Βλήμα έγραψε: 13 Σεπ 2020, 20:58
Χαοτικός έγραψε: 13 Σεπ 2020, 16:46
ναι τα ξέρουμε αυτά, τα αναδεικνύουμε, τα παλεύουμε, κάνουμε πολιτικές, τιμωρούμε, παίρνουμε μέτρα.
αλλά δεν φερόμαστε μεσαιωνικά και δεν τη βλεπουμε ότι σκοτώνουμε το τέρας κι όλα μετά είναι καλά. Αρχίδι είναι. Το τέρας κατοικεί και σε μένα και σε σένα. κι αυτό είναιο βεβαίως άλλη συζήτηση, αλλά είναι συζήτηση. Μην θεωρείς ότι έχει κατώτερη αξία από αυτό που αναδεικνύεις ως σημαντικό τώρα.
Θες μία κριτική δηλαδή για το ξύλο που θα φάει ο χρυσαυγίτης από τους αντιφάδες; Μια ευλογία; Να στο πω ρε φίλε, καλά θα πει. Μπορεί και να γουστάρω.
Είναι σωστό όμως; Όχι. με την καμία. Έτσι απλά.
Κάτι άλλο που προτείνω είναι να μη δεσμεύεις την άποψή σου γα το σωστό με τις δυνατότητες που έχεις εσύ και τι μπορείς να κάνεις.
Πες "Κακό ψόφο στα μουνόπανα, τους γαμώ το σπίτι" Ικανοποίησε το θυμικό σου. Το σέβομαι. Μην αξιώνεις όμως να το περάσεις ως ευλογημένο προς τα έξω. Μη ζητάς άφεση. Δεν είναι σωστό και δεν θα είναι ποτέ.
Την πάτησες αν τη δεις έτσι. Αυτή είναι η γνώμη μου.
Νομίζω πως για να συνεννοηθούμε πρέπει να χρησιμοποιήσεις λιγότερες μεταφορές. "Ευλογημένο" δεν το θεωρώ, αλλά ότι αυτοί που θέλουν να πεθάνει κόσμος είναι "οι κακοί" όχι μόνο το πιστεύω, αλλά επικοινωνώντας το (όχι μέρος μου αλλά ως μέρος μιας κοινωνίας που δεν τους δέχεται) μπορεί να επηρεάσω κόσμο κι ενώ θα πήγαινε μαζί τους να μην πάει.
Ναι ρε φίλε. Απλά κάθε συζήτηση έχει διαφορετικό αντικείμενο. Η φράση "οι ναζί δεν έχουν ψυχή" ασφαλώς και έχει πολιτική αξία και ιδεολογική.
Να καταδείξεις την κακία ναι. Αλλά στο θεωρητικό και φιλοσοφικό πεδίο, παίζουν κι αυτά που λέω εγώ. Και σου λέω ότι υπάρχουν πεδία όπου χρειάζεται να τη βλέπεις όπως εγώ. Θα επηρεάσεις καλύτερα κόσμο.
Θυμήσου που έβαλα φωτογραφία τον μπάτσο που καίγεται από μολότωφ. Φάνηκε να γουστάρω και θεώρησες ότι το πιστεύω απόλυτα και καθολικά.
Αυτό σε έκανε να μου απαντήσεις "Μα ένας άνθρωπος που καίγεται... κλπ". Και θυμάσαι τι σου είπα;
Ότι έχεις δίκιο και ότι εγώ δεν συμμερίζομαι με τίποτα τη φάση. Ωστόσο το πόσταρα. Γιατί; Επειδή εκείνη τη στιγμή έκανα κάτι άλλο. Δεν απαντούσα αυτό που πίστευα και δεν κατέθετα άποψη. Συμμετείχα σε μια μαλακία που μου είπε ο άλλος.
και το παράδειγμα που έφερα τώρα αλλά και αυτό που συζητάμε, έχει αμέτρητες πτυχές και μπορούμε να πούμε αμέτρητα διαφορετικά πράγματα τα οποία θα είναι όλα αλήθειες. Αφού είναι διαφορετικές καταστάσεις και διαφορετικά θέματα. Εσύ μου έλεγες για το θέμα άνθρωπος που καίγεται· Εγώ απαντούσα σε κάποιον που ανέφερε τη μαγκιά και τη σύγκριση μαγκιάς πάνω στη βία.
Σε κάποια φάση μπορεί να βρίσω το ΚΚΕ, έχοντας στο μυαλό μου τα δικά μου δεδομένα. Απλά θα είναι το θέμα που θέτω εγώ (σε ένα νήμα του Ναμρείλ ή του Μπούμπη. Την επόμενη στιγμή και σε άλλο νήμα όπου θα βρίζει κάποιος τον Μπούμπη επιχειρώντας να βγάλει λάδι το καπιταλισμό ή ότι παρεμφερές, θα τοποθετηθώ έτσι που θα φαίνεται ότι είμαι ΚΚΕ. Και ίσως να μιλάω και απόλυτα, ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο σε όλα κι ότι συμφωνώ 100% σε όλα.
Δες την ασυνέχεια που υπάρχει στη ζωή και στις δράσεις μας. Ακόμα και στις ιδέες μας. Αυτήν ακολουθώ.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.