Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2020, 04:44
Η ιδέα ότι είναι κοινωνικά κατακριτέο να κάνει οτιδήποτε κάποιος που δεν έχει συμπτώματα είναι από μόνη της υπεργελοία.
Βέβαια. Όλοι είχαμε πάντα την καλύτερη γνώμη για τους οροθετικους που έδιναν αίμα ή πήγαιναν με δεκάδες άτομα χωρίς προφυλακτικό.
Το αντίστοιχο θα ήταν να μην περιμένεις να κάνουν ποτέ σεξ, γιατί η πιθανότητα να μεταδοθεί ακόμη και με προφυλακτικό δεν είναι ασήμαντη. Βασικά υπήρχε περίοδος που συνέβαινε αυτό και τους θεωρούσε η κοινωνία δημόσιους κινδύνους και μόνο που υπήρχαν. Ευτυχώς το ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο. Εσείς θέλετε να επιστρέψουμε εκεί.
Και όχι, γλυκουλίνι μου, δεν είναι το ίδιο 100% θνησιμότητα (AIDS) και 1% (μάλλον άνω όριο κορωνοϊού).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αρνείσαι κι εσύ τα δεδομένα του ΠΟΥ, του CDC, του ECDC και του ΕΟΔΥ και τολμάς να βάζεις εμένα με τους αντιεμβολιαστές και τους ψεκασμένους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι εύκολα που διαγράφετε από την συνείδησή σας τον θάνατο χιλιάδων ατόμων επειδή μόλις τώρα σάς ήρθε ότι είναι κοινωνικά ανεύθυνο να κυκλοφορείς θετικός σε ιό χωρίς συμπτώματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:30
Αρνείσαι κι εσύ τα δεδομένα του ΠΟΥ, του CDC, του ECDC και του ΕΟΔΥ και τολμάς να βάζεις εμένα με τους αντιεμβολιαστές και τους ψεκασμένους;
Aφού δεν λες οτι καταπατούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ασυμπτωματικών? Για αυτό διαδηλώνουν σήμερα στο Βερολίνο. Ολοι μαζεμένοι ναζί, νεοφιλελέρες, ψεκασμένοι είναι υπέρ των δικαιωμάτων χαχαχαχα.
enaon έγραψε: 29 Αύγ 2020, 02:59
Γράφεις κάπου στην μέση, οτι όλοι ξέρουμε πως οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν τον ιό. Ευτυχώς γράφεις σαχλαμάρες, δεν ξέρουμε, η επίσημη ανακοίνωση από τον ΠΟΥ ενημερώνει ότι δεν γνωρίζουμε.
Εδώ υπάρχουν 2 θέματα.
α) Τι εννοούμε ασυμπτωματικός; Με την αυστηρή έννοια του όρου (κάποιος που δεν έχει κανένα απολύτως σχετικό σύμπτωμα) δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος άνθρωπος ανάμεσά μας.
Δηλαδή. Κάθε φορά τέτοια εποχή που μπαίνω ιδρωμένος σε κλιματιζόμενο χώρο μπορεί να φταρνιστώ. Κάθε φορά που θα πιω πολύ παγωμένο νερό (αν δεν μπορώ να το μετριάσω) θα αισθανθώ το λαιμό μου. Αν δουλέψω πολύ ώρα στον ήλιο μπορεί να έχω πονοκέφαλο. Τώρα τι θα πώ; Ότι είμαι συμπτωματικός και να καθίσω μία βδομάδα μέσα; Δεν νομίζω ότι εννοούμε αυτό. Η λογική λέει ότι θα ασχοληθείς με τα συμπτώματα όταν δεν υπάρχει προφανής αιτία. Αν δηλαδή συνεχίζεις να έχεις πονόλαιμο ή συνάχι ή βήχα ή φταρνίσματα για κάποιες ώρες/μέρες.
β) Δεν έχω διαβάσει σχετικές έρευνες αλλά έχω ακούσει πολλές φορές επιδημιολόγους να ισχυρίζονται σε συνεντεύξεις ότι οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν. Για αυτό ακριβώς το λόγο δίνεται η σύσταση για μάσκα σε όλους. Επειδή μπορεί να περνάς την ίωση πολύ ελαφρά και ξαφνικά ενώ είσαι σε κλειστό χώρο να αρχίσει ο βήχας και τα φταρνίσματα και να τους λούσεις με υλικό. Η λογική λέει πάλι ότι το πρόβλημα θα ήταν πολύ μικρότερο αν κολλούσαμε μόνο από συμπτωματικούς. Θα θυμόμασταν που και πότε κάποιος έβηξε και κολλήσαμε.
Αυτό που θα πει ο ΠΟΥ και ο κάθε ΠΟΥ θέλει πείραμα που στην παρούσα φάση μόνο οι Γερμανοί ίσως είναι διατεθειμένοι να κάνουν. Να τεστάρεις ομάδα ατόμων, να τους βρεις υγιείς, να βάλεις και μερικούς ασυμπτωματικούς ανάμεσά τους και να τους ελέγξεις όλους ξανά μετά.
Γιαυτό μπορεί να υπάρχει επιφύλαξη στις διατυπώσεις.
hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:32
Τι εύκολα που διαγράφετε από την συνείδησή σας τον θάνατο χιλιάδων ατόμων επειδή μόλις τώρα σάς ήρθε ότι είναι κοινωνικά ανεύθυνο να κυκλοφορείς θετικός σε ιό χωρίς συμπτώματα.
Μπορείς να υποθέσεις με μεγάλη πιθανότητα να είναι έτσι ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζαμε. Ποιος είχε ακούσει για μακροχρόνιες συνέπειες από τη γρίπη;
Κρυολογώ το χειμώνα πολύ εύκολα και κάποιους χειμώνες περισσότερες από μία φορά. Έκανα ένα σωρό εξετάσεις, πήγα σε περισσότερους από έναν γιατρούς και ποτέ τόσα χρόνια ένας δεν μου συνέστησε σχολαστικό πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, αποφυγή αγγίγματος προσώπου κλπ. Αυτά είναι καινούρια για τους περισσότερους
Aφού δεν λες οτι καταπατούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ασυμπτωματικών?
Δεν μίλησα πουθενά για τέτοιο πράγμα, αν έχεις τα αρχίδια δώσε παράθεση.
Μίλησα όμως για την μαλάκυνση να θεωρείτε ξαφνικά απαράδεκτο να κυκλοφορεί κάποιος ασυμπτωματικός και να μην έχετε καν το σθένος να αποδεχθείτε ότι το ίδιο ανεύθυνους θα έπρεπε να θεωρείτε τους εαυτούς σας που μέχρι τώρα κυκλοφορούσατε ελεύθεροι με γρίπη και μάλιστα με συμπτώματα.
Ο μόνος που νιώθει τέτοιο πράγμα είναι ο ST48410. Οι υπόλοιποι απλώς βγάζετε ψεύτικα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και των άλλων οργανισμών για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ST48410 έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:37
Μπορείς να υποθέσεις με μεγάλη πιθανότητα να είναι έτσι ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζαμε. Ποιος είχε ακούσει για μακροχρόνιες συνέπειες από τη γρίπη;
Εντούτοις οι άλλοι προτιμούν να αρνηθούν ότι ισχύουν, πράγμα που ακυρώνει το αν γνώριζαν ή όχι.
hellegennes έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:32
Κρυολογώ το χειμώνα πολύ εύκολα και κάποιους χειμώνες περισσότερες από μία φορά. Έκανα ένα σωρό εξετάσεις, πήγα σε περισσότερους από έναν γιατρούς και ποτέ τόσα χρόνια ένας δεν μου συνέστησε σχολαστικό πλύσιμο χεριών, αντισηπτικά, αποφυγή αγγίγματος προσώπου κλπ. Αυτά είναι καινούρια για τους περισσότερους
Τα συστήνει ο ΠΟΥ από την σύστασή του και δώθε. Κι εγώ έχω αναφερθεί πολλές φορές σ' αυτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πάλι καλά που δεν είναι τόσο της μοδας στην Ελλάδα τα γηροκομεία όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί ήδη θα μετρουσαμε πολλούς νεκρούς. Δύο γηροκομεία χτυπήθηκαν με λίγους τροφίμους και έχουν ξεκληριστει, εκτινασσοντας τον αριθμό των νεκρων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης την 29 Αύγ 2020, 12:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Aφού δεν λες οτι καταπατούνται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ασυμπτωματικών?
Δεν μίλησα πουθενά για τέτοιο πράγμα, αν έχεις τα αρχίδια δώσε παράθεση.
Μίλησα όμως για την μαλάκυνση να θεωρείτε ξαφνικά απαράδεκτο να κυκλοφορεί κάποιος ασυμπτωματικός και να μην έχετε καν το σθένος να αποδεχθείτε ότι το ίδιο ανεύθυνους θα έπρεπε να θεωρείτε τους εαυτούς σας που μέχρι τώρα κυκλοφορούσατε ελεύθεροι με γρίπη και μάλιστα με συμπτώματα.
Ο μόνος που νιώθει τέτοιο πράγμα είναι ο ST48410. Οι υπόλοιποι απλώς βγάζετε ψεύτικα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και των άλλων οργανισμών για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.
Και ποιος σου είπε οτι κυκλοφορούμε με γρίπη ελεύθεροι? Καταρχήν αν έχεις συμπτώματα γρίπης μένεις σπίτι, δεν μπορείς να βγεις έξω να κάνεις πάρτι.
Και φυσικά επειδή συνεχίζεις το ίδιο βιολί με τη γρίπη η γρίπη έχει θνητότητα στην καλύτερη πέντε φορές κάτω από τον covid και φυσικά και είναι και πολύ λιγότερο μεταδοτική. Και ξέρεις γιατι? Γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί με γρίπη. Και έτσι απομονώνεις τους ασθενείς εύκολα. Και φυσικά για τη γρίπη υπαρχει και εμβόλιο. Εσύ συνέχισε να βγάζεις νούμερα από το μυαλό σου και να μιλάς για τη γρίπη που σκοτώνει 1500 άτομα το χρόνο στην Ελλάδα.
Arisvilla έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:48
Και φυσικά επειδή συνεχίζεις το ίδιο βιολί με τη γρίπη η γρίπη έχει θνητότητα στην καλύτερη πέντε φορές κάτω από τον covid
Που το ειδες αυτο; Οι περισσοτεροι με κορονοιο ειναι ασυμπτωματικοι. Ενα μικρο ποσοστό νοσεί βαριά και ενα ακόμα μικρότερο πεθαίνει.
Ποσοι ειναι ασυμπτωτικοι με γριπη;
Arisvilla έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:48
Και ποιος σου είπε οτι κυκλοφορούμε με γρίπη ελεύθεροι? Καταρχήν αν έχεις συμπτώματα γρίπης μένεις σπίτι, δεν μπορείς να βγεις έξω να κάνεις πάρτι.
Και φυσικά επειδή συνεχίζεις το ίδιο βιολί με τη γρίπη η γρίπη έχει θνητότητα στην καλύτερη πέντε φορές κάτω από τον covid και φυσικά και είναι και πολύ λιγότερο μεταδοτική. Και ξέρεις γιατι? Γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί με γρίπη. Και έτσι απομονώνεις τους ασθενείς εύκολα. Και φυσικά για τη γρίπη υπαρχει και εμβόλιο. Εσύ συνέχισε να βγάζεις νούμερα από το μυαλό σου και να μιλάς για τη γρίπη που σκοτώνει 1500 άτομα το χρόνο στην Ελλάδα.
Λοιπόν, η γρίπη έχει τεράστιο αριθμό ασυμπτωματικών και μεταδίδεται από προσυμπτωματικούς πανεύκολα. Σταμάτα να λες μαλακίες για πράγματα που είναι εμφανές ότι δεν έχεις ιδέα. Είναι από τους πιο καλά τεσταρισμένους ιούς σ' αυτό το θέμα, γιατί αποτελεί χρόνιο πονοκέφαλο στα συστήματα υγείας, τεράστιο κόστος στα κράτη και στο παραγωγικό σύστημα.
Δεν έχω βγάλει κανένα νούμερο από το μυαλό μου, είναι ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Δεν θα το αφήσω να ξαναειπωθεί χωρίς να κάνω καταγγελία για παραπληροφόρηση.
Το εμβόλιο της γρίπης έχω πει άπειρες φορές ότι έχει μέτρια αποτελεσματικότητα. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι η συνολική αποτελεσματικότητα είναι περίπου 40% και πολύ μικρότερη στους υπερήλικες, που είναι τα κύρια θύματα της γρίπης. Πιο πολύ προστατεύει τα μωρά, στα οποία η γρίπη δεν έχει ασήμαντη θνησιμότητα.
Περίπου το 1/4 των θανάτων από γρίπη στην Ελλάδα είναι εμβολιασμένοι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Με το που ανέφερες τη λέξη "γρίπη" ήξερα ότι ξεκινάει μία ακόμα κρίση σου που θα κατέληγε αργά ή γρήγορα να αμφισβητεί εμβόλια και παρόμοιες γελοιότητες.
Δεν είναι πλέον αστείο. Δεν είναι καν εξοργιστικό.
Arisvilla έγραψε: 29 Αύγ 2020, 12:04
Ο Ψεκασμός στο phorum συνεχίζεται. Λένε οτι οι ασυμπτωματικοί δεν είναι σίγουρο αν μεταδίδουν. Και αναφέρουν κάτι που είπε (η μάλλον δεν είπε) ο ΠΟΥ. Φωστήρες του phorum, οτι οι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν είναι 100% βέβαιο. Το μόνο που δεν ξέρουν οι επιστήμονες είναι το πόσο εύκολα μεταδίδουν. Πιθανολογούν οτι το ίδιο εύκολα και με όσους είναι συμπτωματικοί. Αν δεν μετέδιδαν οι ασυμπτωματικοί η πανδημία θα είχε τεθεί πολύ εύκολα υπό έλεγχο, κοινός νους είναι. Τώρα για το αν οι ασυμπτωματικοί που είναι θετικοί στον covid πρέπει να απομονώνονται φυσικά και πρέπει. Στην Κίνα και στην Κορέα τους έβαζαν σε ειδικά ξενοδοχεία. Αλλά εδώ οι ελ ψεκασμένοι μας λένε οτι έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα και να πάνε διακοπούλες.
αν είσαι σίγουρος λοιπον οτι έχεις καταλάβει την διαφορά του ασυμπτωματικού και προ συμπτωματικού, και έχεις μελέτες που σε κάνουν βέβαιο οτι μεταφέρουν τον ιο, είναι όποιος πάει διακοπές χωρίς να κάνει μόνος του τεστ, κοινωνικά ανευθηνος, εγωιστής που προκειμένου να χαλαρώσει θέτει άλλους σε κίνδυνο, σαν την κοπέλα που κατηγορείς;
τεσπα ψεκασμένε φίλε μου, ο ΠΟΥ δεν " Πιθανολογεί οτι το ίδιο εύκολα και με όσους είναι συμπτωματικοί. ", αντίθετα λέει οτι οι πιθανότητες είναι πολύ μικρές.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 29 Αύγ 2020, 13:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.