!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
talaipwros

Re: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε: 03 Σεπ 2020, 21:39 Καλησπέρα αγαπητοί συφορουμίτες .
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος .
Όπως πολύ καλά γνωρίζουν όσοι με θυμούνται από το παλιό πχόρουμ προ δεκαετίας , η φαντασία μου οργιάζει .
Από πολύ μικρός αρεσκόμουν να γράφω ιστορίες ή να κάνω σενάρια με τα εκατοντάδες playmobil που είχε γεμίσει ο ξενώνας του σπιτιού μας .
Στην πορεία έγραφα ιστορίες τις οποίες δημοσίευα στο πχόρουμ , σε άλλα φόρουμ ή μοιραζόμουν με τον κύκλο μου .
Έχοντας φτάσει μία ηλικία ( πριν ακουμπήσω τα τριάντα και σαλτάρω , Θεού θέλοντος βέβαια με τα ελληνοτουρκικά ) , θα ήθελα να κάνω ένα καπρίτσιο : Να αποκτήσω πτυχίο σεναριογραφίας .
Όμως :
Την φετινή χρονιά συμβαίνει να έχω την ευθύνη κάποιων εξόδων της οικογένειας μου , μιας και ο πατέρας μου συνταξιοδοτήθηκε και είναι άγνωστο πότε θα παραλάβει την ολόκληρη σύνταξη .
Επίσης , λόγω κορονοιού το μηνιαίο εισόδημα μου έπεσε από τα χίλια πεντακόσια ευρώ τον μήνα σε οκτακόσια με χίλια , και σε ενδεχόμενο καινούριου lockdown θα πέσει ακόμα περισσότερο .
Η εργασία μου είναι μόνιμη στον τόπο κατοικίας μου . Σκέφτομαι να ρωτήσω στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ αν γίνεται , τουλάχιστον για φέτος να πηγαίνω μόνο στις εξεταστικές και του χρόνου ίσως να αφήσω την δουλειά μου στην επαρχία και να κάνω την ίδια δουλειά , παράλληλα με τις σπουδές , στην πανέμορφη Συμπρωτεύουσα .
Οι αμφιβολίες μου είναι οι εξής :
Το πτυχίο του ΑΚΜΗ θα με βοηθήσει να προωθήσω ένα σενάριο ή βιβλίο που πιθανώς θα ολοκληρώσω , ή ακόμα να μου δώσει πιθανότητες καριέρας , ή θα πετάξω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που ειδικά φέτος το χρειάζομαι ;
Το βασικό μου πρόβλημα στην συγγραφή είναι κυρίως η δομή , δηλαδή ενώ κατεβάζω ιδέες στο λεπτό συνήθως βιάζομαι να μπω στο ζουμί . Θα μάθω κάποιες τεχνικές ώστε να είναι ποιοτικότερο το έργο μου ;
Γνωρίζει κανένας πόσα θέλει το ΑΚΜΗ γιατί δεν μου λένε από το τηλέφωνο και πρέπει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα για να μάθω ;
https://www.google.com/search?client=ms ... s-wiz-serp

Καλύτερα απο ΙΕΚ και τσαμπα
Άβαταρ μέλους
Μη μου γαμάτε τα vybez

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μη μου γαμάτε τα vybez »

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:05 Για να λάβει μια εμπεριστατωμένη οπτική για τη σεναριογραφία, το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει είναι να διαβάσει τα ελληνικά βιβλία που έχουν μεταφερθεί σε τηλεοπτικές μίνι σειρές και τηλεοπτικές ταινίες. Και να δει κάποιες σειρές που έχουν πρωτότυπο σενάριο. Αυτές παίζουν στο πλαίσιο του μυθιστορήματος, τις τραβάς όσο γουστάρεις, προσαρμόζοντας καταστάσεις και ήρωες ανάλογα με τις διαθέσεις του κοινού.

Να κάνει το ίδιο και με τις ξένες ως μεταπτυχιακό.

Εννοείται, ότι οι μάστερς σ' αυτό ήταν και θα παραμείνουν οι αμερικάνοι.

Ο Φώσκολος, ακολούθησε κατά γράμμα το αμερικάνικο μοντέλο της σαπουνόπερας.
Τώρα που αυτό ξεθώριασε, παίζουν συνεχείς παραλλαγές στα "φιλαράκια".

Εικόνα
the comet the course the tail έγραψε: 16 Δεκ 2019, 22:20 τι να κάνεις; μείναμε έρμοι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:10 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις λογοτεχνική θεωρία. Στάνταρ βελτίωση και άπειρες ιδέες. Αρκεί να έχεις ένα επίπεδο αντίληψης
Είναι άλλο η λογοτεχνία γενικώς και αορίστως και άλλο τα σενάρια ή έστω η πρόθεση μεταφοράς αυτού που γράφεις σε ταινία ή σειρά.

Επίσης είναι άλλο το αντικείμενο του συγγραφέα και άλλο του σεναριογράφου. Όταν μεταφέρεται στη μικρή ή μεγάλη οθόνη κάποιο έργο, τη σεναριακή επεξεργασία την κάνει άλλος. Ο συγγραφέας δίνει απλώς την έγκριση του.

Οι σκέτοι σεναριογράφοι (ανεξαρτήτως του πόσο επιτυχημένοι είναι) κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό. Και συνήθως δουλεύουν σε γκρουπάκια, που έχουν σαφή ιεραρχία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας
Phorum.gr user: Γενιά των 700

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γενιά της Αμαρτίας »

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:10
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:07
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 09:40 Δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι το πτυχίο σεναριογραφίας.

Νομίζω ότι η πιο απλή λύση στο πρόβλημα σου είναι να παρακολουθήσεις δι' αλληλογραφίας κάποιο σεμινάριο δημιουργικής γραφής.
Το έχω κάνει το σεμινάριο που λες. Μια τρύπα στο νερό.
Οκ, τότε είσαι ο πιο κατάλληλος να αναφέρεις λεπτομέρειες.
Στο ΕΚΠΑ πληρώνεις πολλά λεφτά (τριψήφιο) για να γράψεις πέντε κείμενα 300 λέξεων και να λάβεις σημειώσεις της πλάκας (ούτε 50 σελίδες όλες μαζί). Το feedback είναι μια πρόταση. Ουσιαστικά και μόνο σε ενεργοποιεί λιγουλάκι. Αυτά όταν το έκανα.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη μου γαμάτε τα vybez έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:05 Για να λάβει μια εμπεριστατωμένη οπτική για τη σεναριογραφία, το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει είναι να διαβάσει τα ελληνικά βιβλία που έχουν μεταφερθεί σε τηλεοπτικές μίνι σειρές και τηλεοπτικές ταινίες. Και να δει κάποιες σειρές που έχουν πρωτότυπο σενάριο. Αυτές παίζουν στο πλαίσιο του μυθιστορήματος, τις τραβάς όσο γουστάρεις, προσαρμόζοντας καταστάσεις και ήρωες ανάλογα με τις διαθέσεις του κοινού.

Να κάνει το ίδιο και με τις ξένες ως μεταπτυχιακό.

Εννοείται, ότι οι μάστερς σ' αυτό ήταν και θα παραμείνουν οι αμερικάνοι.

Ο Φώσκολος, ακολούθησε κατά γράμμα το αμερικάνικο μοντέλο της σαπουνόπερας.
Τώρα που αυτό ξεθώριασε, παίζουν συνεχείς παραλλαγές στα "φιλαράκια".
Εικόνα
Κάνεις πρόοδο, θα μπορούσες να βάλεις κάτι πιο άσχετο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:15
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:10 Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις λογοτεχνική θεωρία. Στάνταρ βελτίωση και άπειρες ιδέες. Αρκεί να έχεις ένα επίπεδο αντίληψης
Είναι άλλο η λογοτεχνία γενικώς και αορίστως και άλλο τα σενάρια ή έστω η πρόθεση μεταφοράς αυτού που γράφεις σε ταινία ή σειρά.

Επίσης είναι άλλο το αντικείμενο του συγγραφέα και άλλο του σεναριογράφου. Όταν μεταφέρεται στη μικρή ή μεγάλη οθόνη κάποιο έργο, τη σεναριακή επεξεργασία την κάνει άλλος. Ο συγγραφέας δίνει απλώς την έγκριση του.

Οι σκέτοι σεναριογράφοι (ανεξαρτήτως του πόσο επιτυχημένοι είναι) κάνουν κάτι τελείως διαφορετικό. Και συνήθως δουλεύουν σε γκρουπάκια, που έχουν σαφή ιεραρχία.
Δηλαδή το σενάριο δεν είναι λογοτεχνία; Το θεατρικό κείμενο;

Συγγνώμη που απαντάω κοφτά είμαι από κιν.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

Είχα στο νου μου την Ποιητική του Αριστοτέλη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:16
Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:07
Το έχω κάνει το σεμινάριο που λες. Μια τρύπα στο νερό.
Στο ΕΚΠΑ πληρώνεις πολλά λεφτά (τριψήφιο) για να γράψεις πέντε κείμενα 300 λέξεων και να λάβεις σημειώσεις της πλάκας (ούτε 50 σελίδες όλες μαζί). Το feedback είναι μια πρόταση. Ουσιαστικά και μόνο σε ενεργοποιεί λιγουλάκι. Αυτά όταν το έκανα.
Οκ, απ' ό,τι κατάλαβα είναι κάτι σαν διόρθωση εκθέσεων. Από πρακτική καθοδήγηση για τη δομή του κειμένου, παίζει κάτι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Γενιά της Αμαρτίας

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:21

Οκ, απ' ό,τι κατάλαβα είναι κάτι σαν διόρθωση εκθέσεων. Από πρακτική καθοδήγηση για τη δομή του κειμένου, παίζει κάτι;
Δεν θα το λεγα. Απλά και μόνο... γράψτε κάτι κωμικό ή με θέμα τη λέξη χρώμα. Οι σημειώσεις δεν είναι πάνω στη δομή αλλά υπαρξιακές φιλοσοφικές. (Ο υπαρξισμός χάλασε πολύ κόσμο.)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:18
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:15

Δηλαδή το σενάριο δεν είναι λογοτεχνία; Το θεατρικό κείμενο;

Συγγνώμη που απαντάω κοφτά είμαι από κιν.
Το σενάριο όχι, δεν είναι λογοτεχνία γιατί αυτό που ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα οπτικοποίησης, πράγμα που δεν είναι πάντα εφικτό ή είναι απλώς πανάκριβο.
Στο αμιγώς λογοτεχνικό κείμενο, ο συγγραφέας μπορεί να περιγράψει ό,τι θέλει και να φανταστεί τους πρωταγωνιστές του όπως θέλει χωρίς περιορισμούς.

Το ίδιο ισχύει και για το θεατρικό κείμενο, που είναι από τα πιο δύσκολα είδη γιατί πρέπει να συνδυάζει δυνατότητα οπτικοποίησης σε ένα ή τρία σκηνικά και δυνατούς διαλόγους σε σύντομο χρόνο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:25
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:21

Δεν θα το λεγα. Απλά και μόνο... γράψτε κάτι κωμικό ή με θέμα τη λέξη χρώμα. Οι σημειώσεις δεν είναι πάνω στη δομή αλλά υπαρξιακές φιλοσοφικές. (Ο υπαρξισμός χάλασε πολύ κόσμο.)
Μπράβο στο καθοδηγητή σου.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Κάτσε να σε γλιτώσω το πρώτο εξάμηνο:
"Γράψε για κάτι που ξέρεις"
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Χρόνια πολλά και καλά, τύπε!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Chilloutbuddy έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:35 Κάτσε να σε γλιτώσω το πρώτο εξάμηνο:
Με βάση όσα έγραψε η Γενιά της Αμαρτίας( ή μήπως "ο";) δεν είναι ακριβώς έτσι. Από τη στιγμή που ο καθηγητής του/της
έκανε παρατηρήσεις σχετικά με φιλοσοφικά ζητήματα σημαίνει ότι δε περίμενε να διαβάσει κάτι τετριμμένο και κοινότοπο,
το ακριβώς αντίθετο. Πιθανότατα δε,περίμενε καλύτερη τεκμήριωση των εκφραζόμενων απόψεων, περισσότερη to the point ανάλυση
και λιγότερο λυρισμό στο γραπτό. Διόρθωση Έκθεσης που λέει και η Γαλή, αλλά σε πιο επιστημονικές βάσεις. Αλίμονο, αν
δεν το είχαμε αυτό στη Φιλοσοφική Σχολή.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:50
Chilloutbuddy έγραψε: 06 Σεπ 2020, 11:35 Κάτσε να σε γλιτώσω το πρώτο εξάμηνο:
Με βάση όσα έγραψε η Γενιά της Αμαρτίας( ή μήπως "ο";) δεν είναι ακριβώς έτσι. Από τη στιγμή που ο καθηγητής του/της
έκανε παρατηρήσεις σχετικά με φιλοσοφικά ζητήματα σημαίνει ότι δε περίμενε να διαβάσει κάτι τετριμμένο και κοινότοπο,
το ακριβώς αντίθετο. Πιθανότατα δε,περίμενε καλύτερη τεκμήριωση των εκφραζόμενων απόψεων, περισσότερη to the point ανάλυση
και λιγότερο λυρισμό στο γραπτό. Διόρθωση Έκθεσης που λέει και η Γαλή, αλλά σε πιο επιστημονικές βάσεις. Αλίμονο, αν
δεν το είχαμε αυτό στη Φιλοσοφική Σχολή.
και πώς το συμπεραίνουμε ότι αυτό που ξέρει κάποιος είναι τετριμμένο και κοινότοπο;
Μπορεί να είναι αστυνομικός και να έχει δει εγκλήματα.
Μπορεί να είναι ψυχίατρος και να έχει δει ακραίες περιπτώσεις.
Μπορεί να έχει την ατυχία να είναι από την Αθήνα και άρα να τον έχει γαμήσει ο Τατσόπουλος.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”