Η προσωπική μου άποψη είναι πως αν μπορείς να εξασφαλίσεις ένα εισόδημα αντί να κάθεσαι και να τα "ξύνεις" θα πρέπει να το κάνεις. Δεν θεωρώ την δουλειά του ντελιβερά, του courrier, του "πιτσαρά" του "τυλιχτή" η οποιαδήποτε άλλη υποτιμητική σε καμμία περίπτωση, επειδή τις έχω κάνει και ξέρω την δυσκολία τους.
Το γεγονός πως υπάρχουν σήμερα, σε όλους τους πολιτικούς χώρους, "χλεχλέδες" που ντρέπονται να δουλέψουν δεν θα αλλάξει την δική γνώμη για την δουλειά.
Κανείς δεν είπε ότι αυτές οι δουλειές είναι υποτιμητικές. Και αν το είπε καποιος και δεν είδα, είναι ηλίθιος.
Από εκεί και πέρα γενικευεις πολύ. Ούτε εγώ έχω μείνει άνεργος. Και αν εμένα και έβρισκα μια δουλειά που να με πληρώνει κανονικά θα πήγαινα και θα ήταν και μαγκιά μου. Αλλά για 200 ευρώ ξεκάθαρα δεν πήγαινα. Είχα συμφοιτητή που δούλευε 8ωρο ντελιβερυ και δεν πληρωνόταν από το κατάστημα. Του πλήρωναν μόνο την βενζίνη και ότι έπαιρνε ηταν μόνο από τα τιπς. Ε εκεί δεν πήγαινα. Με τις δικες μου τις πλάτες δεν φτιάχνω κανέναν πουστη. Θα προτιμούσα να πάω χωριό να βάλω κήπο και να <<ξυνομαι>>
Εσύ μάλλον δεν θα έχεις ακούσει ποτέ πως με το προσωνύμιο "πιτσαράς" κορόϊδευαν παλιότερα οι αριστεροί τον Α. Σαμαρά επειδή είχε ασκήσει κάποτε αυτό το επάγγελμα. Ούτε φαντάζομαι θα έχεις διαβάσει ποτέ πως αναφέρονται οι αριστεροί στα επαγγέλματα που έχει ασκήσει ο Α. Γεωργιάδης. Και στις δύο περιπτώσεις αναφερόμαστε σε κανονικά επαγγέλματα. Για όλον τον υπόλοιπο κόσμο φυσικά, εκτός από τους αριστερούς.
Για τον Σαμαρά είπαμε δεν αναφέρεται χλευαστικά γιατί είχε πιτσαρία, αλλά γιατί είπε ότι είχε. Ας σοβαρευτούμε λιγο. Αν πιστεύεις ότι κάποιος που προέρχεται από τζάκι, που εχει τόσες διασυνδέσεις για να γίνει ο νεότερος βουλευτής στην ιστορία και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η πολιτική ήταν ακόμα πιο κλειστή από σημερα, ενώ έκανε τις σπουδές του σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στο εξωτερικό άνοιξε πιτσαρία, τότε πρέπει να πιστέψεις και ότι ο Γιωργάκης είχε πάει μετανάστης στην Σουηδία και έκανε τον οδοκαθαριστη στην Στοκχόλμη. ( Το έχει ισχυριστεί και αυτός). Δηλαδή έλεος κάπου.
Για τον Άδωνι έχεις ένα δίκιο αν και 1ον δεν τον κράζουν όλοι για το επάγγελμα του αλλά ορισμενοι
2ον δεν νομίζω ότι επικεντρώνονται στο επάγγελμα αλλά στο πρόσωπο (χωρίς να το δικαιολογώ)
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Hector Buas έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:11
να κάνουν εδώ τους τιμητές.
τον τιμητή στους άνεργους ποιος τον κάνει;
Υπάρχουν πολλοί τιμητές των ανέργων: ο Καρανίκας, ο Ηλιόπουλος, ο Τζανακόπουλος, ο Παππάς, η Νοτοπούλου, η Αχτσιόγλου και πολλοί άλλοι. Αυτοί μπορούν να τιμήσουν τους άνεργους: δεν έχουν δουλέψει ποτέ.
Και αν σου κάνουν αυτοί υπάρχουν πάντα και οι διάφοροι Φωτόπουλοι: ούτε αυτοί έχουν δουλέψει ποτέ...
τιμητής αρσενικό
αυτός που κριτικάρει και κατακρίνει τις ενέργειες ή απόψεις άλλων
≈ συνώνυμα: επικριτής
Hector Buas έγραψε: 03 Σεπ 2020, 15:11
Τώρα, σε σχέση με την ηθική της εργασίας: είναι μάλλον γελοίο αυτοί οι οποίοι έχουν υποστηρίξει τους άεργους του τύπου "καριέρα=χολέρα" να κάνουν εδώ τους τιμητές.
ειπα να μην σε σοκαρω αλλα σε αυτο το νημα κανεις ακριβως το ιδιο: στηριζεις εναν αεργο που απλα εχει θεση χαρη σε αυτον που ψηφισες
...όντας ο ίδιος εργαζόμενος και κατανοώντας αυτά που λέει, ως πολιτικός. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ πως ο Κυρανάκης έχει πεί πως "καριέρα=χολέρα" η κάτι παρόμοιο όπως έκαναν και κάνουν πολλοί στον αριστερό χώρο...
εχεις να μας φερεις καμια παρομοια δηλωση του αριστερου χωρου?
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Υπάρχουν πολλοί τιμητές των ανέργων: ο Καρανίκας, ο Ηλιόπουλος, ο Τζανακόπουλος, ο Παππάς, η Νοτοπούλου, η Αχτσιόγλου και πολλοί άλλοι. Αυτοί μπορούν να τιμήσουν τους άνεργους: δεν έχουν δουλέψει ποτέ.
Και αν σου κάνουν αυτοί υπάρχουν πάντα και οι διάφοροι Φωτόπουλοι: ούτε αυτοί έχουν δουλέψει ποτέ...
τιμητής αρσενικό
απλα λέω ποιος επικρίνει τους ανεργους;
Σύντροφε, προσπάθησε να κατάλαβεις αυτό που σου έγραψα. Ο καθένας από τους παραπάνω, ο οποίος δεν έχει βάλει ούτε ένα ένσημο, αλλά σιτίζεται απο τον φημόσιο κορβανά, κοροϊδεύει και περιφρονεί τον κάθε άνεργο, πολύ απλά κλέβοντας του ζωτικούς πόρους. Το ίδιο κάνει και ο κάθε άεργος Φωτόπουλος.
Όταν οι παραπάνω σκαρφίζονται δεκάδες τρόπους για να "αρπάξουν" πόρους από την κοινωνία, ειτε μέσα από την άμεση η έμμεση φορολόγηση η την υπερτιμολόγηση και ουσιαστικά δημιουργούν ανεργία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό που κάνουν έχει αυτήν την επίδραση (=ανεργία), αλλά σιγά μην νοιαστεί ο Καρανίκας, η Νοτοπούλου και ο Φωτόπουλος για αυτό.
ειπα να μην σε σοκαρω αλλα σε αυτο το νημα κανεις ακριβως το ιδιο: στηριζεις εναν αεργο που απλα εχει θεση χαρη σε αυτον που ψηφισες
...όντας ο ίδιος εργαζόμενος και κατανοώντας αυτά που λέει, ως πολιτικός. Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ πως ο Κυρανάκης έχει πεί πως "καριέρα=χολέρα" η κάτι παρόμοιο όπως έκαναν και κάνουν πολλοί στον αριστερό χώρο...
Πολλές! Αλλά στην αριστερά ο όρος έχει πολλές φορές διαφοροποιηθεί: π.χ. πολλές αριστερότητες (κατα το συλλογικότητες) βαφτίζουν ακόμη και την οποιαδήποτε απλή εργασία "εντατικοποίηση της εργασίας". Χρησιμοποιώντας αυτόν το τελευταίο όρο μπορείς να βρείς πολλές αναφορές/δηλώσεις.
Πολλές!
θα μας φερεις μια?
Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Δηλαδή για να καταλάβω τι ψάχνεις. Μιά δήλωση στο παρακάτω πνεύμα?
"Το βασίλειο της ευτυχίας αρχίζει εκεί που σταματά το βασίλειο της εργασίας. (Καρλ Μαρξ). Η δουλειά είναι η λαϊκή λέξη για τη δουλεία."
μια δηλωση του αριστερου χωρου που να λεει καριερα=χολερα η κατι παρομοιο
αυτη η ρηση του μαρξ που εφερες εχει τοση σχεση με τον παραπανω ισχυρισμο οσο ο κουτσουμπας με την δεξια
τιμητής αρσενικό
Σύντροφε, προσπάθησε να κατάλαβεις αυτό που σου έγραψα. Ο καθένας από τους παραπάνω, ο οποίος δεν έχει βάλει ούτε ένα ένσημο, αλλά σιτίζεται απο τον φημόσιο κορβανά, κοροϊδεύει και περιφρονεί τον κάθε άνεργο, πολύ απλά κλέβοντας του ζωτικούς πόρους. Το ίδιο κάνει και ο κάθε άεργος Φωτόπουλος.
Όταν οι παραπάνω σκαρφίζονται δεκάδες τρόπους για να "αρπάξουν" πόρους από την κοινωνία, ειτε μέσα από την άμεση η έμμεση φορολόγηση η την υπερτιμολόγηση και ουσιαστικά δημιουργούν ανεργία. Γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτό που κάνουν έχει αυτήν την επίδραση (=ανεργία), αλλά σιγά μην νοιαστεί ο Καρανίκας, η Νοτοπούλου και ο Φωτόπουλος για αυτό.
ναι και η καμπυλη φιλιπς εχει σχεση με την ανεργία αλλα εδω μιλαμε για ενα πολυ συγκεκριμενο θεμα, το παιζει ο κυρατσακης τιμητης των ανεργων;
Δηλαδή για να καταλάβω τι ψάχνεις. Μιά δήλωση στο παρακάτω πνεύμα?
"Το βασίλειο της ευτυχίας αρχίζει εκεί που σταματά το βασίλειο της εργασίας. (Καρλ Μαρξ). Η δουλειά είναι η λαϊκή λέξη για τη δουλεία."
μια δηλωση του αριστερου χωρου που να λεει καριερα=χολερα η κατι παρομοιο
αυτη η ρηση του μαρξ που εφερες εχει τοση σχεση με τον παραπανω ισχυρισμο οσο ο κουτσουμπας με την δεξια
Η φράση του αριστερού Καρανίκα είναι ακόμη μία λαική έκφραση του παραπάνω ισχυρισμού του Μάρξ. Ο Καρανίκας ερμήνευσε τον Μαρξ με τον δικό του τρόπο. Με τον δικό του τρόπο τον ερμηνεύει και ο τύπος που έγραψε πως "η δουλειά είναι δουλεία". Και οι δύο αυτές απόψεις το ίδιο πράγμα λένε...
Και αυτό και άλλα παρόμοια θα τα σκούσεις από το στόμα κάθε σριστερού. Μην κοροϊδευόμαστε...
ναι και η καμπυλη φιλιπς εχει σχεση με την ανεργία αλλα εδω μιλαμε για ενα πολυ συγκεκριμενο θεμα, το παιζει ο κυρατσακης τιμητης των ανεργων;
Σύντροφε, θα ήθελες να το αναπτύξεις λίγο περισσότερο αυτό?