Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 17:38
Εμένα δε με νοιάζει πάντως. Μπορούμε να κάνουμε load αυτή τη συζήτηση από προηγούμενο checkpoint.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 15:19
Ενώ η αλήθεια είναι ότι ο πλούτος δεν παράγεται από τις μεγαεταιρίες του Μπεζου αλλά από το υπέροχο μυαλό του. Θα σκοτωναμε την κότα με τα χρυσά αυγά.
Απο τις μεγαεταιρείες παράγεται ο πλούτος, δεν χέζει χαρτονομίσματα.
Προφανώς το μυαλό του κάτι το ξεχωριστό έχει αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας, εγώ σχολίασα όσους πιστεύουν οτι αν ο μπέζος δεν ειχε τις μεγαεταιρίες και τα 200 δις περιουσία θα τα είχαν οι ίδιοι ή ξερω γω τα παιδάκια στην αφρική.
Ε κάποιος θα την είχε πάντως αφού ο Μπέζος δεν είναι απαραίτητο συστατικό.
Αν πλήρωνε τους φόρους του όλοι ας πούμε όλοι θα είχαν λίγη.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Fluffy έγραψε: 29 Αύγ 2020, 06:57
Υπάρχει. Κομμουνισμός, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγης και κεντρικός σχεδιασμός για ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
αυτο ειναι πεινα. απο την κανονικη, που δεν εχουμε να φαμε. και βια. και ανελευθερια.
οποτε ακυρο. παμε να βρουμε αλλη λυση.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 17 Σεπ 2020, 17:38
Εμένα δε με νοιάζει πάντως. Μπορούμε να κάνουμε load αυτή τη συζήτηση από προηγούμενο checkpoint.
Προφανώς το μυαλό του κάτι το ξεχωριστό έχει αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας, εγώ σχολίασα όσους πιστεύουν οτι αν ο μπέζος δεν ειχε τις μεγαεταιρίες και τα 200 δις περιουσία θα τα είχαν οι ίδιοι ή ξερω γω τα παιδάκια στην αφρική.
Αν φοροδιαφεύγει δεν το γνωρίζω και αν το κάνει κακώς το κάνει και να του κόψουν τον κώλο.
Πέραν τούτου, οχι αν δεν υπήρχαν οι μεγαεταιρίες που δημιούργησε δεν θα υπήρχε και η αξία των 200 δις και δεν θα τα είχε κανείς. Αντίστοιχα δεν θα υπήρχαν και οι θέσεις εργασίας που δημιούργησε καθώς και τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται.
Προφανώς απλά μου φαίνονται λίγο επιφανειακές αυτές οι ενέργειες όταν οι υπόλοιπες επιλογές μας στηρίζουν Μπέζους. Είναι προφανές ότι τα λεφτά πάνε στα λεφτά. Τι προτείνεις για να αλλάξει αυτό;
Δεν προτείνω κάτι γιατί ιδεολογικά δεν υπάρχει εναλλακτική αυτή τη στιγμή.
Όμως δεν πιστεύω ότι φταίμε εμείς που κάνουμε κακές επιλογές, αλλά έτσι είναι στημένο το σύστημα και αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, ότι καλώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.
Δεν εννοώ ότι οι επιλογές μας έχουν τεράστια επίδραση. Αλλά για φαντάσου ένα μαζικό μποϋκοτάζ; Θα πόναγε το Μπέζο πολύ περισσότερο από τις γκιλοτίνες έξω από το σπίτι του.
Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον καπιταλισμό. Δεν έχω ούτε εγώ αξιόλογη εναλλακτική πρόταση. Για αρχή καλό θα ήταν να αλλάξει η φορολογία σε εκατομμυριούχους και άνω.
Καλό θα ήταν να αλλάξει η νομοθεσία γενικά. Δεν εξυπηρετεί σε κάτι παραγωγικά να υπάρχουν εταιρείες με καθαρά έσοδα δισεκατομμυρίων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αν φοροδιαφεύγει δεν το γνωρίζω και αν το κάνει κακώς το κάνει και να του κόψουν τον κώλο.
Πέραν τούτου, οχι αν δεν υπήρχαν οι μεγαεταιρίες που δημιούργησε δεν θα υπήρχε και η αξία των 200 δις και δεν θα τα είχε κανείς. Αντίστοιχα δεν θα υπήρχαν και οι θέσεις εργασίας που δημιούργησε καθώς και τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται.
Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τη μερίδα του λέοντος της αγοράς. Νομοτελειακά κάποιος το καταφέρνει. Χωρίς τον Μπέζο φυσικά και θα υπήρχε Άμαζον, απλά θα λεγόταν Νείλος. To ότι έβαλες μέσα στα επιτεύγματα του βέβαια και τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται δείχνει ότι είσαι φανατικός και δεν πρόκειται να το καταλάβεις αυτό.
There are decades where you fuck around and days where you find out
nostromos έγραψε: 28 Αύγ 2020, 01:44
πολυ σωστη κινηση ... ιδιαιτερα αν σκεφτουμε την υποστηριξη που παρεχει στους λιμπταρντς ... μπραβο παιδια συνεχιστε την καλη δουλεια
ή τους μισθους πεινας που δινει στους εργαζομενους του, τα ανυπαρκτα εργασιακα τους δικαιωματα, τα μηδενικα μετρα για την προστασια τους απο τον κορωνοιο, οπως και τη λεπτομερειας πως αυτο το αποκεφαλισιμο καθικι δεν πληρωνει ουτε καν μια δεκαρα σε φορους. Τελος, στ αρχιδια μας εαν στηριζει την ετερη δεξια, αυτη των Δημοκρατικων νεοφιλελεδων.
Παρέχει όμως και άμεση υποστήριξη στους μπουλουμάδες, όπως ο Γιωργάκης ο Σόρος, επίσης μεγάλος φοροφυγάς, οκ ακόμη μεγαλύτερος αλλά τι σημασία έχει αφού βοηθάει το κίνημα αφού και πολεμάει και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Γιατί είσαι τόσο σχληρός βλάκι; γιατί;
gassim έγραψε: 17 Σεπ 2020, 17:55
Ένα μέρος από την αξία των εταιρειών του είναι καθαρά εικονικό ή τεχνικά «δυνητικό» κι ένα μέρος είναι δάνεια. Υπάρχει όμως κι ένα πολύ πραγματικό κομμάτι κι αυτό υπήρχε και πριν τον Μπέζος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
gassim έγραψε: 17 Σεπ 2020, 17:55
Ένα μέρος από την αξία των εταιρειών του είναι καθαρά εικονικό ή τεχνικά «δυνητικό» κι ένα μέρος είναι δάνεια. Υπάρχει όμως κι ένα πολύ πραγματικό κομμάτι κι αυτό υπήρχε και πριν τον Μπέζος.
Για το server infrastructure της amazon μιλάς;
Αυτό όχι, ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε μέγεθος.
To 1980, το κορυφαιο 1% του αμερικανικου πληθυσμου ελεγχε το 8% του αμερικανικου πλουτου. Το χαμηλοτερης σταθμης 50% μοιραζοταν σχεδον το 18% του πλουτου. Σημερα το 1% ελεγχει το 20% του πλουτου και το χαμηλοτερο 50%, μονο το 12% του πλουτου.
Δεν μιλαμε δηλαδη για την αναγκαια ανισοτητα σε καθε αποδοτικη καπιταλιστικη οικονομια, αλλα για μια ανισοτητα μοναδικη στα ιστορικα χρονικα που γινεται χειροτερη καθε μερα και για ενα κοινωνικο μοντελο που ξεφευγει απο τα καπιταλιστικα προτυπα κι επιστρεφει στην εποχη της φεουδαρχιας.
Και ολοι ξερουμε πως εληξε αυτη η εποχη. Με γκιλοτινες.
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Αύγ 2020, 19:47
Δεν προτείνω κάτι γιατί ιδεολογικά δεν υπάρχει εναλλακτική αυτή τη στιγμή.
Όμως δεν πιστεύω ότι φταίμε εμείς που κάνουμε κακές επιλογές, αλλά έτσι είναι στημένο το σύστημα και αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, ότι καλώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.
Δεν εννοώ ότι οι επιλογές μας έχουν τεράστια επίδραση. Αλλά για φαντάσου ένα μαζικό μποϋκοτάζ; Θα πόναγε το Μπέζο πολύ περισσότερο από τις γκιλοτίνες έξω από το σπίτι του.
Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος με τον καπιταλισμό. Δεν έχω ούτε εγώ αξιόλογη εναλλακτική πρόταση. Για αρχή καλό θα ήταν να αλλάξει η φορολογία σε εκατομμυριούχους και άνω.
Καλό θα ήταν να αλλάξει η νομοθεσία γενικά. Δεν εξυπηρετεί σε κάτι παραγωγικά να υπάρχουν εταιρείες με καθαρά έσοδα δισεκατομμυρίων.
Νομοθεσία υπάρχει, υπάρχουν όμως και φορολογικοί παράδεισοι, υπάρχει και το Dutch sandwich. Τι θα γίνει όμως η Ολλαντία, η Ιρλανδία, η Βασιλεία κτλ; Κλέφτες θα γίνουν;
under έγραψε: 17 Σεπ 2020, 17:48
Γιατι δεν προσπαθησαν να μπουν μεσα ;
κανε λιγη υπομονη, δεν θ αργησει αυτη η στιγμη.
To 1980, το κορυφαιο 1% του αμερικανικου πληθυσμου ελεγχε το 8% του αμερικανικου πλουτου. Το χαμηλοτερης σταθμης 50% μοιραζοταν σχεδον το 18% του πλουτου. Σημερα το 1% ελεγχει το 20% του πλουτου και το χαμηλοτερο 50%, μονο το 12% του πλουτου.
Δεν μιλαμε δηλαδη για την αναγκαια ανισοτητα σε καθε αποδοτικη καπιταλιστικη οικονομια, αλλα για μια ανισοτητα μοναδικη στα ιστορικα χρονικα που γινεται χειροτερη καθε μερα και για ενα κοινωνικο μοντελο που ξεφευγει απο τα καπιταλιστικα προτυπα κι επιστρεφει στην εποχη της φεουδαρχιας.
Και ολοι ξερουμε πως εληξε αυτη η εποχη. Με γκιλοτινες.
Οταν λες να κανω λιγη υπομονη,ποσα χρονια εννοεις περιπου ;
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
nostromos έγραψε: 28 Αύγ 2020, 01:44
πολυ σωστη κινηση ... ιδιαιτερα αν σκεφτουμε την υποστηριξη που παρεχει στους λιμπταρντς ... μπραβο παιδια συνεχιστε την καλη δουλεια
ή τους μισθους πεινας που δινει στους εργαζομενους του, τα ανυπαρκτα εργασιακα τους δικαιωματα, τα μηδενικα μετρα για την προστασια τους απο τον κορωνοιο, οπως και τη λεπτομερειας πως αυτο το αποκεφαλισιμο καθικι δεν πληρωνει ουτε καν μια δεκαρα σε φορους. Τελος, στ αρχιδια μας εαν στηριζει την ετερη δεξια, αυτη των Δημοκρατικων νεοφιλελεδων.
Παρέχει όμως και άμεση υποστήριξη στους μπουλουμάδες, όπως ο Γιωργάκης ο Σόρος, επίσης μεγάλος φοροφυγάς, οκ ακόμη μεγαλύτερος αλλά τι σημασία έχει αφού βοηθάει το κίνημα αφού και πολεμάει και τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
Γιατί είσαι τόσο σχληρός βλάκι; γιατί;
Εχει ειπωθει πως οι καπιταλιστες θα μας πουλησουν το σκοινι με το οποιο θα τους κρεμασουμε. Η Αμαζον εχει επισης κανει εμπορικες συνεργασιες προς οφελος των μπατσων και ακολουθει εσωτερικες πολιτικες και επιχειρηματικες πρακτικες που συντηρουν το κατεστημενο. Περιμενες λοιπον κατι αλλο εκτος απο στυγνο οππορτουνισμο απο τον συγκεκριμενο καπιταλιστη;
wooded glade έγραψε:
Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.