bluerose έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 22:31
Athina__P έγραψε: 04 Ιούλ 2018, 21:51
Εγώ το βλέπω ανάποδα Σουβλίτσα. Δεν είναι τυχαίο που κάθε χωριό είχε ένα καφενείο για τους άντρες από την ηλικία χμ... μας και πέρα και οι γυναίκες κάθονταν στο κατώφλι με το εργόχειρο και την παρέα. Νομίζω ότι μια από τις βασικές μας χαρές - ανάγκες - δικλείδες ισορροπίας είναι να μπορούσαμε να βλέπουμε την παρέα μας σε ήρεμο περιβάλλον κάπου έξω από το σπίτι, καθημερινά. Λίγες γειτονιές το έχουν πλέον αυτό στα πόδια τους. Το να πάρω μετρό, να ξεβολευτώ, να ρισκάρω να δω ποιος ξέρει τι μη ανεβαστικό μεσα στο Μετρό και να μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή, είναι αυτό που έχει υποβιβάσει τη ζωή μας. Κανονικά περισσότερες γειτονιές θα έπρεπε να έχουν τον αέρα που έχουν αυτά τα στέκια, στο μέτρο που θα ήταν οικονομικά βιώσιμο κάτι τέτοιο, βέβαια.
Ανοιξτε φουρνο και βαλτε και καφε με τραπεζοκαθισματα. Προσληψη υπαλληλου και καθεστε με τη γειτόνισσα που θα παρει ψωμι
Μετα θα καθισει κι η αλλη..κι αλλη
Ειστε λιγο σερβις περισσοτερο για καφε.
Αυτο δε θελει χωριο και σε πολη γινεται
Φούρνο; Αυτό σημαίνει να ξυπνάς νωρίς! Πλάκα πλάκα έχω υπόψη στη γειτονιά μου ένα μαγαζί που έπιασε, με δροσερά παιδιά μέσα, - το έχει δροσερή ύπαρξη - καφέδες, ψαγμένα σνακς και έχει δουλειά όλο το πρωί έως και το μεσημέρι από άλλα μαγαζιά και εργαζόμενους και περαστικούς της γειτονιάς. Συγκεντρώνει όλες τις ηλικίες. Λίγοι είναι οι μεσήλικες που κάθονται, αλλά κάπου τους αρέσει να είναι μέσα στους νέους. Δεν ξέρω αν έχουμε κάτι σε πιο παραδοσιακό καφενείο. Νομίζω ότι οι σημερινοί μεσήλικες κάπου δεν θέλουν να γίνουν μεσήλικες ποτέ! Οπότε ο μεσήλικας που δεν έχει να πάει στη δουλειά μπορεί να βρει το στέκι του κάπου που εξυπηρετούνται και εργαζόμενοι.
Σουβλίτσα, σε δεύτερη ανάγνωση, μου αρέσει να περνάω από τα στέκια ακόμα και αν δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να κάνω εκείνη τη στιγμή εκεί, μόνο για να περνάω και να έχω πχ τον αέρα της Αδριανού στα καλύτερά της! Όταν βάζει τα καλά της, σύντομα σχετικά το μαθαίνει ο κόσμος και μπορεί να μαζέψει πολύ καλό κόσμο, από αυτόν που πάει μόνο στα καλύτερα σε όλο τον κόσμο! Θα τους δείτε και Σαντορίνη πχ. Αυτό είχε γίνει γρήγορα το 2014, μια εποχή γύρω στις δημοτικές εκλογές που είχε μαζευτεί πάλι πάρα πολύ η κατάσταση στην περιοχή. Μετά, οταν ακούσει καλά λόγια ο καθένας, έρχεται φάση που έχει απλά πάρα πολυ κόσμο σε σημείο να μην είναι ευχάριστα ώρες ώρες. Τώρα είναι κάτι ανάμεσα. Δεν έχουν έρθει οι πάρα πολύ ψαγμένοι του Conde Nast με το μαζικό τρόπο που συνηθίζουν όταν κάτι προβληθεί και αξίζει να το επισκεφτείς, αλλά ο κόσμος ειναι ωραίος και αρκετός.
Επίσης, Ν. Σμύρνη, Πλατεία, γύρω στην Πρωτομαγιά είχαν γίνει εκδηλώσεις και ήρθε η Σάρα και η Μάρα και ήρθε και πολύ σκουπίδι που σε άλλες γειτονιές είναι νορμάλ φαίνεται (και οι ντόπιοι τους άφησαν να το κάνουν αυτό ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

), αλλά τώρα τελευταία είναι καθαρή και ευχάριστη όπως είναι το κανονικό της για καλοκαιρινά βράδια καθημερινής.