!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φαγητα που μας εμειναν αξεχαστα

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Φαγητα που μας εμειναν αξεχαστα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 14 Νοέμ 2019, 02:27 Το μόνο αξέχαστο γεύμα που είχα στην ζωή μου ήταν στο μπαλκόνι ενός τετράστερου ξενοδοχείου στην Κρήτη, καλεσμένος του ιδιοκτήτη και δέκα άλλων σνομπ φίλων και συνεργατών του, όπου όλοι μασουλούσαν σαν τα βόδια τα ψάρια που είχε πιάσει ο πατέρας μου (σαργοί; Συναγρίδες; Δεν θυμάμαι) και εγώ έτρωγα ένα μέτριο μπριζολίδι, με τον σερβιτόρο από πάνω μου να μου πρήζει τον γκιώνη και να γεμίζει το ποτήρι μου κάθε που έπινα μια γουλιά. Όλοι φορούσαν επίσημα ενδύματα κι εγώ φορούσα σορτσάκι και επέκριναν την επιλογή μου να σνομπάρω το ψάρι και να φάω μπριζολίδι.

«Α, ο γιος σου δεν ξέρει να τρώει» και λοιπές πίπες. Ίσα μωρή, γλάστρα γυναίκα αρχιτέκτονα, που έχω φάει περισσότερο ψάρι στην παιδική μου ηλικία απ' όσο έχεις φάει εσύ σε όλην σου την ζωή. Λέπια βλέπω και βγάζω φλύκταινες.

Μετά ακολούθησε δίωρη ακατάσχετη φλυαρία για πολιτικά και παπαριές, όπου βαρέθηκα την ζωή μου. Το τι ακατάσχετες μαλακίες έλεγαν δεν λέγεται. Είχαν βγάλει το -λανθασμένο- μέλλον των επόμενων 20 ετών, οι επίδοξοι μελλοντολόγοι. Και δεν είχε κανένα ενδιαφέρον γιατί συμφωνούσαν όλοι, μαζί και με τις γλάστρες που έφεραν στο τραπέζι να μας τυφλώσουν με τα μπριλάντια τους. Τουλάχιστον ένας κομμουνιστής ή έστω ένας προβοκάτορας. Τίποτα.

Έφεραν για επιδόρπιο διάφορα φρούτα, που ήρθαν μαζί με τον σεφ που ήρθε να ρωτήσει πώς ήταν όλα και έκανα το τρομερό λάθος να τον ρωτήσω αν έχει παγωτό. Το τι α και ου ακούστηκαν δεν μπορώ να το περιγράψω. Σαν παράφωνη χορωδία ακούρδιστων πνευστών. Τι; Θα φας παγωτό ενώ έχει τόσα ωραία και γευστικά φρούτα; Ναι, ρε μαλάκες, θα φάω παγωτό. Ο σεφ χαμογέλασε και με ρώτησε τι γεύση θέλω. Φιστίκι, μπανάνα, βανίλια, κακάο. Να έχω ποικιλία. Αφού έπεσαν μερικά ακόμη επιφωνήματα με λανθάνουσα γαλλική προφορά, συνέχισαν να θάβουν τον Σημίτη για κάνα δίωρο ακόμα. Δεν ξέρω δηλαδή, γιατί βαριόμουν τόσο που μπορεί στην πραγματικότητα να ήταν μισάωρο.
Αυτό θυμίζει σκηνή από παλιές κωμωδίες.

Κατά τα άλλα, αυτό με τα ψάρια όντως ισχύει. Υπάρχουν κάποιοι που όντως τα γουστάρουν και κάποιοι άλλοι που τα θεωρούν κάτι εξαιρετικό επειδή δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. ΟΙ τελευταίοι σπανίως μπορούν να ξεχωρίσουν το φρέσκο και καλομαγειρεμένο ψάρι. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

αυτό με τα φρούτα μάρεσε. Εκτός και η παρέα ήταν Σουηδοί ή εξελίχθηκε κάπου στα late 60's

Με το ψάρι ΓΑΛΗ αν έχεις πρόσβαση σε φρέσκο ψάρι, τότε κολάς. Σα τη πρέζα ένα πράμα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:12 αυτό με τα φρούτα μάρεσε. Εκτός και η παρέα ήταν Σουηδοί ή εξελίχθηκε κάπου στα late 60's
Την ιστορία με τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα την έχεις ακουστά;

Αν και κάποιοι από την παρέα ήταν ξένοι, δεν θυμάμαι όμως τι εθνικότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:25
Ερμής έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:12 αυτό με τα φρούτα μάρεσε. Εκτός και η παρέα ήταν Σουηδοί ή εξελίχθηκε κάπου στα late 60's
Την ιστορία με τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα την έχεις ακουστά;

Αν και κάποιοι από την παρέα ήταν ξένοι, δεν θυμάμαι όμως τι εθνικότητας.
Δεν εχει να κάνει. Η ιστορία απο όπου και να την πιάσεις είναι λες και βγήκε απο τα 60's
Αλήθεια πότε έγινε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

1999, Creta Star hotel, κοντά στο Ρέθυμνο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Φέτος στην Κρήτη, ξεχέστηκα στο φαΐ. Πήγαμε κάπου στην εξοχή, και μας φιλέψανε, και γαμηθήκαμε. Στην Κρήτη αν είσαι μουσαφίρης τρως απίστευτα. Τώρα ξέρω γιατί οι Γερμανοί δεν ξεκολλάνε από κει, από την τσιγγουνιά τους, που τρώνε όλο στο τσάμπα τα πάντα.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky »

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:42 1999, Creta Star hotel, κοντά στο Ρέθυμνο.
σου μύριζε καθόλου γουρουνίλα;
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:45 Φέτος στην Κρήτη, ξεχέστηκα στο φαΐ. Πήγαμε κάπου στην εξοχή, και μας φιλέψανε, και γαμηθήκαμε. Στην Κρήτη αν είσαι μουσαφίρης τρως απίστευτα.
θα τους συστήθηκες ως Καβαλιεράκης, γι' αυτό
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Tarkovsky έγραψε: 10 Σεπ 2020, 17:01
Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 16:45 Φέτος στην Κρήτη, ξεχέστηκα στο φαΐ. Πήγαμε κάπου στην εξοχή, και μας φιλέψανε, και γαμηθήκαμε. Στην Κρήτη αν είσαι μουσαφίρης τρως απίστευτα.
Δεν χρειαζόμουν συστάσεις, ρε, όλοι με ξέρανε. Καλεσμένος πήγα. Πολύ φαγητό, ρε φίλε. Και καλό φαγητό. Εν τω μεταξύ με εξέπληξε το πόσο πολιτισμένα οδηγούσαν. Ρε μαλάκα, στην Αθήνα, στη ζέβρα σε σκοτώνουν, και στην Κρήτη κοκαλώνουν το αμάξι.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

αγριογούρουνο με δαμάσκηνα κάπου ψηλά σ'ένα βουνό της Κύπρου
γίδα βραστή στα Χάνια του Πηλίου
μακαρόνια με γαρίδες στη Βαρκελώνη
πατσάς στη Λιοσίων
φασολάδα σ'ένα υπόγειο στη Σωκράτους
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

σε ένα λατινοαμερικάνικο, στη Μπαρτσελονέτα

το φιλέτο που έφαγα , δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 10 Σεπ 2020, 17:06 αγριογούρουνο με δαμάσκηνα κάπου ψηλά σ'ένα βουνό της Κύπρου
γίδα βραστή στα Χάνια του Πηλίου
μακαρόνια με γαρίδες στη Βαρκελώνη
πατσάς στη Λιοσίων
φασολάδα σ'ένα υπόγειο στη Σωκράτους
:blm:
Για να σου κάνω ρελάνς, θα αντιστίξω τα μέρη: Στο Πήλιο το καλύτερο τηγανητό κολοκυθάκι, στην Κύπρο τα καλύτερα αστικά πιάτα, (τότε που πήγα, δεκαετία του ογδόντα, τα αστικά εστιατόρια της Λεμεσού και οι ταβέρνες της Λευκωσίας, έκαναν τα ελληνικά αντίστοιχα να μοιάζουν με γυφταριό και τσιγκουναριό, τρομερή ποιότητα και ποσότητα). Στη Βαρκελώνη τίποτα δεν μου άρεσε, και πατσά, όχι στη Λιοσίων, έτρωγα στην Αχαρνών, Λευκός Πύργος λεγόταν, στο διάλειμμα από τη δουλειά. Φασολάδα αξέχαστη έχω φάει στο Δίστομο. Γυρνούσα από Δελφούς και σταμάτησα, έβρεχε και πείναγα, ήταν ένα εστιατόριο από αυτά που τρώνε οι εκδρομείς, είχε κοψίδια στα κάρβουνα, πήρα προβατίνα και φασολάδα, κι έξω η βρόχα, Οκτώβρης του 2003. Μαγεία.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Tarkovsky

Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 17:05
Δεν χρειαζόμουν συστάσεις, ρε, όλοι με ξέρανε. Καλεσμένος πήγα. Πολύ φαγητό, ρε φίλε. Και καλό φαγητό. Εν τω μεταξύ με εξέπληξε το πόσο πολιτισμένα οδηγούσαν. Ρε μαλάκα, στην Αθήνα, στη ζέβρα σε σκοτώνουν, και στην Κρήτη κοκαλώνουν το αμάξι.
α κατάλαβα

εκτός από φαγί, πιοτί σε φίλεψαν και λουκουμόσκονη και τα 'βλεπες όλα γαλήνια :lol:

σίγουρα στην Κρήτη 35°βόρειο, 24° ανατολικό πήγες;
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Tarkovsky έγραψε: 10 Σεπ 2020, 17:15
Cavaliere έγραψε: 10 Σεπ 2020, 17:05

α κατάλαβα

εκτός από φαγί, πιοτί σε φίλεψαν και λουκουμόσκονη και τα 'βλεπες όλα γαλήνια :lol:

σίγουρα στην Κρήτη 35°βόρειο, 24° ανατολικό πήγες;
Ναι, στην Κρήτη. Νομό Ηρακλείου.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Mcdonalds Λονδινου - σταση Marble Arch.
Ασυλληπτο αχνιστο τσιζ. Χτυπησα 2 με πατατες, κοκα κολα και 6αρι ναγκετς.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”