς· χαῖρε Ἀμνὰς κυήσασα, Θεοῦ Ἀμνὸν τὸν αἴροντα, κόσμου παντὸς τὰ πταίσματα· χαῖρε θερμὸν ἱλαστήριον.
Επειδή έχεις κολλήσει με τις Αμαζόνες, ευπειθώς αναφέρω ότι δεν τις γουστάρω.![]()
![]()
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Η αγιογραφία είναι άλλη φάση.Μπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:49Δεν με βοηθά και η αγιογραφία μας, αντί γιά κεχαριτωμένη την παρουσιάζουν ως πανύψηλη γριά.bluerose έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:38Μπραβο. Απλα ζήτησε να δυναμωσει η πιστη. Οσοι ειναι σε τετοια φαση βλεπουν και πολύ ευκολα θαυματαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Ψάξτο αν θες και θα διαπιστώσεις γιατί στη βυζαντινή τέχνη οι απεικονίσεις των αγίων μοιάζουν άτεχνες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- nik_killthemall
Και για ποιον ακριβώς λόγο να απασχολεί κάποιον και μάλιστα μη πιστό, το αν ήταν παρθένος ή όχι, πέραν της ανεξάντλητης υποκρισίας του ρε συ μίστερ ?
Το θέμα αυτό πουλάει υποκρισία μαν ... και είναι χαρακτηριστικό των άθεων λόγω μόδας.
Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μας αηδιάζει από αυτην την ιστορία δεν είναι το αν ήταν παρθένος ή οχι, αλλά το γεγονός πως το "ιερό" σχέδιο υπακούει πιστά σε διεστραμμένες για εμάς σήμερα και φυσιολογικές για τότε πρακτικές, όπως το γεγονός πως η Μαρία στην ηλικία των 13 "αρραβωνιάζεται" με τον χήρο Ιωσήφ που είχε ήδη 7 παιδιά, και αμέσως της "αναγγέλεται" από άγγελο Κυρίου πως θα μείνει έγκυος και θα γεννήσει τον Χριστό ...
Ότι τώρα είσαι θεός, ο δημιουργός του σύμπαντος και θέλεις μια από τις υποστάσεις σου να την στείλεις με θνητή μορφή σε έναν κόκκο του κατασκευάσματός σου και τι κάνεις ...? βάζεις κάτω τη συμπαντική σου σοφία και καταλήγεις στο συμπέρασμα πως πρέπει να βρεις ένα 13χρονο κορίτσι για να κυοφορήσει την υπόστασή σου ... ?
Προφανώς ναι, αν αυτή ήταν η ηλικία που τότε κυοφορούσαν οι γυναίκες στην Ιουδαία και αν όλο αυτό έχει γραφτεί από πολύ θνητούς απαίδευτους, αφιλοσόφητους και αμόρφωτους πιθηκάνθρωπους ...
https://rethemnos.gr/i-zoi-tis-panagias ... riginioti/
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
shrike έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:49Ειλικρινά τώρα βρε Μπλου, καταλαβαίνεις την ειρωνεία σ' αυτό που λες (στο μπολνταρισμένο);bluerose έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:38Μπραβο. Απλα ζήτησε να δυναμωσει η πιστη. Οσοι ειναι σε τετοια φαση βλεπουν και πολύ ευκολα θαυματαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Καμμία ειρωνια!! Απο μερους μου
Ως γεγονός οταν εχεις σοβαρο θεμα φτανεις και λες Παναγια μου! Απο πείρα και μελος κυκλου κατηχητικού ευκολα γινονται θαυματα για να ερθει καποιος πιο κοντα
Μετα κοπανιομαστε και τιποτε διοτι ειναι η ηλικια περασμένη και γινεται το πληρωμα των αμαρτιων
Αλλα ξες κατι; Αγαπας. Απο αγαπη πιστευεις. Βλεπεις οτι απλοχερα ηταν ολα και δε πιστευες. Ουτε ενα ευχαριστω
Που; Εκει οπου ολα αρχιζουν και καταληγουν
Σ ολα υπαρχουν κι εξαιρέσεις βεβαια
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bluerose την 07 Ιούλ 2018, 12:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Θα συνεχίσω με ποιητικές αφιερώσεις.
Ο καθένας διαλέγει όποια Παναγία θέλει, στραβάδια.
«Ora Et Labora»
Βουρ στα ζωύφια λατινικά.
Παναγία θεοτόκε νοικοκυρά μου
μη μ’ αφήνεις ανυπεράσπιστο στα σκυλιά
με τόσες όμορφες εικόνες σου
σ’ αυτό το σκουπιδότοπο (στο ύψος Παρθενώνας).
Θα συνεχίσω την ποίηση μονάχα για πλάκα
θα την κάνω κουρμπάνι
στα γοερά μου πεύκα κρεμαντούλα
ενάντια στου χρόνου την εφεύρεση
δοξάζοντας το πληγωμένο μάλαμα: τη μοναξιά μου
στα νόστιμα ερέβη που με περιμένουν
εκείθε απ’ τα κωμικά σας έαρα
προς τα ερείπια του σύμπαντος μονήρη
προς του νερού την κρέμαση στα βάραθρα
– μιαν ασώματη ρητορεία.
Τι τα ‘θελε και τα ‘φερνε τα γράμματα
ο Δαναός στην Αργολίδα.
Μόνον αυτοί που τρέφουν όνειρα απολαμβάνουν
την πραγματικότητα.
Νίκος Καρούζος
Ο καθένας διαλέγει όποια Παναγία θέλει, στραβάδια.
«Ora Et Labora»
Βουρ στα ζωύφια λατινικά.
Παναγία θεοτόκε νοικοκυρά μου
μη μ’ αφήνεις ανυπεράσπιστο στα σκυλιά
με τόσες όμορφες εικόνες σου
σ’ αυτό το σκουπιδότοπο (στο ύψος Παρθενώνας).
Θα συνεχίσω την ποίηση μονάχα για πλάκα
θα την κάνω κουρμπάνι
στα γοερά μου πεύκα κρεμαντούλα
ενάντια στου χρόνου την εφεύρεση
δοξάζοντας το πληγωμένο μάλαμα: τη μοναξιά μου
στα νόστιμα ερέβη που με περιμένουν
εκείθε απ’ τα κωμικά σας έαρα
προς τα ερείπια του σύμπαντος μονήρη
προς του νερού την κρέμαση στα βάραθρα
– μιαν ασώματη ρητορεία.
Τι τα ‘θελε και τα ‘φερνε τα γράμματα
ο Δαναός στην Αργολίδα.
Μόνον αυτοί που τρέφουν όνειρα απολαμβάνουν
την πραγματικότητα.
Νίκος Καρούζος
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα ονόματα της Παναγίας
Λίγο για μια στιγμή να παίξεις πάνω στην κιθάρα σου
Ε, ε, Χρυσομαλλούσα/ ε, ε, Χρυσοσκαλίτισσα
Να ξεπετιέται πάλι το βουνό με τ’ άσπρο σπίτι στην πλαγιά
τ’ άλογο με τα δύο φτερά/ και η άγρια φράουλα της θάλασσας
Λάμπουσα και Κανάλα μου και Παραπόρτιανή μου
θα δεις την πράσινη ψαρόβαρκα σκαμπανεβάζοντας να χάνεται
μέσα στ’ αραποσίτια
τον Μήτσο με τις τρίχες και με τ’ αλυσιδάκι στο λαιμό
Ε, Παναγιά Τα Μάγκανα/ ε, Παναγιά Τόσο Νερό
Να βλαστημάει και ν’ ανεβάζει ανίδεος μες στα δίχτυα του
τέσσερα – πέντε αρχαία ελληνικά
το τέλλεσθε και το νηυσί, το μέλεα και το κρίναι σα
Καρυστιανή κι Ακλειδιανή/ Δαφνιώτισσα κι Αργιώτισσα
Που μια στιγμή τα παίζεις πάνω στην κιθάρα σου
κι απ’ τ’ αναμμένο πέλαγο αντικρύ σου ακούς
Έι, Κρουσταλλένια, έι Δροσιανή/ έι Παναγιά του Νίκους
Να σχίζεται στα δύο τ’ ουρανού το καταπέτασμα
κι ένας παμπάλαιος έφηβος απαράλλαχτος εσύ
να κατεβαίνει- κοίτα:
Στα κύματα μ’ ένα καμάκι ορθός και στους αφρούς να πλέει
Σπηλιώτισσα και Μερσινιά και Θαλασσίστρα μου έι!»
Οδυσσέας Ελύτης
Λίγο για μια στιγμή να παίξεις πάνω στην κιθάρα σου
Ε, ε, Χρυσομαλλούσα/ ε, ε, Χρυσοσκαλίτισσα
Να ξεπετιέται πάλι το βουνό με τ’ άσπρο σπίτι στην πλαγιά
τ’ άλογο με τα δύο φτερά/ και η άγρια φράουλα της θάλασσας
Λάμπουσα και Κανάλα μου και Παραπόρτιανή μου
θα δεις την πράσινη ψαρόβαρκα σκαμπανεβάζοντας να χάνεται
μέσα στ’ αραποσίτια
τον Μήτσο με τις τρίχες και με τ’ αλυσιδάκι στο λαιμό
Ε, Παναγιά Τα Μάγκανα/ ε, Παναγιά Τόσο Νερό
Να βλαστημάει και ν’ ανεβάζει ανίδεος μες στα δίχτυα του
τέσσερα – πέντε αρχαία ελληνικά
το τέλλεσθε και το νηυσί, το μέλεα και το κρίναι σα
Καρυστιανή κι Ακλειδιανή/ Δαφνιώτισσα κι Αργιώτισσα
Που μια στιγμή τα παίζεις πάνω στην κιθάρα σου
κι απ’ τ’ αναμμένο πέλαγο αντικρύ σου ακούς
Έι, Κρουσταλλένια, έι Δροσιανή/ έι Παναγιά του Νίκους
Να σχίζεται στα δύο τ’ ουρανού το καταπέτασμα
κι ένας παμπάλαιος έφηβος απαράλλαχτος εσύ
να κατεβαίνει- κοίτα:
Στα κύματα μ’ ένα καμάκι ορθός και στους αφρούς να πλέει
Σπηλιώτισσα και Μερσινιά και Θαλασσίστρα μου έι!»
Οδυσσέας Ελύτης
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν ξέρω αν το έγραψε κάνεις, αλλά η άρνηση της παρθενίας της Παναγίας θεωρείται βαρύτατο αμάρτημα στο Ισλάμ
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Όταν λέω στραβάδια, το εννοώ.Beria έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 12:34 Δεν ξέρω αν το έγραψε κάνεις, αλλά η άρνηση της παρθενίας της Παναγίας θεωρείται βαρύτατο αμάρτημα στο Ισλάμ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:49Δεν με βοηθά και η αγιογραφία μας, αντί γιά κεχαριτωμένη την παρουσιάζουν ως πανύψηλη γριά.bluerose έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:38Μπραβο. Απλα ζήτησε να δυναμωσει η πιστη. Οσοι ειναι σε τετοια φαση βλεπουν και πολύ ευκολα θαυματαΜπίστης έγραψε: 07 Ιούλ 2018, 10:32 Η ορθόδοξη λογική τα εξηγεί μιά χαρά , με πιάνουν οι αμφιβολίες και οι απιστίες που και που αλλά ευτυχώς δεν φτάνω στην ακαμψία των δήθεν ορθολογιστών ούτε στην απελπισία του Μαξ.
Κι εγω παλια το σκέφτηκα. Οκ μην αγχωνεσε
Βοηθαει η εικονα της Ιεροσολυμιτισσας
Ειναι πολυ ομορφη και μαλιστα λεν οτι πλησιαζει οπως ηταν η Παναγια
Μετα....θα τις βλεπεις ολες ομορφες.
Και φυσικα η βυζαντινες αγιογραφιες ειναι ετσι
Κι επισης στην Κυπρο βρισκεται η εικονα που ζωγράφισε ο Αγιος Λουκας της Κυκκου..καπως ετσι. Η οποια δεν την εκθέτουν σε κοινη θεα;;; Ειναι σκεπασμενη;;; Γιατι πλησιαζει λενε επισης στο πως ηταν η Παναγιά
Δεν ειχα τη τυχη να παω. Κι οποιος πηγε να ανοιξει να τη δει...λενε διαφορα. Οκ δε θα τολμησω αλλα θα πιστεψω καποιο που ξερω κι οχι οτι λενε. Πηγε κανεις εκει;;;;; Σηκωσε το σκέπασμα;;
bluerose για σένα.
Από Το Όνειρο Καλοκαιρινού Μεσημεριού
Όταν περνούσε η Παναγία σιωπηλή κάτου απ’ τα δέντρα
κανένας δεν την άκουσε
Τα σκυλιά δε γαυγίσαν στις αυλόπορτες.
Μονάχα τα τριζόνια τη χαιρέτισαν,
κι ένα μεγάλο αστέρι χτύπησε
σε μια χορδή κάποιο άγνωστο τραγούδι
που τ’ ακούσαν μόνο τα παιδιά στον ύπνο τους
και γύρισαν απ’ τ’ άλλο τους πλευρό χαμογελώντας.
Γιάννης Ρίτσος
Από Το Όνειρο Καλοκαιρινού Μεσημεριού
Όταν περνούσε η Παναγία σιωπηλή κάτου απ’ τα δέντρα
κανένας δεν την άκουσε
Τα σκυλιά δε γαυγίσαν στις αυλόπορτες.
Μονάχα τα τριζόνια τη χαιρέτισαν,
κι ένα μεγάλο αστέρι χτύπησε
σε μια χορδή κάποιο άγνωστο τραγούδι
που τ’ ακούσαν μόνο τα παιδιά στον ύπνο τους
και γύρισαν απ’ τ’ άλλο τους πλευρό χαμογελώντας.
Γιάννης Ρίτσος
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 650 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost