Ε. αυτή η δουλειά είναι που δεν γίνεται και με πολλή αποτελεσματικότητα πάντα.
Μάλλον μιλάω με κάποιον πολύ νέο, γιατί πριν το 2010 δεν ήταν εμπόδιο κάτι στο να πηγαίνει ο ίδιος κόσμος και Πλατεία Ν. Σμύρνης και Κέντρο. Δεν ήταν οι αποστάσεις το θέμα. Εξάλλου και ο Φλοίσβος και το ΚΠΙΣΝ τιγκάρουν στον κόσμο χωρίς να εξυπηρετούνται με μετρό και χωρίς να είναι σε πυκνοκατοικημένα σημεία.
Όχι, τα χρονάκια μου τα έχω
Εντάξει, προφανώς δεν κάνει ο κόσμος την προ κρίσης έξαλλη ζωή, αλλά κινείται.
Όλοι οι μαγαζάτορες λένε ότι βαράνε μύγες και τους βλέπεις συνέχεια γεμάτους.
Αν τους ρωτησεις και σου πουν αληθεια εχει πεσει ο τζιρος 50 τα εκατο. Σε οσους ηταν και πριν τη κρίση και τωρα, συγκρινόμενα
Κι αυτο σε οτι εχει σχεση με φαγητο
Για λοιπά 70 τα εκατό
Μειωμένος τζιρος ισον μικρη κίνηση
δεν ξέρω.
εγώ αυτό που βλέπω είναι να παραπονιούνται και ταυτοχρόνως να μην πέφτει καρφίτσα.
άσε πια όλα τα νέα μαγαζιά που ανοίγουν
Παίρνανε 2 ψωμια και 1 κιλο κουλουρακια
Τωρα μισοκιλο αραια και που κι απο τη λαϊκή
Αυτα που βλεπεις γεματα ειναι τα καφε και οι πολυεθνικές πχ ενδυματων οι οποιες σε αυτο το μοτιβο εξ αρχης ιδρύθηκαν. Να ειναι φθηνα. Να υπολογίζουν οτι θα αφήσει ο πελατης 10 με 20 ευρω μεσο ορο πχ για μπλούζα
Κι ειναι φουλ
Η οι τεχνολογικες που εχουν στοκ και ροη επισης μεγαλες
metaxoskolikas έγραψε: 05 Ιούλ 2018, 22:43
Όλοι οι μαγαζάτορες λένε ότι βαράνε μύγες και τους βλέπεις συνέχεια γεμάτους.
Αν τους ρωτησεις και σου πουν αληθεια εχει πεσει ο τζιρος 50 τα εκατο. Σε οσους ηταν και πριν τη κρίση και τωρα, συγκρινόμενα
Κι αυτο σε οτι εχει σχεση με φαγητο
Για λοιπά 70 τα εκατό
Μειωμένος τζιρος ισον μικρη κίνηση
75% σε σχέση με το 2010.
Και με πολύ μικρότερο συντελεστή κέρδους.
Αψευδής μάρτυρας η Σταδίου. Όταν (αν) αρχίσουν να ξανα-ανοίγουν μαγαζιά, ίσως να σημαίνει αντιστροφή του κλίματος.
metaxoskolikas έγραψε: 05 Ιούλ 2018, 22:43
Όλοι οι μαγαζάτορες λένε ότι βαράνε μύγες και τους βλέπεις συνέχεια γεμάτους.
Αν τους ρωτησεις και σου πουν αληθεια εχει πεσει ο τζιρος 50 τα εκατο. Σε οσους ηταν και πριν τη κρίση και τωρα, συγκρινόμενα
Κι αυτο σε οτι εχει σχεση με φαγητο
Για λοιπά 70 τα εκατό
Μειωμένος τζιρος ισον μικρη κίνηση
75% σε σχέση με το 2010.
Και με πολύ μικρότερο συντελεστή κέρδους.
Αψευδής μάρτυρας η Σταδίου. Όταν (αν) αρχίσουν να ξανα-ανοίγουν μαγαζιά, ίσως να σημαίνει αντιστροφή του κλίματος.
H Σταδίου είναι ειδική περίπτωση. Ωστόσο περιοχές άλλες, άσχετες, όπως η Αθηνάς και ο Κεραμεικός αναπτύχθηκαν. Ακόμα και η κρίση να μην υπήρχε, σε διάστημα ετών μπορούν να εξελιχθούν περιοχές ολόκληρες. Στη Σταδίου επένδυσαν ορισμένες μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις χρόνια τώρα, δεν είναι τελείως έρημη, δεν το λες, αλλά για όσους τη θυμούνται δεν έχει σχέση με πριν.
enterprise-psi έγραψε: 06 Ιούλ 2018, 08:47
Εχει πέσει ο τζίρος, λόγο κρίσης, ή επειδή πλέον, με τα social και τις Online βαθμολογίες , αν σερβίρεις σαβούρα, θα φας θάψιμο ;
Ο κόσμος μπορεί να βγαίνει λιγότερο έξω σε σχέση με χρόνια πριν, γιατί έχει περισσότερα πράγματα να κάνει σπίτι. Τα σόσιαλ έχουν λειτουργήσει θετικά κατά τη γνώμη μου, προσωπικά γεύομαι πράγματα ασύλληπτα 10-20 χρόνια πριν, ορισμένες επιχειρήσεις φτιάχνουν πράγματα και βρίσκουν υλικά που δεν μπορεί να βρει ο καθένας ανεξάρτητα ως καταναλωτής. Βλέπω τώρα τι επιλογές έχω σε νησί που έχω να πάω 5 χρόνια, σε καλές τιμές, τι θέα, τι γεύσεις ... Αντίστοιχα και στην Αθήνα. Το 360 υπήρχε πριν τα σόσιαλ?
Αυτό που θέλω να πω σχετικά, χωρίς να το πηγαίνω γύρω γύρω, είναι ότι αυτοί που έλεγαν άστα τα παιδιά να κάψουν να βγάλουν αυτό που έχουν μέσα τους, δεν είχαν ευθύνη για αυτό που συνέβη; Που ήταν να γίνει μια ανάμνηση το κέντρο για τους ίδιους και για τα παιδιά τους ίσως. Τώρα είναι καλά, ακριβώς τώρα, αλλά για πόσο ακόμα θα είναι καλά όταν κάνουμε ότι ανγοούμε τις συνέπειες της αφασίας; Είναι ένα θέμα που δεν έχει βάλει σε προτεραιότητα ο Έλληνας πολιτικά και ούτε ελπίζω να βάλει γιατί μπαίνει μετά σε άσκοπες αντιπαραθέσεις και ατάκες. Και στο μεταξύ πληρώνει το κόστος να μένει σε πιο "ανθρώπινες" γειτονιές και να μην έχει κάτι όπως το Κέντρο για τη βόλτα του.
Βέβαια όταν γινόταν κάτι χοντρό, ήταν προβοκάτορες παρακρατικοί ασφαλίτες οι ταραξίες. Οπότε όλα καλά.
Για εμένα ήταν ο βασικός λόγος του να μην τους δοκιμάσω και αυτούς τότε. Δεν είχα καμία εμπιστοσύνη ότι έχουν ευθύνη και δεν γνώριζαν ή δεν μπορούσαν να προβλέψουν συνέπειες στην οικονομία. Ο τουρισμός στα νησιά πχ έπεσε μόνο το καλοκαίρι που προηγήθηκαν τα καψίματα, γύρω στο 2010, όλες τις άλλες χρονιές ήταν καλά.
Στην Πάρο έβλεπες το εξης φαινόμενο : 10 φαγάδικα στην σειρά, τα 5 τίγκα, τα άλλα 5 άδεια.
Προχθές, φεύγω 9 η ώρα το βράδυ, πάω Σούνιο, τίγκα οι δρόμοι και τα μαγαζιά. 1 το πρωί γύρισα πισω, ακόμα τίγκα τα μαγαζιά, και υποτίθεται η επόμενη μέρα είναι εργάσιμη.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
enterprise-psi έγραψε: 06 Ιούλ 2018, 09:15
Στην Πάρο έβλεπες το εξης φαινόμενο : 10 φαγάδικα στην σειρά, τα 5 τίγκα, τα άλλα 5 άδεια.
Προχθές, φεύγω 9 η ώρα το βράδυ, πάω Σούνιο, τίγκα οι δρόμοι και τα μαγαζιά. 1 το πρωί γύρισα πισω, ακόμα τίγκα τα μαγαζιά, και υποτίθεται η επόμενη μέρα είναι εργάσιμη.
YES!!! Παραλιακή! Πώς και δεν το θυμήθηκα; Πείτε και άλλα στέκια!
Ε, μια φορά στο τόσο, μπορεί να κάτσει και η έξοδος καθημερινή για τον εργαζόμενο. Να μην έχεις πού να πας;
Θα πω και εγώ τώρα, αυτό με τα μερικά άδεια μαγαζιά, πάντα συνέβαινε σε κάποιο βαθμό και πριν τα σόσιαλ. Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια όλες τις παραμέτρους με τα σόσιαλ, είμαστε και μιας κάποιας ηλικίας.
enterprise-psi έγραψε: 06 Ιούλ 2018, 08:47
Εχει πέσει ο τζίρος, λόγο κρίσης, ή επειδή πλέον, με τα social και τις Online βαθμολογίες , αν σερβίρεις σαβούρα, θα φας θάψιμο ;
Λόγω κρίσης κυρίως.
Επίσης για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά η πτώση του τζίρου ήταν τόσο απότομη (ιδίως τα 3 πρώτα χρόνια) που δεν δικαιολογείται με τίποτ' άλλο.
Ο κόσμος γενικά δεν έχει λεφτά και προτιμά ν' αγοράζει/καταναλώνει σαβούρες που προσφέρει αφειδώς η online αγορά (γουρούνι στο σακί).
Athina__P έγραψε: 06 Ιούλ 2018, 09:06
Βλέπω τώρα τι επιλογές έχω σε νησί που έχω να πάω 5 χρόνια, σε καλές τιμές, τι θέα, τι γεύσεις ...
Ένα απλό παράδειγμα, γιατί δεν εννοώ μόνο ασυνήθιστα υλικά, αλλά και ποιότητα σε συνηθισμένα υλικά. Από καφέ της γειτονιάς παίρνω μια φρουτοσαλάτα 2 ευρώ και κάτι. Ε, τα φρούτα που έχει μέσα στους συνδυασμούς που έχει μέσα είναι κατά μέσο όρο πιο γευστικά από αυτά που μπορώ να βρω εγώ. Δεν έχω την ενέργεια να βρίσκω πάντα τα καλύτερα. Ε, αυτό το καφέ έχει πάρει την πελατεία της περιοχής και συνεχώς ψάχνεται σε επίπεδο καταλόγου. Αλλά έτσι την έχουν δει και έχει πιάσει, δεν σημαίνει ότι αυτή η συνταγή πιάνει γενικά.
Athina__P έγραψε: 06 Ιούλ 2018, 09:03
H Σταδίου είναι ειδική περίπτωση. Ωστόσο περιοχές άλλες, άσχετες, όπως η Αθηνάς και ο Κεραμεικός αναπτύχθηκαν. Ακόμα και η κρίση να μην υπήρχε, σε διάστημα ετών μπορούν να εξελιχθούν περιοχές ολόκληρες. Στη Σταδίου επένδυσαν ορισμένες μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις χρόνια τώρα, δεν είναι τελείως έρημη, δεν το λες, αλλά για όσους τη θυμούνται δεν έχει σχέση με πριν.
Η Σταδίου (από Ομόνοια μέχρι άγαλμα Κολοκοτρώνη) θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή.
Ποιές μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις επένδυσαν;
Και όχι μόνο η Σταδίου. Και η Ακαδημίας, κι η Αιόλου κι άλλοι πολλοί δρόμοι του "εμπορικού" κέντρου.
Και Κολωνάκι και Κηφισιά (περιοχές τέως λεφτάδικες) πνέουν τα λοίσθια.
Saliveros έγραψε: 06 Ιούλ 2018, 09:25
Η Σταδίου (από Ομόνοια μέχρι άγαλμα Κολοκοτρώνη) θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή.
Ποιές μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις επένδυσαν;
Το Ζαρα και το Calzedonia, και το Accessorize, αλλά καταλαβαίνω ότι για τους άντρες είναι αόρατα αυτά!
Για την Κησιφιά και εμένα δεν με τραβάει και νομίζω ένα βασικό θέμα που δεν έχουν λύσει ικανοποιητικά είναι το πάρκινγκ. Που το έλυσε η Ν. Σμύρνη. Πας, το βάζεις στο πάρκινγκ το αυτοκίνητο σε τιμή συναγωνίσιμη του mall, problem solved. Γιατί να πας στο mall?