Το εντελώς άλλο άκρο όμως.
Απολαμβάνω τα ποστ και των 3ων.
Το εντελώς άλλο άκρο όμως.
γαλή, βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον φόσι και όποιον άλλον, εσκεμμένα, επι τούτου, με πρόθεση, δεν έκανε τεστ για να μην μαθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, πήγε διακοπές και έχει το θράσος να κουνάει δάκτυλο.ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:27 Βάζεις στον ίδιο κουβά όσους παίρνουν προφυλάξεις με όσους δεν παίρνουν καμμία και μιλάς για ανευθυνότητα και πονηριά;![]()
Βάλε όσους θες σε αυτό το τσουβάλι, πολλαπλασίασέ το με 2 και βρήκες τον αριθμό των αρχιδιών στα οποία είσαι γραμμένος.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:29γαλή, βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον φόσι και όποιον άλλον, εσκεμμένα, επι τούτου, με πρόθεση, δεν έκανε τεστ για να μην μαθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, πήγε διακοπές και έχει το θράσος να κουνάει δάκτυλο.ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:27 Βάζεις στον ίδιο κουβά όσους παίρνουν προφυλάξεις με όσους δεν παίρνουν καμμία και μιλάς για ανευθυνότητα και πονηριά;![]()
Η Κεραμέως ίσως δεν ενέκρινε έναν τέτοιο μέσο όρο.foscilis έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:32Βάλε όσους θες σε αυτό το τσουβάλι, πολλαπλασίασέ το με 2 και βρήκες τον αριθμό των αρχιδιών στα οποία είσαι γραμμένος.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:29γαλή, βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον φόσι και όποιον άλλον, εσκεμμένα, επι τούτου, με πρόθεση, δεν έκανε τεστ για να μην μαθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, πήγε διακοπές και έχει το θράσος να κουνάει δάκτυλο.ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:27 Βάζεις στον ίδιο κουβά όσους παίρνουν προφυλάξεις με όσους δεν παίρνουν καμμία και μιλάς για ανευθυνότητα και πονηριά;![]()
Σε έχω γραμμένο σαν ψεκασμένη ρητορική και whataboutism.
Planis έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:36 Ας παραδεχθούμε επιτέλους ότι αυτά τα δακρύβρεχτα περί «προστασίας της δημόσιας υγείας» και «δεν σκέφτεσαι τον παππού» είναι απλώς ψυχολογικές μέθοδοι για να ευαισθητοποιήσουν τους αδαείς.
Αγνοώντας παντελώς τις ορατές στους άλλους πλην υμών, σημαντικές διαφορές αναφορικά με τις προφυλάξεις, αν και έχουν λεχθεί ξανά και ξανά.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:29γαλή, βάζω στο ίδιο τσουβάλι τον φόσι και όποιον άλλον, εσκεμμένα, επι τούτου, με πρόθεση, δεν έκανε τεστ για να μην μαθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, πήγε διακοπές και έχει το θράσος να κουνάει δάκτυλο.ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:27 Βάζεις στον ίδιο κουβά όσους παίρνουν προφυλάξεις με όσους δεν παίρνουν καμμία και μιλάς για ανευθυνότητα και πονηριά;![]()
ασε τους άλλους, βγάλε λίγο την κοπέλα που κατηγορείς απο το μυαλό σου, δεν είναι σχετική η κουβέντα, τυράκι ηταν.
Δεκτό. Δεν έχω διαβάσει σχετικές έρευνες και ανακοινώσεις. Το είχα καταλάβει διαφορετικά ακούγοντας τους ειδικούςenaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:22 ναι το ίδιο θα ήταν, δεν θεωρώ οτι οι ασυμπτωματικοί μεταφέρουν τον ιο σε βαθμό ανυσιχίας, πιστεύω τον ΠΟΥ.
Όχι, δεν υπάρχει αυτό στην πραγματική ζωή. Έχω λάβει αρκετά μέτρα προστασίας γιατί υπάρχει υπερήλικας στο σπίτι. Αλλά προφανώς τα μέτρα αυτά δεν είναι απολύτως αποτελεσματικά. Και δεν είναι ότι κάνω προσχηματικά 4-5 πραγματάκια για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Πολλές προφυλάξεις απαιτούν διαδικασίες, απαιτούν χρόνο και χρήματα. Και κάτι το ένα, κάτι το άλλο αρχίζουν και μαζεύονται πολλά και δεν περισσεύουν.enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:22 Όποιος όμως θεωρεί οτι οι ασυμπτωματικοί μεταφέρουν όπως οι συμπτωματικοι, και ταυτόχρονα επικαλείται θεωρίες περί υπευθυνότητας και η υγεία πάνω απο όλα, δεν παει διακοπές αν δεν έχει να δώσει για να μάθει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, αλλιώς είναι ανεύθυνος και πονηρός νομίζω.
δεν το διάβασα γαλή μου, σορυ. Δεν έχω όρεξη να λέω άπλα για τον τσακωμό, θέλω να υπάρχει κάποιο νόημα.
δεν κάνουμε κόντρα ποιος ειναι πιο ανεύθυνος, μην τσιμπας και εσύ. Μιλαω για εκείνον που επιλέγει να πάει διακοπές να χαλαρώσει, και ταυτόχρονα επιλέγει να μην ξέρει αν είναι δημόσιος κίνδυνος, εσκεμμενα, για να είναι ακόμα πιο χαλαρός, Ανεύθυνος δηλαδή, άσχετα αν υπάρχουν και πιο ανεύθυνοι.ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:42 Αν με τα παραπάνω θεωρείς ότι έχω την ίδια ευθύνη με κάποιον που παραβιάζει καραντίνα, νομίζω ότι χάνεις την αίσθηση του μέτρου και των συμβιβασμών που απαιτεί η πραγματικότητα.
Το "πάνω απ' όλα η δημόσια υγεία" αποτελεί χυδαία υποκρισία όταν εκστομίζεται από τους υπεύθυνους, παγκοσμίως, για την τραγική υποβάθμισή της.Planis έγραψε: 29 Αύγ 2020, 14:36 Ας παραδεχθούμε επιτέλους ότι αυτά τα δακρύβρεχτα περί «προστασίας της δημόσιας υγείας» και «δεν σκέφτεσαι τον παππού» είναι απλώς ψυχολογικές μέθοδοι για να ευαισθητοποιήσουν τους αδαείς. Να επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι το θέμα είναι καθαρά ο κορεσμός των ΜΕΘ από ασθενούντες από κορωνοϊό και η αδυναμία να αντιμετωπισθούν άλλες περιπτώσεις. Να τονίσω επιπλέον ότι η λογική «πάνω απ' όλα η δημόσια υγεία» αν πάει στα άκρα, οδηγεί αναπόφευκτα σε ολοκληρωτισμό και δεν είναι παράλογο αν το σκεφθεί κανείς καλά· όταν λέει κάποιος ότι δεν γίνεται να μετράς θανάτους γιατί είναι ανθρώπινες ζωές που χάνονται, θα του απαντήσω ότι οι ιατροί αλλά και οι πολιτικοί είναι εγκληματίες και πρέπει να δικασθούν για κατά συρροήν φόνους εξ αμελείας εφ' όσον δεν έχουν πάρει τόσα χρόνια σκληρά μέρα τύπου καραντίνας, μάσκας κλπ για να αποφευχθούν οι νεκροί από τη γρίπη επειδή είναι λιγότεροι. Τί σημασία έχει αν είναι λιγότεροι; Είναι ανθρώπινες ζωές που χάνονται. Δηλαδή επιτρέπεται ένας γιατρός να κοιτάει αν πέθαναν 2000 ή 10000 έστω και να κρίνει αναλόγως; Τότε δεν είναι υπεύθυνος με αυτήν τη λογική. Όμως έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε παραλογισμούς και να καταστρέψουμε την κοινωνία μας με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας.