Μαυροβασίλης έγραψε: 04 Απρ 2020, 20:13
αμφότεροι οι λαοί καταδυναστεύονται από τις χούντες που τους επιβλήθηκαν!
αυτο
αλλα να προσθεσουμε για να εχουμε ολη την εικονα πως πολλα μυρια εκει μεσα τον υποστηριζουν γι αυτο και εξουσιαζει τοσα χρονια.
Δεν είναι λίγοι όμως οι συντροφοι και αγωνιστες αυτοί που σε αυτο το καθεστώς τρόμου παλευουν για μια καλύτερη τουρκία για την ειρήνη και την φιλία των λαών. παλευουν με επιτιμιο το κεφαλι τους. viewtopic.php?f=30&t=23449 viewtopic.php?f=92&t=23608
και στην τελικη κοκκορα,
1. αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κάνουμε πίσω αλλα να βάλουμε τις δυναμεις μας ώστε να ενισχύσουμε ακομα και μικρες ικμάδες φιλίας και ειρηνης
2. γιατι οι μπολσεβικοι ποσοι ηταν 10-20 χρονια πριν την επανασταση;
ναι οκ ιδιες εποχες και ιδιες κοινωνιες η ρωσικη και η τουρκικη!
εξαλλου ειναι σαν να υπονοεις πως το κομμουνιστικο καθεστως της ΕΣΣΔ δεν ηταν καταπιεστικο
και καλη τυχη με αυτο προσπαθωντας να πεισεις τους συνομιλητες σου.
Κόκκορας έγραψε: 30 Αύγ 2020, 16:11
ναι οκ ιδιες εποχες και ιδιες κοινωνιες η ρωσικη και η τουρκικη!
εξαλλου ειναι σαν να υπονοεις πως το κομμουνιστικο καθεστως της ΕΣΣΔ δεν ηταν καταπιεστικο
και καλη τυχη με αυτο προσπαθωντας να πεισεις τους συνομιλητες σου.
τελος παντων
καλο απογευμα
καλο απογευμα.
δεν επεισηλθα σε αυτον τον ισχυρισμο, η απαντηση ειχε να κάνει με το «τι να κανουμε, είναι λιγοι οι κομμουνιστες» ως δικαιολογία για να αποφυγουμε την δουλειά.
cavaliere παντως αν ποτε γινει πατιρντι κ τα παρουμε ανετα επιστρεφω στην γη των προγονων μου..αρκει να μου επιδικαστουν καποια κτηματα και οικιες που ειχε η οικογενεια των παππουδων μου και ληστεψαν (ο δε βενιζελος αναγνωρισε την αρπαγη το 30)
Κόκκορας έγραψε: 30 Αύγ 2020, 16:21cavaliere παντως αν ποτε γινει πατιρντι κ τα παρουμε ανετα επιστρεφω στην γη των προγονων μου..αρκει να μου επιδικαστουν καποια κτηματα και οικιες που ειχε η οικογενεια των παππουδων μου και ληστεψαν (ο δε βενιζελος αναγνωρισε την αρπαγη το 30)
Εγώ δεν έχω περιουσία να διεκδικήσω, αλλά θα βρω μία, κανενός Τούρκου, να σφετεριστώ.
παντως η μικρασιατικη (και η θρακιωτικη βεβαιως)γη που πατανε ειναι γεματη απο τα κοκκαλα των προγονων μας
και απο πολλους Αγιους!μονο την Καππαδοκια να λαβεις υποψιν φτανει...
εγώ δεν το αποκλείω εντελώς αυτό που λέει ο σ. Βινό. Η Τουρκία είναι ασθενής κρίκος του ιμπεριαλισμού, οπότε αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να γίνει κάποτε κάπου κάτι σαν αυτό που ονειρεύεται ο σ. Βινό (και όλοι μας, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε), αυτή η πιθανότητα είναι μεγαλύτερη στην Τουρκία από ό,τι, πχ, στη Γερμανία.