Διαβάζοντας το νήμα στα τσιπάκια πήγε το μυαλό μου και μετά κατευθείαν διάβασα Πίθηκα.
Βεβαίως, εκεί πάμε, τεχνολογία και τσιπάκια, επέμβαση στο ανθρωποδυναμικό και δια της τεχνολογίας αλλά κανείς -εκτός από τους συνωμοσιολόγους-δεν λέει οτι αυτή η επέμβαση μπορεί να αφορά και έλεγχο του πληθυσμού γενικότερα.
Άκουγα διάφορα δεξιά αριστερά, συνομωσιολογίες λέει, αλλά έλα που και στο δικό μου το μυαλό μπαίνουν τέτοιες ιδέες.
Δηλαδή, γιατί όχι? Αν είσαι τόσο "σκληρός ρεαλιστής" γιατί να μην φροντίσεις για τον έλεγχο του πληθυσμού
ποικιλοτρόπως, αυτού του πληθυσμού που περιγράφει ο Πίθηκας, πρώτη φορά θα είναι άλλωστε στην ιστορία των οικονομικών που θα γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο επι της ουσίας?
Με τεχνολογία σαν αυτή για την οποία μιλά ο Πίθηκας, πολλά θαύματα μπορούν να προκύψουν
πχ θα δουλεύεις 12+ωρο και θα νοιώθεις ή θα αντιδράς σαν να μην δούλεψες
θα πληρώνεσαι για 4ωρο αλλά θα είναι σαν να μην πεινάς, το κόστος του φαγητου που θα χρειάζεσαι θα καλύπτει τις αναγκες σου
Το μελλον νομίζω (δυστυχώς) ανήκει στην τεχνολογία και τον -ανατριχιαστικά απόλυτο πια- έλεγχο των μαζών
Σε αυτό δηλαδη τείνω να είμαι σχεδόν απόλυτα σίγουρη (γιατί πολύ απλά είναι απλή κοινή λογική), ψάχνω να βρω με τί ιδεολογικοπολιτικοθρησκευτικο μοντέλο θα εφαρμοστεί τελικά και ποιές ανάλογες διεργασίες θα προκύψουν για να έρθουμε στο αποτέλεσμα