Niki έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:24 Την ονομασία Βυζάντιον την έδωσαν οι Γάλλοι αρχαιολόγοι δεν θυμάμαι ημερομηνία όταν ανακάλυψαν ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε πάνω σε ένα πηγάδι που το έλεγαν Βυζαν.
Αυτά από τον δάσκαλο μου στο χωριό.
Όταν ρώτησα μετά από χρόνια καθηγητή στο λύκειο μου είπε ότι θα το ψάξει και μου είπε ότι είχε δίκιο ο δάσκαλος μου στο χωριό.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
Εντάξει τελικά δεν ήτανε πηγάδι αλλά δεν το θυμόμουνα είπα δεν το διάβασα μας τα είπε προφορικά.Νταρνάκας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:48Niki έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:24 Την ονομασία Βυζάντιον την έδωσαν οι Γάλλοι αρχαιολόγοι δεν θυμάμαι ημερομηνία όταν ανακάλυψαν ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε πάνω σε ένα πηγάδι που το έλεγαν Βυζαν.
Όταν ρώτησα μετά από χρόνια καθηγητή στο λύκειο μου είπε ότι θα το ψάξει και μου είπε ότι είχε δίκιο ο δάσκαλος μου στο χωριό.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Η ουσία είναι ότι δεν υπήρχε ονομασία βυζάντιο ποτέ και η περιοχή ονομαζότανε Ρωμανία.
Η ουσία είναι ότι το υπουργείο έδινε βιβλία με βυζάντιο και ευτυχώς είχαμε δασκάλους και καθηγητές που μας έλεγαν τα φρέσκα νέα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- Νταρνάκας
Tα εμότικον δεν είναι για σένα αλλά για τον δάσκαλό σου που σας έλεγε τέτοιες παπαριές, και για τον καθηγητή λυκείου αργότερα που λες ότι συμφώνησε μαζί του.Niki έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:51Εντάξει τελικά δεν ήτανε πηγάδι αλλά δεν το θυμόμουνα είπα δεν το διάβασα μας τα είπε προφορικά.Νταρνάκας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:48Niki έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:24 Την ονομασία Βυζάντιον την έδωσαν οι Γάλλοι αρχαιολόγοι δεν θυμάμαι ημερομηνία όταν ανακάλυψαν ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε πάνω σε ένα πηγάδι που το έλεγαν Βυζαν.
Όταν ρώτησα μετά από χρόνια καθηγητή στο λύκειο μου είπε ότι θα το ψάξει και μου είπε ότι είχε δίκιο ο δάσκαλος μου στο χωριό.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Η ουσία είναι ότι δεν υπήρχε ονομασία βυζάντιο ποτέ και η περιοχή ονομαζότανε Ρωμανία.![]()
Η ουσία είναι ότι το υπουργείο έδινε βιβλία με βυζάντιο και ευτυχώς είχαμε δασκάλους και καθηγητές που μας έλεγαν τα φρέσκα νέα.
Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
- Κατσαρίδης
Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αυτό που είπε.Νταρνάκας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:48Niki έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:24 Την ονομασία Βυζάντιον την έδωσαν οι Γάλλοι αρχαιολόγοι δεν θυμάμαι ημερομηνία όταν ανακάλυψαν ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε πάνω σε ένα πηγάδι που το έλεγαν Βυζαν.
![]()
![]()
![]()
![]()
- Νταρνάκας
Εντάξει, πέτυχε το ότι η ονομασία Βυζάντιο είναι επινόηση ενός Ευρωπαίου λογίου αλλά στα άλλα το γ@μησε και ψόφησε.Κατσαρίδης έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:06Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα αυτό που είπε.Νταρνάκας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:48Niki έγραψε: 04 Σεπ 2020, 19:24 Την ονομασία Βυζάντιον την έδωσαν οι Γάλλοι αρχαιολόγοι δεν θυμάμαι ημερομηνία όταν ανακάλυψαν ότι η Αγία Σοφία χτίστηκε πάνω σε ένα πηγάδι που το έλεγαν Βυζαν.
![]()
![]()
![]()
![]()
Νίκη πλέον για αυτά διάβασε βικιπαίδεια, τα γράφει όλα αναλυτικά.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Σε πάω γιατί έχεις αγνή καρδιά Ελληνίδος. Να προσέξεις λίγο τις γνώσεις σου.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Και όμως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των νεοελλήνων στο ζήτημα.Νταρνάκας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:17Εντάξει, πέτυχε το ότι η ονομασία Βυζάντιο είναι επινόηση ενός Ευρωπαίου λογίου αλλά στα άλλα το γ@μησε και ψόφησε.
Ουσιαστικά επικρατεί ένας αχταρμάς σχετικώς με το ποιοι είμαστε και το τι σημαίνει κάθε λέξη.
Αποκαλυπτικό για το πόση δύναμη έχει ένα όνομα ως εθνωνυμιο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αβιαστης συμμετοχής στην εθνογεννεση έχει απλά μια λεξούλα -το όνομα του έθνους .
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
παιδιά διαβάζω πολύ αλλά με αυτό δεν είπα θα ασχοληθώ θα διαβάσω μέχρι να το κάνω κτήμα μου.'Είδα τον τίτλο και πετάχτηκα σαν να μην πω τι. 
Πες τους ρε Ντάρνυ για τον Καμενιάτη που ονόμαζε Ρωμαίους ( σκήπτρα Ρωμαίων ) τους Έλληνες την εποχή της εκστρατείας του Ξέρξη.
Υ.Γ. Αυτοί μπορεί να νομίζουν πως οι Έλληνες της αρχαϊκής εποχής δεν έχουν καμία σχέση με τους ομηρικούς ήρωες επειδή οι τελευταίοι δεν ονομάζονταν συλλογικά "Έλληνες" , αλλά Αχαιοί/Δαναοί/Αργείοι.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Νταρνάκας
Έναν σημαντικό ποσοστό των συμπατριωτών μας πιστεύω ότι αγνοεί σχεδόν τα πάντα για τη βυζαντινή ιστορία και ίσως να μην γνωρίζει καν τους όρους "Βυζάντιο", "Βυζαντινοί" κ.τ.λ. Θα είχε ενδιαφέρον να γινόταν σχετικό ρεπορτάζ όπου δημοσιογράφοι θα έθεταν σε τυχαίους περαστικούς ερωτήσεις του τύπου "ποια ήταν η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας;", "ποιο έτος συνέβη το τέλος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και για ποιον λόγο;", "τι γλώσσα μιλούσαν οι Βυζαντινοί;". Εκεί να δεις μαργαριτάρια που θα άκουγες!Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:24
Και όμως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των νεοελλήνων στο ζήτημα.
Ουσιαστικά επικρατεί ένας αχταρμάς σχετικώς με το ποιοι είμαστε και το τι σημαίνει κάθε λέξη.
Αποκαλυπτικό για το πόση δύναμη έχει ένα όνομα ως εθνωνυμιο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αβιαστης συμμετοχής στην εθνογεννεση έχει απλά μια λεξούλα -το όνομα του έθνους .
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Καλά και συ νομίζεις πως ο αρχανθρωπος των Πετραλώνων ήταν Σαλονικιός με εξοχικό το σπήλαιο στη Χαλκιδική αλλά δεν το κάνουμε θεμα.Ζαποτέκος έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:39Πες τους ρε Ντάρνυ για τον Καμενιάτη που ονόμαζε Ρωμαίους ( σκήπτρα Ρωμαίων ) τους Έλληνες την εποχή της εκστρατείας του Ξέρξη.
Υ.Γ. Αυτοί μπορεί να νομίζουν πως οι Έλληνες της αρχαϊκής εποχής δεν έχουν καμία σχέση με τους ομηρικούς ήρωες επειδή οι τελευταίοι δεν ονομάζονταν συλλογικά "Έλληνες" , αλλά Αχαιοί/Δαναοί/Αργείοι.![]()
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- Νταρνάκας
Συγγενής του Γκουερίνο πρέπει να ήταν.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:50Καλά και συ νομίζεις πως ο αρχανθρωπος των Πετραλώνων ήταν Σαλονικιός με εξοχικό το σπήλαιο στη Χαλκιδική αλλά δεν το κάνουμε θεμα.Ζαποτέκος έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:39Πες τους ρε Ντάρνυ για τον Καμενιάτη που ονόμαζε Ρωμαίους ( σκήπτρα Ρωμαίων ) τους Έλληνες την εποχή της εκστρατείας του Ξέρξη.
Υ.Γ. Αυτοί μπορεί να νομίζουν πως οι Έλληνες της αρχαϊκής εποχής δεν έχουν καμία σχέση με τους ομηρικούς ήρωες επειδή οι τελευταίοι δεν ονομάζονταν συλλογικά "Έλληνες" , αλλά Αχαιοί/Δαναοί/Αργείοι.![]()
Και συ νομίζεις πως το νομίζω , αλλά δεν θα συζητάμε τώρα για τα νομίσματά σου. Κατάθεσέ τα σε καμιά τράπεζα ή τοποθέτησέ τα σε κουμπαρά.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:50Καλά και συ νομίζεις πως ο αρχανθρωπος των Πετραλώνων ήταν Σαλονικιός με εξοχικό το σπήλαιο στη Χαλκιδική αλλά δεν το κάνουμε θεμα.Ζαποτέκος έγραψε: 04 Σεπ 2020, 20:39Πες τους ρε Ντάρνυ για τον Καμενιάτη που ονόμαζε Ρωμαίους ( σκήπτρα Ρωμαίων ) τους Έλληνες την εποχή της εκστρατείας του Ξέρξη.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 994 Απαντήσεις
- 18001 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 71 Απαντήσεις