ε ναι.
Εκτός που η Βόρεια Κύπρος είναι πολύ λιγότερο χρήσιμη.
ε ναι.
ειναι θεμα διαχειρισης,δεν ειμαστε στα 1940 και η τουρκια δεν ειναι γερμανια.kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:18Όπως σημείωσα πιο πάνω, το βασικό μας πρόβλημα με τους Τούρκους ως κοινωνία είναι ότι "αντέχουν" απώλειες. Και εμείς θεωρώ ότι αντέχουμε, αλλά δεν έχουμε το ίδιο πληθυσμιακό βάθος. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν, αν λ.χ. οι Γάλλοι χάσουν δυο πλοία και 100 ναύτες θα αρχίσουν τα "γιατί" και "ποιος ο λόγος να εμπλεκόμαστε στην ανατολική Μεσόγειο", οι Ιταλοί το ίδιο με 50 ναύτες κοκ.
Ουσιαστικά, ο Ερντογάν έχει βγάλει τη γλώσσα στους πάντες, πιθανόν και στους Αμερικανούς και τους λέει "εγώ αντέχω, εσείς;"
kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:18Όπως σημείωσα πιο πάνω, το βασικό μας πρόβλημα με τους Τούρκους ως κοινωνία είναι ότι "αντέχουν" απώλειες. Και εμείς θεωρώ ότι αντέχουμε, αλλά δεν έχουμε το ίδιο πληθυσμιακό βάθος. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν, αν λ.χ. οι Γάλλοι χάσουν δυο πλοία και 100 ναύτες θα αρχίσουν τα "γιατί" και "ποιος ο λόγος να εμπλεκόμαστε στην ανατολική Μεσόγειο", οι Ιταλοί το ίδιο με 50 ναύτες κοκ.
Ουσιαστικά, ο Ερντογάν έχει βγάλει τη γλώσσα στους πάντες, πιθανόν και στους Αμερικανούς και τους λέει "εγώ αντέχω, εσείς;"
αμα αυτοι θελουν καστελοριζα κυπρους και αιγαιοYochanan έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:22 Μαζί σου Στεργιε. Ήθελες Κωνσταντινούπολη αλλά μου βγήκε λίγο παραπάνω το κομμάτι, πιάνει λίγο Άγκυρα. Να το αφήσω;
Κορόιδευε εσύ,κορόιδευε αλλά θα με θυμηθείτε όταν θα είναι αργά!Yochanan έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:22 Μαζί σου Στεργιε. Ήθελες Κωνσταντινούπολη αλλά μου βγήκε λίγο παραπάνω το κομμάτι, πιάνει λίγο Άγκυρα. Να το αφήσω;
Όλα αυτά όμως μένει να αποδειχθούν. Στη θεωρία όλα εύκολα είναι, στην πράξη δεν είναι αυτονόητα.stergiosbik έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:23
Μια χαρά μπορούν οι Γάλλοι να τακτοποιήσουν τους Τούρκους χωρίς απώλειες.
Γι' αυτό το λόγο μπορούν να μην πειράξουν ούτε πληθυσμό ούτε φαντάρους. Μετά στην ουσία είναι μια κατάσταση ομηρίας.
Συμφωνώ μόνο στο κομμάτι για τους Ευρωπαίους, και εκεί με επιφυλάξεις. Εμείς όμως αν πολεμήσουμε, θα είναι για τα πάτρια. Θα είναι υπαρξιακό ζήτημα. Ο ελληνισμός έχει αποδείξει ότι αν δεχτεί εξωτερική επίθεση μάχεται μέχρι εσχάτων, έτσι θα γίνει και τώρα.kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:18
Όπως σημείωσα πιο πάνω, το βασικό μας πρόβλημα με τους Τούρκους ως κοινωνία είναι ότι "αντέχουν" απώλειες. Και εμείς θεωρώ ότι αντέχουμε, αλλά δεν έχουμε το ίδιο πληθυσμιακό βάθος. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν, αν λ.χ. οι Γάλλοι χάσουν δυο πλοία και 100 ναύτες θα αρχίσουν τα "γιατί" και "ποιος ο λόγος να εμπλεκόμαστε στην ανατολική Μεσόγειο", οι Ιταλοί το ίδιο με 50 ναύτες κοκ.
Κανείς δεν ξεκινάει πόλεμο για πλάκα.kameron έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:31Όλα αυτά όμως μένει να αποδειχθούν. Στη θεωρία όλα εύκολα είναι, στην πράξη δεν είναι αυτονόητα.stergiosbik έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:23
Μια χαρά μπορούν οι Γάλλοι να τακτοποιήσουν τους Τούρκους χωρίς απώλειες.
Το να πάει η Γαλλία σε full scale war με την Τουρκία, διακυβεύοντας τεράστια συμφέροντα δικά της και της Δύσης γενικότερα για τα μάτια των ελληνικών θαλασσίων ζωνών (ούτε καν της Ελλάδας ως έδαφος δηλαδή, γι'αυτό πιστεύω ότι οι Τούρκοι δεν θα κινηθούν για κατάληψη του Καστελλορίζου εκτός και αν ξεφύγει η κατάσταση...) έχουσα και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους στο έδαφος της ως μόνιμους κατοίκους-πολλοί με δικαίωμα ψήφου, μόνο αυτονόητο δεν πρέπει να το θεωρούμε.
foscilis έγραψε: 02 Σεπ 2020, 20:33Γι' αυτό το λόγο μπορούν να μην πειράξουν ούτε πληθυσμό ούτε φαντάρους. Μετά στην ουσία είναι μια κατάσταση ομηρίας.
Αλλά έστω και το ισοπέδωσες. Μετά το παίρνεις; Θα το ισοπεδώσουν αυτοί.