!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι ειδικότητα έχετε;
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Re: Τι ειδικότητα έχετε;
Γεια σου ρε Εμπεδοκλή, μυστικέ πράκτωρα 000!
Μαυροσκούφικες ορολογίες για τον Πυροβολητή Ασυρματιστή και Αρχηγό Πληρώματος αντίστοιχα μέσων αρμάτων...Belisarius έγραψε: 28 Αύγ 2020, 10:53 Πρώτον, τι είναι ΠΑΜΑ και ΑΠΜΑ;
Δεύτερον, τι είδους πράγματα έμαθες στο 2ο γραφείο;
Ήμουν σε ΤΘ Ταξιαρχία.. Στο 2ο γραφείο εκ των πραγμάτων σαν γραφέας που αρχειοθετείς και δακτυλογραφείς αλληλογραφία, έχεις πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, απόρρητα έγγραφα, επιτελικά σχέδια, αλληλογραφία με ΕΥΠ κλπ..
Ο στρατός είναι γενικά μια περίεργη περίοδος στην ζωή κάθε άνδρα που τη βιώνει διαφορετικά. Οι περισσότεροι που έχουν βύσμα αποδέχονται γενικά ότι είναι χάσιμο χρόνου αφού υπηρέτησαν σε σώματα και μονάδες περνώντας τη θητεία τους σε θέσεις που έκαναν ανούσια πράγματα (σκοπιές, αγγαρείες) που απαιτούσαν ακριβώς να χάνεις το χρόνο σου. Όσοι υπηρέτησαν όμως σε μάχιμες μονάδες και έβλεπαν ότι όλοι -βύσματα και μή έτρεχαν το ίδιο-, δεν υπήρχαν έξοδοι ούτε χρόνος για μικροπρεπείς μηχανορραφίες για να εξασφαλίσεις έξοδο/άδεια/καλύτερη υπηρεσία, ψήθηκαν και έκαναν παρέα με τα συφάνταρά τους ακόμα και αν είχαν πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας (18-27) και, με τον καιρό το μυαλό έδιωξε όλες τις άσχημες στιγμές και κράτησε μόνο τις καλές, τις εμπειρίες, τις ασκήσεις με διάφορα όπλα με πραγματικά πυρά (δεν μπορώ να περιγράψω πώς είναι να πυροβολείς μέσα από άρμα ενώ αυτό κινείται), μια νοσταλγία της ταλαιπωρίας σε εκπαίδευση και ασκήσεις, και τις σχέσεις -ακόμα και τις εντάσεις- με το προσωπικό..
Όσοι δεν έχουν να θυμηθούν μετά από είκοσι χρόνια τίποτα από τη θητεία τους, ναι, ήταν βύσματα που έκαναν μια αδιάφορη θητεία χάνοντας το χρόνο τους...
- Otto Weininger
Γράφοντας τα παραπάνω απλά αποδεικνύεις ότι είσαι ακόμα πιο παραμυθάς άσχετος. Ειδικά αυτό με την "τοποθέτηση στην ΣΝ" είναι επικό.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Αύγ 2020, 11:49Είναι λίγο σπούκι να παρακολουθείς ό,τι γράφω. Κατά τα λοιπά έχω πει τα πάντα εκτός από την πραγματικότητα. Πρέπει κάπως και εγώ να σπάσω πλάκα στα περί στρατού χωρίς να αναφέρω τι έκανα. Εκτός των άλλων σε αντίθεση με τους περισσότερους εγώ θα έχω και νομικές κυρώσεις.Otto Weininger έγραψε: 28 Αύγ 2020, 10:48Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:49 Κρίμα να μην μπορώ να μιλήσω. Έχω απολυθεί χρόνια από το στρατό αλλά αυτά που γνωρίζω και είδα είναι πολλά. Κάποιοι θα γελάσουν. Αν όμως έγραφα την ειδικότητα μου και τις αρμοδιότητες μου για αρχή θα πήγαινα κατηγορούμενος με βάση το στρατιωτικό νόμο. Χώρια που θα αποκαλυπτόταν η ταυτότητα μου σε ανώτερους και συνπηρετούντες.
Οπότε ας μείνουμε στα απλά...![]()
πριν συνεχίσεις την παπαρολογια, να σου υπενθυμίσω ότι στο παλιό είχες πει σε ποιο σώμα υπηρέτησες.
Είσαι πολύ μικρός για να νομίζεις ότι έλυνες και έδενες επειδή από το υγειονομικό σε τοποθέτησαν στη στρατονομία με πιθανότητα βύσματος 98%. Αν ήσουν και εντός Αττικής η πιθανότητα πάει στο 99,80%. Και αυτό το 0,20% που αφήνω απέξω είναι αυτό που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή να είσαι παιδί αναπήρων γονιών, ορφανός και προστάτης μικρότερων αδερφών και ταυτόχρονα πάμπτωχος. Αλλά εσύ κοκορεύεσαι ότι έχεις λεφτά. Άσχετα αν κλαίγεσαι για το 1% που σου παίρνει η τράπεζα αν πληρώσει κανείς με κάρτα...
Καταλαβαίνεις φτωχέ μου ότο. Πάντοτε τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...![]()
Δεν παρακολουθώ τι λες εσύ προσωπικά. Αλλά μας τα είχες ζαλίσει για τα τεθωρακισμένα που υπηρέτησες στα σύνορα και το θυμάμαι.
Τώρα λες ότι έλεγες συνειδητά ψέματα σε ένα ανώνυμο φόρουμ για να κρύψεις την πραγματικότητα, παριστάνοντας ότι είσαι περίπου πρώην navy seal με συμμετοχή σε black ops ή πράκτορας της MI6.
Αλλά εγώ είμαι ο τρελός. Οκ.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Εμπεδοκλής
Έδωσες πτυχίο φαρμακευτικής και σε έβαλαν στρατονομία στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα έχεις και λεφτά...Otto Weininger έγραψε: 28 Αύγ 2020, 12:39Γράφοντας τα παραπάνω απλά αποδεικνύεις ότι είσαι ακόμα πιο παραμυθάς άσχετος. Ειδικά αυτό με την "τοποθέτηση στην ΣΝ" είναι επικό.Εμπεδοκλής έγραψε: 28 Αύγ 2020, 11:49Είναι λίγο σπούκι να παρακολουθείς ό,τι γράφω. Κατά τα λοιπά έχω πει τα πάντα εκτός από την πραγματικότητα. Πρέπει κάπως και εγώ να σπάσω πλάκα στα περί στρατού χωρίς να αναφέρω τι έκανα. Εκτός των άλλων σε αντίθεση με τους περισσότερους εγώ θα έχω και νομικές κυρώσεις.Otto Weininger έγραψε: 28 Αύγ 2020, 10:48
![]()
πριν συνεχίσεις την παπαρολογια, να σου υπενθυμίσω ότι στο παλιό είχες πει σε ποιο σώμα υπηρέτησες.
Είσαι πολύ μικρός για να νομίζεις ότι έλυνες και έδενες επειδή από το υγειονομικό σε τοποθέτησαν στη στρατονομία με πιθανότητα βύσματος 98%. Αν ήσουν και εντός Αττικής η πιθανότητα πάει στο 99,80%. Και αυτό το 0,20% που αφήνω απέξω είναι αυτό που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή να είσαι παιδί αναπήρων γονιών, ορφανός και προστάτης μικρότερων αδερφών και ταυτόχρονα πάμπτωχος. Αλλά εσύ κοκορεύεσαι ότι έχεις λεφτά. Άσχετα αν κλαίγεσαι για το 1% που σου παίρνει η τράπεζα αν πληρώσει κανείς με κάρτα...
Καταλαβαίνεις φτωχέ μου ότο. Πάντοτε τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...![]()
Δεν παρακολουθώ τι λες εσύ προσωπικά. Αλλά μας τα είχες ζαλίσει για τα τεθωρακισμένα που υπηρέτησες στα σύνορα και το θυμάμαι.
Τώρα λες ότι έλεγες συνειδητά ψέματα σε ένα ανώνυμο φόρουμ για να κρύψεις την πραγματικότητα, παριστάνοντας ότι είσαι περίπου πρώην navy seal με συμμετοχή σε black ops ή πράκτορας της MI6.
Αλλά εγώ είμαι ο τρελός. Οκ.
Στον επόμενο τόνο ο Ότο θα αποπειραθεί να μας πείσει ότι οι αρκούδες χέζουν στην τουαλέτα...
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις. Τα υπόλοιπα τα προσυπογράφω εις διπλούν. Θα έγραφα ακριβώς τα ίδια (πλην των περί αρμάτων... γιατί δεν έχω δει ούτε από απόσταση). Έχει άσχημες στιγμές η θητεία που τείνουμε να ξεχνάμε αλλά παράλληλα πολύ δυνατές εμπειρίες και γνώση. Πάντα εξαρτάται αλλά δεν είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή σου αν δεν είσαι βύσμα. Μπορεί να είναι καλές ή κακές οι συνθήκες αλλά σίγουρα είναι χρόνος που τον ζεις και μάλιστα έντονα.Japetus έγραψε: 28 Αύγ 2020, 12:34Μαυροσκούφικες ορολογίες για τον Πυροβολητή Ασυρματιστή και Αρχηγό Πληρώματος αντίστοιχα μέσων αρμάτων...Belisarius έγραψε: 28 Αύγ 2020, 10:53 Πρώτον, τι είναι ΠΑΜΑ και ΑΠΜΑ;
Ήμουν σε ΤΘ Ταξιαρχία.. Στο 2ο γραφείο εκ των πραγμάτων σαν γραφέας που αρχειοθετείς και δακτυλογραφείς αλληλογραφία, έχεις πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες, απόρρητα έγγραφα, επιτελικά σχέδια, αλληλογραφία με ΕΥΠ κλπ..
Ο στρατός είναι γενικά μια περίεργη περίοδος στην ζωή κάθε άνδρα που τη βιώνει διαφορετικά. Οι περισσότεροι που έχουν βύσμα αποδέχονται γενικά ότι είναι χάσιμο χρόνου αφού υπηρέτησαν σε σώματα και μονάδες περνώντας τη θητεία τους σε θέσεις που έκαναν ανούσια πράγματα (σκοπιές, αγγαρείες) που απαιτούσαν ακριβώς να χάνεις το χρόνο σου. Όσοι υπηρέτησαν όμως σε μάχιμες μονάδες και έβλεπαν ότι όλοι -βύσματα και μή έτρεχαν το ίδιο-, δεν υπήρχαν έξοδοι ούτε χρόνος για μικροπρεπείς μηχανορραφίες για να εξασφαλίσεις έξοδο/άδεια/καλύτερη υπηρεσία, ψήθηκαν και έκαναν παρέα με τα συφάνταρά τους ακόμα και αν είχαν πολύ μεγάλη διαφορά ηλικίας (18-27) και, με τον καιρό το μυαλό έδιωξε όλες τις άσχημες στιγμές και κράτησε μόνο τις καλές, τις εμπειρίες, τις ασκήσεις με διάφορα όπλα με πραγματικά πυρά (δεν μπορώ να περιγράψω πώς είναι να πυροβολείς μέσα από άρμα ενώ αυτό κινείται), μια νοσταλγία της ταλαιπωρίας σε εκπαίδευση και ασκήσεις, και τις σχέσεις -ακόμα και τις εντάσεις- με το προσωπικό..
Όσοι δεν έχουν να θυμηθούν μετά από είκοσι χρόνια τίποτα από τη θητεία τους, ναι, ήταν βύσματα που έκαναν μια αδιάφορη θητεία χάνοντας το χρόνο τους...
Κέντρο-Σ.Ε.Α.Π.-Σχολή ΠΖ-Μονάδα/σχηματισμός-Τάγματα Εθνοφυλακής. Μια χαρά ήτανε. Δεν έχω παράπονο, έμαθα πολλά, έκανα φίλους, γλέντησα, κυρίως σε επαρχιακά μπουζουξίδικα με λαϊκές γκόμενες. Είχα και περιπέτειες με παντρεμένες εκείνα τα χρόνια, σαν ξερολούκουμο με βλέπανε.
Ordem e Progresso.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Κι εγώ, δεν είμαι για τέτοια. Μα καθόλου όμως. Για να καταλάβεις δεν κράτησα επαφή με κανεναν απ'το στρατό, μόλις τελείωσα φαγανε Χ όλα. 20 μήνες ντιλίτ, ίσα που θυμάμαι σε ποιές πόλεις πήγα και κάτι φάτσες αμυδρά.the comet the course the tail έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:21είχα πολύ κακή εμπειρία στο στρατό.Νon4me έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:17γιατι ξυνιζεις τυπε ?the comet the course the tail έγραψε: 27 Αύγ 2020, 23:57 που είναι το εμότικον που ξερνάει; για το νήμα συνολικά...![]()
![]()
Και δεν είναι ότι πέρασα ιδιαίτερα άσχημα. Απλά δε μου άρεσε.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
...και Καναντέρ δε συμβιβάζονται.
-
Σπανοβαγγελοδημήτρης
Παλιά στα αεροπλάνα μπάλωναν τα φτερά γιατί ήταν από καραβόπανο όταν σκιζόντουσαν από πουλιά, σφαίρες κλπ.. Η αποστολή των canadair σε περίπτωση πολέμου είναι να μεταφέρουν τα ΟΥΚ.. 20 άτομα με πλήρη εξοπλισμό. Τους παραλαμβάνουν από την θάλασσα και τους αφήνουν στην θάλασσα.
Ρε ας τα σάπια ,τα σέβη μου, δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά..Σπανοβαγγελοδημήτρης έγραψε: 29 Αύγ 2020, 19:03Παλιά στα αεροπλάνα μπάλωναν τα φτερά γιατί ήταν από καραβόπανο όταν σκιζόντουσαν από πουλιά, σφαίρες κλπ.. Η αποστολή των canadair σε περίπτωση πολέμου είναι να μεταφέρουν τα ΟΥΚ.. 20 άτομα με πλήρη εξοπλισμό. Τους παραλαμβάνουν από την θάλασσα και τους αφήνουν στην θάλασσα.
-
Σπανοβαγγελοδημήτρης
Δεν γίνεται να κρυφτεί ο ελέφαντας πίσω από την παπαρούνα... γίνεται;Στύγιος έγραψε: 29 Αύγ 2020, 19:06Ρε ας τα σάπια ,τα σέβη μου, δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά..Σπανοβαγγελοδημήτρης έγραψε: 29 Αύγ 2020, 19:03Παλιά στα αεροπλάνα μπάλωναν τα φτερά γιατί ήταν από καραβόπανο όταν σκιζόντουσαν από πουλιά, σφαίρες κλπ.. Η αποστολή των canadair σε περίπτωση πολέμου είναι να μεταφέρουν τα ΟΥΚ.. 20 άτομα με πλήρη εξοπλισμό. Τους παραλαμβάνουν από την θάλασσα και τους αφήνουν στην θάλασσα.
Πιστεύω να μην παρεξηγηθείς τώρα αν η γυναίκα σου γλυκοκοιτάζει κανένα δόκιμο.Cavaliere έγραψε: 28 Αύγ 2020, 13:44 Κέντρο-Σ.Ε.Α.Π.-Σχολή ΠΖ-Μονάδα/σχηματισμός-Τάγματα Εθνοφυλακής. Μια χαρά ήτανε. Δεν έχω παράπονο, έμαθα πολλά, έκανα φίλους, γλέντησα, κυρίως σε επαρχιακά μπουζουξίδικα με λαϊκές γκόμενες. Είχα και περιπέτειες με παντρεμένες εκείνα τα χρόνια, σαν ξερολούκουμο με βλέπανε.
Japetus έγραψε: 28 Αύγ 2020, 12:34Μαυροσκούφικες ορολογίες για τον Πυροβολητή Ασυρματιστή και Αρχηγό Πληρώματος αντίστοιχα μέσων αρμάτων...Belisarius έγραψε: 28 Αύγ 2020, 10:53 Πρώτον, τι είναι ΠΑΜΑ και ΑΠΜΑ;
- Ελβετός Τραπεζίτης
Ναι, ειτε με καλές είτε με κακές στιγμές η Θητεία αποτελεί μια απο τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους του βίου εκάστου. Ειναι η ωρίμανση που επέρχεται οταν μαθαίνει κάποιος τα όρια του εαυτού του. Πως συμπεριφέρεται σαν μέλος του συνόλου οπου η απόδωση του συνόλου βασίζεται στην εργασία του ατόμου. Σημαντικό και το πως αποδέχεται την θέση του και το πως αντιδρά στην ιεραρχία.Belisarius έγραψε: 28 Αύγ 2020, 13:36Ευχαριστώ για τις επεξηγήσεις. Τα υπόλοιπα τα προσυπογράφω εις διπλούν. Θα έγραφα ακριβώς τα ίδια (πλην των περί αρμάτων... γιατί δεν έχω δει ούτε από απόσταση). Έχει άσχημες στιγμές η θητεία που τείνουμε να ξεχνάμε αλλά παράλληλα πολύ δυνατές εμπειρίες και γνώση. Πάντα εξαρτάται αλλά δεν είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή σου αν δεν είσαι βύσμα. Μπορεί να είναι καλές ή κακές οι συνθήκες αλλά σίγουρα είναι χρόνος που τον ζεις και μάλιστα έντονα.Japetus έγραψε: 28 Αύγ 2020, 12:34Μαυροσκούφικες ορολογίες για τον Πυροβολητή Ασυρματιστή και Αρχηγό Πληρώματος αντίστοιχα μέσων αρμάτων...Belisarius έγραψε: 28 Αύγ 2020, 10:53 Πρώτον, τι είναι ΠΑΜΑ και ΑΠΜΑ;
Απο τις στιγμές που μου έχουν εντυπωθεί απο εκεινη την εποχή: αλλαγή ερπύστριας, ακόμη χειρότερα ερπύστρια που έχει βγει απο τους τροχούς.
Απο τις ευχάριστες αναμνήσεις της περιόδου: οι μηνες που πέρασα στην Δράμα
Οποτε εβγαινα πήγαινα στο πατρικό της μάνας μου. Γιαγιά, παππούς, δωμάτιο, καταπληκτικές μακαρονάδες.
Η εκπληξη ειναι οτι εκείνη την εποχή πήγα για κάποια δουλειά στην Στρατολογία Δράμας.
Κουβέντιαζα με κάποιον. Ειδε τα στοιχεία μου.
Μου λέει «εναν (το ίδιο επώνυμο) που ηταν εδω τον ξέρεις ; »
Απαντώ: Ναι, ειναι ο πατέρας μου.
Τον θυμώταν απο την εποχή που ο πατέρας μου ηταν Υπολοχαγός αποσπασμένος στην Στρατολογία Δραμας.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 82 Απαντήσεις
- 2771 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
-
- 1 Απαντήσεις