!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σε πόσα μικρά χωριά δεν υπάρχουν ονόματα οδών;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Re: Σε πόσα μικρά χωριά δεν υπάρχουν ονόματα οδών;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:28
Νon4me έγραψε: 19 Σεπ 2020, 20:59
stergiosbik έγραψε: 19 Σεπ 2020, 20:57

Ποιοι 500 κατοικοι ρε;
Εδω γνωριζονται μεταξυ τους σε κωμοπολεις πληθυσμου 10-15 χιλιαδων.
Ναι το ξερω . απλα ειπα να μη το επεκτεινω τοσο . θα ρωτησεις εναν αν οχι ο 2ρος ο τριτος θα ξερει το ονοματεπωνυμο . κατι αλλο εχει γινει .
Ειναι απόλυτα λογικο να βγεις στη γύρα μεσημεριατικα σε ένα χωριό, όπου οι περισσότεροι είτε κοιμούνται, είτε βρίσκονται στις δουλειές τους, και να ρωτάς που μένει ο μπαρμπα Ζενίθεδρος. Αυτό είναι το πρόβλημα, και όχι η απουσία ονοματοδοσιας οδών στο 70% των δρόμων στα χωριά;
Εσύ ως αποστολέας ποια διεύθυνση έγραψες;
Μπάρμπα Ζενίθεδρος, Κιλκισοχώρι;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Σεπ 2020, 19:12 Αντιλαμβάνομαι πως μια τέτοια κατάσταση βολεύει κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, που αντί να μοιράσουν κανονικα τα γράμματα, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, τα αφήνουν όλα στο καφενείο του χωριου. Από όσο ξέρω, ακόμα και στην Βραζιλία, μόνο οι φαβελες δεν έχουν ονόματα οδών. Μιλάμε για χωριά που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια περισσότερο από 100 χρόνια.
Και στα χωριά που έχουν ονόματα οδών πάλι έτσι γίνεται, τα αφήνει ο ταχυδρόμος σε κάποιο καφενείο ή άλλο κατάστημα. Σε μας π.χ. τα αφήνει στο ΚΑΠΗ. Αν είναι κούριερ, συνεννοούμαστε τηλεφωνικώς και τους λέω είτε να τα αφήνουν σε ένα παντοπωλείο (κάποιοι που το ξέρουν τα αφήνουν μόνοι τους και ειδοποιούν μετά) ή δίνουμε ραντεβού στην πλατεία, ή, αν έρχεται από μία συγκεκριμένη διαδρομή η οποία περνά μπροστά απ' το σπίτι μου τον περιμένω μπροστά απ' την πόρτα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:26
Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Σεπ 2020, 19:12 Αυτό που λέει ο τίτλος.

Έστειλα πριν ένα χρόνο ένα πακέτο στον πατέρα μου, σε ένα μικρό χωριό του Κιλκις, και ο ντελιβερας προσπαθούσε να συνεννοηθεί επί μισή ώρα μαζί του για να τον βρει που βρίσκεται. Αντιλαμβάνομαι πως μια τέτοια κατάσταση βολεύει κυρίως τους δημόσιους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ, που αντί να μοιράσουν κανονικα τα γράμματα, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, τα αφήνουν όλα στο καφενείο του χωριου. Από όσο ξέρω, ακόμα και στην Βραζιλία, μόνο οι φαβελες δεν έχουν ονόματα οδών. Μιλάμε για χωριά που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια περισσότερο από 100 χρόνια.

Σε ποιον πρέπει να απευθυνθώ ώστε να επιληφθεί του θεματος, στον Δήμαρχο του Κιλκίς, στον Θεοδωρικακο, στον Μητσοτάκη, στον under; :102:
Τα ταχυδρομεία είναι ένα από τα κριτήρια πολιτισμού ενός τόπου. Η σήμανση, και η ονοματοδοσία ένα ακόμη. Και από τα δυο φαίνεται ξεκάθαρα το χαλί της Ελλάδος.
Επειδή ρώτησα κάποιον από το χωριο που γνωρίζει κάποιον από το δημαρχείο. Μου είπε πως κάτι τέτοιο κοστίζει χρήματα, γιατί πρέπει να βάλουν πινακίδες οδών. Ας το κάνουν τότε ηλεκτρονικα. Ας βρίσκεται έστω στο maps το όνομα. Σκέφτομαι να στείλω αναφορά στον Θεοδωρικακο. Θα το κάνω.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Απ' ότι φαίνεται η γνώμη του κοινού είναι "ρώτα στο καφενείο". Επομένως σωστά έχουν τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

vagabondo έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:31
Νon4me έγραψε: 19 Σεπ 2020, 20:59

Ναι το ξερω . απλα ειπα να μη το επεκτεινω τοσο . θα ρωτησεις εναν αν οχι ο 2ρος ο τριτος θα ξερει το ονοματεπωνυμο . κατι αλλο εχει γινει .
Ειναι απόλυτα λογικο να βγεις στη γύρα μεσημεριατικα σε ένα χωριό, όπου οι περισσότεροι είτε κοιμούνται, είτε βρίσκονται στις δουλειές τους, και να ρωτάς που μένει ο μπαρμπα Ζενίθεδρος. Αυτό είναι το πρόβλημα, και όχι η απουσία ονοματοδοσιας οδών στο 70% των δρόμων στα χωριά;
Κάπως έτσι. Αφού δεν υπάρχει όνομα οδού. Υπάρχει μόνο ΤΚ και όνομα χωριού.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:35

Έπρεπε να γράψεις και ένα τηλέφωνο.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Νταρνάκας
Phorum.gr user: Νταρνάκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταρνάκας »

Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:34
Επειδή ρώτησα κάποιον από το χωριο που γνωρίζει κάποιον από το δημαρχείο. Μου είπε πως κάτι τέτοιο κοστίζει χρήματα, γιατί πρέπει να βάλουν πινακίδες οδών. Ας το κάνουν τότε ηλεκτρονικα. Ας βρίσκεται έστω στο maps το όνομα. Σκέφτομαι να στείλω αναφορά στον Θεοδωρικακο. Θα το κάνω.
Βρε και να υπάρχουν ονόματα οδών πάλι στο καφενείο/ΚΑΠΗ/παντοπωλείο θα τα αφήνει ο ταχυδρόμος. Και στο χωριό μου και στα γύρω χωριά που θυμάμαι από 5 χρονών να έχουμε ονόματα οδών (και λογικά θα υπήρχαν και πριν γεννηθώ) έτσι γίνεται. Σιγά μην κάτσει ο ταχυδρόμος να μάθει όλες τις οδούς του κάθε χωριού.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

vagabondo έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:39
Ζενίθεδρος έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:35
Έπρεπε να γράψεις και ένα τηλέφωνο.
Μα είχα γράψει το κινητό του γέρου μου. Αν δεν το είχα γράψει, θα έψαχνε να βρει που πέφτει το καφενείο για να το αφήσει εκεί.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Νταρνάκας έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:39
Βρε και να υπάρχουν ονόματα οδών πάλι στο καφενείο/ΚΑΠΗ/παντοπωλείο θα τα αφήνει ο ταχυδρόμος. Και στο χωριό μου και στα γύρω χωριά που θυμάμαι από 5 χρονών να έχουμε ονόματα οδών (και λογικά θα υπήρχαν και πριν γεννηθώ) έτσι γίνεται. Σιγά μην κάτσει ο ταχυδρόμος να μάθει όλες τις οδούς του κάθε χωριού.
Βέβαια αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του ταχυδρόμου. Αλλά έτσι όπως τα λες είναι. Εδώ συμβαίνει αυτό το ίδιο πράγμα και στις πόλεις. Έχω δει πολυκατοικίες στην Θεσσαλονίκη όπου ο ταχυδρόμος δεν χρησιμοποιεί τα γραμματοκιβώτια αλλά πετάει τον πάκο με τα γράμματα κάπου στην είσοδο. Αφρική, λέμε.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Δεν χρειάζεται να τις μάθει απέξω. Έχει κινητό με maps.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 19 Σεπ 2020, 21:46
Βέβαια αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του ταχυδρόμου. Αλλά έτσι όπως τα λες είναι. Εδώ συμβαίνει αυτό το ίδιο πράγμα και στις πόλεις. Έχω δει πολυκατοικίες στην Θεσσαλονίκη όπου ο ταχυδρόμος δεν χρησιμοποιεί τα γραμματοκιβώτια αλλά πετάει τον πάκο με τα γράμματα κάπου στην είσοδο. Αφρική, λέμε.
Δεν έχουν αξιολόγηση οι ταχυδρόμοι; :lol:
☦𓀢
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Σε όλα.

Πας να χαλάσεις την παράδοση τώρα!
Θα πηγαίνω δηλαδή στο χωριό μου και θα βλέπω ονόματα οδών με ταμπελάκια στα σπίτια; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να νομίζω ότι είμαι στην Αθήνα δηλαδή; :011:

(Κάποια στιγμή είχαν βάλει ένα ταμπελάκι με όνομα οδού νομίζω αλλά ούτε καν θυμάμαι πως λεγόταν..)

Το πρόβλημα το πραγματικό είναι στην Αθήνα που πάνε οι καταστηματάρχες και βγάζουν τις ταμπέλες των οδών είτε επειδή τους χαλάει την πρόσοψη είτε επειδή το έβγαλαν λόγω εργασιών και βαριούνται να το ξαναβάλουν..
Σταματάς με αυτοκίνητο, κοιτάς δεξιά, κοιτάς αριστερά, κοιτάς γύρω γύρω σε όλες τις γωνιές, τίποτα. Κορνάρουν οι άλλοι από πίσω να ξεκουμπιστείς να περάσουν, δεν ξέρεις που να στρίψεις, στρίβεις τυχαία, δεν είναι από κει κλασσικά (νόμος του Μέρφυ)..
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

Spiros252 έγραψε: 19 Σεπ 2020, 22:16 Σε όλα.

Πας να χαλάσεις την παράδοση τώρα!
Θα πηγαίνω δηλαδή στο χωριό μου και θα βλέπω ονόματα οδών με ταμπελάκια στα σπίτια; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να νομίζω ότι είμαι στην Αθήνα δηλαδή; :011:

(Κάποια στιγμή είχαν βάλει ένα ταμπελάκι με όνομα οδού νομίζω αλλά ούτε καν θυμάμαι πως λεγόταν..)

Το πρόβλημα το πραγματικό είναι στην Αθήνα που πάνε οι καταστηματάρχες και βγάζουν τις ταμπέλες των οδών είτε επειδή τους χαλάει την πρόσοψη είτε επειδή το έβγαλαν λόγω εργασιών και βαριούνται να το ξαναβάλουν..
Σταματάς με αυτοκίνητο, κοιτάς δεξιά, κοιτάς αριστερά, κοιτάς γύρω γύρω σε όλες τις γωνιές, τίποτα. Κορνάρουν οι άλλοι από πίσω να ξεκουμπιστείς να περάσουν, δεν ξέρεις που να στρίψεις, στρίβεις τυχαία, δεν είναι από κει κλασσικά (νόμος του Μέρφυ)..
Είναι και τα δέντρα, οι τέντες και άλλα εμποδια που καλύπτουν τις πινακίδες των οδών.
Το καλλίτερο σημείο είναι στο πεζοδρόμιο, ακριβώς στη γωνία του δρόμου, όπου έρχεται κοντύτερα στον παρατηρητή.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ερχοταν ο μπαγλαμας της acs και με ρωταγε που ειναι αυτη η οδος που μενει ο ταδε κλπ ,μια φορα περιμενω δεμα και αντι για δεμ παιρνω ειδοποιηση οτι δεν σας βρηκααμε ,ταπηρωκρανιονω,τσακωνομαι με την μαλακω στο τηλεφωνο καιοπεριμενω την επομενη τον μπαγλαμα .ελα δω ρε του λεω μερα παραμερα δεν με ρωτας που εινι αυτο που ειναι το αλλο και στο δικο μου δεμ α δεν αναρωτηθηκες τι διαλο ειναι 1,5 στρεμμα χωρος μεταξυ του 38 και του 42?
και περιμενει ο Ζενθιθεδρος να βρουν οδους στα χωρια.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Το καλύτερο νομίζω είναι με ειδικά κολωνάκια όπως π.χ στο Χολαργό. Δεν τα πειράζει κανένας. Μένουν εκεί στη θέση τους και τα βλέπεις πολύ εύκολα.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”