είναι θέμα χρόνου να λυθεί η παρεξήγηση και να αποφυλακιστεί πιστεύεις δλδΑσέβαστος έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:31 τα γεγονοντα ειναι οπως τα κατεθεσαν οι μαρτυρες στις αρχες. αν υπαρχει καμμια διαφορετικη οπτικη απο οσυς εφαγαν σφαιρες η οποιον, ας τη δουμε. το μονο που εχω δει ως τωρα ειναι μια αναρτηση φιλου αυτου που την εφαγε στο χερι, που λεει μετανιωνει που δεν τον εφαγε λαχανο τον πιτσιρικα. το οποιο βεβαια ενδυναμωνει τη θεση του πιτσιρικα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ
Αμφότεροι μέχρις ενός σημείου είχανε επιλογές, τις κάνανε, ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του, οι ηλίθιοι που πήγαν να χτυπήσουν τον πιτσιρικά τις πλήρωσαν ήδη, τώρα το δικαστικό σύστημα των ΕΠΑ θα αποφασίσει την πληρωμή του πιτσιρικά.
Αλήθεια ρε πουθενά, εσύ πρώτον τι θα έκανες; θα την έπεφτες στον πιτσιρικά; επίσης αυτούς που του την πέσανε πως τους κόβεις (εκτός από νεκρούς κτλ), για έξυπνους για για κάποιου είδους ήρωες;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
δεν πάει έτσι.αν πρέπει να επιβιώνουν μόνο οι εξυπνότεροι ο μπόμπος έπρεπε να είχε πεθάνει με το που πάτησε στην περιοχή.η ουσία είναι ότι βρισκόταν με όπλο σε λάθος τόπο κ χρόνο,σκότωσε 2 άτομα και θα μπορούσε να είχε σκοτώσει άλλα 10sys3x έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:09 Αμφότεροι μέχρις ενός σημείου είχανε επιλογές, τις κάνανε, ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του, οι ηλίθιοι που πήγαν να χτυπήσουν τον πιτσιρικά τις πλήρωσαν ήδη, τώρα το δικαστικό σύστημα των ΕΠΑ θα αποφασίσει την πληρωμή του πιτσιρικά.![]()
Αλήθεια ρε πουθενά, εσύ πρώτον τι θα έκανες; θα την έπεφτες στον πιτσιρικά; επίσης αυτούς που του την πέσανε πως τους κόβεις (εκτός από νεκρούς κτλ), για έξυπνους για για κάποιου είδους ήρωες;
Δεν έχω πρόβλημα με την αυτοάμυνα. Το πρόβλημα που έχω είναι με το να διοργανώνουν οι πολίτες πολιτοφυλακή και να αντικαθιστούν την αστυνομία. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς αυτό ακριβώς έγινε εδώ. Απλώς όταν τα πράγματα στράβωσαν και ο εθελοντής "αστυνόμος" αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει θανάσιμη βία χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση να το κάνει το έριξε στην αυτοάμυνα.Otto Weininger έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:43 Σε παρακολουθώ αυτές τις μέρες. Περίεργες αντιλήψεις έχεις για την αυτοάμυνα και αν, χτυπα ξύλο, σου τύχει κάτι είσαι υποψηφιο πρόβατο για σφαγή.
Αν ήταν κανονικός αστυνομικός αυτός που κυνηγούσαν οι αντιφά και τους είχε πιστολιάσει κανένα πρόβλημα δεν θα είχα.
Όταν νιώσεις ότι 99% πεθαίνεις εκείνη τη στιγμή, ευ ή τα παιδιά σου που είσαι μαζί, ενώ αν την πέσεις έχεις 98% να πεθάνεις, την πέφτεις. Απόγνωση είναι στην τελική.sys3x έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:09Αμφότεροι μέχρις ενός σημείου είχανε επιλογές, τις κάνανε, ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του, οι ηλίθιοι που πήγαν να χτυπήσουν τον πιτσιρικά τις πλήρωσαν ήδη, τώρα το δικαστικό σύστημα των ΕΠΑ θα αποφασίσει την πληρωμή του πιτσιρικά.![]()
Αν ακούσω πυροβολισμούς κι εδώ ότι παίζει σκηνικό ένα τετράγωνο πιο πέρα, βουτάω τα παιδιά και προσπαθώ να χαθώ σε κάποιο στενό. Αν είμαστε όμως 7 μέτρα μακριά κι αυτός είναι γυρισμένη πλάτη και ρίχνει όπου να ναι, θα προσπαθήσω να υπερβώ τον εαυτό μου ώστε να καταφέρω να τον αφοπλίσω. να πιάσω το όπλο και να τον εμποδίσω να κάνει κίνηση μέχρι να έρθουν κι άλλοι.
Το θέμα είναι πως τοποθετείσαι συναισθηματικά απέναντι σε αυτά.
Εσύ κι ο Ότο, άμα βλέπατε έν τέτοιο σκηνικό (ως είδηση) όπου κάποιος έχασε τελικά τη ζωή του προσπαθώντας να αφοπλίσει έναν τρελό, θα λέγατε μπράβο στον άνθρωπο και συλλυπητήρια κλπ. (Το χειρότερο είναι ότι θα λέγατε και RIP αλλά τέλος πάντων). Αν ένας έγραφε "Καλά να πάθει ο μαλάκας, το φχαριστήθηκα" θα λέγατε με οργή "άντε ρε σκουπίδι!".
Εδώ βρίζετε τους νεκρούς. Τι γίνεται; Δεν είναι πάντως με την καμία κριτήριο η βλακεία τους που λέτε. Είναι ότι εξαρχής δεν γουστάρετε που κάνουν πορείες και έκτροπα. Πράγμα που δεν μειώνει τους λόγους για πορείες και διαδηλώσεις. Τα σκηνικά που δημοσιεύονται είναι ανάλογα των φρικιών που θα κάνουν σαματά σε μία κυριλή πορεία εργαζομένων. Ο τύπος αυτό θα προβάλει. Το ένστικτο κουτσομπολιού θα λειτουργήσει στην κοινή γνώμη και θα αγνοείς το πρωτεύον ζήτημα. Είναι πιο καύλα να ξεκατινιάζεσαι (γι ανακάτεμα των ορμονών. Φυσικό είναι δηλαδή) παρά να στοχάζεσαι να συσκέπτεσαι και τα συναφή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
ναι, αυτο ειναι και προβλημα, και λαθος. και θα επρεπε να τιμωρηθουν κατα πως προβλεπει ο νομος.break έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:33
Δεν έχω πρόβλημα με την αυτοάμυνα. Το πρόβλημα που έχω είναι με το να διοργανώνουν οι πολίτες πολιτοφυλακή και να αντικαθιστούν την αστυνομία.
μα και η αλλη πλευρα, στη λαθος πλευρα του νομου ηταν, ξεκαθαρα ειχε απαγορευθει η συγκεντρωση, για να μην πιασουμε τους βανδαλισμους και τις κλοπες.
απο τη στιγμη που ξεκινησε το περιστατικο και μετα ομως, ας πουμε με τα οσα ξερουμε, απο τη στιγμη που ο καραφλας αρχισε να βριζει, βλεπεις κατι λαθος στην συμπεριφορα του νεαρου;
εγω βλεπω να κανει πισω, να μη δινει συνεχεια στον καβγα, να αποφευγει την αντιπαραθεση, να προσπαθει να φυγει, και να χρησιμοποιει βια μονο οταν δεν εχει αλλη επιλογη. και μαλιστα οχι περισσοτερη βια απο οσο ειναι απολυτως απαραιτητη.
στην αλλη πλευρα βλεπω μονο λαθη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
αυτο που περιγραφεις ομως ειναι πολυ μακρια απο το σκηνικο που συζηταμε.Χαοτικός έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:50
Αν είμαστε όμως 7 μέτρα μακριά κι αυτός είναι γυρισμένη πλάτη και ρίχνει όπου να ναι, θα προσπαθήσω να υπερβώ τον εαυτό μου ώστε να καταφέρω να τον αφοπλίσω. να πιάσω το όπλο και να τον εμποδίσω να κάνει κίνηση μέχρι να έρθουν κι άλλοι.
break έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:28Δηλαδή μπαίνω σε ένα μπαρ κρατώντας όπλο, ρίχνω μία σφαλιάρα σε ένα θαμώνα, αρχίζω να τρέχω, με κυνηγάει, γυρίζω και του την ανάβω. Αυτοάμυνα.Ασέβαστος έγραψε: 31 Αύγ 2020, 11:57 ο παραπανω λεει οτι ακομη κι αν εχεις προκαλεσει εσυ τις αντιδρασεις (initial aggresor) απο τη στιγμη που αρχιζεις να τρεχεις και σε κυνηγουν, aggresor ειναι αυτος που σε κυνηγα.
Ή να το πω αλλιώς. Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους. Φαντάσου ένας αντιφά να κρατούσε όπλο και ένας καταστηματάρχης να τον κυνηγούσε να τον βγάλει από το κατάστημα του. Μόλις βγουν στο δρόμο ο αντιφά γυρίζει και του την ανάβει. Από την στιγμή που τον κυνηγούσε ήταν πλέον αυτοάμυνα.
Νομικός δεν είμαι και εγώ αλλά δεν μου φαίνεται λογικό όπως το λέει. Πρέπει να πάρεις το συμβάν από την αρχή. Δεν γίνεται να επικεντρωθείς σε ένα στιγμιότυπο.
Αυτό έγραψα και σε προηγούμενη σελίδα.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Δεν το ξέρεις. Λόγω της πραγματικότητας που γνωρίζουμε, για να είμαστε σωστοί στις εκτιμήσεις μας θα πρέπει να εισάγουμε ένα φάσμα καταστάσεων που να περιλαμανει όλες τις πιθανές εκδοχές. Το πέσιμο μπορεί να έχει και την ποιότητα του πεσίματος που θα δούμε εδώ από τα φρικιά. Ένας τσαμπουκάς, μία αυτοπεποίθηση και μία ευλογία της πράξης αυτής. Συναισθηματικά δε, διακρίνεται επιθετικότητα και αυταρχικότητα. Την πέφτω γιατί έτσι και σε γαμάω γιατί έτσι και σκάσε κιόλας.Ασέβαστος έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:55αυτο που περιγραφεις ομως ειναι πολυ μακρια απο το σκηνικο που συζηταμε.Χαοτικός έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:50
Αν είμαστε όμως 7 μέτρα μακριά κι αυτός είναι γυρισμένη πλάτη και ρίχνει όπου να ναι, θα προσπαθήσω να υπερβώ τον εαυτό μου ώστε να καταφέρω να τον αφοπλίσω. να πιάσω το όπλο και να τον εμποδίσω να κάνει κίνηση μέχρι να έρθουν κι άλλοι.
Υπάρχει μετά κι αυτό που περιέγραψα. να την πέσω μπας και καταφέρω. Ή να σώσω τα παιδιά μου ή είμαι 25άρης και δεν έχω παιδιά αλλά τουλάχιστον μπορεί να καυλώσει καμιά γκόμενα. Κι αυτό εύλογο είναι και σεβαστό.
όνο με εξέταση θα το βρεις αυτό αν έχεις πρόσβαση στο τι έκαναν πριν, τι λέγανε, τι άτομα ήτανε και πολλά που το Χάος θα τα επηρεάσει τελικά.
Αφήνομαι λοιπόν στη διαίσθησή μου και την αόριστη ικανότητά μας να διαβάζουμε το σώμα.
Ε είδα ευγενικές κινήσεις στο βίντεο. Στόχος ήταν ο αφοπλισμός.
Αλλά και πάλι ξαναλέω ότι δεν πείθει το κριτήριο της βλακείας του άλλου για τη συναισθηματική τοποθέτηση που προδίδεται εδω από τα γραφόμενα.
Όπως έλεγαν καλά να πάθει το κωλόπαιδο ο Καλτεζάς (κι ακόμα χειρότερα έχουμε ακούσει το ίδιο και για τον Γιακουμάκη),
έτσι είναι και το συναίσθημα σε αυτήν την περίπτωση που συζητάμε.
Τελικά είναι και ο λόγος που μου τη δίνει η επιχειρηματολογία βασισμένη σε κλισέ ηθική. Όταν έχω δει τι εστί δίποδο. Πρώτα από μένα και μετά από άλλους. Αρχίδια ηθική και αρχίδια αιτιολόγηση.
Να λέτε ξεκάθαρα γουστάρω βία προς κάπου, δεν έχει σημασία, κι εσύ Πικάσο άντε γαμήσου με τη Γκουέρνικα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Εδώ που τα λέμε, ο Πικάσο ήταν η επιτομή του εγωκεντρισμού.Χαοτικός έγραψε: 31 Αύγ 2020, 14:14 Να λέτε ξεκάθαρα γουστάρω βία προς κάπου, δεν έχει σημασία, κι εσύ Πικάσο άντε γαμήσου με τη Γκουέρνικα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν είπα ούτε άφησα υπόνοια ότι πρέπει να επιβιώνουν οι εξυπνότεροι (χιντ, είναι λίγο πιο περίπλοκα τα πράματα) , είπα απλά ότι ήταν αυθεντικά ηλίθιοι οι τύποι.nowhere έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:32δεν πάει έτσι.αν πρέπει να επιβιώνουν μόνο οι εξυπνότεροι ο μπόμπος έπρεπε να είχε πεθάνει με το που πάτησε στην περιοχή.η ουσία είναι ότι βρισκόταν με όπλο σε λάθος τόπο κ χρόνο,σκότωσε 2 άτομα και θα μπορούσε να είχε σκοτώσει άλλα 10sys3x έγραψε: 31 Αύγ 2020, 13:09 Αμφότεροι μέχρις ενός σημείου είχανε επιλογές, τις κάνανε, ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του, οι ηλίθιοι που πήγαν να χτυπήσουν τον πιτσιρικά τις πλήρωσαν ήδη, τώρα το δικαστικό σύστημα των ΕΠΑ θα αποφασίσει την πληρωμή του πιτσιρικά.![]()
Επειδή λοιπόν έγραψες σταρχίδια σου συνειδητά τις δύο ερωτησούλες μου για τιμωρία άλλη μία, γιατί πιστεύεις δεν σκότωσε άλλους 50; ήταν καθαρά θέμα τύχης;
Απαντήσεις δεν έχω σχεδόν για τίποτα ψηλέ, έχω όμως πολλές ερωτήσεις, δυνατές, σπάνια δεν βρίσκουν το στόχο τους σε ανθρώπους που τους κόβει (οι ηλίθιοι είναι άτρωτοι, έτσι κι αλλιώς, όχι όμως στις σφαίρες).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
δεν ειδα κατι τετοιο. ειδα οχλο να επιτιθεται, με προτροπες βιας απο τριγυρω (αλλα μουνια τουτα, να φωναζουν "φατε τον" απο μακρια)
ευγενεια, και αφελεια, ειδα στον νεαρο, οταν μιλουσε πριν το σκηνικο. και δεν τον ειδα-ακουσα πουθενα να τσαμπουλαλευεται, να κραδαινει απειλητικα το κουμπουρι με ψευτομαγκια, να το στρεφει γυρω στον οχλο, να βριζει και να απειλει.
- Otto Weininger
Καμία σχέση. Η φάση είναι ότι μπαίνεις σε ένα μπαρ, κρατάς όπλο (νομιμη οπλοφορία) οταν οι θαμώνες σε παίρνουν στο κυνήγι με σκοπό να σε λιντσαρουν γιατί δεν γουστάρουν την παρουσία σου.break έγραψε: 31 Αύγ 2020, 12:28
Δηλαδή μπαίνω σε ένα μπαρ κρατώντας όπλο, ρίχνω μία σφαλιάρα σε ένα θαμώνα, αρχίζω να τρέχω, με κυνηγάει, γυρίζω και του την ανάβω. Αυτοάμυνα.
Οι ίδιοι θαμώνες μάλιστα, έχουν ήδη λιντσαρει αρκετό κόσμο αυτό τον καιρό.
Τρέχεις να φύγεις, σε κυνηγάει ο ένας φωνάζοντας σου θα σου γαμησω ότι έχεις και δεν έχεις (true story) και πάει να σου αρπάξει το όπλο. Ενώ ακούς και πυροβολισμούς στον αέρα από κάποιον. Δεν πρέπει να πάρει το όπλο, την γαμησες μετά. Του ριχνεις.
Συνεχίζεις να τρέχεις για να απομακρυνθείς αλλά σε κυνηγούν και άλλοι. Ένας σε χτυπαει μάλιστα. Πέφτεις κάτω, ένας πάει ένα κλωτσησει στο κεφάλι αλλά για λίγο αστοχεί. Ένας δεύτερος σου κατεβάζει το skate στο κεφάλι και πάει να σου πάρει το όπλο. Του ρίχνεις.
Σε πλησιάζει τρίτος που κρατάει όπλο. Πάει να στην πέσει και στιγμιαία σταματαει. Στιγμιαια κατεβάζεις και εσύ το όπλο (true story). Τότε ορμάει ξανά και του ριχνεις στο χέρι. Μια φορά. Δεν συνέχιζεις, δε ρίχνεις σε άλλους. Τρέχεις προς την αστυνομία με τα χέρια ψηλά.
Αυτά.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Απλώς το έγραψα γιατί είναι μία ακόμη από τις περιπτώσεις που έχουν θεοποιηθεί ως σύντροφοι στον αγώνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 260 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-